Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Anonym26613

Du gör på ditt sätt ? Vi är ju här för att må bättre. Jag unnar dig denna frid som din text utstrålar ?

Att inte dricka är min superkraft ??. Imponerad hur bra jag är på att sluta. Men att komma så långt som du och förstå vad jag vill och behöver vore drömmen. Jag tror att din superkraft har varit ärlighet. Och jag uppskattar det enormt för då har jag sluppit att dricka handsprit ??

Tack för att du uppdaterar. Hälsa på mig om 45 dagar då jag firar mina 100 dagar ?❤?

Så roligt att du skriver, Vinäger. Och roligt att du verkar må bra.
Jag tror dig ?. Jag tror att vi är olika, behöver olika vägar och olika mycket stöd. Skönt att du har hittat nåt som funkat för dig. Tänker som du att det är bra att ta hjälp. AA pratar om att erkänna sig maktlös. Där är inte jag. Däremot är det lättare tror jag om man kan bolla lite med nån annan. Få mer perspektiv.
Tror du är klok som tar en paus från forumet. Det får inte vara yttterligare en sak på ”att göra listan”. Jag tog en enormt lång paus. Det var nödvändigt. Tyckte att det var samma saker hela tiden, så många kloka människor med tillsynes välordnade liv. Å så den mörka hemligheten. Skuld, skam och stolthet. Klart att man inte vill bli förevigat förknippad med en så förhållandevis liten del av den människa man är. Men jag är rätt övertygad om att om jag skulle träffa er IRL så är det inte era mörkaste minnen härifrån som skulle göra störst intryck.

Har messat med PimPim i kväll och hon vill gärna att jag ska hälsa alla gamla vänner här. ? Jag tillägger att hon mår mycket bättre än på länge, så blir det extra kul att läsa.

-----

Tack ännu en gång för att ni finns, ert extra tack till Mary, Varafrisk och Sisyfos för härlig pepp nu igen. ?

-----

I dag är jag nykter. Gott så.

Kram kram

Att både du o PimPim mår bra ⭐️ Alla gör sin egen resa - det som är rätt för en behöver inte alls vara det för en annan. För att det just nu passar mig att köra helvitt så finns det alls inget som säger att det är för alltid. Viktigt att känna efter vad som känns bra - just nu. Räcker bra så! Styrkekramar till dig ?

Så kul med PimPim ? lova att hälsa tillbaka ?

Skönt att du är ok och mår bra Vinäger ?
Som vi sagt så många gånger förut så vet vi att livet är skört och det gäller att ta hand om sig på bästa sätt.
Just nu är jag ynklig och håglös med det beror på virus och inte alkoholångest..

Kram ???

Var inte meningen att det skulle bli ett frågetecken 🌸Det var ju galet längesedan jag skrev och lika länge sedan jag loggade in men kände jag var tvungen att se hur det var med dig och blir så innerligt glad när jag läser din text känner så igen mig och är precis där du är. Jag mår bra själsligt och mentalt och då för mig precis som för dig blir alkohol en ickefråga,inget man reflekterar över direkt. Jag dricker också ibland och mår ändå bra. Tänk vad långt vi kommit!
Stor kram

Vår lucia är uppe på bena, ser jag via internet.
Vinäger, du har gett mig så mycket smisk och diss. Jag har behövt alla smisk och diss! Jag har suttit full i garaget och pratat med mina veteranbilar. Jag har kommit till insikt och jag tror du också har gjort det..

Hej Vinäger 👋😊!

Din tråd är fantastiskt fin och jag tror att du har bidragit på ett betydande vis till många av de solskenshistorier som går att finna i det här forumet ☀️⭐️.

Ville bara säga det 😊!

En snabbvisit. Tack för att ni finns - igen och igen. Tänker på er ofta. Ni är bäst. 💗 Skriver mera snart, men min strategi funkar fortfarande. Kan bara berätta att jag lika förvånad som ni. PS. Gillar forumets uppdatering. DS

Saknar dig också!
Och jag blir lite beklämd av att handspriten så ofta kommer upp i andras inlägg. Jag är så glad att du skrev om det, eftersom det beskriver något som jag själv har upplevt. Jag är så glad att andra har skrivit om ungefär samma sak, för då kan man börja förstå mönster och se sammanhang hos sig själv. Men när du alltid får det i ansiktet då hade jag helst sett att du inte skrivit det.
Det är väl nackdelen med forumet, att det antas att vi kämpar mot samma demon och vinner kampen på samma sätt. Jag tror att vi är olika. Jag VET att vi är olika, skulle jag nog vilja säga. Och det är väl det där som kan irritera ibland att man fråntas rätten att vara en egen individ och egna lösningar i en del inlägg. Vi blir inskuffade i en grupp som består av alkoholister, det är också där forskningen har funnits.
Alkispodden, AA och många övriga grundar sin kunskap på lite samma underlag. Men det finns andra varianter tror jag.
Och jag skulle vilja att moderator rensade bort ordet Handsprit.. för det är en liten parantes i många av de oerhört betydelsefulla inlägg som du har, men det beskriver kanske skräcken som många känner inför att tappa kontrollen. Så det fastnar och jag tycker det har spelat ut sin roll. Jag tycker att det är så tråkigt att du drar dig undan. Tänker att vi behövs vi också som har en lite annan resa.

@Charlie70
Det låter som en bra lösning. Jag vet inte om det är känsligt, jag bara tänker att det är trist att just det kommer upp så ofta här på forumet. Du skrev ett väldigt fint inlägg, Charlie, så det var ingen gliring till dig. Men jag skulle verkligen önska att det inte upprepades gång på gång här på forumet.
Det är som om det mest pinsamma man gjort ständigt återberättades tänker jag. Inget man skulle vilja uppleva i verkliga livet och kanske inte heller i ett anonymt forum. Men jag kanske är överkänslig.

Anonym26613

@Vinäger älskar din bild 🤩 så Vinäger ser ut för mig 😊👌💚

När du orkar, skriv gärna lite hur det går för dig. Du kan väl markera lite "trigger varning" så kan folk välja om de vill läsa.

💚🌸💚🌸💚

@Sisyfos rensat nu.
@Vinäger tack för inlägg i min tråd! Hoppas vi alla lärt oss något av diskussionen. Helt uppenbart att man inte kan inte vara nog tydlig i sina inlägg för att undvika missförstånd! Svårt det där...

Kram!

God morgon,
Jag har skrivit många gånger att ditt, dem första, kommentaren i min tråd betydde oerhört mycket och gör fortfarande. Ett avstamp, en start. Till ett bättre liv.
Jag tycker diskussionen (som väl är utagerad nu eftersom alla förklarat och bedyrat, pudlat och tagit tillbaka) kanske var onödig men möjligen inte.
Det räcker inte att säga en gång hur man menar utan måste ofta upprepas, många kommer nya. Alla som är nya är värda det bästa mottagandet och kanske är det allra viktigast att vara inlyssnande mot just dem. Tror många av oss gamla är trygga med varandra och oss själva, och kan dessutom lyfta frågor utan att det blir farligt.
Jag kan inte minnas att någon skrivit här att de triggas av dina inlägg eller dina strategier. Tvärtom har jag endast läst kommentarer om hur viktig du är, för många. Ta till dig det, en stadig botten av förtroende från alla oss här. Du är viktig! Dina inlägg och tankar som ibland går på tvärs- ännu viktigare.
Jag reagerar ibland på den någon slentrianmässiga ”sägningen” om forumet var bättre förut. Det är svårt att förhålla sig till, iaf för mig som inte var med. Jag och många med mig försöker nog allt vi kan att bidra till en plats och känsla av välkomnande. Vem man än är. Tänker att forumets präglas både av oss som skriver här, men också av tiden.
Kanske har debatten kring alkohol också förändrats över tid? Å ena sidan fler som inte dricker alls, å andra sidan fler metoder som fungerar när det kommer till måttlighet/kontrollerat drickande.
Och alla vi däremellan med våra spretiga viljor och erfarenheter.
Forumet berikas av allt det och utan även av diskussionerna som kommer av våra olikheter.
Jag kommer att vara mycket försiktigt med att förespråka det ena eller andra, men inte vara rädd att berätta om vad som fungerat för mig.
Önskar dig en riktigt fin dag Vinäger. Kram. 🌱