Det var mina vita lögner i början. Som jag bor är det helt naturligt att köra. Om jag vill dricka måste jag ordna skjuts eller sova över, men det slipper jag nu ?

Och sjuk kan man blir hur lätt som helst. I dessa coronatider är det extra viktigt att stanna hemma vid minsta symtom.

Kram ?

Vi ska vara hemma hos oss så köra är inget alternativ.. Gravid är inte heller något bra alternativ (är 50+ ?) Men magkatarr är bra, riktigt bra! Jag haar ju faktiskt lite ont i magen (p g a all j-a alkohol jag har spolat i mig på sistone!!) Jag har även klagat på hjärtklappning inför min sambo (väldigt obehagligt för övrigt!) så magkatarr alternativt hjärtklappning i samband med alkohol får det bli ?

Tack! ❤

Oj då 50 + ??
Men då kan du köra på klimakteriet som gör att du får obehaglig hjärtklappning av alkohol.
Den har jag kört !!
Kram⚘

Hjärtklappning har jag ju faktiskt (dock inte varje gång) men det är väldigt obehagligt och givetvis inte nyttigt att ha!

Tänk va bra jag kommer må på fredag.. Håll tummarna för mig nu! ?

Jag vet att vi kan punkta upp massor med positiva saker med att somna nykter men om ni bara får välja en enda sak - vad är det som kommer högst upp på listan för just dig? ❤

Att jag inte är lika rastlös utan mer mer chill, tar en sak i taget. Allt löser sig på något sätt.

Kram ?

Anonym26613

Jag skulle välja att inte vakna 03.30 med panikångest utan att kunna somna om.

?❤?? //Mary

Det bästa med nykterheten den här gången är att slippa tänka på alkohol. Jag har ägnat så mycket tid åt att planera, köpa, dricka, gömma, slänga. För att inte tala om dricka upp i smyg och ersätta. Har ju hängt här 5 år som du... under det sista året var det inte längre någon hemlighet. Eller, jo fortfarande en hemlighet men några visste eftersom min sambo ”skvallrat” och jag själv också varit tvungen att berätta, eftersom det blev uppenbart att jag inte var nykter några gånger. Fick det mig att sluta, nej tyvärr ingen botten i sikte då heller. Jäkligt trött på det bara så det bästa nu är att det inte upptar mina tankar, mer än att jag hänger härinne då. Så utan tvekan:
Avsaknad av tankar på alkohol är det absolut bästa.

Hallå Emmy123!
Hur går det?
Än så länge går det bra för mig, jag har ingen som helst lust att dricka något med alkohol i. Tanken på att "behöva" ta till flaskan skrämmer mig mer än någonsin. Jag har fått nog.
Igår var en bra dag, idag är jag tröttare. Har ju gått med i självhjälpsprogrammet här och jobbat med alla frågor i del 1 en rasande fart, tankar och känslor övermannar mig från alla håll och jag känner mig helt slutkörd. Inser att jag måste ta det lite lugnare och ta en del i veckan, och inte hetsa iväg.
Hoppas du är ok och hör av dig här. 🤗

Hallå Gaia!

Det går väl inget vidare, jag drack igår.. MEN som jag skrev i din tråd - jag ger inte upp och just idag mår jag rätt okej! Jag är idag beslutsam att ta tag i detta! Och att gå in här, i detta forum, och läsa samt skriva av sig hjälper faktiskt. Jag är inte ensam i detta <3

Jag vet, jag har också varit med i olika program, online-tjänster, mm angående alkoholen och man är verkligen heelt slut! Det är så många tanker som far runt i huvudet, alla känslor på en och samma gång! Men det är samtidigt skönt att få ur sig allt..

Jag tror på oss! :)

Hej @Emmy123 !
Hur är läget, med känslor och tankar inför helgen?
Jag har hela denna vecka varit helt lugn med beslutet att inte dricka, så även idag. En tanke slog mig när klockan var 15 att i vanliga fall hade jag nu redan korkat upp vinet och svept några glas. Jag är så tacksam för att jag inte har något som helst behov av det idag. En liten saknad kanske men inget sug.
Vi ska inte, behöver inte, vi vill inte dricka! 🤗
Trevlig helg!☀️