Aprilgänget💪💨❤️

@Cilla8, @Fröken H, @Kärring och bästa ”mentor” stödet @Miss Mary Poppins och många fler stöd - och självklart alla som vill läsa eller joina👌

Vårt lilla gäng skriver så mycket till varandra, vi missar saker, viktiga pep, viktiga tankar, viktigt stöd i olika slingor - här har vi en länk där vi kan skriva till varandra samlat om det behövs (vi har ju våra personliga trådar oxå). Vi försöker kolla varje dag så är det ingen som kör i diket utan att i allefall någon i ”gänget” kan fiska upp❤️

@Cilla8 Som @Kärring säger kan det vara lite vanskligt med leverprover. På ett sätt kan det absolut vara ett bra och konkret steg att gå och ta proverna för att se hur det ser ut och det kan kanske hjälpa dig. Dock har jag sett många exempel på där man tagit leverprover som har varit innanför referensvärdena och tagit det som ett klartecken på att fortsätta dricka. Det fungerar ju inte riktigt så, tyvärr och inte ens läkare tycks vara medvetna om detta. Ta detta hypotetiska scenario.

Man går till läkaren och tar leverprover. Det visar sig att det ser lite si och så ut med värdena. Man håller sig borta från alkoholen i några veckor och tar ett prov igen och nu ser det bra ut. Det betyder väl att allt är ok? Nä, leverprover fungerar inte så. Du kan ha långt framskriden leversjukdom och få ok värden på leverproverna. ALAT och ASAT som är de vanligaste man kollar visar främst på om där är en aktiv skada och det de kan visa på är att om du dricker och har höga värden på dem så ska du definitivt upphöra med drickandet ett tag, eller om det finns andra bakomliggande orsaker åtgärda dem.

Men att de går tillbaka till ok värden ska absolut inte ses som ett klartecken på att man kan börja dricka igen, men tyvärr är det så många tar det. Visst, KAN det vara så att det är ok, men man kan inte veta. Har man inte leverskador så klarar ju levern av ett måttligt drickande, men har man det så är även ett måttligt drickande skadligt. Sen är det väl förvisso så också att många som tänker att deras lever är ok inte går tillbaka till det mest måttliga drickandet heller.

Jag menar inte på att försöka skrämmas :(

Så oerhört tacksam att jag gjorde läxan igår - tack @ Miss Mary Poppins - dyngan finns nu dokumenterad i min egen tråd...tjejer gör det ni också - naket men känns bra efteråt!!!

Från och med nu ska jag bara fokusera på allt positiv jag gör UTAN alkohol, hur bra jag mår och all tid jag får till disposition och jag tänker stänga dörren till allt som varit dåligt med alkoholen!! Hänger ni på??

Göra på helgerna?? Vad är riktigt kul? Följer dig i tankarna @Kärring. Vi får vara lite kreativa! Ska vi göra någon utmaning - vad har vi inte gjort på tex helgerna hittills?! Ska vi försöka göra minst en grej/helg som vi inte gjort innan?? Morgon jogg? Ta bilen till Hemköp 21:55 och köpa någon extra god glass? Lååång härlig kvällspromenad? Idé torka - hjälp!! Det kan ju inte vara riktigt att vi ska fylla tiden med extra jobb pass och tv för att vi inte dricker vin??

Ni ”gamla” etablerade i forumet - hjälp - idéer?

@Cilla8 måste kommentera det där med värdena. Tycker att du verkligen ska överväga om du behöver testa - kan ge dig helt fel signaler! Du vet ju hur mycket jag druckit!! och jag går på Hälsokontroll vartannat år - har perfekta värden, både lever, njurar och normalt CDT värde. Klart missvisande med andra ord!!! Detta har också gjort att jag ”accepterat” min konsumtion som icke hälsofarlig! Först de senaste åren har jag visat brist på Bvitamin vilket ofta är tecken på alkoholmissbruk för det är något i tunntarmen som inte fungerar - då kan man bli dement - inget kul...! Sedan kan man kolla peth värde - gör hellre det - det är direkt förknippat med långtids alkohol missbruk.

Ska vi ha kul nu😂❤️🏋️‍♂️💋😇?

@Nykter2021

Berätta - det är konfidentiellt och du kommer må så mycket bättre! Jag sa det på min VC när jag var där i en helt annan anledning och fick oväntat stöd. Läkaren hade dessutom jobbat på beroende klinik...Det är vanligare än du tror med alkoholproblem och att uppvisa sjukdomsinsikt mottages oftast väldigt positivt. Skulle bli förvånad om du blir bemött dömande. Lycka till🙏🥰

Jag kan rekommendera helgnöjet att leta efter hittaut-kontroller 😍 Då får man spänning, naturupplevelse och motion i ett kinderägg. Plus att man lär känna nya miljöer i sitt närområde, eller på annan ort.

Läs mer på hemsidan hittaut.nu där det framgår vilka kommuner som ingår i friskvårdsprojektet.

Kram 🐘

Tack för all input i min tanke om att ta levertester! Ska fundera på det. För vill ju ABSOLUT inte börja dricka i samma omfattning någonsin igen!!
Har tagit covid test idag. Har varit hängig, frusen, värk i lederna o lite ont i halsen, lite huvudvärk o yr några dar. Vet INTE hur jag skulle kunna fått det ( är extremt försiktig eftersom jag har hand om mina gamla föräldrar.) men känns ändå "seriöst" att testa. Svar senast om 3 dgr men det kan ta 1 dag också sa hon..
Försöker alltid hitta nåt positivt i det mesta o nu får jag några dagar att ta hand om BARA mig!🙏😊 Jag slipper träna, långpromenader, ta hand om mosterns vilda hundar, handla för kära mor!! O kan bara kolla på serier, läsa en bok OCH får tid att Affirmera fram en "karl" 😄🥰 🕺 Bara fördelar😄😄😄
kram på Er😍

Aprilgänget och @MrsWB

Att göra något i helgen vi aldrig gjort!? En sådan utmaning tar jag emot med glädje! Positivt utan alkohol!
(jag har arbetat klart för ett tag framöver och Tvn kan jag vara utan)

1. Åka ut med mannen och slå några golfbollar
2. Åka och spela minigolf med mannen och tonåringen
3. Inte nytt men ack så roligt: Promenad i parken och fika på en parkbänk med gamla mor! (Några dagar kvar till spruta nr 2)
4. Läsa bok mitt på dagen
5. Skyffla i vår lilla, lilla miniträdgård
6. Så kryddor och arrangera detta på något snyggt sätt
7. Kvällspromenad efter middagen
8. Baka
9. Organisera om en garderob
10. Planera för att måla ett rum

Vad har ni för förslag?

Hej April gänget jag vill gärna hänga på här så skönt att kunna skriva av sig .Jag är nu inne på min 3:e dag utan vin dessutom har jag semester denna veckan och när jag är ledig brukar jag gå o pyssla lite och pimpla vin. Jag jobbar natt så det blir ju helger man jobbar, så känner inte att helgerna är svårast men jag dricker varje ledig dag lite olika mycket men det blir minst 1 flaska 😱 Idag har jag planterat och fixat i trädgården då har vinsuget slagit till är ju en belöning men jag tycker det går hyfsat en dag i taget 👍🤗 kram till er alla 💕

@Lilly 63

Du är så välkommen så! Här finns vi för varandra och följer upp dagligen! Ingen ska åka i diket på vår vakt om det kan undvikas🙏😂💪 Vad har du för mål?

Eee

Hej. Läste och skrev på Sonjets tråd och upptäckte denna grupp i kommentarerna där. Kopierar vad jag skrev till Sonjet som presentation ☺️

Ska vi stötta varandra på resan? Jag börjar i dag. Jag har haft problem med alkohol större delen i mitt liv. Gick från partydrickare som alltid spårade ur men aldrig kände sug om det inte var fest. Nu många år senare har det gått från det via ”Svensson-drickande” på helgerna framför tv:n till ett mer tveksamt drickande flera kvällar i veckan till något jag aldrig kunde förutse där jag kan dricka från morgon till kväll dagar i rad. Låter helt sjukt i text men jag är som många andra här en funktionell alkoholist och ingen i min närhet anar något så vitt jag vet. Nu börjar jag få ångest över min hälsa. Inget påtagligt jag märker av, vet ju inte riktigt hur jag mår utan vinet, men jag förstår ju att det måste hända saker i kroppen när jag är uppe i de mängderna. Trots att jag förstår hur onormalt det är att dricka det första man gör när man vaknar så behövs det inte mer än en eller två dagar utan alkohol för att jag ska ha glömt bort att det är ett problem. Har jag gått två dagar utan problem kan det ju inte vara någon fara tänker jag. Haft en period för något år sedan då jag var nykter en längre period i samband med att jag gick hos alkoholterapeut. Var väldigt motiverad och det gick bra. Efter den perioden kunde jag dricka normalt under en längre tid men så.... ja, nu är man här igen, värre än någonsin. Nu kan jag inte förstå hur jag kunde klara av det så lätt som jag gjorde då. Motivationen finns inte, bara rädslan.

Men nykter till fredag?

@Fröken H Tack lite jobbigt i dag pysslat lite ute i trädgården då brukar jag belöna mig med ett glas vin men inte idag 👍I kväll ska jag på bio med en tjej jag är kontakt person till ska bli mysigt 🤗💕 heja oss

@MrsWB Tack 💕 känns så skönt att skriva o läsa här inne 🤗 Jag vet inte riktigt ännu skulle väl vilja kunna ta ett glas vin någon gång men det får framtidens utvisa nu är jag här o nu och vill försöka ha ett längre uppehåll har faktiskt inte gjort något riktigt försök innan . 👍💕🤗

Jag tänkte bara hoppa in och säga att det verkar ju ha varit en utmärkt idé med en sådan här gemensam tråd. Annars har det väl mest handlat att man skriver lite i sin egen tråd och sen kikar hos andra vad de har skrivit. Här är det väldigt mycket liv och rörelse :) Har det någonsin funnits någon officiell guideline om att man ska skapa sin egen tråd och använda den eller är det bara så det har blivit och sen har man själv lärt sig det med tiden när man har börjat hänga här? Den frågan kanske inte är relevant just till denna tråden men den fick mig att tänka på det.