Börjar dagen med att få röstkort till kyrkovalet ihop med min morgontidning. Självklart ska jag rösta 19/9. Min demokratiska rättighet slarvar jag inte bort, men jag är dålig påläst så jag måste förbereda mig. Fick tips om sajten kandidatvisning.svenskakyrkan.se så nu ska jag läsa på lite. Det finns opolitiska alternativ och det lockar mig, för jag förstår inte riktigt kopplingen mellan partipolitik och svenska kyrkan.

Jag är inte troende, men jag gillar det kulturarv som svenska kyrkan vårdar i form av historia, traditioner och rent fysiska byggnader. Jag gillar att besöka kyrkor eftersom jag är hooked på arkitektur, och jag vill att vi som land värnar vår historia och där spelar kyrkan en stor roll.

I modern tid är kyrkan empatins fanbärare, i bästa fall, och jag vill att kyrkan leds av människor som delar mina värderingar på hur man beter sig mot andra. I dessa tider har det tänket blivit allt viktigare att framhålla tycker jag.

Det finns många sätt att uttrycka det på inom olika religioner men inom kristendomen säger man: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” Tänk om det tänket slog igenom på bred front, så mycket elände vi skulle slippa då. Jag är så innerligt trött på näthat och folk som inte kan bete sig schysst.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Fina tankar om kyrkan! Jag är inte troende i traditionell mening, men absolut inte ateist. Jag tror däremot på något större, som finns i oss alla. Det där som lyfter oss ovanför oss själva ibland. Den tydliga rösten inifrån, som Björn Lindeblad pratade om i dokumentären av Anne Lundberg (?). Just det ja, vi fick ju också röstkort. Tack för påminnelsen att de kan användas för något, att de är på riktigt!
Kram😍

@Andrahalvlek skrev:"Det finns många sätt att uttrycka det på inom olika religioner men inom kristendomen säger man: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” Tänk om det tänket slog igenom på bred front, så mycket elände vi skulle slippa då. Jag är så innerligt trött på näthat och folk som inte kan bete sig schysst."

Här är vi rörande överens. Det känns som att det inte skulle vara så svårt egentligen, men ändå så lyckas vi inte med det. Hur har man ens tid att slösa på hat överhuvudtaget? Vår tid är begränsad och inte ens ut ett egoistiskt perspektiv, alltså om man bortser från hur ens hat påverkar andra, ser jag någon nytta med det.

När jag kommit på plats i min nya lägenhet kanske vi skulle kunna få till en lunchpromenad någon gång om du skulle vara intresserad av det? Det verkar som att även när vi återgår till att jobba på kontoret så kommer det vara åtminstone hälften av dagarna att jobba hemifrån, även om det inte finns något konkret beslut ännu i väntan på FHM. De dagar jag jobbar hemifrån när jag bor på det nya stället är väl våra kontor ett stenkast från varandra, tänker jag. På måndag ska jag dock till det faktiska kontoret och arbeta och hoppas få till en lunchpromenad i parken där :)

@TappadIgen En gemensam promenad låter som en toppenidé! Det har verkligen hänt grejer i närheten av ditt fysiska kontor. Gick förbi där idag och kollade in både det nya äldreboendet och de nya husen med bostadsrätter, dit man flyttat in nu. Men det finns ju fortfarande yta kvar som de behöver ta itu med.

Kram 🐘

Nio hittaut-kontroller hittade jag idag. En del i skogen och några i stadsmiljö. Jag har verkligen försummat hittaut i år, så jag får lägga på ett kol om jag ska slå förra årets personliga rekord i hittade antal kontroller. Minns inte rekordet dock, men det var omkring 100 tror jag. Dit har jag en bit kvar i år om man säger så, men det är ju några månader kvar innan säsongen stänger.

Kram 🐘

Tänkte på det där med att bra återhämtning ska inkludera hela kroppen och knoppen. En sådan sak är körsången 😍 Vi drar igång igen IRL den 30/9 och det ska bli SÅ roligt att träffas och sjunga ihop igen.

Har ni någon Joyvoice-kör i er närhet så är det verkligen en aktivitet som jag kan rekommendera. Det räcker att man sjunger hellre än bra - tillsammans med andra blir det magiskt 🙏🏻 Det är SÅ häftigt att vara en liten del av något så vackert. Det kostar en hel del, men det är värt varenda krona! Tänk så mkt pengar jag lagt på alkohol historiskt 😫

Man får en app med låtarna nedladdade, med texten och olika stämmor som man kan härma. Själv är jag alt 1, det vanligaste. Man kan träna hemma med hjälp av appen och i år har jag verkligen tagit tag i sångträningen. Två av höstens 7-8 låtar är redan släppta: ”Himlen är oskyldigt blå” och ”Not a sinner nor a saint”. Låtarna släpptes i onsdags och sedan dess har jag sjungit låtarna tre gånger vardera per dag. Så härlig daglig återhämtning 😍

Den första låten har jag ju sjungit mycket tidigare spontant, och jag har alltid legat lite för högt för att egentligen orka. Nu när jag lägger ner stämman lite går det mycket bättre. Men det krävs träning för att ”programmera om” låtar som man redan har försökt sjunga historiskt. Ligger man för högt spricker rösten och det gör ont i stämbanden. Det ska kännas bra hela tiden och man måste hinna artikulera väl och andas också. Träning, träning, träning.

Jag har sjungit med kören sen hösten 2018 men aldrig tagit tränandet speciellt seriöst. Jag har gått till körtillfällena och knappt vetat vilken låt vi ska sjunga. All träning har skett under den 1,5 timmen som kören har sjungit ihop. Nu när jag tränar mer seriöst kan jag dra nytta av återhämtningen som sången ger mig varje dag! Återstår att se om min tjuriga granne ovanpå kommer att klaga på mig eller inte 😉

Kram 🐘

@Andrahalvlek En kollega var med i en sån kör före pandemin. Det var högprioriterat för henne, och kören var smockfull! Sjunga tror jag alla mår bra av😃
Kul med de där hittaut kontrollerna. Är det lite likt geocatchning eller vad det heter, som många höll på med för några år sedan? Det där pokemon go är ju också på samma tema. Bra att det uppfinns saker som gynnar fysisk aktivitet utomhus!
Håller med Se klart, du är verkligen bra på att tipsa om olika saker att göra, allt från stickning till bakning till utomhusgrejer😊😍

@Sattva Kolla på hittaut.nu så får du veta mer. Finns på fler och fler ställen i landet. En lokal orienteringsklubb fixar en karta och placerar ut kontroller i form av stolpar med nummer och en bokstav som man ska knappa in en app. Nu åker jag direkt från dottern till en liten ö där det finns sex kontroller och tydligen ska de tas bort den 31/8 så det är sista chansen på just de kontrollerna.

Kram 🐘

Kvällen/natten/morgonen hos yngsta dottern avlöpte väl. Hon pratade och pratade och pratade så jag fick sår i öronen. Precis som vanligt 😍

Vi började lördagkvällen med en gemensam promenad/cykelrunda. Jag promenerade och hon cyklade. Hon har en trehjuling, och det är perfekt motion för henne. Det finns många fina villagator i byn att cykla på i lugn och ro. Vi avslutade med gemensam frukost vid tiotiden i dag: Äggröra och bacon. Hennes förslag, mamma lagade.

Det som oroar mig mest just nu med dessa övernattningar är att mina ben ska hålla mig plågsamt vaken, men det lugnade ner sig hyfsat snabbt igår. Trots att det var lite för varmt osv. Det där med god nattsömn är vetenskap på hög nivå tydligen. Att jag håller mig själv vaken får vara okej, men jag vill ju inte hålla henne vaken.

Som bebis var hon hopplös med sömnen, men sen väldigt många år tillbaka somnar hon snabbt och sover gott hela natten nästan alltid. En gåva 🙏🏻 Livet blir så mycket lättare om man får sova bra. Hon somnar redan kl 20.30 på vardagar då hon ska upp kl 7.

Direkt efter besöket hos dottern åkte jag till en närliggande ö. Den 31/8 plockas hittaut-kontrollerna bort från den ön så det här var sista chansen för mig.

Jag har besökt ön flera gånger tidigare, men då har jag bara gått 50 m till restaurangen. Supit skallen i bitar och stapplat tillbaka till båten några timmar senare. Trista minnen, personalfester och dyl. Alltid för mycket fylla.

På ön finns flera fina sommarhus och små söta campingstugor. Nästa sommar ska jag boka in mig en vecka i en stuga! Varför åka så långt på semestern? När jag bor så vackert 😍 Ön finns i min kommun, cirka 4 km cykelvägen från min bostad.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det låter som en mycket bra helg!😍 Din lust, livsglädje och motivation tycks ha nått toppnivåer på sistone. Är det något som du har tänkt på själv möjligtvis? Kram

@Torn Ja, kanske. Det känns som jag har kortare väg från tanke till handling och att jag verkligen njuter nu, nu, nu. Livet är för kort för att göra som andra vill att man ska göra. Men jag tycker att jag känt så ett bra tag, med endast korta svackor. Så korta och grunda att det knappt känns som svackor.

Det krävs inte så mycket för att jag ska må bra längre, och det är jag evigt tacksam för. Jag har mått så dåligt historiskt att det räcker och blir över.

Kram 🐘

@miss lyckad Myrkrypningarna blir värre när jag rör mig ”för lite” och ”för mycket”. Den eviga balansen. Somnade hyfsat men vaknade vid 01-tiden med krypet från helvetet. Jag måste nog beställa tid på vårdcentralen. Visst finns det väl medicin? Det verkar ju vara något med nerverna.

Kram 🐘

Läste lite om Restless legs. Nikotin och alkohol har ett samband i denna sjukdomen visar forskning. Det finns medicin, men man ska helst inte ta det vid lindriga besvär. ( biverkningar?). Massage och rörelse bör vara bra. Kram. 🤗🤗

Bestämt mig för att ta spontanledigt imorgon tisdag, på fredag och måndag. Imorgon ska jag följa med yngsta dottern på studiebesök hos Särvux, lör-sön reser vi till äldsta dottern som fyller år. Vila innan och efter resandet behöver jag. (Ålderstecken?)

Imorgon ”slipper” jag dessutom ett gruppmöte med våra andra chefer, och det känns bara bra. Då kan de i lugn och ro prata om hur/vad de ska göra när jag slutar på min tjänst. Jag vill inte vara inblandad i den diskussionen - jag vill bara se framåt.

Varje dag känns det som jag ”packar ihop” mentalt, vilket kanske kan förklara min energilöshet på jobbet. Har sett fenomenet hos andra tidigare, man är liksom på väg bort mentalt. Jag blir ju förvisso kvar, men som jag ska njuta av att inte vara inblandad i personalfrågor längre. NJUTA.

Kram 🐘

@Tofu Jag har inte haft växtvärk sen barndomen men jag minns det som rätt smärtsamt. Krypet är mer obehagligt och sitter mer i skinnet än i musklerna liksom. Det är inte benhinnorna som värker på dig? Det påminner mer om växtvärk. Sitter framtill på nederbenen. Hårda golv? Dåliga skor? Om du stretchat låter det mer som vaderna å andra sidan. Överansträngd?

Myrkrypningar är som att man inte kan ligga still med benen. Man bara måste spänna och slappa, röra på ben och fötter. Vid närmare eftertanke tror jag att min pappa hade detsamma. Minns att han nästan alltid ”snurrade” med fötterna när han låg ner eller satt med benen högt. Höll fötter och ben konstant lite i rörelse, nästan lite nervöst. Minns aldrig att han klagade över det, men det kan ju delvis ha förklarat hans urusla sömn. Han la sig alltid sist och var uppe först. Fick 3-4 tim per natt kanske. Konstigt med minnesbilder som bara kommer plötsligt.

Sov skit i natt också. Varje kväll bävar jag inför att lägga mig. Ska det börja krypa i benen igen? Det kommer ju inte direkt heller utan först efter en halvtimme-timme, precis när det är lagom att släcka. Vidrigt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:Varje kväll bävar jag inför att lägga mig. Ska det börja krypa i benen igen? Det är ju det som är det värsta, tänker man på det, så känner man av det mycket lättare. Det är likadant med tex sjösjuka. Det gäller att tänka på annat, men det är ju lättare sagt än gjort.😅

Men det skadar väl inte att besöka en vårdcentral, det gäller bara att få tummen ur, vilket också är lättare sagt än gjort. Kram