Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

@miss lyckad Samma för mig. Har varit väldigt frisk sen jag blev nykter, men jag träffar ju inte så mycket folk att bli smittad av heller förstås. Ibland vet man inte vad som beror på Corona och vad som beror på nykterheten.

Kram 🐘

Krya på dig Soffi! 🤗 Jag har konstigt nog inte varit sjuk en enda dag sedan jag blev nykter. Inte ens lite snuvig. Jag trodde inte man kunde vara så här frisk, då jag aldrig har varit det förr i hela mitt liv. Vet ju inte heller om det beror på nykterheten, men det är jäkligt gött!😅 Men en sak vet jag, mina ständiga problem med magen och som jag jämt hade förr är totalt väck. De berodde helt klart på alkoholen.

Kram

Om man läser vad alkoholen orsakar för sjukdomar, och åkommor, så är det väldigt mycket..Infektioner, inflammationer, svampinfektioner, försämrar läkning, skador i nervsystemet, mag- tarmkanalen, lever och andra viktiga organ, skador i hjärnan, ledskador, hudskador, tandproblem, olika cancertumörer, hgt blodtryck, hjärtåkomma, mm mm mm..De flesta av oss har tur att kroppen inte får kroniska skador utan läker i nykterheten..❤️💫..Så var det för mig också Torn..Magen i obalans så fort jag drack..Var jag nykter 1 vecka så stabiliserade sig magen..🍃

Tack ALLA!
Jag börjar må bättre 😊.
@Charlie70 Tack själv för att du var med på forumträffen! De är verkligen bra, träffarna. Tänk när vi kan träffas IRL, alla som vill, det skulle vara så fantastiskt. Jag vågade ju inte vara med förut (före corona), var för rädd, ville inte avslöja mig. Men det var då. Nu skulle jag bara tycka det var så roligt!

@Sisyfos skrev:"Vila från jobbet nu Soffi! Ibland behöver man bara släppa sin känsla av ansvar." @miss lyckad skrev:"Ibland blir man ju förkyld när man behöver vila.."
Ja, hmmm, jag har varit otroligt trött, inte direkt för att jag jobbat för mycket utan troligen mer för all frustration över att inte komma framåt på jobbet hur jag än beter mig. Det tar mer kraft än om jag faktiskt kunde jobba mer - och få något gjort...
"Jag har alltid funkat så"... Jag är väldigt sällan sjuk, var inte när jag drack heller, men när jag väl blir sjuk då blir jag det med besked, nästan som en karl...
Jo, det är nog kanske min kropps sätt att säga att nu är det nog - nu lägger du dig och vilar!
Så nu blev det nästan fyra dagars sängläge. Idag ska jag nog orka vara uppe lite mer.

@Motorbreath Den här gången hann jag inte läsa...
Kanske är jag lite krass när jag tänker "Jaha???"
Vem du än är så hoppas jag iaf att det går bra för dig med nykterheten. Aldrig ge upp siktet på ett bättre liv. Alkohol får oss inte att må bättre.
@Motorbreath skrev:"You only live once so take hold of the chance
Don't end up like others, the same song and dance"

Nej, vi är ju tyvärr ett fåtal som "dansar" nyktra. Men nu när jag fått / tagit chansen så vill jag stanna i den skaran.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram alla! 🧡🌼🦢🌼🧡

@Sattva skrev:"Den där forumträffen har helt gått mig förbi!
Hur gör man bäst för att inte missa?"
Man går in under "Från rådgivarna" så finns det en tråd om zoom-träffar.
Vi bad dem göra lite mer "reklam" inför nästa träff så att fler vet om, tror de kommer att göra det 😊.

Kram!

God morgon!

Tankar som far förbi och tankar som pockar på lite extra uppmärksamhet...

Det slog mig igår kväll när jag satt och hade lite tråkigt, var rastlös men hade fortfarande ingen egentlig ork att göra något...
- Hur gick det här till egentligen???
Hur kom jag hit, till att sitta ensam och ha småtråkigt - nykter och utan lust att ta ett glas fast jag har sprit tillgängligt hemma?
Jag kan fortfarande inte fatta riktigt vad som fick mig att få nog. Jag har inte slagit i någon "botten" i form av katastrofer eller olyckor. Vad fick mig att resa mig och börja vandra mot nykterhet? Vad gjorde det möjligt "helt plötsligt"? Efter så många år av kamp...
Jag vet inte. Men en våg av tacksamhet sköljde över mig, nästan bokstavligt. 🙏💕💕💕

@Miss Mary Poppins skrev:"Grym du är som är så målinriktad och smart"
Är jag??🤔😮🥴 Tack!😅
Men, vad har jag för mål Mary?
Återkommande genom livet har jag alltid haft frågan/funderingen "Vad ska jag bli när jag blir stor?"
Den är högst aktuell just nu när jag börjat inse att jag nog inte har förmågan att vända mitt jobb till något som ger mig något (mer än lön)... Jag har ju bestämt mig för att det får vara så just nu, att det är okej ... men det är svårt ...
Jag gör ju lite nybörjarmeditation varje kväll nu utifrån en app som föreslår olika guidade meditationer. De funkar oftast förvånande bra! Jag blir lugn och somnar lättare 😊.
Förutom ... två kvällar senaste veckan har jag råkat välja en meditation som är jättejobbig!
Den börjar med "Who am I, what am I?" Det är helt okej, de frågorna kan få vara där. Men så en bit in kommer "What's my purpose?" - vilket stressar mig enormt! Tanken är ju inte att jag ska finna något svar ... men frågan triggar nästan panikkänslor.
Första gången tänkte jag att den här meditationen måste jag undvika, jag behöver ju inte välja den igen. Men det råkade jag alltså göra ändå igår. Nu tänker jag att jag kanske borde göra den ofta för att se vart den leder, vad som finns på andra sidan av obehaget. Försöka känna in varför frågan är en sådan trigger.
Jag vet inte.
46 år och såååå vilse 😔😔😔.

Men ändå hemma! 😅😍
För jag mår ju faktiskt riktigt bra!
Jag har en fantastisk liten "familj" 💖💖💖, tacksam för dem!
Jag har ett underbart hem där jag finner ro, oerhört tacksam över att äntligen ha fått landa!
Jag är nykter och har börjat förstå (?) vad som är viktigt för att må bra, tacksam för det!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Idag är det sol 🌞!
Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

PS. @MB Det var inte min mening att vara elak igår, jag blev nog bara lite frustrerad över "snodd post". Hoppas du mår bra!

@Soffi
Jag undrar också ibland hur det gick till att bli nykter. Kanske man inte behöver veta. Ibland bara hjärnan jobbar för en o drt som är rätt sker. Tacksamhet, ja gud ja!!! Och nu med så många dagar i insats skulle jag inte riskera rasera allt för lite "sug" som ju ändå inte är nåt annat än ett mentalt eller fysiskt grundläggande behov som behöver tillgodoses...
"Whats your purpose"...den frågan kan ju stressa vem som helst. Men tänk om svaret är så enkelt att det är att må bra. Då gör man automatiskt gott omkring sig tror jag. Man sänder goda vibbar som sprider må-bra till omgivningen. Tänk alla de "upplysta" personerna i historien, Buddha, Jesus...vad gjorde de annat än att bara leva som de lärde o prata om sina erfarenheter/ livsinsikter? Och ändå anses de väl ha haft ett väldigt stort "purpose" i sina liv!!
Det är en ynnest om man får jobba med något msn mår bra av. Man funkar bra på ett "ok" jobb. Men jag tror inte man ska stanna på ett jobb som får en att tvivla på sig själv o sina förmågor...
Ha en riktigt fin fredag Soffi! Är du fortfarande förkyld/ sjuk?
Kram!!😍💥🙏💫🧚‍♀️

God morgon!🐓

@Sattva skrev:""Whats your purpose"...den frågan kan ju stressa vem som helst. Men tänk om svaret är så enkelt att det är att må bra. " TACK!
Jag har "jämfört" mig med fel personer helt enkelt ... Med Einstein, Isaac Newton eller Alexander Fleming och inte med Jesus eller Buddha 😉😉😉🤣🤣🤣
Skämt åsido, det ligger nog mycket i det du säger, att må bra och sprida goda vibbar är absolut inte att förakta/förminska. Om fler gjorde det skulle värden vara mycket mer behaglig för alla.

@Motorbreath Ja, det som betyder något är att vi mår bra. /Ovetande... Men det är helt okej! Ha de' gött, Kram!

Idag ... Jag är fortfarande förkyld och det regnar ...
... men energin börjar så smått komma tillbaka 🙏😅😊.
Så, en perfekt dag för att städa! 😁
Jag fattar inte riktigt hur det gått till, hur kan det bli stökigt som kriget när jag bara hasat mellan sängen och soffan??
Nåja, det är snabbt fixat ... bara jag börjar göra 🙄
Sedan tänkte jag ta en lugn ridtur, och efter det plantera blommor 😍. Ja, jag hade lite energi igår också och for iväg och handlade... Blommor och krukor till nya uteplatsen kan man ju handla utomhus och med smittskyddsavstånd 😷😎.
Och så en riktigt god middag ikväll tillsammans med gubben 😍.
Okej. Det där blev nog mer än fullplanerad dag 🤔.
Det måste ju betyda att
1. Jag är verkligen på bättringsvägen 😅
2. Jag har inte bättrat mig ett dugg 🙄😝🤣

Men.
Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

God morgon!

Idag skulle jag ha vaccinerat mig men var tvungen att avboka pga min envisa förkylning 😢.
Där rök chansen att vara med på midsommarfirande med gubben 😢.
Eller, så kan jag se det som att jag fick "hjälp" att ta ett beslut 🤔.
Jag måste erkänna att midsommar har gett mig en del funderingar och velande kring hur jag vill göra.
"Klassiskt" midsommarfirande (?) med typ hela gubbens släkt, massor av mat och en hel del dricka. Mycket kul lekar och "tävlingar", trevligt umgänge. 2-3 dagar på raken, 20-25 pers "ihopträngda" på en gård, boende i varenda möjligt skrymsle...
Jag har ju inte varit med i så många år men oj vad jag har börjat se fram emot det varje år, så roligt och trevligt!! Förra året var jättekonstigt när det inte blev av. I år samlas de som fått vaccin plus barnen.
I år hade jag ju tänkt vara med, jag skulle ju ha hunnit få iaf en dos vaccin. Samtidigt så har jag funderat... Jag skulle inte ha några problem att avstå alkohol där. Ingen skulle ifrågasätta eller pressa mig att dricka. Jag känner mig trygg med det att jag kan tacka nej till första ölen och snapsen vid lunch sedan skulle jag inte ha några problem att hålla mig till a-fritt. Ett högt formulerat "Nej tack" till det första glaset räcker för mig. Det är mer pinsamt att säga "Äh ge mig ett glas" efter att ha tackat nej än att fortsätta vara nykter. Helt lugn inför det.
Men. Hur blir det framåt kvällen? Vill jag vara bland alla "sliriga" människor utan egentlig möjlighet att dra mig undan, såvida jag inte kryper in i någon vrå för att "sova tidigt" 🤔. Vill "husmusen" jag utsätta mig för det, att inte kunna åka hem när sällskapet blir "suddigt"...
Å andra sidan har jag funderat över risken att dricka om jag stannar hemma, att risken för att vilja "unna mig" ökar om jag är ensam... Att suget kan bli stort...
Jag har många minnen från när jag valt bort sociala sammanhang för att det är jobbigt att behöva begränsa drickandet och att vakta på att "bara bli lagom full", för att istället vara ensam hemma och "kunna dricka som jag vill"...
Tja, nu behöver jag ju inte fundera. Jag ska vara hemma. Nykter.
Men, det känns bra att ha satt mina funderingar på pränt. Fått titta på dem lite extra "utifrån".

Tänk om ... 🤔 ...
JA!
Vad härligt!
Jag ska nog leva ut "Torns dröm".
En midnattsritt!
"Lilltjejen" och jag i midsommarnatten, i galopp över daggvåta, dimmiga, blommande ängar 😍🤩.

Livet ska levas! Njutas!
Nu.

Idag är det sol.
Jag ska plantera alla blommor som jag inte hann igår.
Det kommer bli så fint! 😍

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Ha en härlig söndag vänner!
Kram!🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi Låter som en härlig plan för midsommar!! Alternativet att du o särbon firar hemma i lugn o ro är inte aktuellt? Om det känns bättre att inte vara ensam menar jag? Såna där midsommarfiranden är ju sisådär kul att vara nykter på, framåt kvällen när folk blir lite för påverkade. Alltså, ju längre nykterhet så undrar jag ju varför vill man bli så personlighetsfötändrad? Göra o sägs saker man inte skulle gjort annars, o kanske inte ens minnas dem sedan? Så jäkla pinsamt, så ovärdigt!!!
Jag o maken brukar fira själva. Har haft en del tankar på hur det kommer bli i år. Jag kommer bara ta för givet att vi är nyktra, men vill han köpa hem nåt så kommer jag inte säga nåt annat än att han får då köpa alkoholfritt till mig. Han skab väg på jobb midsommardagen så jag tror det är rätt lugnt. Annars har han ju faktiskt aldrig tagit något ihop med mig, jag är tacksam för det!

Snart firar vi 6 mån Soffi!! Wow alltså!!!
Sol här också. Snart yoga o sedan en sväng på havet hoppas jag, trots lite blåst

Ha en underbar fantastisk söndag!!!🧚‍♀️🎈🥰

Låter som ett fint midsommarfirande tycker jag. Om folk dricker med måtta. Kanske kommer du att upptäcka att många inte dricker så mycket? Jag upplever att många håller igen på drickandet. Särskilt om ni håller på i flera dagar blir det ju olidligt att dricka mycket. Det hade jag tyckt även om jag druckit.

Nej just ja, det kommer du inte att upptäcka nu när du inte är där. Ja en midnattsridtur låter fint. Lite mer här och nu. Tror du kommer att ha det fint med dina blommor och din gräsmatta.

Torns dröm blev plötsligt din dröm och den låter alldeles underbar 😍 Den andra typen av firande har du upplevt många gånger tidigare, och fler tillfällen ges, men att galoppera i sommarnatten låter som en vacker filmsekvens. Det finns en mening med allt - och nu var det meningen att du inte skulle bli vaccinerad utan att du ska hålla social distans ett tag till.

Kram 🐘

@Soffi Åhhh, nu blev jag avundsjuk!😍 Jag måste verkligen få uppleva en sådan ritt någon gång i framtiden! Den drömmen har har jag haft många gånger när jag har vandrat i fina miljöer i sommarnatten. Precis som i en film som Andrahalvlek skriver. Njut av livet Soffi! 😍 Kram