Det är klart du kan ställa in om du känner så. Men en tanke bara- går det inte att prata med de andra och säga att du står över alkoholen pga av hälsan? Om det är fler som vet att man inte tänker dricka är det svårare att ändra sig... Hur som, nykter och fin jul till dig!

Julaftons morgon och jag vaknar tidigt. Jag är så nöjd med julafton, alla hade trevligt och jag mådde bra och klarade gränserna när det gällde vinet...........

Sätter ett nytt mål, alkoholfri 6 veckor framöver, känns rimligt just nu. December känns alltför utsvävande, trist men jag lyckades hålla mig måttlig två månader. Siktar nu på alkoholfriheten, sen bestämmer jag ett nytt mål i februari.

@Milady Hej! Jag har nog inte skrivit I din tråd tidigare. Men skönt att ha a-fria dagar! Enligt mig ett lättare sätt men det finns ju olika vägar att gå... Jag har samlat på mig ganska många a-fria dagar nu, kämpigt emellanåt men för mig finns inget alternativ!
Stort lycka till önskar jag dig!
🤗 Styrkekram

Tack för pepp, det behöver jag. Det är lättare att avstå helt tror jag. Ska satsa på sex veckor i programmet och sen bestämmer jag ett nytt mål, önskar dig lycka till@majsan_nu

Har bjudit en av väninnorna på lunch och övervunnit frestelsen att bara bjuda på ett glas portvin! Jag hade bestämt mig för att frångå programmet och bjuda på ett glas portvin till ostbrickan men då behövdes också fikonmarmelad.......och då hade det blivit 2,5 dl rött vin kvar efter koket. Jag hade ju inte hällt ut det i vasken och insåg att portvinet skulle in i skåpet och att ostbrickan kan sparas till februari.
Jag bjuder på alkoholfri öl till min Jansson på fredag. Känner mig så nöjd med mig själv och att jag inte frångår programmet efter bara fem dagar.

@Milady Bra där!
Jag har köpt grytbitar och tänkte göra en Boeuf Bourguignon, men som hos dig, det behövs ju inte en hel flaska och jag skulle nog inte heller hälla ut det som var kvar.
Så nu blir det gulasch istället.

Har kommit en bit på väg och passiviteten som följer med dagligt drickande är helt bortblåst, tar två långpromenader och en kvällspromenad och läser julklappsböcker. Njuter av min nyktra tillvaro och vill inte ta ett glas nu..........

Äntligen 14 dagar utan vin..........städar och tvättar hela lägenheten eftersom malen kommit in i klädkammaren. Ett jättejobb och bra att jag sysselsätter mig och att lägenheten blir kliniskt ren överallt.
Tittar på Lars Lerin och hans vänner resa till nykterheten så fina glimtar från vännernas liv och vilken resa dom gjort.

Tack för uppmuntran Kennie. Jag har funderat det senaste tiden på den passivitet, lojhet som kommer när man dricker vin. Det är nånting som kommer smygande och det jag sett i mitt jobb är att många slutar bry sig om sitt utseende, smutsiga kläder ofräscht utseende är vanligt och hur det ser ut i bostaden, ibland har bostaden varit en ren misär och soptipp..........@Kennie

Har reflekterat och tänkt mer på min passivitet under tidigare år då jag bara satt hela helgen på min rumpa och drack vin, inget jag vill fortsätta med och ska ta tag i städningen själv. Jag behöver dels sysselsätta mig dels ta hand om hela mig och mitt liv inklusive städningen av lägenheten. Tre veckor avklarade av mina sex i programmet.
Ägnar kvällen åt kultur och Jazz med Amanda Ginsburg.