Hej igen soffi!
Vad skönt att du fick sova o att du tillåter dig att ta det lugnt. Att ha en man som låter dig vara som du är är också guld värt!!
Jag sover aldrig en hel natt, men ligger inte klarvaken när jag vaknar längre. Tvingar mig att inte titta på klockan, inte ens om jag går upp på toa. Försöker säga till mig själv hur skööönt det är att bara få ligga här, inte behöva göra någonting. Ibland kör jag kroppsscanning, där jag lägger hela uppmärksamheten till en liten kroppsdel i taget. Brukar börja vid ena stortån o går igenom hela foten o sedan uppåt. Nånstans vid knät försvinner jag oftast bort i djup avslappning. Därifrån oftast sömn. Peppar, peppar, räcker det numera oftast bara försöka slappna av. Blivit bättre sedan alkostoppet.
Vet ju inte alls ditt sömnmönster, vet bara hur jäkla skit man mår utan sömn....
Njut av söndagen, här där jag bor har vi sol!!!

Jag har försökt medicinera sömn med alkohol. Upplevde att jag hade svårt att somna utan alkohol... de som känner mig skulle ha skrattat ihjäl sig om jag berättat det, eftersom jag har och hade otroligt lätt för att somna på kvällen. Ingick nog i försöken att lura sig själv...
Jag har också tagit till alkohol nattetid för att somna om. Den sämsta strategi man nånsin kan ha. Men just det där när man vaknar vid 3-tiden. Du Soffi vaknar ännu tidigare, men det kanske beror på dina tidiga kvällar. Jag har funderat på om man vaknar då för att alkoholen är färdigutrensad då. Men jag vaknar ibland i tretiden nu också. Har lättare att somna om dock. Men vad är det egentligen kroppen och hjärnan pysslar med då? Det är nog nåt som händer just då, Försökte googla för sömnforskare borde ju ha nån idé om vad som händer men hittar inget. Antar att du har provat det mesta. Jag försöker låta bli att stressa upp mig nu om jag vaknar. Det är lättare nu när jag är mer här och nu och mindre på väg. Sattvas tips är bra, spikmatta tar jag till om det är nödvändigt men det tar ju lite tid att somna om då.
Tänker på din enorma trötthet och yrsel. Brist på B12? Jag läste nyligen att man kunde få yrsel av just det. Vanlig brist bland personer med högt alkoholintag.
Angående alkoholmarkörer så hade min svärmor mycket höga värden på nån sån - vet inte vilken - hon dricker ingenting. Men nu när du faktiskt har varit utan rätt länge, passa på att faktiskt kolla upp dig hos doktorn. Det är jäkligt onödigt att gå med onödiga brister... man kan bli alkoholist i sina försök att medicinera sig frisk. Otroligt onödigt om det hade räckt med en vitamin. (Självironi, ingen pik).

Tack alla för er omtanke!
Ja, sömnen är A och O, utan den fungerar man inte. Tyvärr tror jag också att jag har många medsystrar och -bröder här...
Att medicinera, söva sig, med alkohol. Jo det har jag gjort i många många år. Alla gånger som jag genom åren har reflekterat över den mängd jag dricker och att det kanske inte är så bra att dricka varje dag har slutat med konstaterande att jag behöver alkohol för att sova. Sååå sant att det är dumt att medicinera med alkohol - man kan bli alkoholist ?.
Risk att det får mig till återfall även nu? Man ska aldrig säga aldrig, men, nu har jag grävt lite djupare i vad alkohol faktiskt gör med sömnkvaltién. Hur sömncyklerna störs och hur REM-sömnen blir på tok för kort, kommer i för få cykler. I en rått-studie där man störde REM-sömnen så dog de stackars råttorna.
Jag vill inte bli en stackars råtta.

Hmmm, jag hade ju egentligen tänkt att skriva lite mer om gårdagen och dagsläget, men nu hinner jag inte..
Jag är nykter och jag mår hyfsat ok iaf.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram ?

Hann ju inte skriva så mycket i morse.
Jag sov länge och vaknade inte förrän vid fyra, bara någon minut innan väckarklockan!!! ???
Söndagen tog jag det bara lugnt hela dagen, var ute och pysslade några timmar, det var skönt att vara ute även om jag inte gjorde något ansträngande.
Tänkte att jag nog egentligen borde göra något mer för att bli "trött på rätt sätt" för att kanske sova bättre.
Men det behövdes tydligen inte, jag sov i nästan sju timmar i natt!! Ja, inte i sträck, men jag kunde somna om efter de gånger jag varit uppe och vandrat.
Känns bakvänt och nytt för mig att jag sover bättre efter två dagar lathet och inte efter aktivitet och ordentlig motion. Men det har ju visat sig ett par gånger nu...
Det är okej, det får vara så nu.

Men ändå... Jag har varit så trött även idag. Fattar inte riktigt. Hur kan jag vara så borta när jag har sovit?
Så, jag tog tag i mig själv och ringde VC för att boka blodprov.
Det gick som jag befarade. Många frågor om hur jag mår och varför jag vill ha prover tagna. Sedan sa hen att "jag bokar in dig hos läkare X som du träffat förut, jag tror att hen kanske vill ta fler prover...."
Det var läkare X som avslöjade mig hösten -19 innan jag kom hit första gången...
Fick tid redan i morgon.
-Jag vill inte!! Skäms ?

Som man bäddar får man ligga.

Det är ju i alla fall absolut NOLL risk att jag kommer att dricka innan ev utredning är klar.
Och det är ju bra ?

Kram!

Anonym26613

Du går dit och berättar oss andra hur BRA det gick. Vi behöver flera lyckade exempel på läkarbesök!!

Jag träffade en tandläkare häromdagen.
Tandläkare: och hur kan vi hjälpa frun idag då?
Jag: ja, se till att hitta många hål så jag inte kommit hit helt i onödan på arbetsdag

Och han hittade två hål. Och det var ju så bra! Därför finns tandläkare! Och läkare. Att vi får veta vad som är felet. Ingen läser sig till läkare och önskar att träffa friska patienter.

Du går och tar vara på tiden och ser till att få ordning på sömnen ?????

Sju timmars sömn, plötsligt händer det! Och du kunde sova för att du varvat ner ordentligt ?? Tröttheten kan bestå länge. Du har sannolikt ett ackumulerat behov av att ta det lugnt. Är det något vi måste lära oss i det nyktra livet så är det att lyssna på kroppens signaler.

Bra att du ska få ta prover, för säkerhets skull, och nu kan du ärligt berätta för läkaren att du har slutat dricka så det finns ingen anledning att skämmas ett dugg. Jag önskar att fler läkare vågade ställa obekväma frågor om alkohol. Jag hade förhöjt på ett prov för flera år sedan och det enda jag fick var ett brev hem med instruktionen: ”Alkoholstopp rekommenderas”. Ingen mer uppföljning än så. Jag rev sönder brevet i ren ilska och drack minst ett år till.

Kram ?

Åh så skönt med lite ordentlig sömn! Tror också som AH, att du har ett ackumulerat behov. Och att kroppen varit på högvarv länge, ständigt påslag av stresshormoner, som kanske nu går ur kroppen av vila, och därför bättre sömn?
Jag var också trött länge, o är det fortfarande, men inte längre sådär utmattat trött. Vi är ju alla olika, olika kroppar o kemi. Men tänk om det har vänt! Håller tummarna!!
Ang läkarbesöket, kom ihåg att läkare bara är människor. Din läkare har sina bekymmer. Kanske uppmärksammade hen dig förra gången pga egna problem, vem vet?? När jag var hos läkaren o fick medicinen, frågade han en del, o jag svarade så gott o ärligt jag kunde. Han kommenterade med "jag vet..." på ett sätt som jag tolkade som att han faktiskt förstod det där med att koppla av etc vad jag nu sa. Eller så valde jag att tolka det så;)
Lycka till imorgon nu! Du gör det för att du tar din hälsa på allvar ju!!!

Jobbigt med sömnen jag med . Vaknar varje natt runt 03 inatt mardrömmar . Somnade om ändå . Tänker när jag läser ditt inlägg att det måste ju bli bra någon gång . Kroppen är ju fantastisk på att repa sig . Njöt idag av vårsolen en stund på lunchen . Underbart försöker hitta det lilla att njuta av , inte så lätt alltid . Heja dig !

Tack Mary, ja så kan jag ju tänka! ? Gäller bara att jag orkar stå på mig, att jag inte låter mig viftas bort med att "du måste sluta dricka". Jag HAR ju slutat dricka, kan jag få de prover jag vill ha, tack?
Tack AH och Sattva! Ja, tänk om det faktiskt vänt ✊.
Att lära sig lyssna på kroppens signaler, att känna hur jag mår, att inte längre bedöva mig. Jaa...? någonting försöker ju kroppen säga, det är väl jag själv som lärt den att det gäller att skrika högt innan den bedövas igen...
Det är bra. När jag tar hand om mig, om det som skaver nu, så kan kroppen få skrika ut sin glädje hur mycket den vill sedan ?!
Tack Vår! Precis det jag behövde nu, en påminnelse om att hitta det "lilla" att njuta av. Det är ju alla de där små sakerna som gör livet "stort"!

Jag har så mycket tankar idag. Har suttit redan suttit i över två timmar och "tittat" på dem, vänt och vridit, tänkt att okej, "det är mycket nu.."
Och ändå, jag har gallrat och rensat och varvat ner en hel del. Om jag kan se lite utifrån nu, att den där kvinnan har "lite mycket". Hur var det då förut ??? Jag har varit fullt medveten om att förra året var tufft, men - herregud!!
Den här processen - lite som att ömsa skinn..?!
Jag ska banne mig bli den där "lite udda men goa, glada, nyktra tanten"! ?

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Go' tisda' alla!

Bra! Bra, bra, bra!
Konstigt att man känner sig så liten hos läkare. Det gör mig lite arg faktiskt.
Jag ska summera vad som inte känns normalt i det du beskriver:
Trötthet så att du känner dig snurrig...
Yrsel...
Det finns trötthet och trötthet... en trötthet som jag kallar ”in till döden trött”... den är INTE normal. Känns som att du ibland har den tröttheten. En enorm skillnad.
Så se till att de utesluter
Järnbrist, (alla jäkla prover, inte bara HB)
Sköldkörtelproblem
Vitaminbrister.
Och låt dig inte avspisas för att du är en kvinna i din ålder.
Du dricker inte nu och har inte druckit på länge.
När jag var ung hade jag stora problem med magen, gick till läkare några gånger, alltid samma svar, nervös, var student, åt säkert oregelbundet... och jag köpte de förklaringarna länge... tills jag började jobba, fick fasta tider och var inte nervös. Läkaren säger ”ibland är man nervös fast man inte känner det” och jag blev så jäkla arg.., Han fick en skopa ovett för att de inte uteslutit något annat.., jag fick alla undersökningar man kunde få och det konstaterades att jag hade kraftig laktosintolerans.
Så stå på dig idag. De ska utesluta några saker tycker jag. De ska inte bara avfärda dig med att du är en kvinna i klimakteriet eller skylla på alkohol. Så det så!

Tack Sisyfos!
Den summeringen behövde jag!
Jo, jag blir "märkligt" liten i kontakt med läkare. Litar inte på dem heller, har varit med om felbehandlingar några gånger - tom missade benbrott!
Men nu är jag nog tillräckligt frisk för att stå på mig, hoppas jag.?

?

Idag har varit mer än full dag, mycket "hit och dit och samtidigt".
Jag känner mig trött men vill ändå ta mig tiden att skriva här. Det känns viktigt för mig.
Bara där - vilken förändring egentligen!!
Komma hem trött, längta efter att få ta det lugnt och vila, dricka te och lyssna på podd. Rensa kvällen från aktiviteter och "måsten" just för att få tid att varva ner och ta hand om mig. Känna att det ändå är viktigt att skriva här eftersom jag inte hann i morse, för att det stöttar min nykterhet.
Det brukade ju vara: Komma hem trött, längta efter ett avkopplande glas vin, tvinga iväg sig själv till träning, slarva undan den för att komma hem snabbt igen, och hälla i sig ett, två och tre glas vin för att kunna landa i soffan. Ytterligare minst ett par glas för att nå den "verkliga avkopplingen", hasa iväg till sängen och slockna. Alternativt, komma hem trött, ta ett, två och tre glas vin för att orka fixa lite hemma, städa, tvätta, diska. Därpå soffan och resterande vin...

Jag kommer inte ihåg vem som skrev det, men jag kommer ihåg orden på ett ungefär: "man får hitta nya sätt att hantera tröttheten när man är nykter - vila till exempel"
Så glad att jag kan säga helt ärligt att jag kan koppla av utan vin nu, inte ett spår av längtan efter alkohol. Iaf inte för dagen. Tacksam för varje dag jag känner så.

Samtalet med läkaren igår gick bra, tror jag. Prover beställda så att jag kan åka förbi någon morgon och ge dem lite blod, det var tvunget att lämna blodprovet på morgonen. Alkoholfrågan berördes bara lätt. Sömnproblemen diskuterades mer ingående. Jag fick sömnpiller utskrivna.
Jag vill inte ha sömnmedel! Känns läskigt! ... Men kära Soffi, du har inte haft minsta problem att hälla i dig giftig alkohol (ja, jag har läst tillräckligt med kemi för att veta att ALLA alkoholer är giftiga, etanol råkar bara vara den som man inte blir blind eller dör direkt av). Så är du rädd för att ett välbeprövat läkemedel ska skada? Att du ska bli trött och dåsig? Vad gör långvariga sömnbesvär då? Att du blir pigg och klar i huvudet??
Okej. Jag är tillräckligt utmattad för att inte stå emot. Jag ska prova pillren, men inte om jag måste köra bil i ottan efter...
Ironiskt nog så blev jag så trött av anspänningen inför läkaren igår att jag var tvungen att sova efter, på dagen. Blev ändå trött i vanlig tid på kvällen och la mig och sov - sammanlagt sju timmar igen!!!
Jag tror kanske att det ändå har vänt!! Att jag kanske kan få möjlighet att sova ikapp nu ??. Kanske kommer jag inte att behöva medicin ?, men jag ska hämta ut den. Bättre att ha den hemma än att riskera att jag går till Systemet efter medicin ifall sömnen blir sämre igen.
Man ska ju aldrig lita helt på en alkis...

Provade en guidad meditation igår också, kände att jag nog är redo för det steget efter min egna lilla "titta på lågorna i kaminen-meditation" medan och efter jag lyssnat på podd, ofta Närvaropodden. Jag har läst och lyssnat tillräckligt om varför och hur meditation kan vara bra för att komma fram till att: Dags att prova, dags att öva, dags att göra.

Små steg, bara ett i taget.
Det känns bra! Då måste det väl vara steg i rätt riktning?

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!

Det verkar som om insikterna radar upp sig som på ett pärlband för dig. Och det är så bra att ta sig tiden och reflektera här på forumet dagligen. Det går inte lika snabbt att koppla av utan vin, men så mycket behagligare det känns ?? Mer på djupet. Naturligt trött blir man också, jag kan gäspa käken ur led på kvällarna.

Det ska bli spännande att höra om dina erfarenheter av meditation. Du måste ge det lite tid, det är ingen quickfix. Men så bra det funkar när det väl funkar ?

Kram ?

Anonym26613

Låter som mitt läkarbesök. Mina provresultat var jättebra. Men hon misstänker stress. Men jag tar medicinen ibland. Inatt vaknade jag kl 1 på natten (barnen har sportlov och sover inte ?) och tog den då. Kändes bra att somna om ordentligt. Men lite svårt att vakna kl 7.

Att du skriver dagligen håller MIG nykter ??? så fortsätt så ❤

Tack AH! Ja, jag ska ge meditationen en ärlig chans, blir spännande att se vad som sker, vad som kommer smygande. Gillar Bengt R's liknelse med styrketräning.

Mary! Ok, jag ska försöka fortsätta hålla dig nykter om du fortsätter räkna Sattvas dagar ??. Känns så bra att vi kan samarbeta - 2021-gänget ?.
Tråkigt bara att några verkar ha irrat bort sig.. Men desto större anledning för oss att stanna så att vi kan välkomna dem tillbaka om de dyker upp igen ?.

I natt har jag sovit dåligt igen och är helt luddig i skallen, men det är okej, bara två arbetsdagar kvar den här veckan. De kommer att gå bra. Prognosen säger sol och vårvärme till helgen ?, den utsikten får mig att orka ??.
Kanske kan jag börja i helgen att planera lite hur jag vill ha min trädgård, försöka se hur jag kan skapa min egna gröna oas framåt våren. Det plus att jag lovat bort mig på "jobb" som kommer att ge massor av friskluft och lagom motion.
Jag är så glad att jag är nykter så att jag kan se fram emot en så härlig helg!! För inget av det som jag verkligen vill göra och uppleva går ju ihop med att dricka som jag gjorde tidigare... Inte egentligen....
?för, nej, det är inget nytt det jag vill göra, det är "det gamla vanliga"... som börjar kännas roligt igen ??!

Kram alla!?

Anonym26613

Lite sorgligt men som "vuxen vuxen" har jag inte haft några vettiga sociala aktiviteter som är helt utanför A. Även som fotbollsmorsa drack vi vin när vi sågs för grillkvällar. Men jag jobbar på med att skapa nya tillfällen att vara social och nykter ??

Ja, 2021 gänget krympte fort. Det är inte lätt att hålla sig på spåret. Jag vill också finnas här när de återvänder ❤

Förstår vad du menar Soffi, jag har också min stora passion i ett sammanhang där man inte dricker alkohol, det går liksom inte att kombinera egentligen (nej ingen motorsport!). Har känt mig så jäkla B så många gånger, livrädd att jag luktat... Det är så skönt att inte behöva skärpa sig, förställa sig, inte låtsas om att man är helt yr o vimmelkantig...
Prova medicinen, tänk vad skönt att få sova! Prova i helgen kanske? Ser också fram emot helgen. Inga måsten utom göra räkningar.

Två dagar kvar!
Så bra att du hade ett hyfsat samtal hos läkaren. Och att du verkligen tog dig i kragen och ringde. De gillar att skriva ut medicin, vissa läkare. Men sömnen är viktig så det kan ju vara bra.
Känner som du att det finns så mycket jag vill göra nykter som inte går ihop med alkohol.
Ha en fin dag!

Jag känner mig obekväm idag. Har suttit ett par timmar och försökt att reda ut vad som ligger bakom det obekväma. Får ingen ordning på någonting. Ibland hjälper det ju att skriva. Ja, idag har jag ingen aning om vart jag kommer att hamna med mitt inlägg..?

Men först, tack Mary, Sattva och Sisyfos!
Aktiviteter helt utan alkohol, att dricka trots att det egentligen inte alls funkar. Ingen sport funkar ju med alkohol! Ändå har jag druckit. Låtsats att jag mår helt ok, hoppats att ingen märker något, varit "glad" bara över att det inte går helt åt skogen så att jag skadar mig själv eller någon annan, tagit det som inteckning för att det funkar att hålla på trots avtrubbning dagen efter, förlorat glädjen i att hålla på, kämpat vidare ändå för att det är en del av min identitet. Ifrågasatt varför, kommit fram till att drickandet skulle bli ännu värre om jag la av. Fastnat i limbo.
Jag har en bit kvar för att känna den där riktigt djupa glädjen, tillfredställelsen, jag märker ju vad jag tappat... Men ljusningen finns där, lättnaden i att kunna vara där utan att vara rädd för att avslöjas, glädjen av att kunna träna och känna att nu finns äntligen möjligheten att bygga upp igen. Nykterhet ÄR en förutsättning.

Medicin, vissa läkare gillar att skriva ut det. *Skratt* Ja, jag minns när "min" läkare ville skriva ut antidepressiva för några år sedan. Jag ville inte ha. Då undrade hen "Men vad gör du här? Det är ju det jag gör, skriver ut medicin!". Minns att jag mådde så dåligt, fick uppbringa verkligen all kraft jag hade för att be om en remiss till psykolog istället...
Och nu fick jag sömnpiller... Får se om/när jag kan prova dem. Hittar ingen dag framöver som är lämplig, när det inte gör något att jag kan bli trött och dåsig dagen efter. Ologiskt? Tidigare funderade jag ju inte många sekunder över om det var läge att vara avtrubbad/bakfull dagen efter, jag hällde bara i mig alkoholen för att jag "behövde den" bla för att sova.... Nej, det är fullt logiskt(?), nu när jag börjat jobba med mig själv och blivit nykter så vill jag inte bli avtrubbad av någon kemisk substans överhuvudtaget, jag vill vara klar i skallen. Även om jag ju inte direkt känner mig så klipsk och klartänkt när jag är så här trött....

Tillbaka till det obekväma. Vad är det för känslor?? Jag reflekterade igår över hur svårt jag har med känslor. Jag satt och försökte följa den guidade meditationen igen. Först andas, känna igenom kroppen efter fysiska förnimmelser. Det gick bra! Förut har det ju slagit stopp redan där, att jag inte vill känna hur kroppen känns, orkar inte ta in allt som "bråkar" och gör ont. Men nu kan jag!!! Svårigheten kom sedan - "vänd uppmärksamheten mot dina känslor" ... ööhh? ... känslor? ... jag känner .... ingenting ... letar .... tomt. Jaha, okej, jag har INGEN kontakt med mina känslor. De "borde" ju finnas där.
Jag vet ju sedan tidigare att jag ofta måste "gå bakvägen", nu har jag den här fysiska förnimmelsen, vad innebär det? Ibland är det solklart, ibland får jag leta i "listan" för att försöka tolka.
Tänker på häromdagen, eller var det kanske rent av i fredags ...? När jag satt övertrött efter arbetsveckan och funderade. Jag kände mig helt neutral, lät tankarna vandra, tänkte inte på något speciellt tyckte jag. Så plötsligt brände det bakom ögonlocken och jag blev tårögd. Vad? Är jag leden? Över vad? Fattar inte. Kände mig fortfarande "neutral". Kan bara konstatera att jag nog är rätt avstängd. För jo, visst finns det något som jag är riktigt förtvivlat ledsen över och som jag omöjligt kan göra något åt... Det blev som det blev. Och nej, jag har inte gråtit ut det än...
Samtidigt. Igår morse. Jag blev så arg över en grej. Det stod inte alls i proportion till vad som hände, jag såg det direkt, men det tog ändå en stund att lugna ner mig. Redan då kunde jag också minnas att jag även förra torsdagen blev "asförbannad". Och fredagen, ledsen, obekväm, orolig. Mitt nya "trötthetsmönster"?
Avstängd och -arg!? Den är rätt märklig. Ilska är för mig en förbjuden känsla. Har varit så hela livet. Jag får inte bli arg. Och då menar jag inte "får inte" som medvetet. Jag har fått lära mig att syna mina känslor av rädsla. När jag blir riktigt rädd för en person eller situation som inte är uppenbart livshotande så brukar jag, om jag är vaken nog att analysera, kunna konstatera att jag nog är arg. Jag har tom fått höra flera gånger att "du kan inte bli arg va'?"
Men nu kan jag tydligen det... Fast då maskerar det trötthet och uppgivenhet istället...
Uppgivenhet. Är det det jag känner? Som är obekvämt? Nej, villrådig snarare.
Jag måste förändra. Det funkar inte hur mina veckor ser ut. Jobbet kör slut på mig. Nej, jag kör slut på mig på jobbet. Kan jag byta jobb? Eller kanske hellre just nu - kan jag byta inställning till jobbet?
Ja, där har jag ju något att bita i.
Och, det är bättre! Bättre än den fundering som kom först i morse när jag började känna mig obekväm.
Då började jag fundera över om jag ändå inte kunde få dricka "lite" vin i kväll. Jag lämnade ju blodprovet igår så "nu kan jag ju få dricka" ?.
Jomenvisst får jag det. Men jag vill inte!
Jag har ju fortfarande min härliga helg framför mig, med sol, värme och lagom aktivitet. Den tänker jag inte missa! Jag vill vara klar i huvudet, känna att jag är på väg "mot ljusare tider".
Jag behövde bara reda ut lite vad som får mig att bli obekväm - så slipper jag dricka ??.

Idag är jag nykter ?.

Sätter på mig hängslen idag också: Tänk på att det kan behövas fler blodprover, om något ser knepigt ut när jag får svaren på testerna av läkaren den 8:e. Över en veckas "fri lejd" ?.

Det blev mycket "svammel" idag.
Men:
Om ni har läst ända hit - så skyll er själva! ???
Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!?

Jag minns att ilskan var den första känslan som sköljde över mig. Jösses vilka ilskna utbrott jag fick månad 2-3. Kände inte igen mig själv. Sen kom de andra känslorna på löpande band. Och jag har lärt mig att hantera dem också, en känsla i taget. Håll i, håll ut.

Kram ?