@Majaela 🧡

Javisst, vilken kvinna hon var Ester Blenda! 💕 Att överleva dessa strapatser och umbäranden, bara det var ju otroligt.
Sedan att hon var en sådan talangfull författare och med ett sådant makalöst driv. Och så sorgligt att missbruket ledde till en såpass tidig död.😞
Ha en skön helg!🎃👻🧡

Godmorgon🍁🍂
Nu är träden utanför våra fönster helt kala. Novembermörkret är som inget annat. Svart, grått och dimmigt när det ljusnar..🌫️
Igår innan läggdags kom den fruktansvärda nyheten om mannen som föll i Uppsala konserthus. Två döda och en skadad.
Den här typen av osannolika olyckor triggar igång min panikångest och jag hade jättesvårt att komma till ro.
Tänker att om sådant här kan hända så är man inte skyddad någonstans..😨
Den här filmen spelades upp i min hjärna gång på gång.
Idag på morgonen läste jag att mannen som föll var 80 år och han föll på ett par som var i 60-årsåldern.
Och de var där för att lyssna på ABBA- musik med över tusen andra personer! Så sjukt och osannolikt att detta kunde hända..😢

Hade detta hänt för några år sedan hade jag absolut druckit vin för att dämpa ångesten och med tanken att, jaha, kan livet ta slut så fort, ja då kan jag ju lika gärna dricka vin. Då spelar det ju ingen roll att jag anstränger mig.. så idiotiskt tänkt!!😣
Tack och lov att de tankarna inte kommer tillbaka iallafall.🙏

Ha en fin onsdag 🤗
Kram 🧡

Fina Lisa, jag tänkte som du. Blev så hemskt illa berörd och sorgsen. Och så november. Ja, vilken tur att vi inte dricker på den här grå-grå känslan. Det får vara okej, som vi lärt av @andrahalvlek.
Kram 🤗

Jag blev också hemskt illa berörd av det där. Känns så meningslöst på nåt sätt. Det finns tekniker för att inte älta olika tankar. Eckhart Tolle t.cx Har skrivit en del om det. Finns också som Youtube-klipp. Just ältandet kan förövrigt bli värre för mig när jag dricker. Då har jag svårt att stoppa tankar.
Jag blir illa berörd av en hel del nyheter, men också kanske lite nyfiken. Jag är intresserad av ”det svartaste, svarta”. Hur man tar sig ur svår sorg, livsinställning, vad som driver människor till såna här hemska beslut, men just dödsångest får jag inte av det. Kanske är för att jag faktiskt tar mig ur de tankarna innan de börjar ”jobba själva”.
Jag tror att det går att träna på att bryta i tid. Hoppas du mår bättre snart FinaLisa.

Kom att tänka på en man som påstod sig vara nykter alkoholist, vilket han förmodligen var, men hade tagit till andra missbruk, spel och porr , bla..Han sa att” om jag visste att jag hade 2 dagar kvar att leva, så hade jag köpt flera flaskor whisky och hällt i mig tills jag dog” Men dina barn då sa jag, som är så glada att du nu är nykter, hur skulle dom känns tro, när du var full igen? Ja, det tänkte jag inte på sa han. Hans vuxna dotter hörde samtalet, och sa, att ” Just det pappa, tänk på det” När man tänker lite längre än bara till sig själv, så brukar man göra bättre val, och får då mer långsiktigt bättre mående. 🍃

@miss lyckad skrev:"Han sa att” om jag visste att jag hade 2 dagar kvar att leva, så hade jag köpt flera flaskor whisky och hällt i mig tills jag dog”"

Så hemskt tankesätt :o Om jag visste att jag hade 2 dagar kvar att leva, nog hade jag försökt att förvalta dem på ett mycket bättre sätt.

Förstår att det är så läskigt när man börjar tänka för mycket på vad som kan hända. Just metoder för att bryta tankemönster är något jag själv försöker jobba på, då jag har en riktigt jobbig ”tänker-hjärna”. Min kille har aldrig träffat någon som tänker så mkt som mig säger han 😅. Så du har en kompis här som också spinner iväg lätt.

Stor kram ❤️

Godmorgon @Finalisa! Fruktansvärt det som hände i Uppsala. Jag har också gått och mått lite tjuvtjockt över det. Har inte heller kunnat låta bli och spekulera över omständigheterna. Är det verkligen möjligt att genom en olyckshändelse trilla från hög höjd i ett relativt nybyggt konserthus? Märkligt.
Tycker det känns finfint att ha dig här i Vidare livet och du verkar också ha landat ordentligt.
Kram!

@Charlie70 💜 Godmorgon 🌞
Jag läste mellan raderna att det verkar vara ett självmord...😕
Måste försöka tänka bort det för det är så svårt att ta in😰

Hursomhelst så går livet för min del både fort och sakta på samma gång.
Tränar mina två pass i veckan, åker på olika utflykter med goda vänner och ser på film och serier hemmavid med sambon.
Äter fortfarande för mycket godis när vinsuget sätter in. Annars äter jag ändå 😁
November är ingen favoritmånad precis och det är långt mellan de förhöjda livskänslorna. Då är det lätt att man vill trösta sig med något att stoppa i munnen...

Kram 💚🍂💚

@FinaLisa läst samma mellan raderna. Varje fall är bara outgrundligt sorgligt.
Har alltid tänkt att november är sämsta månaden på året men jag har börjat omvärdera den här månaden. Mörkt och kallt, visst. Men vi har fina julen framför oss och om bara någon vecka får vi sätta upp julljusstakarna. Härligt tycker jag!
Kram!

Måste tycka till om november. Är beredd att hålla med @charlie om omvärdering. Och håller med dig @finalisa om behov av att stoppa nåt i munnen. Båda dessa saker samsas rätt bra hos mig. Men oj vad jag förväntans-njuter av att snart få sätta upp adventsstjärnorna. Eftersom vi flyttat tänkte jag satsa på nya, vi har andra fönster här. Har köpt tre olika för att testa vilken som blir finast. Saker man kan göra för att förhöja livet lite i november.
Kram i mörkret! 🕯

November, mörk och trist men också en lite kravlös månad. Förra året mådde jag bra i just november. Ville göra fint hemma boa in mig, tända ljus etc. Det var på nåt sätt så skönt att det räckte då. Att göra saker runt mig själv som jag mådde bra av. Ljus tror jag är bra för själen.

Ljus i novembermörkret🕯️⭐🕯️✨
Har letat efter små fina verklighetstrogna batteriljus och äntligen hittat dem idag! Väldigt dyra men jättefina👌
Blir mer och mer rädd för att ha levande ljus på olika ställen i vardagsrummet som man titt som tätt lämnar obevakat. Antingen för att gå på toan eller hämta något i köket.
Får för mig att katten då ska gå över bordet och att det ska ta eld i svansen...enligt mina katastroftankar i vanlig ordning...🙄 Så då måste jag blåsa ut dem väldigt många gånger varje kväll...😊
För övrigt så rullar dagarna på och jag mår ganska bra. Alkoholen är inte aktuell numera men den börjar närma sig i och med en födelsedag som ska firas i början av december.
Alltid jobbigt att börja svaja på det där första glaset...ska jag eller ska jag inte?
Vill jag, törs jag?
Får väl ta beslutet när det är dags...
Godnatt 😴

@Majaela Hej 🙋
Tack, det gick lagom bra, ungefär som jag tänkte mig. Inget vin, däremot två starköl. Ingen ångest över det.
Dricker ingen alkohol alls hemma, det är det viktigaste.
Ikväll ska jag på konsert igen och då blir det också a-fritt!👍😊
Trevlig helg! 🌟💗🌟

Gokväll! 😊🕯️🕯️🕯️🕯️🌟

Min tid här på forumet är nu slut och jag är så nöjd och tacksam för all hjälp och stöd jag fått under dessa nästan fyra år!🙏💖
Jag har såklart det senaste året saknat många av de "gamla" vännerna som slutat skriva härinne. Det är också en orsak till att forumet inte känns lika "hemma" för mig längre.

Trots allt så känner jag mig såpass säker på att inte vilja/behöva dricka alkohol mer i mitt liv och jag står med stadiga ben även om de jobbiga perioderna i mitt liv kommer och går.

Denna höst har något hänt med mig, (kanske har det att göra med att jag fyllt 65!?) Mitt beslut är så förankrat i mitt innersta att jag inte tvivlar längre.
Jag vill verkligen att min kropp ska må bra varje dag, jag vill bli en frisk "gamling". Jag vill kunna fortsätta träna och cykla, känna mig stark och fräsch. Därför måste jag låta bli alkoholen!
Jag vet att jag kommer fixa det, precis som med nikotinet för sex år sedan.😁

Så tack alla ni fina som funnits här för mig, ni vet vilka ni är så jag nämner inga namn för att inte riskera glömma någon...
Jag önskar er alla lycka till i framtiden, och hoppas att ni ska kunna nå era mål! 🍀

God Jul 🎄🤶 & Gott Nytt År! 🌟💫✴️
Kramar!💖💖💖

Vad glad jag blev när jag läste ditt inlägg..💕Inte för att du ska sluta på Forumet, men för att du har så fina framtidsförväntningar och vill ha ett nyktert och friskt liv❤️..Jag kommer ihåg särskilt en gång när jag hade det jobbigt med arbetsrelaterad sorg, då stöttade du mig med ett fint inlägg.. Tack för det och lycka till. Jag vill också leva länge, frisk och fri. Vi kan ju själva göra det bästa möjliga för att få en fin och härlig framtid. Ha det gott🍃💕🍃Varm kram. Miss Lyckad.

@FinaLisa På heder och samvete gläds jag så mycket för din skull❤️❤️❤️Så skönt det måste kännas! Å det är ju faktiskt så ska man leva gott och länge då blir det bättre utan alkohol.

Lycka till och allt gott till dig❤️

God Jul och Gott Nytt År🌟🌟🌟

Kramar❤️