Hej!
Efter att ha tittat in här flera gånger tidigare så har jag beslutat mig för att skriva en rad eller två.
Jag är 50++ och får väl i mig cirka en liter I veckan i snitt. Mestadels vin men även whisky sliker ner alldeles för lätt. Eftersom jag annars tycker att jag är en hyfsat skötsam person som går till jobbet, tränar och försöker äta nyttigt så tycker jag att mitt drickande är otroligt korkat rent ut sagt.
Detta korkade beteende har följt mig i många år. Någon period i mitt liv har det varit mer någon period mindre, men vi kan säga ett snitt på en liter.
Efter noggrant övervägande (halva mitt liv) så har jag nu beslutat mig för 30 dagars nykterhet! Jag har blivit inspirerad av boken the alcohol experiment och nu är det dags.
Givetvis så valde jag som så många andra nyårsdagen som startdatum, ganska lätt att komma ihåg dessutom.

Jag börjar med detta inlägg och hoppas på lite stöttning från er andra på sidan. Återkommer med lite frågor samt egna reflektioner vid senare tillfälle.

Tänk att det redan är dag 6 och att jag tagit mig mod till att skriva här.
Sköt om er, så hörs vi.

Viol66

Min första tanke är att med en liter vin i veckan snittar du väl typ normalkonsumtion...men med tanke på att Annie Grace berättar så tydligt att alkoholen är ett gift och faktiskt förstör våra kroppar så förstår jag din tankegång...
Bara å lägga av och gräva ner sig i fakta....jag drack 8-12 flaskor i veckan...är inne på min 6:e dag...fastnade vid vad Annie berättade på ett youtube-klipp....När du får suget-känn in det- omfamna det med alla dess känslor-du kommer överleva och suget försvinna...och så är det...känner hur kroppen nyktrar till och oron lägger sig...

Läser sjukt mycket här...forskningsrapporter...böcker....kunskap och beprövad erfarenhet...hjärntvättar mig och mitt Mindset....

Lycka till!!!

Tack för responsen.
Kanske lite otydligt när jag skrev detta men jag menade att konsumtionen är en liter sprit i veckan när man räknar om det. Dock består själva intaget till största del av vin. Därav så blir ju intaget långt över hälsosam konsumtion, om det nu finns någon sådan.
Ser att du också är inne på din 6:e dag, lycka till!

Vet inte om du är intresserad, men alcohol experiment finns som ett slags online workshop (gratis). Man får ett mail om dagen ( i 30 dagar) med dagens ämne och en video där Grace utvecklar det lite grand. I anslutning till det har man möjlighet att skriva ner tankar och reflektioner, nästan lite Q & A. Det finns även ett forum där man kan delta. Kanske det kan vara tillhjälp?
Jag håller med Viol66, det är "bara" att lägga av, ta till sig så mycket fakta som möjligt och försöka justera sin grundinställning sas. Du riskerar inget, det kan bara bli bättre!

Anonym26613

Modigt av dig! Bra beslut att komma hit så får du lite draghjälp. Här också dag 6. Hoppas den blir för dig både lugnande och lärorik ??
/Mary

Vaknar upp pigg och frisk. Det ska inte alls bli så jobbigt att gå till jobbet som det brukar vara. Det är en väldigt skön känsla. Jag kanske ångrar denna text när jag väl kommit dit....

Jag klarade av en situation igår. Vi lagade middag tillsammans och min fru slog upp ett glas vin. Detta är en situation som jag fullständigt älskar. Att stå i lugn och ro och laga en god middag samt dricka lite vin under tiden. Jag hittade lite popcorn som jag knaprade på istället. Jag som inte ens gillar popcorn. Just nu är jag så motiverad så att det fungerade utmärkt som substitut. Härligt!
Tack för tipset med workshopen, ska kolla detta.
Hoppas att det går bra för er med.

Helgen är över vilket på ett sätt är skönt. Jag var lite orolig inför helgen för att man skulle falla tillbaka i sina gamla vanor. Nu blev det inte så tack och lov. Just nu förenklas det lite med alla restriktioner som gör att man inte umgås på samma sätt. En lugn helg med god mat, film och träning istället för en flaska whisky.
Jag har inte varit utan alkohol 10 dagar i sträck de senaste 10 åren det är jag helt säker på.
Hoppas att ni andra också har klarat av helgen på ett bra sätt.
Sköt om er så hörs vi / N.

Suzzie

Jag har också lovat mig själv att hålla upp med alkohol, men jag har inte satt ett datum eller dag ! Jag har inte druckit sen 2 januari ! Kanske vi kunde stötta varandra på den punkten. Jag skriver varje kväll, bara en lite rad ! Stå på dig och du är duktig som satt upp ett mål ! Kram ??

Nu har du det värsta bakom dig! Nu blir det bara lättare för varje dag, men lyssna inte på alkoholdjävulen när han börjar viska ”ett glas kan du nog ta”. Ryt tillbaka direkt: ”Nej!” Aldrig börja förhandla.

Kram ?

Stort grattis och bra kämpat till de första 10!
Efter många år, precis som ni, har jag få dagar utan alkohol.
Idag är dag 3, känns som en evighet. Avgiftningen har väl börjat eftersom huvudvärken har lurat hela dagen.
Jag önskar er alla kraften till att fortsätta kämpa.

Suzzie

Hej där hur går det ? Det har gått bra idag också för mig ! Jag har haft två samtal i dag och på onsdag har jag ett möte. Hoppas att det har gått bra för dig !

Det går bra, tack. Skönt att höra att det går bra för dig med.

Jobbat idag. Den stora skillnaden som jag märker är att jag är mycket lugnare. Det är ju lugnare än vanligt på jobb men jag märker en stor skillnad. Just det här med lugnet är något jag har sökt länge. Först nu inser jag skillnaden mellan att dämpa oron med alkohol eller avstå från alkohol och hitta ett inre lugn.
Imorgon kommer det två vänner på besök. De förväntar sig god mat och dryck. Det ska bli jävligt kul att se deras reaktion när jag är nykter hela kvällen. Spännande att höra deras kommentarer.
I jobbet träffar jag nya människor varje dag, så varför skulle jag behöva dricka när jag träffar gamla kompisar?
Sköt om er!

Somnade glad men vaknade imorse deppig som fan. Jag måste ha drömt något som påverkat mig starkt. Det tog ett par timmar innan det släppte.
Nåväl nu är middagen med vänner avklarad. Inte en droppe A till mig, något som tydligen förvånade de bjudna. Trevligt dock att kunna erbjuda sig att köra hem en vän. Denna text skrev jag igår kväll men den blev aldrig postad.

Nu på morgonen dag 13 så vaknar jag på ett väldigt gott humör. Konstigt att det kan svänga så mycket. Jag tog två tabletter GABA innan jag somnade, undrar om dessa har denna positiva inverkan? Någon som har erfarenhet av GABA?

Bra jobbat. Min gubbe håller stenhårt på 2 vita månader . Alltid januari, februari. Han når väl inte fram till överkonsumtion i övrigt, men är ändå rädd och har respekt för kompisen a. Tycker att du är klok som tar en funderare och iakttar dessutom omgivningen och dig själv under tiden. Att ta helvita perioder kan aldrig vara fel. Man vet aldrig när man trillar över kanten, och att stoppa upp är bara hälsosamt.

Suzzie

Skönt att höra att middagen blev bra och utan a. Mycke strongt gjort av dig. Bra att du kunde skjutsa hem en vän.
GABA vet inte jag vad det är för nåt ? Kram

Suzzie

Skönt att höra att middagen blev bra och utan a. Mycke strongt gjort av dig. Bra att du kunde skjutsa hem en vän.
GABA vet inte jag vad det är för nåt ? Kram

Gaba är ett ämne som finns naturligt i kroppen och kan köpas som naturmedel. Det hjälper kroppen vid stress, dåliga kostvanor och sömnproblem. Tar 2 tabletter innan jag ska sova. Tycker att jag vaknar lite gladare de kvällar jag gjort detta. Kanske är placebo effekten.... Nåväl, jag la en slant på vitaminer och mineraler (magnesium) för att snabbt ersätta eventuellt saknade ämnen i kroppen. Jag tror att även om man har en ganska sund livsstil för övrigt så dränerar alkoholen kroppen på vissa näringsämnen. Ni får gärna dela med er om ni har andra tips på naturmedel eller något som ni tycker hjälper.

Annars så rullar livet på, men på ett lite annat sätt än de senaste åren. Min semester från alkoholen har hittills givit mig ett lugn som känns i hela kroppen. Lugnet som jag sökt i 30 års tid med hjälp av alkohol kom när jag slutade med den. Snacka om ironi!

Hoppas att ni andra har det bra.

PS Jag tycker att ljudböcker är ett väldigt bra sätt att skingra alla jobbiga tankar när de dyker upp. Varför inte prova? Det finns gratis abonnemang i upp till en månad om man vill prova. Ds

”Lugnet som jag sökt i 30 års tid med hjälp av alkohol kom när jag slutade med den.”

De orden bär jag med mig idag. Kanske broderar jag en väggbonad med just de orden. Som en ständig påminnelse om det här första nyktra året. Och vilken snackis det skulle bli när man får gäster ?

Jag tar dagligen magnesium, b-vitamin, d-vitamin och multivitamin. Tror att kroppen behöver all hjälp den kan få, även om jag förstått efter att ha läst på om antiinflammatorisk kost att inga piller i världen slår nyttig kost.

Kram ?

Andrahalvlek, i så fall får du göra en väggbonad till mig också.?

Eftermiddagen har varit jobbig. Sugen på snus, godis och till slut också alkohol. Vet inte varför det kom ett så starkt sug idag. Kanske för klen lunch och sedan börjar blodsockret dippa på eftermiddagen. Nåväl, kom hem och käkade ordentligt samt stoppade i mig lite choklad för säkerhets skull. I sådana här tillfällen så är det otroligt lätt att ta ett glas istället, eftersom hjärnan har lärt sig att det är det snabbaste sättet att komma ur dippen.

Ingen höjdardag idag men bättre än många andra eftersom jag somnar nykter.
Hoppas att ni andra har det bra.