Tack Varafrisk!😍 Andrahalvlek har en förmåga att räkna lite fel ibland.😉 Men faktum är att man har inte någon större koll på månaderna numera. Upp till 100 dagar hade jag bra koll. Och jag tycker det är viktigt att vara stolt och glad för varje dag/ vecka och månad man varit nykter. Det gjorde att jag mådde ännu bättre.

Kram

Haha 😂 Matte är min sämsta gren, svenska språket mitt favvoämne. Av någon anledning räknade jag från 10 istället för 12, jag får skylla på luftombytet. Att 6/1 år 2020 är första dagen har jag koll på! Sen får jag räkna månader på fingrarna. Det är tur av vi har en lönekontor som fixar allt ekonomiskt, jag behöver bara stämma av att folk uppgett rätt gentemot schemat när jag attesterar. Så fort jag ska räkna ut något dubbelkollar jag med vår löneassistent.

Kram 🐘

Sjutton så bra med 17 månader! Grattis! Jag tänker att Andrahalvlek är ju själv på 16 månader nu på onsdag och så tänkte hon kanske att hon hade gått om dig och Se Klart. :)

Tack för grattis! 😍 @TappadIgen, japp Andrahalvlek försökte nog gå förbi mig och Se klart, men det genomskådade vi.😂

Jag är lite mör nu efter 7 dagars jobb på raken och en kväll med guidning av 25 st ungdomar som knappt hållit i ett fiskespö förr. Men det gick jättebra, och det är verkligen härligt att se deras totala lycka och spontana glädje. En del fick t.o.m. den första fisken i deras liv!🥰Där ser man att alkohol är en totalt onödig substans för att ha roligt. Det är inte normalt att hälla i sig ett beroendeframkallande gift. Det är min fasta ståndpunkt.

Nu stundar en veckas ledighet, och jag säger som vanligt, jag mår bättre än någonsin! Jag är fri, och slipper fundera på vad som finns i mitt glas, det kommer aldrig finnas någon alkohol där i. Varför skulle det? Jag ser absolut ingen anledning.

Ha det bra! 🤗

Ja, det är en jobbig känsla att ligga på efterkälken, så jag förstår AndraHalvlek om hon vill förbi 😂. Min lucka till täten är så lång så jag får nöja mig känner jag.
Känslan att få napp är ju oerhört angenäm. Min morfar som var en rastlös själ fiskade. Jag undrar om det var hans kickar i livet. Minns att jag som barn kunde njuta i stunden vid fisketurerna även om vi inte fick något, men han tröttnade fort och åkte till en annan plats där det kanske nappade bätttre. Det gjorde i och för sig att vi ofta fick fisk på våra fisketurer.
Nä, alkohol är inte normalt. Tänker på Kat-tuggandet som vi förfasar oss över och ser att man blir slö och påverkad av. Det är ju samma med alkohol. Behövs väldigt lite för att få en positiv känsla. Och sen en massa negativa effekter.

@Sisyfos Se till att återuppleva gamla barndomsminnen nu i sommar, gå och fiska!😍 Själv ska jag iväg nu i eftermiddagen, ut på havet, gå iland på en stor obebodd ö och fiska hela natten i månljusets sken. Sådana saker mår jag enormt bra av. I morgon kväll ska vi på fest på en strand här hemmavid med flera av dotterns föräldrar på plats. Barnen ska också vara med såklart, då det är deras skolavslutning vi ska fira. Spela kubb mm. Det ska bli kul. Att jag inte kommer dricka någon alkohol tänker jag inte ens på, det är så jävla självklart. Får se hur de andra föräldrarna gör, det är deras val. Men jag kan inte hjälpa att de som inte dricker och därmed är bra förebilder för sina barn kommer växa i mina ögon.😅 Vilken tur att man alltid kan förändra sig själv, och sin syn på saker och ting, och vara ruskigt stolt och glad över att vara en som inte dricker!
Om någon tycker att jag är präktig eller tråkig skiter jag fullständigt i. Jag bestämmer över mitt liv.😎

Nu ska jag packa inför kvällens/nattens äventyr.😍

Hoppas du fick en riktigt härlig natt med fiske i månskenet! Det låter så underbart!

Kul att fira skolavslutning för barnen med fest och kubb-spel mm!
Tänker att alkoholfritt borde gälla för alla när det är samling för barnens skull. Inte ens när jag var aktiv hade jag tyckt att det varit någon bra idé att dricka där, istället hade jag nog ursäktat mig tidigt och dragit hem för att kunna dricka...🙄😔

Önskar dig en bra dag och en rolig, lekfull afton!
Kram!💖

@kvinna 38 Trevligt att du hälsar på, och gött att höra att du har det bra! Jag minns att jag hejade lite extra på dig.🤗

@Soffi Tack! Jag hade en härlig fisketur, och ett tag var det helt vindstilla. Eller bleke som man säger. 😍 Dock råkade jag bada med kläderna på vid midnatt. Det händer i bland när jag vadar runt bland hala stenar, men igår hade jag glömt att ta med reservkläder. Så jag drog hem redan kl 01.00 för det började bli lite kyligt. 😅

Ja det borde ju vara helt alkoholfritt i kväll, men det är några ( främst damerna faktiskt! ) som jämt ska dricka bubbel eller vin vid alla möjliga tillfällen. Sol=bubbel verkar sitta jäkligt hårt i deras skallar. Vi får se, jag kanske blir positivt överraskad.

Kram

Jag hade en trevlig kväll igår, mycket intressant snack, god mat och kubbspel. Min dotter och hennes vänner badade tills de var alldeles blåa i ansiktet. 😂 Ingen alkohol i sikte, inte ens hos ett stort ungdomsgäng i 18- års åldern som satt i närheten av oss. Härligt att se, det kanske är det nya normala. Att inte dricka är det coola och häftiga. Och att de som nyttjar alkohol är mesiga, svaga och töntiga. Inte en dag försent i så fall.

Ha en bra dag!

@Torn skrev:"det kanske är det nya normala. Att inte dricka är det coola och häftiga. Och att de som nyttjar alkohol är mesiga, svaga och töntiga."

Yes! Det skriver vi under på! Festa och ha kul utan alkohol är både modigt och enormt givande. Det är vi som dansar nyktra! 🥳🥳🥳🥳

Jag hoppas att det blir lika coolt att vara duktig i skolan. Under väldigt många år har det varit obekvämt att vara duktig i skolan, men det har kanske vänt lite de senaste åren? Min äldsta dotter blev retad på högstadiet för att hon var duktig i skolan, men hon fyller ju 24 år nu.

Kram 🐘

PS. Man behöver inte dansa fysiskt, det räcker bra att göra det mentalt. Det handlar mer om attityd och inställning - bring it on liksom.

@Torn vad härligt att det var noll alkohol! En överenskommelse er vuxna emellan eller blev det bara så? Tryggt för ungdomarna med nyktra vuxna runt sig.

Tack för nikotinpepp! Du satte lite griller i huvudet på mig faktiskt. Kan det vara så att det var nikotinstoppet som fick mig att trilla över kanten för att bli den som aldrig kan sluta skratta när hon en gång börjat :D

Kram!