@Rehacer Ser att du fortfarande inte mår bra, har du testat för covid? Kämpigt för dig...Du fortsätter att samla a-fritt eller hur?
Vi tar en dag itaget så blir det många till slut...
Så tänker jag fortfarande fast jag har många dagar nu!
Krya på dig kram från mig 🤗

@Rehacer Hellre risig och nykter än risig och full, skämt åsido, hoppas du kan vila mycket och slå ihjäl tid med någon Netflix serie. Det var i stort sett det jag gjorde när jag var sjuk. Tiden känns såååå seg, men vips är du på benen igen😀. Imorgon blir det två veckor för dig, det har ju också gått fort!

Kram och krya på dig🌷💕

@vår2022 @majsan_nu
Känner & har känt mig så hjärntrött de här dagarna så TVn har knappt varit på. Vet inte vad det beror på, orkar inte scrolla på telefonen länge heller. Kanske beror på febern och trycket i huvudet att jag inte orkar.
Såg iallafall Lars Lerin’S nya serie igårkväll. Tipsar om det programmet, verkar vara bra! Handlar om beroende.

Ja, imorgon är det 2 veckor a-fri. Känns så bra! Och så ska det fortsätta!

P.S Testade mig igår morse men ännu inte fått svar.

@Rehacer Vila,vila o vila lite till... Jobbigt att vänta på provsvar förstås, du får hoppas på det bästa...
Såg Lars Lerinprogrammet också, gillar honom o hans måleri jättemycket! Nu handlade det ju om missbruk och skapande, spännande människor som deltog - en brokig skara o jättemysiga var o en på sitt sätt! Det kommer en del till, tänker försöka se då med...
Krya på dej kram från mig! 👍🤗💪

@Rehacer Blir min aktivitet att titta ikväll. Tittade på ”under kniven” igår på svt play. Intressant ang skönhetsingrepp och väldigt naket och personligt berättat av Erik Galli, journalist. Vilken galen värld vi lever i. Ett beroende, tänker jag, fast av annan kaliber.

Ha en fin torsdag🌷💕

Jag vaknade i natt och tankarna började snurra.
Försökte göra en tidslinje över mitt drickande, försökte hitta ett startdatum. När blev det fel första gången? När kände jag att jag inte hade kontroll första gången? Det är såklart svårt att hitta ett specifikt tillfälle, men vill ändå ringa in ett år.
Jag vet att innan 2009 var tillfällena vi festade till det med A väldigt få. Typ midsommar bara faktiskt. Vi hade inga vänner som drack speciellt mycket, barnen var under 10 år då och vi levde ett tryggt familjeliv.
Men minns att jag under en tjejmiddag 2011-ish drack mig rejält full. Vi var glada och hade kul och vinet flödade. Jag kommer ihåg att jag var inne på toaletten och kände paniken över att jag tappat min kontroll. Kontrollbehovet är stort, vill inte göra bort mig, vill vara "perfekt" - då som nu.
Jag blev riktigt sjuk och spydde som en räv på toan, men tror jag döljde det rätt bra, alla var ju onyktra så jag utmärkte mig väl inte speciellt.
Kompisens man skulle köra oss hem på kvällen och jag mådde så dåligt i bilen, det slutade med att jag spydde i min handväska! Det var ett lågvattenmärke om något! Hade aldrig hänt mig innan att jag blivit så full! Då var jag alltså typ 40 år... Min dotter på 13 år satt med i samma bil och hon kan fortfarande skratta åt att jag var så onykter den kvällen och att hon inte sett sin mamma så full någon gång som då. Jag har passat mig noga att inte bli så full igen, iallafall i närheten av andra (har jag varit själv har jag inte brytt mig om kontroll).
Jag tror det var min start, år 2011. Det är alltså drygt 10 år nu. På den tiden blev jag knallkanon på två glas vin och dålig om jag tog ett tredje...
Drack väldigt sällan åren efter 2011, bara vid höjdpunkter eller någon fest väldigt sällan.
2015-2016 tror jag vinflaskan började dyka upp ibland på en vanlig vardag. Ett glas bara. Äktenskapet svajade, jag mådde psykiskt dåligt (utmattning). Efter det blev det mer och mer vanligt och efter skilsmässan ännu mer.
Å här är jag nu redo att göra en omstart. Rehacer - göra om och göra rätt.

Det här är mest för min egen hjälp, att kartlägga. Förstår om det är ointressant för er andra.
Men känns viktigt för mig.

Ha det gott. Jag firar 2 veckor idag!

@Rehacer Det är viktigt att tänka efter o försöka summera det som snurrar i skallen... Som du skriver-för sin egen skull! Att sortera sina tankar o funderingar för att se hur det blev som det blev o kanske dra nån slutsats o för att tänka framåt!
Kan vara lärorikt för oss andra också, se likheter/olikheter. Ta hjälp av varandras historia!
Kram från mig 🤗

@Rehacer Jag tycker det är jätteintressant att få ta del av det du skriver. Det man skriver eller sätter ord på påverkar hjärnans känslocentrum och är helande och rehabiliterande. Funderar också på när och hur det eskalerade och varför, och hur det kunde bli så illa. Mitt drickande eskalerade också i mitt förra äktenskap som inte var bra och efter den skilsmässan. Tror att jag har en beroendehjärna, finns även i släkten, och då är det kört att kunna dricka måttligt. Hos mig spelar även dålig självkänsla in som en tung komponent. Bra självförtroende kan jag ha, men det är ju liksom bara ytan. När jag drack, blev självkänslan högre, så klart var den förrädisk och konstlad, för att sedan bli ännu lägre än tidigare efter ett tag. Nu som nykter upplever jag att självkänslan har blivit mycket bättre och det finns rum för att till och med tycka om sig själv😀

Grattis till två veckor!🎉💫👏❤️, strongt jobbat!

@Rehacer Nu har jag sett de två första delarna av Lars Lerins serie. Det var det var både gripande och sorgligt men även hoppfullt, varmt och soligt. Känner en sådan tacksamhet för att det inte hann gå så långt som det verkar ha gjort för de flesta, men beroendet av gift är detsamma. Jag är så glad och tacksam över att vara nykter och att ha lämnat eländet bakom mig.

Nu mindfulness och sova😇😴

majken_r

@Rehacer grattis till två veckor fri!! Så bra🙏🏼 Intressant att läsa dina funderingar kring när det började gå fel. Jag gör också det ibland. Liksom lägger något slags pussel. Tror det är viktigt att liksom ”få ihop” sig själv. Vad hände, hur blev det så osv. Har märkt att när jag gått igenom perioder i livet, minnen som är kopplade till vin och låter det vara ett tag. Då dyker de upp igen, men jag är snällare mot mig själv när jag minns. Som att skammen släppt lite. Blir lite rörigt detta. Men, tack, kram och sov gott⭐️

Jag tror att det är viktigt att kartlägga när det började gå fel. Om det faktiskt inte var kärlek vid första ögonkastet. Sen tänker jag att ens förhållande till alkohol förändras över tid och att det kanske inte går att backa bandet. I alla fall är jag där. Jag kan inte bjuda hem Mr A till soffan. Vill inte heller för den delen.
Jag tror att man behöver bearbeta och analysera. Ta fram skammen lite i taget och känna på den, när man är nykter och lite nöjd med sig själv. Tänker när jag läser om ditt förhållande till alkohol att det låter lite likt mitt. En trist ovana och skönt kanske att flyta bort från det som skaver. Men för mig blev skavet större är jag drack. Passiviteten som vindrickande medför var inte bra. Inte kunna samla tankar, inte kunna reda ut i sömnen. Jag tror att nykterheten är en rätt lång process men helt klart värt varenda minut. Och den här typen av reflektioner och tankar hjälper oss framåt om man inte fastnar i ältandet, eller lägger ansvaret på någon annan. Vi har gjort dåliga val, men nu startar vi om och går framåt. Men att lära om hur och varför vi körde fel, det tror åtminstone jag är betydelsefullt särskilt i de fall när det inte handlade om kärlek till ruset.

@majken_r Tycker inte att du var rörig, förstår precis vad du menar!
Ja, jag lägger oxå pusslet nu. Har inte gjort det tidigare. Jag tror att jag har en alltför romantiserad bild av A, något jag håller på att omprogramera. För mig är det viktigt att tänka på händelserna där alkohol varit med och där det inte varit så lyckat. Ta fram dom i ljuset och se att dom tillfällena var allt annat än rosenskimrande.
Jag behöver precis som du skriver @Sisyfos upptäcka hur passiv A gjort mig. Hur trist det var och vilken tråkig människa den gjorde mig till.
Å hur mycket mer allt skaver bakis dagen efter än det gör som nykter. För visst skaver saker i livet, det försvinner inte bara för att man slutar dricka. Men det blir ett annat skav.. inte lättare men man kan se det mer nyktert. 😁

Jag är tacksam på något sätt att jag varit sjuk den här veckan, så här i början av nykterheten. Jag vet att suget ofta kommer på eftermiddagarna på jobbet, det har jag helt sluppit den här veckan. Jag har även sluppit ta kampen med mig själv att inte åka via SB på väg hem. Å sjukdomen i sig gör ju att man inte är lika sugen på A.
Tacksam trots allt.
Nu kör jag dag 15 ✅
Ha en fin dag i blåsvädret! 💨🌬

majken_r

Har tänkt en del på det med att bli passiv. Stämmer på mig. Hatar det. Det är min största motivation till att inte dricka nu. @Rehacer Känner mycket igen mig i dina och @Sisyfos reflektioner och funderingar.
Hoppas du får en riktigt fin helg!!

Läst ikapp lite här. Vi har ju följts åt förut. Stor igenkänning på så mycket! Jag lever också själv. Kampen, ensamheten. Och sen den där destruktiva relationen med MrA. Jag ser att du är på gång just nu! TVÅSIFFRIGT! Men hallå så jäkla bra! Ser att du varit krasslig, hoppas du mår bättre idag!