Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Av min erfarenhet gör du helt rätt i stoppa i dig sötsaker och andra godsaker så mycket du orkar. Byt ut beroendet till något mindre dåligt, det fungerade väldigt bra för mig också den första tiden. Försök också vända tänket att gå och "vänta" på att suget bara ska försvinna. Att gå och tänka på "jag ska inte dricka" är också som bäddat för sug.
Aktivera och distrahera dig. Bryt mönster. Använd fantasi och gör nya saker på tidpunkter du brukat dricka. Fysisk aktivitet är Kung. Belöna dig efteråt med annat du gillar. Är du orolig för att du stoppar i dig för mycket annat skräp så är det ändå ingenting jämfört med att stoppa i sig alkohol dagligen. Jag vågar nästa lova också att när du får kontroll på alkoholen så kommer en punkt där du är redo att förbättra andra saker som kost och hälsa. Ta en sak i taget.
Fundera på vad du tyckte om att göra förr, ta upp en gammal hobby, något du kan börja med som blir en ny del av din vecka som kan inspirera dig och göra dig stolt över dig själv igen. Hittar du en ny drivkraft kan alkoholen möjligen fortsätta vara en del av ditt liv eller i bästa fall så tappar den helt sin mening. Lycka till!

@Pianisten jag som tänkte sluta snusa köpt nikotinplåster och tuggummi men då kanske det är bättre att väntta med att sluta med tobak tills jag kan kontrollera med Alkoholen

Det är bara min erfarenhet @Qwer1. Fungerade inte för mig. Vet att många hamnar där, man vill så gärna ta tag i sitt liv, allt på en gång, få bort all skam över sitt liv omgående. Finns säkert de som lyckats men jag tror på att ta det steg för steg. Börja med en sak, jobba med det tills det är stabilt och då pratar jag kanske månader. Varför måste man ha så bråttom? Om man tar bort allt man njutit av samtidigt så kastar man om sitt liv väldigt tvärt och det blir en stor press på sitt psyke att kriga mot flera olika begär varje dag på olika tidpunkter. Det är ju mer utmanande än nog att överlista alkoholsuget den första tiden.

@Qwer1 Det är väl lite det som är problemet. För att hålla sig nykter räcker det inte att stå emot suget 99% av tiden.

Har du något planerat idag? Har du något du haft lust att göra ett tag, men som du inte har tagit tag i? Gör det idag. Ett projekt blir en perfekt distraktion och du kan avsluta dagen nöjd med att du åstadkommit något produktivt. Vad det är kan ju vara nästan vad som helst. Finns det något museum där du bor som du länge funderat på att besöka? Har du ett rum eller en möbel eller något därhemma som du har haft lust att ta tag i länge men skjutit upp? Finns där en hobby du funderat på att undersöka men inte kommit till skott? Kan ju vara vad som helst. Har du haft en önskan om att lära dig att lösa en Rubiks kub? Affärerna är öppna nu så åk och köp en och hugg i.

Grattis till fyra veckor, bra jobbat! Sug är bara en känsla av många, och du måste inte låta det styra dina handlingar. Ut och ta en skön promenad eller springtur eller köp en godispåse, vad som helst som kan avleda, så kommer det fler eller senare gå över. Heja dig!

Hej och Grattis till 4 veckor!
Som Gullranka skrev så är sug bara en känsla bland andra som inte behöver styra över ditt liv.
Fastna inte i tankar på öl. Grotta inte ner dig i negativa tankar och känslor. Byt riktning. Res dig upp och rör på dig. Sträck på dig och var stolt och glad över din prestation. 4 veckor, jättebra! Gå ut och gå, har du en skog i närheten gå dit annars duger vilken promenadväg som helst. Öka takten, väck din kropp till liv och du ska märka att din sinnesstämning påverkas i positiv riktning. Och du kanske till och med får lust att göra något mer. Ta tag i något som väntat på att få bli gjort. Även om det bara är tråkiga vardagssysslor som väntar, gör och var nöjd, beröm dig själv; Bra jobbat!
Det där lät väldigt hurtigt, jag vet. Och lättare sagt än gjort. Men det ätr väl menat.
Avundas dina 4 veckor, själv har jag påbörjat vecka 3, men jag ska också dit, som är mitt första delmål och sedan fortsätter jag mot nya mål.
Kämpa på @Qwer1 Du har kommit långt och kan mer 🌼

Bra jobbat. Vi har börjat resan samtidigt. Jag är också beroende av snus och ska sluta med den skiten också, men, absolut inte nu. Jag säger som dom övriga. En sak i taget. Livet på helger utan alkohol går att uthärda med läsk och godis och annat onyttigt men jag skulle bli galen om jag inte fick snusa. Det blir för mycket på samna gång. Min drömplan är att begäret efter alkohol är så pass reducerat så det är en ickefråga till nyår. Nästa år tar jag tag i snusandet.

Glöm inte att unna dig saker. Jag köpte en fin tröja idag för 1500 kr. Tänkte att det är pengar som jag annars lagt ut på öl och bubbel dessa 26 nyktra dagar.

Tror på att man måste få belöna sig själv ibland. Det är vi värda.

Vad kul att vi börjat samtidigt! Jag känner att jag fixar snuset. Jag tar nikotinplåster och munhålesspray men saknar snus ändå 2,5 dagar utan snus. Så länge man göra saker så fixar man det. Ligger jag stil tänker jag på snus ständigt. Lite ot haha

Jag man måste få una sig saker @trött_och_less_72