Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Anonym26613

Låter härligt Sattva 💚👌🌸
Jag hade lätt kunnat köpa fel. Om jag ser Afritt bredvid så antar jag att allt är Afritt per automatik. Det har inte hänt mig, men kan hända. Folk ställer inte tillbaka sina saker så inte konstigt alls tycker jag 😊🌸💚

Ha en fortsatt fin helg! Om fem dagar firar vi 6 månader. Kan inte fatta det 😅💚👍

@Miss Mary Poppins Vissa affärer blandar huller om buller. Big nono. Alkoholfritt ska vara tydligt skiljt från folköl. Punkt. Kommer jag till en butik som har huller om buller brukar jag alltid framföra det som ett önskemål.

Kram 🐘

Så var min första nyktra midsommar upplevd! Den blev som förväntat, lugn. Vi tog båten en sväng o fikade. Studerade ett gäng i 30-årsåldern som kom till bryggan strax efter oss. De skulle äta lunch. En del ganska onyktra redan....
Behövde inte åka o hämta dottern, hon kom hem i gott skick vid 2.30.
Känt mig väldigt tung o låg idag dock. Sömnbrist/ dålig sömn? Drömt konstiga drömmar o sovit oroligt. Vaknade klarvaken en timme före klockan, men låg kvar- och superseg när klockan väl ringde. Har mest bara slöat hela dagen (efter yogan då😉), värsta bakfylletempot trots spiknykter midsommar🤣🤣🤣
Hade tänkt lyssna på sommarpratarna, men det hamnade mitt i hundrunda. Ska lyssna imorgon.

@Sattva Kan rekommendera SRPlay-appen, då kan du lyssna när som helst när det passar. Benjis prat var bra idag, jag gillar honom. Han är nästan exakt lika gammal som min äldsta dotter fick jag veta idag.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack för tipset, ska ladda ner den! Han verkar så oskyldigt naiv o verkligen en positiv kille! Han var så gullig i Så mycket bättre, höll verkligen uppe stämningen.

@Sattva Det kan ju vara värdefullt att ha slöa dagar också och bara ta dem som de kommer och ta det lugnt och vila efter behov. Är ju ändå mycket bättre än att ha varit bakfull idag. Man får inte glömma att vara snäll mot sig själv och acceptera att man inte alltid är på topp. Önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg!

Anonym26613

Härligt att midsommar var så bra! ❤🙏💚 Jag var också lite off igår och som oroligt inatt. Men idag blir det ett seg och mysig dag.
Kram 🌸💚🌸💚🌸

Känner att jag verkligen har "hittat hem" i den alkoholfria livsstilen. Det passar mitt övriga sätt att leva, min dygnsrytm, värderingar, intressen. Jag har aldrig gillat att "gå ut", har aldrig gillat att vara bland berusade människor. Tror alkoholen mycket har varit just medicin o flykt.
Blev så tydligt häromdagen hur min hjärna fungerar/ade. Var på yoga, gjorde en grej som ÄR jobbig som sjutton rent fysiskt. Mitt i säger min hjärna, eller det gick blixtsnabbt från tanke till känsla faktiskt "nu skiter jag i det här, det är för jobbigt", och så fick jag värsta suget. Det hela gick jättesnabbt, men det gjorde också min resonerande o logiska hjärna, så jag började nästan skratta när jag kunde iaktta vad som just hade hänt. Så fortsatte jag min yoga. Har funderat på den där reaktionen, och inser att jag nog hanterat motstånd med just flykt. Undrar vad det grundar sig i, för jag är allt annat än en person som undviker motstånd, att hugga i liksom. Men omedvetet har jag nog gjort det, det vittnar ju den där yogahändelsen om! Superspännande!

@Sattva Jag är verkligen glad för din skull!🥰 Fy vad jag rös när du började din senaste resa här. Jag kände det i märgen hur trött du var på den eländiga alkoholen då.😖 Och nu mår du så bra, härligt!

Det är bara att skratta åt de där ”reptilflasharna” som dyker upp. De försvinner för gott efter ett tag.

Kram

@Torn Tack Torn! Ja det känns som jag fått livet tillbaka på nåt sätt. Jag är en av dem som verkligen bara har gott att säga om nykterheten. Och jag tror dig när du säger att det bara blir bättre o bättre- min erfarenhet säger ju samma sak!
Kram🤗🙏🤸‍♀️💫

@Torn Tack Torn! Ja det känns som jag fått livet tillbaka på nåt sätt. Jag är en av dem som verkligen bara har gott att säga om nykterheten. Och jag tror dig när du säger att det bara blir bättre o bättre- min erfarenhet säger ju samma sak!
Kram🤗🙏🤸‍♀️💫

Sovmorgon! Var längesedan. Jag o maken är på en liten tur till skåne. Började med en middag i malmö i hans gamla jobbkvarter, han bodde i skåne tidigare. Kanonväder, satt ute. Han känner massor av folk därnere o jag vet inte hur många tips vi fick från bekanta på vart vi "måste" gå för att dricka vin, drinkar etc etc. "Va ska ni inte ha vin till maten, aha ni kör ju ja". Jag har nog levt i en skyddad värld de senaste 6 mån, som inte befunnit mig i en drickande omgivning alls. Men jag känner mig väldigt trygg i nykterheten. Jag är lycklig, nöjd. Börjar förstå det där med grundnöjdheten.

Så var den lilla trippen över för denna gången. Vi åker ner ganska ofta, men detta var första gången i år. Så skönt slippa segheten när allt ska packas ihop, känna sig sunkig osv. Nykter o sådär lite lagom trött som jag blir av att byta miljö.

Firar 6 mån nykter idag! Kommer aldrig riskera nykterheten, det är det värdefullaste jag har (efter barnen, maken etc). Detta är det bästa jsg nånsin gjort för mig själv för att må bra. Det har INTE varit lätt. Jag har försökt så många gånger, men den här gången visste jag att det var nu eller aldrig. Livet är inte problemfritt, men utan att behöva må dåligt psykiskt o fysiskt blir alla andra utmaningar i livet så mycket enklare. Och på något sätt så uppstår färre problem också. Det är som om de valen jag gör nu blir bättre- och därmed skapas också mindre problem. Och det som ändå händer, för det gör det ju, är lättare att hantera.
Jag är stolt över mig själv, 6 månader nykter!!!

Grattis till 6 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Blir tårögd av glädje för din skull när jag läser hur högt du värderar nykterheten. Alkohol tillför ingenting, tvärtom stjäl den ifrån oss - fysisk och psykisk hälsa, tid, pengar, relationer, självrespekt och självkänsla.

Kram 🐘

@Sattva skrev:"Firar 6 mån nykter idag! Kommer aldrig riskera nykterheten, det är det värdefullaste jag har (efter barnen, maken etc). "
Grattis till dina 6 månader!!! 💪🏼😀 🥳
Jag kan bara hålla med dig, det är det absolut det viktigaste.
Jag önskar så att flera i forumet orkade stå emot alkohol i minst 4 månader, för att få se hur livet egentligen är.
Kram 💕sländan

@Sattva Stort grattis till 6 månader! 😍🤩 Välkommen till sexklubben!😜 Vi är rätt många här nu som tycker att vid just ca 6 månaders nykterhet så blev det extra skönt på något sätt. Mer lugnt, stabilt och befriande. Detta pga att de nyktra vanorna satt sig ordentligt först då och skammen för en tynande tillvaro.

@Sländan Jag håller med! Jag skulle t.o.m. vilja sticka ut med att säga att de som aldrig har varit nyktra i minst 6 månader vet inte vad det handlar om. Oftast är det rädslan för vad andra tycker/tänker om att man är nykter som sätter stop för att många inte når 6 månader. Den beryktade skammen. Och blir man inte av med den, så blir man inte fri och mår inte bra på ”riktigt”.

Obs, detta är min personliga åsikt och jag vet att alla är olika osv. En del kämpar hellre med att försöka dricka kontrollerat än att släppa skammen och det är upp till dem. Det är ju mycket bättre än att dricka för mycket. Men som du skrev, de missar hur livet egentligen är. Hur bra det kan bli.

Kram 🤗