Idag har jag varit vit i 24 dagar. Igen.
Det är ju inte så illa. Men varje gång har jag börjat om och tagit ett glas, som blivit två, som blivit flera.
Jag tror det är sista gången jag slutat nu. Men varför är det så svårt?
Min kropp tar stryk och denna gången har den sagt ifrån rejält. Kanske kan jag låta den få vara ifred nu?
Varför känns det som om allt det roliga tar slut utan alkohol?
Varför tycker jag att god mat och roliga stunder bara kan njutas ordentligt tillsammans med alkohol?
Varför är "att unna sig" nästan alltid förknippat med dricka?

Jag vet inte om detta ska vara en dagbok (igen) eller om jag kommer att glömma att skriva.
Jag förväntar mig inga kommentarer eller svar på mina frågor, men det är skönt att ha en plats att återvända till när jag känner att jag behöver.
Kanske ska jag gå på ett AA-möte.
Kanske klarar jag mig ändå.
Nästa milstolpe i min app är 30 dagar. Det är bara några dagar kvar, mindre än en vecka. 30 dagar. Det borde jag klara.
Idag ska jag iaf inte dricka.

@majsan_nu skönt att inte vara ensam, men trist att vi är flera som känner som vi gör.
Jag är otroligt besviken över att fortfarande dras med evighetshuvudvärk, jag hade hoppats slippa vakna med skallebank när jag nu är duktig och inte dricker, men tja nä det blev inte så. Har fått läkemedel mot kronisk värk och migrän men 2 månader med den har inte hjälpt.
Gallstenar låter trist, samma sak där, fan de kunde du ju få slippa. Jag är rädd för tumörer.
@tikka problemet är att jag inte mår bra. Kroppen är sliten och säger ifrån, och jag är otålig på att fixa den så jag kan återgå till det jag tycker om,; springa, vandra, äta gott.. men det är tungt just nu. Var varannan dag slutar nästan innan barnen har lagt sig för jag har ont i huvudet, inga tabletter hjälper och magen är kroniskt inflammerad..
Det är skit.

Vaknade också med huvudvärk. Stel överallt. Känns skönt att man inte är ensam om det. En del av drickandet har ju varit en sorts självmedicinering. Nu skall det bli gott med lite kaffe! Snart har första veckan gått. Sista månaderna har jag börjat dricka redan till morgonkorsordet.

@Andrahalvlek tack. Det går inte fort men det går framåt.
Jag känner mig lite bitter, eller cynisk kring tankarna på att vara alkoholfri. Pendlar mellan tankarna "yay vad bra det går", "fan alltså jag saknar vinet" och "vin behövs inte för att njuta av livet".
Det är en svajig balansgång men jag tror det ska gå bra..

@Surkärring Jag har varit nykter 67 dagar och tankarna far i olika riktningar. Tänker att det finns föreställningar och förväntningar kring hur man ska må efter en tids nykterhet, som inte riktigt kanske blir som man tänkt. Jag tror att det krävs en lång tids nykterhet innan tankarna blir mer balanserade. Att det tar tid för beroendehjärnan att få återhämta sig. Hjärnan har inte glömt och vill fortfarande ha belöning genom alkohol som den är upplärd till. När känslor som man dricker på uppstår, ropar den den, inte lika högljutt som tidigare, på att få alkohol för få slappna av och dämpa känslan. Det krävs tålamod och tid men hjärnan återhämtar sig för varje dag som går.

Grattis till 80 dagar!🌟✨💕

@Surkärring Grattis till dina vita dagar! Det är verkligen så att det går upp o ner, fram o tillbaka...
Jag har ju många a-fria dagar men det är fortfarande så -.det är bara att hålla I o hålla ut!
Jag hejar på dig o mig o alla andra som kämpar på o håller I o håller ut!!!👍
Styrkekram från mig...
🤗

Tack majsan_nu och vår2022 för uppmuntrande kommentarer. Ja det är bara att hålla i. Jag ska klara detta, det måste jag. Har inget att välja på, det är bara så.
Nyår var ju intressant. Ingen alkohol för mig, och jag la mig typ halv 11 på kvällen. Min man var ensam uppe på 12-slaget och hade en egen flaska Prosecco som han fick dricka eller låta bli.
Tycker bara det är orättvist att jag ska ha så förbannat ont i huvudet när jag inte längre är bakis, men jag har antagligen lyckats skaffa mig kronisk huvudvärk/kronisk migrän (oklart vilket). Det suger fett kan jag säga. Äter amitriptylin som ska förebygga huvudvärk men hittills har jag ändå ont i huvudet 3-5 dagar i veckan och det hjälper inte med smärtstillande. Vore dumt att börja med kodein, tänker jag även om läkaren har skrivit ut det och jag har en ask hemma. Vill inte gå från ett beroende till ett annat.
Ja nog är jag allt lite bitter.
Jag är ledsen för att jag inte har ork till min familj.
Det är ju inte pga att jag är trött och bakis, det är för att jag är trött av medicinen och har ont i huvudet pga huvudvärk. Jag är värdens tråkigaste mamma och fru, och jag avskyr det! Hatar att gå och lägga mig kl 21 för att jag inte mår bra, hatar att vakna och ha ont i huvudet, hatar att inte vara den där personen som jag faktiskt är. När tappade jag bort mig själv? Huvudvärk har jag haft sedan jag var 20 och det är ett bra tag sedan. Att slappna av och tro att den skulle försvinna med hjälp av några glas vin var ju en usel ide men den har jag ju kört bra med.. så himla idiotiskt. Men det är alltid lätt att vara efterklok.
Kanske hjälper medicinen så småningom, det har bara gått 2 1/2 månader.
Kanske hittar jag tillbaka till den jag vill vara.
Förhoppningsvis får jag orken tillbaka.
Förhoppningsvis är det där som syntes på ultraljud på bukspottsgången inte något farligt.
Kanske hittar jag ett sätt att må riktigt bra igen. Mer än 2 dagar i veckan.

@Surkärring Kämpigt för dig med huvudvärken o mediciner inte verkar hjälpa dig... Kanske det finns annan medicin/hjälp att få från läkare/vc? Att vara a-fri är säkert ingen nackdel i alla fall. Hoppas du kan få må lite bättre snart!
Jag fortsätter på den inslagna a-fria vägen med allt vad det innebär. Men det har jag ju skrivit om i min tråd!
🤗 Styrkekram o önskar dig bättring!

Bra kämpat! Hur mycket livet än suger blir det bara värre om vi dricker. Punkt. Jag hade nog huvudvärk i ett halvår efter alkoholstoppet. Inte överjävlig huvudvärk men i princip ett konstant malande. Tror det är någon form av abstinens. Varma bad varje kväll har hjälp mig att slappna av i kroppen 😍 Det sänker även blodtrycket och kärlen i skallen vidgas nog lite.

Kram 🐘

@Surkärring Jag hör hur kämpigt och jobbigt du har det men håller med övriga om att att alkohol inte gör det bättre, tvärtom. Jag har också huvudvärk av och till och det är jobbigt, trött är jag också. Det som ger mig styrka är att jag vet att det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig och komma i balans. Jag måste stå ut och ge hjärnan tid och en chans till att få fungera normalt igen. Du behöver vila och försök göra det utan dåligt samvete och press på att vara världens roligaste mamma och fru. Vet inte om det existerar en sådan mamma och fru, inte vad jag vet i alla fall. Det är samhällets föreställning om hur man ska vara som spökar, men ingen lyckas leva upp till dessa förväntningar och känner sig urusla.

Om du hade brutit benet skulle det säkerligen kännas ok att vila för att benet skulle läka och bli bra igen. Att studsa omkring med barnen och mannen skulle vara omöjligt, för du skulle inte kunna hoppa med benet.

Med detta sagt, ge det tid, ge dig frid, ge dig vila och var stolt över dig själv med det jobb du gör och alla dina alkoholfria dagar. Det kommer att bli bättre! Kram❤️🌸

Tror att det är lätt att ge sig själv dåligt samvete hur man är som förälder, att man inte alltid är tillgänglig, pigg, rolig osv
Tror dina barn är stolta över att du är nykter och att du kämpar på trots din huvudvärk❤️
Jag tycker du är grym och hoppas att du snart får slippa din huvudvärk. Min väninna som lider av migrän får botox sprutor och det hjälper henne henne väldigt mycket