Tack för era kommentarer.? Jag ser nu att jag kanske skrev lite dumt. Självklart ångrar jag massor av saker som jag gjorde i mitt förra onyktra liv. Men det är inget jag ältar nu, det går ju inte att få ogjort. Däremot har jag lärt mig massor om mig själv, och vad alkoholen gjorde med mig. Jättebra, aldrig mer alkohol för min del! ?

Kram

Jag hade medarbetarsamtal med min chef i går och då kom vi in på att jag inte dricker alkohol. Det känns ju helt naturligt för mig numera att prata om detta så det var inte mer med det. Förutom att att chefen bliv lite avundsjuk.? Men jag funderar på en sak, han har inte (vad jag tror i alla fall) vetat om hur illa det faktiskt var med mitt drickande, och jag känner inte något behov av att berätta om det.

Är det något man ”bör” göra för att må bra i förlängningen tro? Vad säger ni som har varit nyktra en längre tid, typ 5 år+? Enligt AA tex verkar ju detta vara viktigt.

Det känns väldigt viktigt för mig att stå för att jag inte dricker, och har absolut inget behov av att dölja detta, men jag har inget behov av att berätta hur mycket jag drack.

Jaja, det märker jag väl om jag skulle få behov att berätta om detta i framtiden. För övrigt var samtalet jättebra och chefen var riktigt nöjd med mina prestationer på jobbet.

Ha en bra dag! ?

Har ju inte varit nykter 5+ år som du vet men några tankar från mig i alla fall. Jag tycker absolut inte att du måste berätta hur illa det varit för just chefen. Däremot har jag själv mått bra av att ha en eller ett par nära mig som jag berättat om det för. Vem det är, det bestämmer man själv.

Kram!

Jag har ju bara lite nyktra dagar här och där...och jag ser mönster i mitt beteende...och jag kan tänka...men så här tänkte du även för ett år sedan och inte har du kommit längre. Jag tänker att det finns mycket man kan ha gjort annorlunda..både bättre och sämre....och visst ångrar jag saker och visst ältar jag saker. Jag tänker även att jag själv har ett ansvar för mitt liv...jag kan inte skylla på någon annan ...men om man fastnar i att ångra och att älta då kommer man ju inte framåt...och då är ju risken stor att man fastnar där man är.

Ang att berätta för chefen så tänker jag som Charlie70.

Ni är de enda som vet sanningen. Finns ingen anledning att berätta för någon annan exakt hur illa det varit. Det är historia. Det enda jag säger om folk undrar är att jag äntligen har insett hur mycket alkoholen har påverkat min psykiska ohälsa negativt, och därför har jag slutat dricka. Thats it. Och det är helt sant.

Kram ?

Jag har delat med mig på AA möten om vissa saker, som jag tyckte passade där och då..Jag har även märkt att för vissa människor jag känner har jag berättat mycket saker för att dom ska begripa hur jag och ex-sambon verkligen hade det..Tagit dom sämre historierna..Flera vänner har undrat, om det verkligen var så illa? Men till övriga arbetskamrater och chefer, känner jag inget behov att berätta om mitt drickande..Har fått för mig att det skulle kunna vara dåligt i vissa sammanhang..Folk har många gånger förutfattade meningar, och många gillar att prata om andras tillkortakommanden..Men absolut är det upp till var och en..Men har man väl sagt något kan man inte ta tillbaka det sen..Min nära chef vet ju om hur länge jag varit nykter, eftersom det var henne jag hade samtal med den gången jag slutade dricka..Dessutom har hon jobbat som missbrukshandläggare, så hon är ju lite ”specialist” Jag frågade henne då för 5 år sen om hon skulle säga något till min nya chef? Hon tyckte inte det behövdes då.Och inte efteråt heller...Som sagt Torn, gör som du vill, men du kan aldrig ta tillbaka det i så fall..AA har inte rätt i alla sina ”regler”. Kram på dig ”Storfeskarn”..???

Jag tror faktiskt att om man har ett stort behov av att berätta för andra så kommer man att prova att göra det helt enkelt...? Sedan får man vara beredd på att reaktionen kanske inte blir den man hoppats på. Det är ju laddat ämne det här med alkoholen. Alla har ju någon sorts relation till den, och det kan ju vara känsligt så klart.

Roligt det gick bra med samtalet. Att du fick beröm. Härligt!?

Kram??

Tack för era kommentarer! ? Då är jag inne på samma linje som er, så nu släpper jag det. Vad skulle jag gjort utan mina kompisar här!? Annars så rullar dagarna på och jag har inte så mycket att tillföra här för tillfället. Något jag har reflekterat över är att jag har trivts riktigt bra på jobbet den senaste tiden. Har fått ett mycket bättre driv och är det ” för lugnt” så hittar jag på saker att pyssla med. Tex lär mig något nytt eller gör riktiga djupanalyser av någon gammal surdeg. Det känns bra.

Det kanske beror på att det är lågsäsong på fiskefronten.?

Kram

Kul med beröm på jobbet! Jag börjar mitt nya på måndag. Kommer absolut inte berätta något om tidigare vanor utan skylla på bilkörning eller nåt om det bli aktuellt.

Jag har startat en ny renovering. Har två gamla fåtöljer som ska slipas och lackas och få ny klädsel. ?

Kom på att AA även har att be om förlåtelse och att gottgöra i sina steg.Det tycker jag är viktigt..Har man varit en dålig partner, förälder eller kompis på fyllan, så är det viktigt att säga det..Jag har pratat med mina barn, och bett om ursäkt..Min bror som är AA- medlem, har bett om förlåtelse..Kanske inte om allt, men om det är något som skaver hos en själv, eller hos någon annan..Detta är min åsikt, ingen sanning..I mitt fall tror jag det gör skillnad för barnen, för att förstå hur jag kunde betee mig så konstigt i fyllan..Allt kommer jag inte ihåg, men kan ju inte heller förneka, då barnen var nyktra....?

Det är endast frugan och barnen som har fått lida av mitt tidigare drickande. Jag blev aldrig aggressiv eller så, och har aldrig ens krökt ett hårstrå på varken frugan eller barnen. Det är mer att jag har försummat och svikit dem. Frugan har jag pratat om allt med, och där känns det bra. Hon har förlåtit mig.
Barnen förklarar jag lite löpande för och det känns bra där också. De har nog mest varit besvikna på att jag inte orkade ställa upp på saker och ting i bland. Numera är det nästan tvärtom. Frugan orkar inte, och tar hellre ett glas vin i soffan på fredagskvällen än att göra något kul tillsammans med barnen.

Jag var egentligen aldrig stupfull, utan det var mer att jag var tvungen att ha en viss promille i blodet för att kunna fungera och ha ork och motivation. Ett djävla gift den där alkoholen.?

Kul med renovering Kvinna38! Vi är nog väldigt lika där, att ha roliga saker att fixa med, har varit, och är väldigt viktigt för mig. Att bli nykter och bara sitta i soffan och glo är inget för mig. Jag vill göra och uppleva saker. Sådant som är kul.

Ha en fin helg! ?

Alkohol och barn är aldrig en bra kombination. Frun och jag var måttligt med alkohol när barnen var små. Vi hade relativt stort umgänge och hade många fester i grannskapet. Nu när vi blivit mormor och morfar flera gånger om får vi konstig frågor från barnen. Det är frågor som kan relateras till att vi prioterade umgänget före dem. Den äldsta dottern har slagit fast att det är ett typiskt beteende för människor född på 60 talet.

Mina barn var både stora och yngre..Tror att tonårsbarnet mådde sämst av mitt och pappans drickande..Dom vuxna barnen mådde också dåligt, fast dom tom bodde utomlands periodvis..Man kan ju tänka sig in i situationen själv..Att ha föräldrar som blir för fulla titt som tätt..Spelar ingen roll om man är ett vuxet barn..Håller med dig Torn. Ett jävla gift, som förgiftar människor och familjer..???

Häromdagen skrev jag att det går så bra på jobbet och att jag är supermotiverad. Så sitter jag på jobbet i dag och läser att tex Pilla ska ut och åka skidor i dag, och plötligt vill jag inte vara på jobbet.? Vissa dagar ( på helger) är det egentligen helt meningslöst att jag är här, eftersom det inte sker någon produktion så är det inget som kan hända. Det är bara det att jag har arbetstid då. Ska beta av det som jag måste fixa idag, sedan kompar jag ut.?

Jag har ju min kompbank av någon anledning, nämligen att utnyttja.

Soligt och fint utanför fönstret här i dag. Dit vill jag!

Kram

Men gillar det..Har aldrig varit den som gillar att jobba dagtid..Tycker det är skönt att vara ledig flera dagar i sträck, och jobba långa pass med jour..Förstår om det blir långsamt, om du inte har några uppgifter, Torn..Stämpla ut..Livet går inte i repris..Kram???

Är ledig en vecka nu, tjoho!? Kylan har gjort så att isen har lagt sig och blivit hållbar tom på havet. Så den här veckan skiter jag i renovering och drar och fiskar i stället. På Gullmarsfjorden som jag ska till kan man tom få makrill från isen numera. Den globala uppvärmningen har gjort så att en del makrill övervintrar i fjorden, i stället för att dra ut i Atlanten som den alltid gjorde förr. Tragiskt så klart, men jag får se det positiva i det med att kunna äta pinfärsk makrill i februari.? Återkommer med fångstrapport om någon kanske skulle vara intresserad.

Nu kvällsbad och en kall Pepsi Max. Livet är underbart!?

Ha det bra!

Där har jag själv fiskat bland annat makrill i min ungdom. Det var tider det! Dock inte när det var is utan när det var betydligt varmare. Är den fortfarande fet nu in i februari? Rökt blir den väldigt god när den är lite fetare.

Den eventuella makrillen som är i fjorden nu är riktigt fet och fin. Det är längre fram på våren som den är mager. Får se om de är hemma, annars får det bli sill och vitling. Torsken är fredad där året runt, och måste returneras. Det finns även stor chans på ovanliga arter som jag inte har på min lista. Det är det som är extra spännande med fiske i just Gullmarsfjorden Allt kan hända! ?
I dag har jag kompletterat utrustningen och packat mat och dryck mm. Målet är en riktig heldag med fiske från gryning till skymning i morgon.

Kram