@JoYo för mig förknippas nykterist med gamla religiösa människor, som pratar om synd. Det är djävulens dryck mm
Det sist nämnda kan jag visserligen hålla med om, så mycket som alkohol ställer till det. Jag säger inte att jag är nykterist, utan bara att jag inte dricker alkohol.
Sedan varför har ingen med att göra egentligen, skulle någon fråga varför - så är svaret enkelt, därför att jag mår så bra utan alkohol.
Men jag tycker nog att de kan uppdatera namnet nykterist till något mera modernt, många ungdomar lever utan alkohol idag, inte säger dom att de är nykterister 🤔
Vi lever alkoholfritt 🤗💕❤️

Jag har också svårt med nykterist- det är så kopplat till alkoholist. Det ryggar jag också för även om jag vet att det finns i min kropp som en underliggande sjukdom jag aldrig kan bortse ifrån.
Men så länge jag sköter mig, reflekterar, skriver/läser här, ser till att få riktig vila, sover mina timmar. Aktivt se till att livet har gott innehåll. Då är risken för att insjukna mycket liten. Men vi får nog alltid leva med den.
”Jag dricker inte” räcker gott för mig.
Kram!

Jag vill inte heller kalla mig nykterist eller alkoholist. Jag har haft problem med alkoholen och därför dricker jag inte alkohol längre. Jag mår både fysiskt och psykiskt bättre utan alkohol. Punkt.

Min äldsta dotter, som aldrig har druckit alkohol säger att det är bättre att svara ”jag dricker inte alkohol” än att lägga till ordet ”ikväll” för då fortsätter folk fråga varför hon inte dricker just den kvällen, och lite kan hon väl ändå ta? Fortsätter folk fråga om varför hon inte dricker så svarar hon ”jag tycker inte om smaken av alkohol och jag tycker inte om att tappa kontrollen”. Då brukar inte folk säga mer.

Kram 🐘

Jag sällar mig till raden av människor som undviker ordet nykterist. Jag dricker inte alkohol och behöver egentligen inte något ord för det, på samma sätt som jag inte behöver ett namn för att jag inte samlar på frimärken. Jag tycker att det inte behöver vara märkvärdigare än så. På något sätt är det väl en ganska stor grej för oss föredetta problemdrickare då att inte dricka verkligen är en stor skillnad i våra liv, men samtidigt ser jag det som en icke-handling och vill att det ska vara så odramatiskt som möjligt gentemot omvärlden.

Ibland får ju folk för sig att kalla mig vegetarian och då blir jag tvungen att rätta dem. Jag äter inte kött nä, men jag är inte vegetarian för det.

@TappadIgen skrev:"Jag dricker inte alkohol och behöver egentligen inte något ord för det, på samma sätt som jag inte behöver ett namn för att jag inte samlar på frimärken"

Underbar inställning 🙏🏻 Men för mig var det inte lika självklart i början. Jag ville absolut inte outa att jag numer är nykter eftersom skammen för att jag har druckit för mycket blev för stark. Tills jag kom till en punkt då jag istället kände mig stolt över att jag har tagit ansvar för mitt liv, där drickande numer inte ingår.

Kram 🐘

Den var ju kul! ”Jag dricker inte alkohol och behöver egentligen inte något ord för det, på samma sätt som jag inte behöver ett namn för att jag inte samlar på frimärken.”

Reklam igen.

Den här gången står det i lokala villatidningen ett recept på en alkoholdrypande drink (med frestande bild) med namnen på både vodkan och rosévinet man ska ha i. ”Och så vidare i glasen kan man servera Cava, Zinfandel och öl” vars namn jag glömt. Sen står det sist ”Och glöm inte alla alkoholfria alternativ.”

Glöm inte? Nä men ni har ju glömt skriva ut namnen på de alkoholfria dryckerna?
Eller de var inte så viktiga för er?

Jag avskyr hetsen inför vår och sommar! Hetsen om alla grillkvällar som handlar mycket om att supa.

Jag blir triggad. För att jag är rädd för ett sug. Rädd för att vara den ”tråkiga” på alla ”grillkvällar” som jag vill döpa om till ”alkis-aftnar”. (tråkig är jag inte. Men för en alkis är man ett hot och därmed den tråkiga. I know! Jag har själv varit alkisen som avskydde de ”tråkiga” som jag ansåg observerade)
Tänk på alla som kämpar mot den här djävulen. Alkohol-reklam borde förbjudas precis som annan narkotika.

(ville bara pysa ut lite)
🙋🏼‍♀️🌸

@JoYo Jag håller med om att det bitvis blir mycket reklam. Dagens Nyheter envisas till exempel med vinreklam på åtminstone tre sidor av tidningen. Toppas dessutom med lite vinrecensioner fram emot helgen. Förr läste jag med stort intresse. Nu får jag medvetandegöra och titta bort. Inte heller redo när det blir för mycket reklam. Ett besök på Systembolaget tycks däremot inte trigga mig. Förmodligen för att jag valt det själv och hinner förbereda mig. Det gör man inte när man bläddrar i en tidning och reklamen bara dyker upp.

Kram!

Det är mycket pengar i reklam och i alkoholmissbruk. Min röst vore ingenting om jag klagade.
Jag blir inte heller triggad av Systembolaget. Idag köpte jag en flaska mousserande vitt vin ’Campo Viejo’ 0,0%alk, på Maxi. På Systembolaget har de inget som är 0,0 då jag frågat. Jag har inte vågat köpa ens 0,2. Har av princip inte druckit minsta promille alkohol.
Är livrädd att triggas, även om det skulle vara omöjligt av så lite.

Så ikväll blir det grill. God mat. Familjen endast. Förhoppningsvis glada barn och såklart en nykter mamma. (Pappa dricker alltid sin öl.) Men i min värld är en nykter mamma det viktigaste jag kunde fått som barn. Så det ger jag nu mina! Tack livet, tack forum för allt stöd att vara nykter, med all lycka det för med sig!
🙋🏼‍♀️🌸🌞

Håller med om att det är ett jäkla tjat i dessa tider om boxar, rose och drinkar.
Jag inser att jag bara bläddrar förbi- liksom kisar och ser tusen flaskor- inget för mig. Lika om om jag råkar hamna i en bilspecial.
Idag var min man på systemet. Jag går ogärna med faktiskt. Jag tror inte jag skulle få något orimligt sug men vill inte umgås med flaskor. Eller med bedrövliga sorgliga människor som köper mer än de borde dricka. Sånt gör mig deppig. Sånt slöseri med liv.
Så skönt att du håller i detta viktiga och ger dina barn det de allra bäst behöver. Kram!

Sassenachs inlägg ”inatt ska jag dö”.
Alltså, vilken hemsk känsla. Jag ber och hoppas att hon skriver något här igen snart. Vad som helst. Förstår att admin har mer info om personen och kan försöka nå henne.
Idag är mina egna bekymmer mycket små.
Jag ska ut och springa av mig.
Hoppas jag kommer tillbaka till ett positivt inlägg om personen.
😔

Den här helgen är inbokad med aktiviteter med massa folk jag inte är så intresserad av. Jag har gått med på den här weekend-resan med dessa människor för min mans skull.
Alla kommer att dricka. Förutom jag.
Dessutom är dessa människor inte min typ av vänner. De har en tuff attityd och ytliga diskussioner, de gånger jag träffat dem.
Jag blir bara nervös av såna människor. Och det triggar. Jag blir stressad och får ångest inför den här helgen. Tanken på vin är återkommande. Då hade jag inte brytt mig om dem. Då hade jag slappnat av, skrattat och inte varit särskilt intresserad av vad de tycker och tänker. Men nu känns det bara jobbigt. Och jag kan av olika anledningar inte avboka.
Min man trivs med dem. Han kommer att dricka och antagligen bli hetsad av de andra att dricka starkare drycker. Och bli trist att umgås med för min del.
Nu märker jag att mina negativa tankar har tagit över pga ångesten inför den här helgen. Och såklart kommer jag vara den ”tråkiga som inte släpper loss”.
Jag sa till min man att jag kan supa och vara roligast i gänget, hjula, sjunga, berätta roliga historier och kanske slåss om det behövs 😄
Men jag kan inte dricka. Och det känns jobbigt.
Jag hatar dem alla. För jag känner mig så ensam med dem.

Ursäkta, var tvungen att kräkas ur mig denna ångest.
🙋🏼‍♀️

@JoYo men fy. Hur förhåller sig din man till ditt motstånd? Är det så viktigt för honom att träffa de här människorna? Kan ni ses på annat sätt så det inte blir en hel helg på en gång? Någon timme på lördag eftermiddag kanske hade räckt?

Kram!

Usch, det låter hemskt att åka iväg med folk du inte gillar och som triggar suget och ger dig ångest. En hel helg dessutom :( Jag hade nog vaknat med en läglig hosta eller halsont på lördag, knappast så att någon kan säga emot det i dessa tider 🤷🏻‍♀️ Nykterheten först - annars faller allt. Lycka till hur du än gör, oftast blir det ju inte så hemskt som man fasat för, men jag lider med dig oavsett.

@JoYo Kan han inte åka själv? Man måste inte umgås parvis om man inte har behållning av det. Stå på dig, stå för vad du tänker och tycker i den här frågan. Skyll på att du är sjuk, inför de andra. Till din man får du nog säga sanningen.

Min äldsta dotter är så härligt rakryggad i de lägena. Hon varit ihop med sin kille i 9 år. Han har festat en hel del under dessa år, med sina polare. Hon deltar aldrig, eftersom hon inte har behållning av de festerna alls. Hon dricker inte alkohol och gillar inte fyllefester. De andra flickvännerna följer med sina killar på de festerna, men hon stannar hemma. Och hennes kille är okej med det. Och hon är okej med att han åker på sådana fester ibland.

Kram 🐘