Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

@Qwer1 Grattis till 4 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Det är vanligt när man har varit nykter ett tag att känslorna kommer galopperande. Ilska och ledsenhet, men också glädje. Jag har inte skrattat så gott som jag gör nykter sen jag var barn typ. Känslorna lugnar ner sig efter ett tag, man får hitta andra sätt att hantera dem bara. Alkohol är inte ett alternativ längre, eller hur?

Kram 🐘

@Qwer1
Stort Grattis till den känslan o fem veckor! Heja dig 🙂
Jag har inte kommit så långt annat än att min plan är att vara nykterist, sjätte dagen så här långt. Heja oss alla som kämpar på o förhoppningsvis inte behöver kämpa så hårt framöver!

Det är kanske en strategi som kan fungera. Var det oplanerat? Du skrev så sent som i söndags att du var nykterist. Jag har ju ägnat mig åt många återfall. Det händer saker när man har hållit upp så länge som du gjort och det är lätt att återfalla snabbt och effektivt så var på din vakt nu. Fortsätt inte idag, inte i morgon etc. För mig kom de verkligt positiva effekterna av alkoholfrihet inte förrän efter ca 2 månader så kör på nu en månad till. Jag tror att du har mycket positivt att hämta.
Återfallen kan gå väldigt kvickt och plötsligt är man djupare än när man slutade att dricka, så det gäller att kravla sig upp snabbt. Lycka till med nästa månad!

Exakt det jag tänkte på! Blev sjukt bakis och huvudvärk efter fyra öl bara. Dock drack jag dom under 60 minuter. Men nu kör jag 4-5 nyktra veckor till för att inte hamna i ond spiral. Varför jag drack igår var för att jag blev arbetslös @Sisyfos

@Qwer1
Hej! Tänker att du ska ta upp nykteristtanken igen! Inte för resten av livet men för en tid framöver...
Att bli arbetslös är ju ingen höjdare men du kanske har något nytt på gång? Gillar att du säger 4-5 vita veckor, då hinner du tänka/känna efter... Önskar dig lycka med både ev. jobb o frihet från alkohol!

Riktigt tråkigt besked du har fått Qwer1 och det är inte konstigt att man tar till den medicinen som man brukade använda vid såna tillfällen. Jag ställer mest frågan för att jag tycker att man ska veta varför man dricker. Särskilt du som har lyckats så bra med att sluta. Det är riktigt starkt jobbat!
Riktigt bra att du har bestämt dig för att köra vidare nykter. Jag tror alkohol och arbetslöshet är en riktigt dålig kombination. Jag blir i alla fall trött och passiv av alkohol. För att inte tala om vad det gör för självkänslan att dricka.
Så nu håller jag tummarna för dig, både vad gäller jobb och alkoholfrihet.

@Qwer1, väldigt tråkigt med arbetslöshet! Men hoppas det löser sig bra för dig snart. Och inte behöver du alkoholen, du har ju har varit utan länge och kommer klara många vita veckor framöver! Man mår ju så mycket bättre utan alkohol. Sköt om dig.☀️