@Torn skrev:"Man behöver inte dricka alkohol för att ha kul och uppleva spänning. 😍 Det gäller att lära kommande generationer detta genom att inte dricka själv. Så att så få som möjligt riskerar att fastna i ett missbruk av detta beroendeframkallande och onödiga gift som alkoholen är."
Det där är så sant. Jag tänker att vi är förebilder för våra barn. Det är helt galet att hälla på alkohol för att öka en redan rolig sak. Ibland läser man den inställningen i inlägg här, att livet blir tråkigt utan alkohol. I såna inlägg finns inget barnperspektiv alls. Var är barnen på semestrar och på högtider om det första man gör när man är ledig och ska ha trevligt är att dricka alkohol?
Tänk så mycket mer spännande det är för barnen att hänga med och fiska med nån som är nykter. Efter en middag med vin orkar inga vuxna göra något kul och spännande. Just planerade semestrar har jag ofta varit nykter, men de övriga lediga veckorna har det ofta slunkit ner vin till maten och man blir ju seg. Det blir inget kvällsfiske, ingen promenad för att titta på solnedgången, inget lägga nät, ingen badmintonmatch. Bara pratande med vuxna, visserligen trevligt ofta, men det finns mer spännande saker att göra. Allt detta kanske för att vi är i grunden rätt trötta.

Tack för era kommentarer!🥰 Jag har inte riktigt hunnit med att hänga här på forumet de senaste dagarna. 😅 Har väldigt mycket annat kul att pyssla med för tillfället. Fisketuren i natt blev jättelyckad! Nya arter, personbästan, jättefiskar och grabbarna var helt lyriska. Om 2 timmar kommer ett par vänner på besök hit och jag kommer få chansen att ” glänsa” vid min nya grill.😂
Efter hamburgarna ska vi ta en långpromenad i ett fint naturområde och prata om vad som hänt sedan vi sågs sist vid nyår. Det ska bli trevligt.☀️

Jag skulle vilja skriva mycket mer och kommentera en massa som jag läst som ni har skrivit, men hinner inte riktigt nu. Frugan behöver hjälp med något i köket hör jag nu.😅

Ha en jättebra dag! Kram 🤗

Det blev en fisketur nu i natt också.😅 Det gäller att smida medans järnet är varmt. Norsen leker bara i 10 dagar, sedan drar den ut i de fria vattenvidderna och rovfisken följer efter. Jag har bla fått många fina Lakar de här nätterna. Fiskar på mellan 3 och 4,5 kg. Det låter kanske inte så mycket, men när det gäller Lake är det granna pjäser. Grabbarna fick också stor Lake, Sonens kompis hade aldrig sett en lake förr, så han blev helt salig/chockad när han fick en på ca 4 kg.😂

Nu har jag dock gjort lite nytta och huggit ved i två timmar, sedan är det jobb igen from i morgon. Men jag har haft en fantastisk skön ledigvecka.😍

Alkohol känns så otroligt avlägset numera, det är historia så det står härliga till!

Ha det gött!

Anonym26613

@Torn skrev:"Alkohol känns så otroligt avlägset numera, det är historia så det står härliga till!"

Jag är så glad för din skull 💚 Känner likadant. Även om jag kommit bara en stenkast jämfört med dig.

Härlig läsning, och jag håller med dig- alkoholen känns utmanövrerad av allt annat i livet MEN jag har en sko i stenen (fast i tanken då) som innebär att jag alltid bär med mig mina erfarenheter aldrig flyger för nära solen aldrig underskattar den sovande draken. Då och då påminner jag mig, för det mesta inte.
Blir så glad att läsa om din helg, känns varmt och äkta! Kram 😍

@Se klart Japp, den draken ser vi till att inte väcka. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset! Det sitter i ryggmärgen nu! 🤗Förresten, du glömmer väl inte att påminna mig när vi har 500 dagar? Jag har ingen app!😂

Tack för att du hejar på mig @Pilla, jag hejar på dig också, det vet du.🥰

@Mary, du har jobbat på svinbra tycker jag! 😍 Du har lyssnat på oss som gått före, och du har haft styrkan ( som många saknar) att inte ta det första glaset. Nu har du fått belöningen för detta! Så tråkigt att så många aldrig får chansen att få uppleva det pga tron att dricka kontrollerat är bättre. Vi vet hur det är att kämpa med att försöka begränsa sitt drickande. Men väldigt många vet inte hur det är att ha varit helt nykter i över 4 månader.

p.s Jag gillar skarpt det du skrev i din ” fredagsmys” tråd häromdagen. Att det är helvitt som gäller där. 😎👍

Kram

@Andrahalvlek Tack så mycket!🤗 Snart 500 dagar nu då, det känns riktigt gött.🤩

På en av fisketurerna sist så hände en sak som fick mig att tänka till lite. I en liten ranglig eka en bit från våran båt satt det tre st gubbar i min ålder och fiskade. Ingen hade flytväst, de grillade i båten och drack en massa öl och sprit. De skrattade och sjöng. Då tänkte jag att det kunde varit jag som bokstavligt talat satt i den båten förr.

Saknar jag det? Svaret blev direkt och tvärsäkert ett rungande Nej, absolut inte!
Förutom falsk sång och fyllegarv fick vi bevittna: Ett ständigt trasslande med linor, ett knäckt spö, en itappad mobil, två spyor och totalt hjärndöda samtal.

När en av dem till slut lyckades få en gädda på kroken så slutade det med att gäddan slet sig vid båtkanten pga oförmåga att hantera håven. Då blev det ett jävla liv med anklagande av varandra och väldigt hätsk och sur stämning i deras överbelastade eka.
Min son utbrast vid flera tillfällen under kvällens lopp ett stort oförstående för hur dumma och klantiga de var. Vilka idioter! sa han.

Det var ren tur att båten inte gick runt, och med 7 grader i vattnet, utan flytväst så hade kanske en notis i tidningen lytt: Man drunknade vid fiske, han var påverkad av alkohol. Han efterlämnar två barn och en fru.
På hemvägen såg vi en bil som hade blivit stoppad av polisen. Polisen ledde bort en man som knappt kunde gå. Troligtvis rattfylla.

Förresten, jag och min son hade en underbar fisketur, med flera stora fiskar landade efter spännande drillningar.🤩 vi skrattade och hade kul. Men vi skrattade aldrig åt männnen i den lilla ekan. Inte en enda gång, det såg inte det minsta kul ut.

Snart 500 dagar utan alkohol! 😍 Det bästa som har hänt mig tillsammans med att jag har mina barn.

Ha en bra dag!

Grattis till smarta insikter..Och vad bra att du och sonen tillsammans bevittnar hur en fisketur inte ska se ut..Samtidigt som ni själva har hur mysigt och kul som helst..Grattis även till tid..🍃🌼🍃..Du frågade mig om mina stenar tidigare..Skulle hämta ett lass i dag, trots regn..Slutade med att biljäkeln fastnade i gyttja, och en man fick dra upp mig med sin bil..Skulle stannat hemma..🙄..Jaja. Huvudsaken är att det finns hjälpsamma människor, och fler soliga dagar..Kram..🍃🔥🪵🍃

Grattis @Torn ! 16 månader 🤗 underbart, ni i forumet är verkligen bra förebilder, för oss andra som inte kommit lika långt.
Det ger en hopp och vi ser att det går att ta en annan väg i livet utan alkohol, och har det faktiskt bättre utan.

Anonym26613

Grattis till tiden 💚❤🥳 Ska vi ha kalas på 500 dagen 🤪🥳🧚💚💃🤸

Det känns märkligt att tänka sig att jag kanske också sitter här om ett år och firar 16 månader. Pratar med er. Kan mer om fiske och yoga. Undrar om jag är singel då. Bor jag på samma ställe...

Bara jag får fortsätta vara lycklig och den jag är. Som du Torn 💚🌸🙏

Stort Grattis t 16 månader🎉🎉

Så härlig fisketuren verkade tillsammans m sonen även om ni fick bevittna ngt som var lite sorgligt.
Vilka mysiga stunder du har m barnen❣️Om man får till mysiga stunder m barnen då är man rik🙏🏻

Ha det riktigt fint🥰

Grattis 😽
Det är verkligen härlig läsning när du skriver om dina utflykter med barnen. Så stort och mäktigt eftersom det kommer att finnas med i generationer, din son kommer att inspireras och föra era traditioner vidare. Och han kommer att vara landad i en nykter manlighet- måste väl vara en av de bättre sakerna som går att ge sina barn.
Jag har ju mina barnbarn nu och jag tänker mycket på hur skönt det är att alltid alltid vara närvarande. Alltid att räkna med. Vad som än händer. Jag kan låta läggningar ta världens tid för jag har inte bråttom månstans. Jag kan låta deras föräldrar sova och gå upp tidigt med dem och känna mig glad att dagen börjar så bra. Vi får verkligen vara med om viktiga och bra saker. Jag LOVAR att jag ska påminna i tid inför 500! Kram kompis 🥰