Håller med dig, Nora ! Blir så glad när ja ser att någon av er skrivit. Ger mental styrka på nåt vis . O trygghet. Istället för o va " trygg" i en dysfunktionell relation. Det ät falsk trygghet. Ja är inte trygg med att plötsligt få se elaka kommentarer i ett mail. Det har ja inte gjort mig förtjänt av. Nej, hellre pepp o samhörighet med er, tjejer ☺?❤ . Kram

Det har varit en tung dag med inslag av positiva överraskningar. Tänker att jag fortsätter skriva här som en dagbok, annars försvinner en i sin ensamhet. Jag vill inte det längre.
Började mitt nya jobb idag och fick ett sånt lugnt och skönt intryck. Det kändes verkligen som att jag kan trivas där.
Sedan fick jag erbjudande om en visning på en lägenhet. Fick se lägenheten virtuellt. Kände direkt att jag ville tacka ja till den och det gjorde jag. Så nu håller jag alla tummar och tår för att jag ska få nycklarna i april. En större lägenhet med balkong, fina trägolv och jättemysigt.
Försöker jobba med mig själv men tycker det är svårt. När jag inget hör från honom så blir jag orolig och påminner mig om att släppa, det är oavsett inget jag kan göra något åt. Jag behöver distans för att samla mig. Försöker påminna mig om, när livet känns tufft att det är bättre så här. Nu har jag en chans att få sinnesro igen. Fokusera på mig själv och hitta min egen glöd, leva enligt mina värderingar och så. Hitta en acceptance i situationen. Det är vad det är och om ett tag så kan jag nog se att allt detta var till det bättre.
Fantiserar om hur jag ska möblera lägenheten och drömmer mig bort. Det känns både hoppfullt och vemodigt allt.

Fick upp en text på mitt Instagram konto: Be och släpp taget. Försök inte, manipulera inte och tvinga inte fram nånting. Försök bara. Gud öppnar de rätta dörrarna i rättom tid.
Fin text, jag vilar i dom där jag kan lägga ifrån mig ansvaret från allt, inkl mig själv. Gud är kraft, för mig nånting större efter insikt i 12-steg modellen, vilsamt. En högre kraft även om den finns inom dig.
Kul med nya jobbet och lägenhet, grattis, nån verkar ha öppnat dom rätta dörrarna redan ? härligt

Ja, det kanske är så att dörrarna jämt är öppna men att man ibland är sin egna fiende. Jag har egentligen inga svar för jag vet inte.
Det enda jag vet är att jag vill gå vidare och framåt i mitt liv nu. Är det inte dags att vi gör det nu?
Fick precis ett sms efter två dagars tystnad efter ett massivt sms regn av hot: nu skulle det betalas tillbaka. Vips så hade jag pengar. Det stod något om att rätt ska vara rätt....Nu ska han liksom sminka över situationen med att göra "rätt för sig". Tack, men nej tack. Det blir som en teater mer än autentiskt. Nu ska man vara den som gör rätt för sig istället för att ta tag i det verkliga problemet. Glöm det.
Jag accepterar inte längre det här känner jag. Komma in i mitt liv och klampa, härja, slänga skit, försvinna, ljuga, skita i allt, hota mig, påstå att man älskar mig, osv osv utan ärlighet och utan en tanke på hur jag blir påverkad, det passar mig helt enkelt inte längre.
Jag swischade tillbaka pengarna och blockade honom där också. Jag tycker han tar sig friheter som han inte har.
Kan tyckas dumt att inte ta emot pengar som egentligen är mina men något som är viktigare för mig det är att jag bestämmer i mitt liv och om det är ngt chockerande som hänt så ser man till först om det är ok. Att direkt börja dirigera och betala tillbaka och ordna som om jag vore ett objekt, det accepterar jag inte längre.
Jag bara känner att jag accepterar inte längre att ha någon som inte respekterar mina gränser i mitt liv.
Jag vet att jag är tjatig, kanske till och med barnslig men det ger något att skriva det. Det blir på riktigt och jag vet hur lättmanipulerad jag varit tidigare, det får vara slut på det.
Just idag känner jag mig stark och helt på det klara med att det är banne mig inte jag som lyfter glaset för någon annan och jag vägrar vara någon känslomässig papperskorg för någon annan.
Det har varit min roll sedan jag var ett litet barn i mina närmaste relationer men jag börjar bli rätt medveten om att jag förtjänar och har rätt att begära att bli behandlad med respekt.
Det gör ni också kära forumsystrar.
Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.
<3

Ännu en dag i kaos. Känns som allt eskalerar. Hot om polisanmälan, försöker desperat få kontakt med mig, lever i en sån galenskap att det inte går att prata, blandat in andra i ett stort kaos. Pekar ut mig som galen men har ingen självinsikt om vad han själv ställer till med.
Det är sa galet och så destruktivt att jag stänger bara av. Nu dusch och på väg till ett nattpass.
Gud hjälp oss allihop från denna vånda.
Hur har ni det forumvänner?

Har han ingen som han kan prata med som kan hjälpa honom och prata förstånd med honom? Det känns ju inte direkt som han har något att vinna på detta. Man önskar ju att det fanns en lösning på något vis.

Tänker på din text, vi lever i en krigszon vi anhöriga som lever med A i dess värsta form. Men vi ska iväg med barn, jobb, kalas och le och vinka. Jag berättade för min 20 åriga systerdotter ikväll att när hon tog studenten var min man försvunnen, låg och söp i stugan. Jag stod för maten på tillställningen, log och vinkade.
Jag tror tappadigen att när dom är A såhär så handlar det mest om ilska och frustration, utåt sett är man sitt glada trevliga jag, lägger locket på, och har nog gjort så länge. Så det blir som aktiva vulkaner till slut, på beroendemottagningen sa man till mig efter att jag flyttat, att du kan inte göra mer, nu får staten ta över i form av polis, ambulans eller behandling. Otäckt men sant ?

Tappad igen: jo han har människor att prata med och hjälp att få men det vrids alltid till att hamna i samma situation igen.

Backen123: jag känner så igen det du beskriver. Det är som att leva twillightzone. Det är nog viktigt att ta till sig det som beroendemottagningen sa för det har gått så långt att nu får staten faktiskt ta över. Det finns inget jag kan göra mer.

Det spelar ingen roll längre ens om han kontaktat min arbetsgivare eller polisanmält mig, tvärtom det vore bara skönt för då blir det verkliga problemet synligtgjort tillslut. Det kommer bli jobbigt att dölja hur illa det är eftersom han själv har blandat in andra. Nu fick hans vän reda på att jag bott på skyddat boende pågrund av hans supande tex.
Det är bara rent vansinne allt och en kan bara hoppas att han slutligen inser att han behöver professionell hjälp.
Skönt med nattjobb i allt kaos, det är jag tacksam för.

Du gör ändå rätt, Nora!
Du förstår vilken galen värld du tvingas hantera om du har kontakt med honom. Å slungas in i djävulsdansen igen som aldrig tar slut. Det hjälper varken honom eller dig. Det bästa är när det blir synligt för fler hur sjuk han är. Du å ja är inte de personerna som kan få våra A att fatta. Då hade de fattat vid det här laget. Detta ligger på ett sånt djup plan att de kommer ej ge upp förrän det står mellan liv o död. Tror jag. Ja vet ju inte om min A är nykter nu. Han skrev att han varit det en tid, då för ett par veckor sen innan ja la hans mail i skräp posten. Men vad betyder ett par veckor? O vad säger det om hans självinsikt? Jobbar han med sitt inre? Att han är.nykter ett tag innebär inte att han gett upp . Det är lurigt som fasen. Det tar lång tid. Att bry oss om oss själva är den finaste handlingen vi kan göra. Ska dom falla till botten kan dom inte samtidigt ha en hand att hålla i . Då faller dom ju inte. Skönt att du har ditt nattjobb. Ja utan jobb hade ja inte varit så stabil som ja är trots.allt. Kram !!

Ja håller på att göra om-renovera lite i min lägenhet. Nu ska ja få positiv energi o glädje av att trivas i mitt hem☺ Ny färg på köksluckor och målat om mitt kakel. Vill skapa en trivsam miljö för mig o dottern. Ha kreativa projekt får mig att känna lust o glädje. Ska fortsätta så. Att se vad ja själv kan åstadkomma får mig att se vad som är realistiskt och inte. Vad klarar jag? Från ide' till att göra det. På egen hand! Ja kan?

Skrev meddelande två ggr igår och det försvann. Det lät så härligt det du beskrev om köket.
Önskar dig och er en härlig dag med.
Vi hörs! Kram

Igår körde jag in honom på avgiftning. En vecka ska han vara där och börjar förstå vad han gjort. Hallucinerat, polisanmält mig, kopplat in andra människor och nu har han bett om hjälp om att sluta dricka. Den stora chocken och förhoppningsvis uppvaknandet.
Jobbet har stängt pga corona.
Livet i en torktumlare.
Jag måste ändå säga att det känns bättre att det verkligen kommer fram hur allvarligt illa det är än att leva i den där förnekelsen och själv bedrägeriet.
Livet är konstigt. Är så glad att jag har er här att kunna prata och ventilera med och lära mig och inspireras av. Kram

Nora!
Oj! Hoppas han når nån slags botten o börjar tänka till riktigt. Ta hand om dig! Kram

Som du skriver Nora, vad skönt med uppvaknandet. Hoppas han nu förstår att det är dags på riktigt
Ja det är härligt med forumet
Och du Morgonsol, kul med renovering, jag byter kök jag med om en månad. Synd bara att min ex man vägrar lösa ut mig så jag får chansa och låna till mitt nya boende. Nu ringde han och berättade om en vattenskada så imorgon blev det försäkringsbolag. Bra jobbat av honom som är hemma hela dagarna

Åh, Backen 123!?som om det inte vore nog med bekymmer. Kan han vägra lösa ut dig? Har du inte juridiken på din sida där?

Själv fick ja 3 nya mail igår från honom. Tror du dom lägger sig i skräppost?Nej. Bönar o ber om en ny chans. Ska bättra sig osv. Men hallå ! Bättra sig? Människan fattar inte att han är sjuk eller? Å var finns förståelsen för att JAG klarar inte av att leva i en ostabil relation. Ja ska själv tillfriskna och det går inte på 2 månader! Hur naiv får man va? Hur kan han tro det finns läge att börja om ? Efter allt som varit. Han lever verkligen i sin sjukdom. Bara hans behov. Tack men nej tack.

HI

Ville kolla hur det gått för dig Nora81 och här var det minsann girlpower! Härligt att läsa och känna er energi! Det är häftigt när passiviteten tar slut och ilskan tar vid. Då kan det hända saker.

Heja er! Stå på er annars gör någon annan det! <3

Varm kram till er alla!

Hej HI
Vad roligt att höra från dig. Ja, visst är det girl power här och nu kom det ännu mer girl power ?.
Jag har fått tillbaka min lgh och har fått kontrakt på en större lgh i april. Det har varit omtumlande och chockerande sedan sist jag skrev här men också också en del bra saker. Jag börjar få en stabil grund att stå på.
Hur går det för dig? Blev så glad när jag såg att du skrivit här.

Stor kram till dig HI och till dig Backen 123 och till dig Morgonsol.
❤️

Så typiskt att han krånglar med att lösa ut dig. Skrattade till av det Det du skrev om att det var bra jobbat av honom. Det är starkt av dig Backen123 att du ordnar upp så och jag hoppas verkligen du får löst ut honom och ta ett lån. Då får du ditt egna bo. Kram och ta hand om dig så länge!