The alcohol experiment

30 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nios
The alcohol experiment
Nios
Hej!

Hej!
Efter att ha tittat in här flera gånger tidigare så har jag beslutat mig för att skriva en rad eller två.
Jag är 50++ och får väl i mig cirka en liter I veckan i snitt. Mestadels vin men även whisky sliker ner alldeles för lätt. Eftersom jag annars tycker att jag är en hyfsat skötsam person som går till jobbet, tränar och försöker äta nyttigt så tycker jag att mitt drickande är otroligt korkat rent ut sagt.
Detta korkade beteende har följt mig i många år. Någon period i mitt liv har det varit mer någon period mindre, men vi kan säga ett snitt på en liter.
Efter noggrant övervägande (halva mitt liv) så har jag nu beslutat mig för 30 dagars nykterhet! Jag har blivit inspirerad av boken the alcohol experiment och nu är det dags.
Givetvis så valde jag som så många andra nyårsdagen som startdatum, ganska lätt att komma ihåg dessutom.

Jag börjar med detta inlägg och hoppas på lite stöttning från er andra på sidan. Återkommer med lite frågor samt egna reflektioner vid senare tillfälle.

Tänk att det redan är dag 6 och att jag tagit mig mod till att skriva här.
Sköt om er, så hörs vi.

Viol66
Bra där!

Min första tanke är att med en liter vin i veckan snittar du väl typ normalkonsumtion...men med tanke på att Annie Grace berättar så tydligt att alkoholen är ett gift och faktiskt förstör våra kroppar så förstår jag din tankegång...
Bara å lägga av och gräva ner sig i fakta....jag drack 8-12 flaskor i veckan...är inne på min 6:e dag...fastnade vid vad Annie berättade på ett youtube-klipp....När du får suget-känn in det- omfamna det med alla dess känslor-du kommer överleva och suget försvinna...och så är det...känner hur kroppen nyktrar till och oron lägger sig...

Läser sjukt mycket här...forskningsrapporter...böcker....kunskap och beprövad erfarenhet...hjärntvättar mig och mitt Mindset....

Lycka till!!!

Nios
Tack för responsen.

Tack för responsen.
Kanske lite otydligt när jag skrev detta men jag menade att konsumtionen är en liter sprit i veckan när man räknar om det. Dock består själva intaget till största del av vin. Därav så blir ju intaget långt över hälsosam konsumtion, om det nu finns någon sådan.
Ser att du också är inne på din 6:e dag, lycka till!

Onkel F
Välkommen!

Vet inte om du är intresserad, men alcohol experiment finns som ett slags online workshop (gratis). Man får ett mail om dagen ( i 30 dagar) med dagens ämne och en video där Grace utvecklar det lite grand. I anslutning till det har man möjlighet att skriva ner tankar och reflektioner, nästan lite Q & A. Det finns även ett forum där man kan delta. Kanske det kan vara tillhjälp?
Jag håller med Viol66, det är "bara" att lägga av, ta till sig så mycket fakta som möjligt och försöka justera sin grundinställning sas. Du riskerar inget, det kan bara bli bättre!

Miss Mary Poppins
Välkommen ❤🌸🙏

Modigt av dig! Bra beslut att komma hit så får du lite draghjälp. Här också dag 6. Hoppas den blir för dig både lugnande och lärorik 😊👍
/Mary

Nios
Dag 7

Vaknar upp pigg och frisk. Det ska inte alls bli så jobbigt att gå till jobbet som det brukar vara. Det är en väldigt skön känsla. Jag kanske ångrar denna text när jag väl kommit dit....

Jag klarade av en situation igår. Vi lagade middag tillsammans och min fru slog upp ett glas vin. Detta är en situation som jag fullständigt älskar. Att stå i lugn och ro och laga en god middag samt dricka lite vin under tiden. Jag hittade lite popcorn som jag knaprade på istället. Jag som inte ens gillar popcorn. Just nu är jag så motiverad så att det fungerade utmärkt som substitut. Härligt!
Tack för tipset med workshopen, ska kolla detta.
Hoppas att det går bra för er med.

Nios
Dag 10

Helgen är över vilket på ett sätt är skönt. Jag var lite orolig inför helgen för att man skulle falla tillbaka i sina gamla vanor. Nu blev det inte så tack och lov. Just nu förenklas det lite med alla restriktioner som gör att man inte umgås på samma sätt. En lugn helg med god mat, film och träning istället för en flaska whisky.
Jag har inte varit utan alkohol 10 dagar i sträck de senaste 10 åren det är jag helt säker på.
Hoppas att ni andra också har klarat av helgen på ett bra sätt.
Sköt om er så hörs vi / N.

Suzzie
Jag har också lovat mig själv

Jag har också lovat mig själv att hålla upp med alkohol, men jag har inte satt ett datum eller dag ! Jag har inte druckit sen 2 januari ! Kanske vi kunde stötta varandra på den punkten. Jag skriver varje kväll, bara en lite rad ! Stå på dig och du är duktig som satt upp ett mål ! Kram 🤗👍

Andrahalvlek
Grattis till tvåsiffrigt!

Nu har du det värsta bakom dig! Nu blir det bara lättare för varje dag, men lyssna inte på alkoholdjävulen när han börjar viska ”ett glas kan du nog ta”. Ryt tillbaka direkt: ”Nej!” Aldrig börja förhandla.

Kram 🐘

Hotshot
Grattis!

Stort grattis och bra kämpat till de första 10!
Efter många år, precis som ni, har jag få dagar utan alkohol.
Idag är dag 3, känns som en evighet. Avgiftningen har väl börjat eftersom huvudvärken har lurat hela dagen.
Jag önskar er alla kraften till att fortsätta kämpa.

Suzzie
Hej där hur går det ? Det har

Hej där hur går det ? Det har gått bra idag också för mig ! Jag har haft två samtal i dag och på onsdag har jag ett möte. Hoppas att det har gått bra för dig !

Nios
Dag 11

Det går bra, tack. Skönt att höra att det går bra för dig med.

Jobbat idag. Den stora skillnaden som jag märker är att jag är mycket lugnare. Det är ju lugnare än vanligt på jobb men jag märker en stor skillnad. Just det här med lugnet är något jag har sökt länge. Först nu inser jag skillnaden mellan att dämpa oron med alkohol eller avstå från alkohol och hitta ett inre lugn.
Imorgon kommer det två vänner på besök. De förväntar sig god mat och dryck. Det ska bli jävligt kul att se deras reaktion när jag är nykter hela kvällen. Spännande att höra deras kommentarer.
I jobbet träffar jag nya människor varje dag, så varför skulle jag behöva dricka när jag träffar gamla kompisar?
Sköt om er!

Nios
Dag 12

Somnade glad men vaknade imorse deppig som fan. Jag måste ha drömt något som påverkat mig starkt. Det tog ett par timmar innan det släppte.
Nåväl nu är middagen med vänner avklarad. Inte en droppe A till mig, något som tydligen förvånade de bjudna. Trevligt dock att kunna erbjuda sig att köra hem en vän. Denna text skrev jag igår kväll men den blev aldrig postad.

Nu på morgonen dag 13 så vaknar jag på ett väldigt gott humör. Konstigt att det kan svänga så mycket. Jag tog två tabletter GABA innan jag somnade, undrar om dessa har denna positiva inverkan? Någon som har erfarenhet av GABA?

Jullan65
Bra jobbat. Min gubbe håller

Bra jobbat. Min gubbe håller stenhårt på 2 vita månader . Alltid januari, februari. Han når väl inte fram till överkonsumtion i övrigt, men är ändå rädd och har respekt för kompisen a. Tycker att du är klok som tar en funderare och iakttar dessutom omgivningen och dig själv under tiden. Att ta helvita perioder kan aldrig vara fel. Man vet aldrig när man trillar över kanten, och att stoppa upp är bara hälsosamt.

Suzzie
Skönt att höra att middagen

Skönt att höra att middagen blev bra och utan a. Mycke strongt gjort av dig. Bra att du kunde skjutsa hem en vän.
GABA vet inte jag vad det är för nåt ? Kram

Suzzie
Skönt att höra att middagen

Skönt att höra att middagen blev bra och utan a. Mycke strongt gjort av dig. Bra att du kunde skjutsa hem en vän.
GABA vet inte jag vad det är för nåt ? Kram

Illaute
GABA?

Med GABA, menar du då Gabapentin?

Nios
Dag 13

Gaba är ett ämne som finns naturligt i kroppen och kan köpas som naturmedel. Det hjälper kroppen vid stress, dåliga kostvanor och sömnproblem. Tar 2 tabletter innan jag ska sova. Tycker att jag vaknar lite gladare de kvällar jag gjort detta. Kanske är placebo effekten.... Nåväl, jag la en slant på vitaminer och mineraler (magnesium) för att snabbt ersätta eventuellt saknade ämnen i kroppen. Jag tror att även om man har en ganska sund livsstil för övrigt så dränerar alkoholen kroppen på vissa näringsämnen. Ni får gärna dela med er om ni har andra tips på naturmedel eller något som ni tycker hjälper.

Annars så rullar livet på, men på ett lite annat sätt än de senaste åren. Min semester från alkoholen har hittills givit mig ett lugn som känns i hela kroppen. Lugnet som jag sökt i 30 års tid med hjälp av alkohol kom när jag slutade med den. Snacka om ironi!

Hoppas att ni andra har det bra.

PS Jag tycker att ljudböcker är ett väldigt bra sätt att skingra alla jobbiga tankar när de dyker upp. Varför inte prova? Det finns gratis abonnemang i upp till en månad om man vill prova. Ds

Andrahalvlek
Nästan värt en väggbonad

”Lugnet som jag sökt i 30 års tid med hjälp av alkohol kom när jag slutade med den.”

De orden bär jag med mig idag. Kanske broderar jag en väggbonad med just de orden. Som en ständig påminnelse om det här första nyktra året. Och vilken snackis det skulle bli när man får gäster 😉

Jag tar dagligen magnesium, b-vitamin, d-vitamin och multivitamin. Tror att kroppen behöver all hjälp den kan få, även om jag förstått efter att ha läst på om antiinflammatorisk kost att inga piller i världen slår nyttig kost.

Kram 🐘

Nios
Dag 14

Andrahalvlek, i så fall får du göra en väggbonad till mig också.😀

Eftermiddagen har varit jobbig. Sugen på snus, godis och till slut också alkohol. Vet inte varför det kom ett så starkt sug idag. Kanske för klen lunch och sedan börjar blodsockret dippa på eftermiddagen. Nåväl, kom hem och käkade ordentligt samt stoppade i mig lite choklad för säkerhets skull. I sådana här tillfällen så är det otroligt lätt att ta ett glas istället, eftersom hjärnan har lärt sig att det är det snabbaste sättet att komma ur dippen.

Ingen höjdardag idag men bättre än många andra eftersom jag somnar nykter.
Hoppas att ni andra har det bra.

Sattva
Dipp

Hej!
Är dplig på att skriva i trådar, m3n läser mycket. Ville bara säga att jag också har dippar, även om nykterheten är väldigt skön. Dag 15 idag. Tänker att det måste få vara så, ibland är det bara tråkig vardag o man tappar sugen. Lågt blodsocker och trötthet är stora triggers för mig....

Nios
Dag 16

Då var man mer än halvvägs på de 30 dagarna. Inget speciellt hände igår. Det serverades en god middag när jag kom hem. Sonen var hemma och vinflaskan öppnad. Jag blev tillfrågad meddetsamma om jag ville ha ett glas men tackade nej. Jag tycker att det är ganska lätt att säga nej just då, men kan ha lite förhandlingar med mig själv vid andra tillfällen då jag är ensam.
Idag ska vi iväg till en kompis stuga. Detta ställe förknippar jag med långa promenader, god mat men också med mycket alkohol. Här bjuds det på whisky vid ankomsten och sedan brukar det fortsätta på det spåret under hela vistelsen där. Jag tycker faktiskt att det ska bli spännande att se hur upplevelsen blir utan alkohol.
Ha en skön helg.

Sattva, grattis till dag 15! Det är bra att veta sina triggers. I en film, Enemy of the state, med Gene Hackman dök det plötsligt upp en diskussion om just detta (Hypoglycemia) vilket jag kände igen mig i mycket. Det var första gången som jag ifrågasatte varför jag fick sånt sug efter a. Sevärd film för övrigt också.

Andrahalvlek
Rätt attityd

Så har jag tänkt också inför aktiviteter som tidigare varit alkoholstinna. Det ska bli spännande att se hur den här upplevelsen blir utan alkohol. Hittills är jag positivt överraskad! Minns väl min första nyktra midsommarafton i vuxen ålder med glädje tex.

Kram 🐘

Nios
Dag 17

Trevlig och väldigt lugn helg. Det gick väldigt lätt att tacka nej till diverse alkoholhaltiga drycker. Tog lite mer godis än jag brukar, men jag räknade ut att ett normalt alkoholintag för mig en sådan kväll skulle ligga på 1000 kalorier så då kunde jag unna mig lite godis istället.

Jag är fortfarande förvånad över lugnet som infunnit sig. Känns som om hjärnan är på semester.
Ta hand om er // N.

Nios
Dag 19

Inte mycket att skriva om. Dagarna rullar på och jag håller mig alkoholfri. Jag kände mig väldigt konstig till mods hela dagen igår, inte deppig men bara splittrad och nästan lite småförbannad. Jävligt konstigt, men inte så att jag ville dricka. Hoppas på en bättre dag idag.
Jag har tydligen börjat snarka igen. Köpte ny snarkskena och mätte skillnaden i en app. Otroligt stor skillnad. Hoppas att jag nu får en bättre sömn vilket betyder mycket för hälsan.
Ha det gott // N.

Miss Mary Poppins
Samma här 🙏💜💚❤

19 dagar idag!

Jag är SÅ IMPONERAD!! Bortbjuden och nykter!! Så bra!!! Jag vill också lyckas med det!! Grattis 🔥💪🔥💪🔥

Hoppas sömnen blir bra! ❤

Nios
Dag 20

Tackar, tackar. Detsamma till dig MMP!

Idag vaknar jag på gott humör och det har fortsatt hela dagen. Jag blir inte riktigt klok på humörsvängningarna. I och för sig så spelar det mindre roll eftersom svängningarna är betydligt större när man dricker....

Vi är bortbjudna ikväll igen och det känns skönt att frivilligt anmäla sig som chaufför. Små tillställningar nuförtiden enligt coronareglerna.

10 dagar kvar på utmaningen. På det hela taget så sköter jag mig bra. Tränar regelbundet, käkar nyttigt för det mesta, slutat snusa och dricker bara 3 koppar kaffe i veckan istället för 20. Allt detta har jag gjort för att minska stressen. Den stora skillnaden har ju inte kommit förrän jag slutade med alkoholen. Sömnen hoppas jag blir bra nu med den nya snarkskenan.
Mitt motto har varit "lugnet leder till lyckan".

Jag känner att jag nu gjort alla livsstilsförändringar som jag kan för tillfället och kör vidare 10 dagar till och utvärderar därefter.

Nios
Dag 21

Flera gånger om dagen kommer jag på mig själv med att vara så mycket lugnare än jag någonsin varit, så länge jag kan minnas. Jätteskönt!

En sak som har dykt upp nu är tvivlet på hur det ska bli efter dessa 30 dagar. Ska jag fortsätta? Hur länge dröjer det innan man är tillbaka i gamla vanor?

Ha det gott, så hörs vi / N.

TappadIgen
Härligt

Skönt att det går bra för dig! Det kan nog vara nyttigt att börja fundera lite smått redan nu på vad du vill. Du behöver ju inte bestämma dig idag men så blir det inte något förhastat beslut när du väl är där. Alla är ju olika och för en del fungerar det ju mycket bättre med fortsatt nykterhet, som för mig, men för andra kanske det går bra att gå tillbaka till en mer kontrollerad konsumtion. Det enda dilemmat är att man kanske inte hinner bromsa det riktigt om man skulle tappa kontrollen när man testar. Så är du osäker efter 30 dagar, så testa 30 dagar till och omutvärdera då, är mitt råd. Men det är såklart ditt val. :)