Idag har jag varit vit i 24 dagar. Igen.
Det är ju inte så illa. Men varje gång har jag börjat om och tagit ett glas, som blivit två, som blivit flera.
Jag tror det är sista gången jag slutat nu. Men varför är det så svårt?
Min kropp tar stryk och denna gången har den sagt ifrån rejält. Kanske kan jag låta den få vara ifred nu?
Varför känns det som om allt det roliga tar slut utan alkohol?
Varför tycker jag att god mat och roliga stunder bara kan njutas ordentligt tillsammans med alkohol?
Varför är "att unna sig" nästan alltid förknippat med dricka?

Jag vet inte om detta ska vara en dagbok (igen) eller om jag kommer att glömma att skriva.
Jag förväntar mig inga kommentarer eller svar på mina frågor, men det är skönt att ha en plats att återvända till när jag känner att jag behöver.
Kanske ska jag gå på ett AA-möte.
Kanske klarar jag mig ändå.
Nästa milstolpe i min app är 30 dagar. Det är bara några dagar kvar, mindre än en vecka. 30 dagar. Det borde jag klara.
Idag ska jag iaf inte dricka.

@Geggan tack ❤ och tack @vår2022 .
Jag tror inte jag hjälper andra så bra här, är rätt egoistisk i den mån att jag mest skriver, läser ganska lite och svarar ännu mer sällan på andras inlägg. Jag orkar inte riktigt.
Men om något litet av det jag klottrar ner här, kan innebära något betydelsefullt för en annan så är det ju fint och bra. 🙂

För det mesta känner jag mig stark i min nykterhet. Jag tror jag gillar mig själv bättre när jag är nykter, jag slipper göra bort mig med plumpa kommentarer i samtal, och skulle något komma ut fel, hinner jag reagera och korrigera i princip direkt.

Herregud vad många dumma saker jag har hävt ur mig på fyllan, när jag trott att jag varit snäll, ärlig, lite spännande och väldigt filosofisk.. totalt struntprat och otroligt pinsamt. Ibland undrar jag om folk jag mötte då fortfarande minns, och tror att jag på riktigt är en jubelidiot. Det finns ju många som jag bara träffat få gånger och inte senare. Kanske får jag bara acceptera att det är så. Och vara glad att de jag möter nu får möjlighet till ett annat intryck av mig, där jag inte är full-dum utan bara lite allmänt naivt inställd till livet.

Det ska bli intressant att se hur sommarens fester, jubileum och festivaler ska gå. Bajamajor är lättare att stå ut med när jag är salongsberusad...å andra sidan är de väldigt mycket hemskare när en är bakis.

Jag är inte alkoholfri.
Tror inte jag ska vara kvar här, för det är en lögn.
Jag flyttar till "vara måttlig" i stället.
Heja er som kämpar på.
Håll tummarna att jag klarar måttligt iaf.
Kram på er

@Surkärring känner igen mig så i dig. Vill sluta för min egen skull men har så svårt att hålla fast vid mitt beslut. Är på dag 4 igen efter många tidigare försök och längre uppehåll och vill verkligen att denna gång ska bli den sista. Har också en sambo som hade mått gott av att se över alkoholen men det får stå för honom. Detta är min kamp.
Önskar dig all lycka och att du som jag ska kunna stanna kvar i vårt beslut och känna lycka i det. Vi vet nog båda att det bara är alkoholfantasier att allt blir så mycket godare och roligare med vin. Eller hur