Där har jag tillbringat många somrar..Och det var härligt, men även där jag började dricka för mycket..Älskar havet, klipporna, salt och sol..Kompisar vi hade där fiskade makrill, men även havskräftor..Ha en härlig helg, med god fiskelycka..???

En underbar dag på havet i dag. Det blev ingen makrill, men 7 andra arter fick se isen från ovan en stund . Som vanligt släpper jag tillbaka de mesta, men några kilo vitling och gråsej fick följa med hem. Fick min första haj från isen någonsin. En stark pigghaj på ca 4 kilo fick mig att verkligen fundera på vad det var som hade nappat. Bedårande vackert, och såg bla en havsörn som seglade runt över de snöklädda bergsstupen. Skönt mör nu också efter 24000 steg i 2 dm snö, släpandes på tung utrustning. Tur att det inte var några uppförsbackar i alla fall.?

Jag har ju tyckt att efter ett halvårs nykterhet så hände det något extra med mig. Men jag tror baske mig att det är samma sak nu efter ett år. Jag kan tydligen må ännu bättre, Min övertygelse till att aldrig mer dricka alkohol känns ännu starkare.

Jag kan inte komma på något negativt, jag är nöjd med det jag har, och är forfarande oändligt tacksam för att jag hittade det här forumet och lyckades bli fri från alkoholen. Jag märker att jag allt oftare glömmer av att gå in här och läsa, men jag kommer aldrig glömma er, aldrig någonsin. ?

Kram

Blir glad in i hjärtat.
Och jag håller med dig om att det händer något efter ett år. Idag har jag haft en sån dag. Att man som Madicken säger- känner livet i sig. Starkt.

Du hade Torn..Håller med om att Forumet är fantastiskt. ?..Tänk om man vetat det när man hade det som sämst, att en dag så..Jag hade väl en sån känsla, att jag inte ville förstöra resten av mitt liv, men visste inte hur jag skulle göra för att kunna fortsätta dricka mindre..?..Våra hjärnor vill ju inte släppa beroendet såklart..Du är en äkta och fin förebild Torn, för det manliga släktet..?..Hoppas din fru håller med. ?..Kram..???

Det hade varit något, få en gråsäl när jag fiskar, viken fight det hade blivit.? Gråsälen hade utan tvekan vunnit den kampen. @Miss lyckad, frugan verkar vara riktigt nöjd med att jag har lagt drickandet på hyllan, och jag förstår henne. Så tråkig, trött, stinkande och omotiverad som jag var på den tiden jag drack. Särskilt på slutet när alkoholen hade tagit överhanden totalt.?

Min son ville ut och fiska i dag efter skolan, så vi stack ut en kortis på sjön hemmavid. Han är ju helt såld på fiske, vilket jag tycker är jättekul såklart. Väldigt bra att han inte bara sitter vid datorn hela tiden också.

Ha en fin kväll! ?

Att ha ett intresse att dela med sin tonåring! Önskade att mina ville umgås med mig så...

Kram Mamsen ?

Fin fiske utflykt och bra jobb med pulsande.Guld värt!
Det är så fint att vi verkligen ser det vi har omkring oss i naturen.
vilken gåva.?
Det är bara att fortsätta på den rätta vägen och känna tacksamhet.Vi vill ju upptäcka mer eller hur?? Förresten,Kan jag fråga dig en sak angående fisk i frysdisken ??
Ha en fin Vinterdag!
Kram Pilla

Ja Mamsen, jag är glad och tacksam för att min son mer än gärna vill följa med ” gubben” på fiskafängen.? Han blir tydligen poppis bland sina kompisar också, så i dag får jag skjutsa honom och en kompis till en sjö, så kompisen också får prova på vinterfiske. Säkerheten är viktig dock, flytoverall och isdubbar får kompisen låna av mig. Även om jag har kollat så att isen är helt säker på den sjön, så ska säkerhetstänket läras in från grunden.

@Pilla, självklart får du ställa frågor här om fryst fisk! ? Om allt annat också för den delen.

I eftermiddag ska jag ha en liten bjudning hit då undertecknad tydligen fyller år i dagarna. Utomhus såklart, pga coronan. Ska fixa med en värmekälla i form av öppen eld i en grill. Minus 16 grader här nu, det får bli att äta semlorna snabbt sen, så de inte blir till isklumpar.?

Ha en härlig lördag!

Du tillhör dem som fyller år tidigt på året. De avundsvärda. Själv fyller jag på hösten, och man var liksom hopplöst sist på bollen. Har du fisk som stjärntecken också då? Det vore ju häftigt ? Min mamma fyller 1/3 och hon är fisk, men jag är osäker på var gränsen går.

Ha ett toppenkalas! Aldrig smakar mat så gott som utomhus ?

Kram ?

Undertecknad fyller också år i dagarna så även här planeras lite firande. Men först en promenad i solen. Lärde mig förra veckan att kroppen inte lagrar d-vitamin från vintersolen men att nånting lagras är jag helt säker på! Njut av dagen. Kram!

Tack AH och SK! ? Jag är Vattuman Ah, men det låter också bra. Fan, jag kom på nu att det är vår trettonmånadersdag i dag Se klart.? Fast jag har ju börjat räkna år nu, så det gör inte så mycket att jag hade glömt av det. ?

Kram

Nej, jag tänkte också att månadsdagarna får passera lite lojt, men halvår och år kommer jag att känna mig extra stolt ?
Är också vattuman- det brukar heta att det stjärntecknet står för utveckling och innovation men har alltid känt mig mer som en hemma-kräfta. ??
Räkorna var goda, helgen ljus! Hoppas även din. Kram ?

De tänker jag fira. Det känns lagom, efter ett nyktert år snart. Ska räkna ut ungefär när det blir 400 dagar, sen 500 dagar osv. Har ju en app som kan hjälpa mig hålla räkningen, jag behöver bara räkna ut ungefär så jag vet när jag behöver kolla appen typ. Jag är inte redo för att bara fira hela år än.

Grattis båda två på 13-månadersdagen i efterskott förresten ?

Kram ?

Du lever ett gott liv, Torn! Så härligt! Grattis till födelsedag och alla nyktra dagar!

Igår på flödet kom det upp ett klipp från Aftonbladet. Några som var ute och fiskade hade fått upp en gädda på...ja nu minns jag inte riktigt men vägde väldigt mycket och var väldigt lång....tänkte direkt på dig då! Har du fiskat på Hökensås någon gång?

Ha det gott! Kram!

Både till födelsedag och månadsdag!
Hoppas du blev firad ordentligt ?.

Själv är jag på dag 21 och ser fram emot min första månadsdag.

Kram ?

Här kommer min fisk fråga?
Jag brukade förr hitta fryst makrill på Willys som jag uppskattade mycket att steka.Inte maken dock?
Märket kommer jag inte ihåg,förpackningen var i blå nyans?
Helt plötsligt försvann makrillen från frysen....vet du om makrillen har minskat av nån anledning?
Har ibland hittat Lysekils på coop men näe,not the same!
Det va min fråga?
Tack för att du delat med dig av ditt stora intresse i min tråd,du är kunnig inom det .
Nån gång kanske jag berättar om mitt intresse som jag dessutom aktiv att köra lopp med?
Inte en kvinnodominerad sådan,är därför lite försiktig här på forumet.
Gör inget om du inte vet svaret,Torn.?
Ha en fin Söndag!
Kram Pilla