Låter som en toppenhelg 😍 Precis vad man behöver för att ladda sina batterier. Som jag har laddat mina batterier denna helg, känner mig nästan överladdad 😉

Kram 🐘

Ps. Jag kunde inte ens somna på min höneblund, då har man sovit tillräckligt 😂

Överladdad @andrahalvlek det hör väl det vidare livet till 😍
Idag ska jag till mitt kontor. Måste helt enkelt snygga till mig. Tar med mig helgens vila in i veckan.
Ikväll ska vi titta på en (för dyr) lägenhet. Min man tycker jag drar igång för mycket grejer, men jag är något uttråkad när det kommer till händelser i livet även om jag för det mesta är nöjd.
Men framåt framåt behöver jag ändå!
Njut av måndag, sol här! Kram.

Ser att du går i bostadsbytartankar, spännande! Det är ju dock skrämmande vilka priser bostäderna ligger på nu. 😅 Jag misstänker att mina barn kommer få bo hemma hos oss bra länge. Jag har en fundering på att bygga ett Atterfallshus på tomten, som någon av dem kan bo i ett tag om dom vill vara lite ifred från oss föräldrar. Senare skulle vi kunna hyra ut det till någon annan. ( skötsam!) person. Men det är bara funderingar som sagt.😀

Dags för löprunda nr 2 för mig idag, jag kör var tredje dag nu i början, men jag tror det kan bli varannan dag ( som du kör) ganska snart.

Kram. 🤗

Skrämmande är rätt sagt @torn, hisnande budgivningar och det har jag varken kassa eller nerver för. Skönt faktiskt.
Allt rullar på här i min vardag, sover bra och vaknar rätt glad och njuter fortfarande mycket av att kunna överblicka min dag. det känns tryggt. Så ofta jag liksom inte visste hur kvällen skulle sluta även om variationerna inte direkt var stora..
Jag vet inte varför men det känns som om jobbet rullar på utan alltför mycket hysterisk stress. Har det lite lite lugnt, passar på att hjälpa mamma, hämta småbarn, pyssla om plantorna. Samla lite kraft, jag är säker på att den snart kommer att behövas. Kram!

@Se klart skrev:"Min man tycker jag drar igång för mycket grejer, men jag är något uttråkad när det kommer till händelser i livet även om jag för det mesta är nöjd."
Haha, kunde vara jag som skrev det där. Jag blir också uttråkad. Tänker att jag måste ha nån liten utmaning nåt projekt, då och då. Igår var det att fixa en avfallskorg.
Sen gäller det att hålla en rimlig nivå. Jag tycker att min sambo är lite tråkig.
Och Torn... med din alkoholfrihet har du snart kanske sparat ihop till ett litet Atterfallshus... sen kan man ju se det på två sätt. Hade du fortsatt att dricka hade du kanske inte behövt nåt, då hade barnen kanske stuckit så fort som möjligt så långt bort som möjligt. Usch hörrni, vad skönt det är att inte dricka.

@Sisyfos Jo, jag sparar mycket pengar nu har jag märkt, sedan har jag fått väldigt bra lönepåslag på jobbet sedan jag blev nykter. Helt klart presterade jag bra mycket sämre förr om åren.
Vad gäller barnen så hade jag nog ärligt talat inte bott kvar i mitt hus om jag fortsatte dricka. Antingen hade jag blivit utkastad av frugan, eller så hade jag bott i en träfrack. Det gick skrämmande fort åt fel håll på slutet. Men nu skiter jag i det för jag mår som en prins nu.😍

Andas lite mellan möten back to back, men imorrn är det ju fredag = komma till landet, spana på tulpaner och dra fram grillen. Hörni vi måste tillhöra en exklusiv skara människor som har så mycket vi ser fram emot och njuter av.
Ja @sisyfos jag är otålig! Och den egenskapen hör nog till min personlighet och svårt att förändra men ibland talar jag allvar med mig själv. Ibland lyssnar jag inte.
Just nu funderar jag på - ungefär som när mina jobberbjudanden kommit, två på 1,5 nyktert år. Om det är satsa-tid eller downshifta-tid. Och faktum är nog att det känns mycket mer som satsa-tid. Att jag vågar mer. Funderade på det i morse igen.
Det är något med avsaknaden av skam som gör mig mer modig. Och lugnare.
Vad är det värsta som kan hända?
Ja... att sälja den ev för dyra lägenheten.
Men kanske är det viktigt att våga släppa på bromsen, vill inte påstå att jag fegat mig genom livet, men jag har aldrig riktigt vågat spänna bågen för högt.
Idag ska vi iaf titta på den ev alldeles för dyra lägenheten. Vad skönt om den inte är något för oss. Vad spännande om den är just det!
Det rika livet - sett till upplevelse från en så exotisk plats som mitt köksbord- fortsätter att överraska. Är inte mycket för att tro att livet är ödesbestämt men just idag tycks trådarna hänga ihop.
Kram på er 😍

Sikta mot stjärnorna så når du kanske trädtopparna. Tycker jag är fint. Har man någon gång ångrat att man satsat på något? Möjligen den där sista 100-lappen man stoppat i spelautomaten.. men även den stunden gav något, en stund av hopp, en liten dröm som kunde inträffat, men aldrig om man inte satsat. Precis, vad är det värsta som kan hända? Ändå är det så svårt att släppa bromsen. Såklart kan man misslyckas, falla, känna ånger. Den visaste är den som fallit flest gånger och rest sig och gått vidare?
Känner mig lite i den situationen också. Det är lite för mycket roligt på gång för att downshifta men skulle nog behöva se över min vardag lite för att hålla i längden. Men livet är verkligen rikt och jag är också för otålig för att trycka på paus. Varje passerad minut är en minut som inte kommer tillbaka.

Att bli av med den där skammen är en sån befrielse. Kanske är det den värsta dräparen av dem alla biverkningar från alkoholen?

Man känner verkligen din livslust idag genom texten hela vägen ut ur skärmen. Känslan av livets alla möjligheter och exotism.

Ha en fortsatt fin dag!

Skammen är nog det värsta @pianisten
Skammen letar sig in i varje cell, den gör hela självbilden skev och framtiden haltande. Det finns säkert skam kvar i några skrymslen men jag känner mig... ja värdig är ett ord som känns rätt för att beskriva.
@charlie, jag blir glad att höra att du läste inlägget om min dotter med behållning. Det är en av de viktigaste processerna i mitt liv. Hur vi kämpat. Hon så mycket mer än jag, men vi har också kämpat ihop med det bångstyriga livet. Jag har svårt att skriva så transparent som jag nog skulle önska, av andra skäl än just anonymitet. Men att leva med ett barn som inte vill leva. Den paniken och känsla av att gå på krossat glas, varje steg. Det önskar jag ingen.
Hon är klok och stark. Smart och rolig. Jag tror att livet som det har varit har bidragit. Hon kan inte se ner på andra. Hon saknar många av de fördomar vi andra drar runt på. Hon har blivit som en blomma som blommar något senare men med starka rötter. Det är en jäkla ynnest med våra olika barn.
Jag lär mig av alla här. Ynnest det med!

Försovning delux!
Vaknade av chocken i att klockan var 9.
På pluskontot en extremt piggelin dag där inget känns omöjligt och utmaningarna triggar istället för att sänka humöret.
Något knäppt är det när man som jag ägnar 90% av tiden till att komma vidare med snåriga grejer. Snårig bransch. Snårigt med utveckling men vi ska ju, måste komma framåt. Stor glädje är det med mina kollegor. Varmt och snällt, roligt och intensivt. Jag är så stolt över allt vi lyckas med, som inte så många fixar.
Och jag upplever att jag utvecklas mycket i min roll som chef, tycker det är coolt att växandet kan ta ny fart så pass sent.

Idag tänkte jag på att alkohol inte längre är en del av mitt upptagningsområde. Det finns i nån periferi men livet är fullgott. Inget saknas. Jag minns nu att jag för kanske ett halvår sen hade en skräck över att jag skulle inbilla mig själv att jag nog skulle kunna dricka ibland. Eller att jag prövade tanken. Hur den kändes.
Jag gör inte det längre. Det finns ingen annan säkerhet än min vilja. Och så finns forumet. Jag är säker på att jag skulle få stöd här- om jag behövde.
Jag vet att det finns telefonnummer att ringa. Jag tror inte att jag kommer dit. Men det är inte längre farligt som att stå vid en klippkant. Det är rätt stort ändå!
Kram och ha en fin och nykter fredag.
Idag är jag tacksam över att jag kommer att ha ork att städa lite innan middag, för jag är inte totalt utmattad som jag var förr på fredagarna.
Jag är tacksam över min trädgård som sällan varit så fint preppad. Jag är tacksam över att jag kan vara en mamma att räkna med, alls dagar, alla tidpunkter. 🙏🏻

@Se klart skrev:"Hon har blivit som en blomma som blommar något senare men med starka rötter."

Så otroligt fin beskrivning ❤️ Jag blev också väldigt berörd av inlägget du skrev om din dotter. Relationen till våra barn är ju den allra mest självklara och viktiga, men med paketet kommer också mycket smärta, oro och vanmakt. Och kärlek ❤️

Kram 🐘

@andrahalvlek sedan jag blev nykter och lite små-andlig undrar jag om smärtan oron och vanmakten också är kärlek. Att kärleken också gör ont. Alltså inte det som många säger- kärlekens pris är.. osv.
Utan smärta i en kärleksrelation (barn partner vänner) faktiska är en kärlekskänsla men vi har inte bekantat oss med den som en sådan?
@charlie du har rätt i försovningens kraft- jäklar vilken energi jag hade igår.
Min vanliga lördagslycka-vakna pigg efter en skön natt- verkar inte gå att tröttna på. Lika underbart som ”helg 1” men med bonus att jag vet att det håller.
Note to self och alla som kämpar! Kram 🤗

@Se klart jo, kärleken gör ont. Den kan göra fysiskt ont när man känner just oro och vanmakt som du nämner. Samtidigt är den så innerlig och len för själen. När jag kramar om min son eller min flicka och får ett "jag älskar dig" tillbaka (flickan) eller "jag vet" när jag berättar för pojken hur mycket jag älskar honom. Eller när han kommer förbi mig när jag sitter i sköna fåtöljen och liksom dröjer sig kvar i väntan på den där kramen.

Morgnarna kan man inte tala färdigt om. Jag NJUTER! Mitt te, min stund, min soluppgång. Titta ut på medmänniskor som måste trava iväg till jobbet.

Kram!

Näe @charlie DET borde man skriva i reklamtext för resmål istället för detta tröttsamma tjat om vinbarer... numera njuter jag ju dessutom av fredagkvällen minst lika mkt som förr- mer förstås- behöver aldrig oroa mig för hur en kväll ska sluta, ”hoppas” dricka lagom men aldrig veta. Kanske är det självtilliten som gör magiska saker med oss 🧙🏻‍♀️
Mina erfarenheter med min dotter skulle jag inte vilja vara utan. Jag skulle såklart önska att hon ”sluppit” lidande i form av depressioner och självskadebeteende men jag tror ju inte livet är en beställning utan en present.
Jag fick detta.
Min dotter fick sitt liv.
Ett underbart liv som i sig är en hyllning till att vilja leva, övervinna mörkret. Nej, jag kan inte med gott samvete säga att jag önskar hon ”sluppit” det känns som att underkänna de erfarenheter och schatteringar som hon nu har.
Hoppas du får en fin dag! Kram 🌱

@Se klart Precis så känner jag också. Jag skulle inte vilja vara utan en minut av varken mina utmattningssjukskrivningar eller allt ”jobb” med dottern. Allt detta har gjort mig till den jag är idag. Som bland annat fullständigt skiter i prylar och värderar relationer allra högst.

Sen har jag under årens lopp sörjt för hennes skull, men jag har slutat med det nu också. Just nu sitter hon i SIN soffa i SIN lägenhet och sjunger med till Trazan och Banarne. Vi ska åka och shoppa strax och kl 13 ska hon laga mat och äta ihop med personal och de andra boende.

Det är dags att sluta sörja hur hennes liv blev. Istället är jag tacksam för att hennes liv blev rikt och kärleksfullt ❤️

Kram 🐘

PS. Håller med om att smärta, oro, vanmakt är en del av kärleken ❤️

@Se klart Ja...det här med att vara förälder...den där kärleken som man känner för sina barn i varje lem..den går inte att mäta...precis som smärtan när de far illa. Jag har ju berättat om mina barn...och ni har ju varit med i synnerhet när det gäller min dotter eftersom hon i somras och höstas mådde så otroligt dåligt...och jag var fruktansvärt orolig för att få en samtal som sa...att hon är allvarligt skadad, misshandlad eller ja..död. Nu är det tack och lov stabilt! Oron fanns även med min son...och jag säger som ni...det var oerhört tufft men jag vill inte vara utan dessa erfarenheter när jag har facit i hand. Mina barn har lärt mig så mycket om livet, om mig själv och omgivningen. Livet har en annan nyans som jag inte tror att det skulle haft annars.

Jag är otroligt tacksam över att jag faktiskt fick bli förälder till dessa barn! Tänker på deras biologiska mammor som inte hade möjligheten att ha de kvar i sina liv. Så smärtsamt! Så det var ingen självklarhet att få barn och det har heller inte varit en barmhärtighets gärning som min man och jag har gjort utan bara en stark längtan om att få vårda och ge kärlek till ett barn ...och vi hade lyckan att få göra det!!

Du vet @Se klart ...som vanligt så tycker jag så mycket om att följa dig och ditt liv!

Kram:)

Tack @andrahalvlek och @varafrisk för att ni delar med er, läser, ser våra ”det som är botten i dig är botten också i andra” som Gunnar Ekelöf skrev.
För många år sedan gick jag en chefsutbildning där vi skulle granska våra drivkrafter.
Mitt mönster skiljde sig från de andras på så vis att jag inte var det minsta målstyrd. Mina drivkrafter visade sig enbart handla om relationer.
Och ju äldre och nyktrare jag blir ju mer förstår jag att det hänger ihop så för mig. Menar inte att det är ädlare att bry sig om människor än att nå mål, men det är tusen gånger mer utvecklande.
Jag tjatar nån gång varannan månad om människans inneboende behov av att höra ihop i det som på savannen var en ”samlargrupp”, utan varandra kunde vi inte överleva. Hjälpas åt var inte nån politisk idé utan överlevnad.
Jag är alldeles säker på att vi alla bär den beredskapen inom oss, om vi inte vågar utveckla den av skäl som absolut kan ha med vår tid av solitärer att göra.
Jag tror på berättelserna om våra liv som ett sätt att känna mening och höra ihop. Som här, på anspråkslöst vis men ovärdeligt. Tack alla ni som är en del av det stora! 😍