Dricker varje dag, vill sluta

Profile picture for user Rehacer

@majken_r @majsan_nu @vår2022
Det är häftigt att se att de jag ville skulle svara är just nu tre! 😁 Era namn är de jag följt och de jag vill ha på min resa. Glad för att ni hejar!
Jag är rädd, osäker och förväntansfull. Vet att jag kan, men vet oxå vad jag som lockar på den mörka sidan. Har hällt ut allt ikväll, imorgon börjar livet. 😬😊

Profile picture for user Rehacer

@Annabell Tack snälla för att du hejar på, jag behöver det!
Japp, nu ska det bli många ✅ i kalendern. Gillade när den låg med som de mest använda emojisarna, men det sista har jag fått leta upp den när jag haft en nykter dag. Säger väl allt..
Idag kör jag dag 1. ✨

Profile picture for user Se klart

Det låter som en bra plan. Ett ps från mig bara, att du är viktigare än alla andra. När det ”bara” är dig det drabbar så drabbas själva hjärt-lungsystemet i ditt liv. Sätt upp sig själv högst upp på listan, det kommer att hjälpa dig! Kram 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Härligt! Håller med det @Se klart säger och att när du lever som du önskar så kommer du att om dig själv. Du kommer att vara snäll mot din kropp och knopp och vara mån om dig själv för du är den viktigaste personen i ditt liv❤️. Dina nära och kära kommer att känna effekterna av det.

Nu kör vi💪

Profile picture for user Rehacer

@Se klart Tack för de raderna! Fick läsa flera ggr och ta in. Lätt att tycka man själv inte är så viktig som de man har runt sig och älskar. Men fungerar inte jag så blir ju inget bra tillslut. Jag får bara vara glad för att de sluppit se och vetat om att jag haft/har såna problem med A. Nu är det nya tag och jag känner mig hoppfull. Har lovat mig själv att ta bättre hand om mig själv och värdera mig högre än vad jag gjort.
✨ Gott nytt år!! ✨

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 Så sant! Tack!
Hoppas eran nyårsafton varit fin. Min var bra, firade med vänner som inte dricker A. Härlig kväll med god mat och spel.
Tog bilen hem, kändes moget & bra. 😁
✨Gott nytt år! ✨

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Kul att du hade en fin afton igår. Vår nyårsafton var lugn och skön förutom att jag har fått covid. Det slog ut ordentligt igår kväll med ont i kroppen, hosta, snuva och tryck över bröstet. Kunde sova rätt bra ändå och mådde bättre imorse. Nu är Alvedon min bästa kompis😀. Vi får se hur allt artar sig, men det viktigaste är att jag är nykter.

God fortsättning! 2022 blir ett bra år❤️💪💫

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Så skönt att du haft en fin nyårsafton! Att kunna fira a-fritt o ha det så bra är ju ett positivt minne inför kommande nyår o andra festtillfällen när det förväntas a-drycker, det kan funka utan också!
Önskar dig ett fint 2020 (lite ovant att skriva ännu så länge)
Vi håller I o håller ut 💪👍!
Gott nytt år kram från mig 🤗

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 Ja, jag läste i din tråd att du blivit sjuk. Trist!! Men hoppas att du/ni är vaccinerade och klarar er rätt okej ändå. 🥴
Jag har nyst och snörvlat från jag vaknade så jag har oxå nån bacill i kroppen, hoppas det är snabbt övergående och inte covid..
@majsan_nu Det är ju en klassiker att alltid skriva fel årtal i början på januari! 😁
Tycker 2022 både ser och känns mjukare och snällare än 2021, jag hoppas det stämmer! Flr 2021 var ett skitår på många sätt, måste bli ett bättre-friskare-gladare år i år! Och ett år med mindre alkohol! 🙌

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Jag har tagit två vaccinsprutor och skulle ta den tredje i mitten av januari. Skyddsläkaren som ringde tyckte jag skulle skjuta på den tredje sprutan och ta den i februari istället. Det då jag har covid och det är som en tredje spruta. Sjukdomen är både lindrig och inte, inatt feberfrossa. Mornarna lite bättre och kvällen/natten jobbigare, men det går ju snart över. Maken går ur sin karantän idag, mår bra och kan handla åt oss.

Hur tänker du nu med allt, har du någon plan?

Ha det gott💕

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 Jag har ingen direkt plan, bara att jag ska hålla mig undan alkohol MINST 1 månad. Jag tror som du att den enda vägen egentligen är att avstå A helt för alltid, jag tror & vet det. Men det är lite av en sorg oxå, att sluta helt.
För Mr A och jag är ju kompisar, vi har ju en historia ihop. Han har hjälpt mig att inte sörja över saker, att inte övertänka, han har även hjälpt mig att gråta över situationer och relationer, han får mig alltid att somna och ibland kan han även få mig glad (hände oftare i början av vår relation). Jag tycker om honom men jag vet att han inte är bra för mig. Han är som en kärlek man inte kan leva med men heller inte utan.
2021 fick mig att inse att jag måste göra slut med Mr A. Jag försökte några gånger, höll mig ifrån honom. Men det är precis som en passionerad gammal kärlek, så fort han hör av sig fler än en gång så är man där i hans famn igen - man kastar sig in i flamman igen - man går all in mer kraftfullt efter varje separation och man sjunker djupare & djupare för varje gång fast man vet att det aldrig kan bli en livslång kärlek. Man njuter, man tar för sig men allt blir tillslut bara geggigt och luktar unket. Man blir påmind om alla hans dåliga sidor, om att han träffar andra och om att han egentligen inte alls vill mig väl.
Det håller jag på att bearbeta.. att inse att vi inte kan leva ihop för evigt. Planen byggs undan för undan, kanske har han inte gjort mig besviken nog än men jag vet att tillslut kommer jag kunna stå emot till 110%. Det är min plan..

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Låter som en olycklig kärlek där Mr A ständigt är otrogen och inte vill dig väl, att han egentligen bara utnyttjar dig. Du tar trots det emot honom med öppna armar varje gång och du tror än en gång på att det bara är dig han vill ha och du är lycklig just den stunden, men innerst inne vet du att han snart kommer att svika och lämna dig igen. Du vill ge dig en betänketid på minst en månad på om du ska ta emot honom eller inte trots att din tillit till honom är borta.

Det är bra att du tar en nykter månad för att besluta hur du vill göra med MrA i fortsättningen.
Ha en fin söndag💕

Profile picture for user Annabell

Halloj Rehacer! Tack för meddelande i min tråd 🤗! Känner igen det du skriver om det svåra med att inte börja igen… Att inte hoppa obetänksamt rakt i armarna på den där vedervärdiga alkoholromantiserande tjatterfjanten när han dyker upp ett tag efter att man dumpat honom (som vanligt) ”föralltid” 🤦🏽‍♀️. Och då är han ju rätt svår att bli av med igen… Skönt att du bestämt att klippa med honom minst en månad 💪🏼✨. ”En dag i taget”-tänket har tidigare låtit banalt eller lite klyschigt i mina öron, men plötsligt började jag förstå hur det funkar och nu ser jag det som genialiskt, som vägen framåt och som ett fint sätt att också vara medvetet & aktivt närvarande varje dag 😊! Hejar på dig Rehacer 💖!

Profile picture for user majken_r

@Rehacer tack för en bra bild att ha med när det börjar svaja..se vinet som en sån där typ som kommer med jämna mellanrum och sveper in en i rosenskimmer innan man brutalt faller i betonggolvet. Visualisera är min grej. Så detta kan klart funka. Se igenom och sparka ut så fort han närmar sig💪🏼😅💥

Profile picture for user Se klart

Jag känner väl igen liknelsen med relationen som inte går att vara i, men heller inte att vara utan. Eller snarare- det är så det känns. Sorg ska processas och känslan av att vilja/ önska sig bara lite nåd och vila. Den ska också eldas upp och skickas i nån liten farkost över valvet. En sak i taget? Kram, tack för dina fina bilder som ger igenkänning.

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Din beskrivning av Mr A är verkligen målande och tänker att det kanske handlar om dig. Du säger att han hjälpt dig att inte sörja över saker, att inte övertänka. Kan det vara så att det är precis det du behöver göra för att inte ta till alkohol, att du behöver sörja?

Du skriver ”Jag tycker om honom men jag vet att han inte är bra för mig. Han är som en kärlek man inte kan leva med men heller inte utan”. Kan det handla om att du behöver lära dig att tycka om dig själv, vara snäll mot dig själv, acceptera dig själv för den du är?

”Jag försökte några gånger, höll mig ifrån honom. Men det är precis som en passionerad gammal kärlek, så fort han hör av sig fler än en gång så är man där i hans famn igen - man kastar sig in i flamman igen - man går all in mer kraftfullt efter varje separation och man sjunker djupare & djupare för varje gång fast man vet att det aldrig kan bli en livslång kärlek. Man njuter, man tar för sig men allt blir tillslut bara geggigt och luktar unket. Man blir påmind om alla hans dåliga sidor, om att han träffar andra och om att han egentligen inte alls vill mig väl”.

Handlar det om en sorg och djup besvikelse? Att du tröstar dig med alkohol för att glömma, att du inte tillåter dig att sörja? Knyter det till det du sa i början, att Mr A hjälpt dig att inte sörja, inte övertänka. Kanske är det där skon klämmer? Man dricker för att glömma, men vad är det man vill glömma?

Lite av mina tankar, säg till om du tycker jag lägger mig i för mycket. Kram❤️

Profile picture for user Rehacer

@Annabell @majken_r @Se klart @Lavendelblomman @vår2022 @Kristina75
Tack för att Ni läser och kommenterar. 🤗
Jag har i flera år sett Mr A (alkohol) som en älskare, en man som är snäll, snygg och attraktiv. Men samtidigt är han gift, han ger löften han inte håller, han gör mig illa och han är inte alls att lita på. Men min kropp vill ha honom, jag vill bli berusad av hans smak och jag vill bli vimmelkantig av hans kärleksakt. Jag bryr mig inte om att alla hans tidigare svek, bara jag får känna honom i mig igen. Han får mig dit han vill, han vet exakt hur han ska göra. Jag är så svag för honom och bara jag ser honom vill jag ha honom. Han är beroendeframkallande.
Precis som en toxic relation kan vara mellan två människor. Been there, done that..

Jag behöver lära mig att komma ihåg alla gånger som det har spårat, när jag blivit lämnad på betonggolvet som majken_r skrev. Jag måste inse att jag inte kan ha Mr A i mitt liv, att han ska dumpas en gång för alla. Han är inte det jag behöver och han gör mig illa och förstör mitt liv. Jag behöver en Mr Loka Crush.. en snäll & go typ. 😁
Idag är dag 4 och jag hade en dust med svinet i eftermiddags faktiskt. Men jag bad honom lämna mig i fred och efter lite tjat gjorde han faktiskt det. Victory 🙌

@vår2022 Du ställer många bra frågor som är värda att svaras på. Finns en hel del rätt i det du undrar över men jag måste grubbla lite mer på det. Jag återkommer till Dig. Kram 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer bra jobbat mot bedrägliga Mr A💪👊. Du skulle skriva en roman, du har ett målandet och uttrycksfullt språk. Svara bara på mina frågor om det känns rätt och är värt för dig. Det är min natur att gå på djupet och se vad som lurar där.
Ha det så gott💕

Profile picture for user Rehacer

Godmorgon,
Jag drömmer så enormt mycket de här nyktra nätterna. Det är som en långfilm varenda natt, allt händer och det är både drama, spänning och mystik i ett enda virrvarr! När jag somnade onykter så däckade jag bara, drömde aldrig.
Känns som jag sprungit ett maraton varje morgon nu när jag vaknar. 😁 Men jag tackar Gud varje dag jag vaknar nykter! 🙏

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Känner igen det, drömde vansinnigt mycket en tid. Det var svårt att återge vad jag drömde då det var så snurrigt och sedan mindes jag inte allt heller när jag vaknade. Ibland kändes det som jag halvsov. Drömmer mindre nu förtiden. Men som sagt att vakna nykter är guld😀

Profile picture for user Rehacer

Dag 6 och jag tänker vara nykter!
Ska till ett köpcentrum med mina gudbarn idag. Gav dom i julklapp att vi skulle åka och shoppa, äta sushi och sen gå på bio… kommer kosta både i kraft & pengar. 😂 Tur jag inte är bakis! Men har redan nu på morgonen haft en tanke som flugit igenom huvudet att jag kan springa in på SB och köpa nåt gott att dricka till kvällen. Sjuka hjärna och sjuka beroende, vik hädan!!! 😬
Har jobbat ett par timmar nu trots att jag är ledig. Lilla duktiga medarbetaren som inte kan säga nej, utan bara kan säga ja JA klart jag fixar.. det är jag i ett nötskal. Svårt att sätta gränser även där. 🥴 Behöver stå upp för mig själv på många områden. Men kanske kommer den kraften med nykterheten? När inte skammen ligger överst i känsloregistret? Vad vet jag, den som lever får se!
✨Ha en fin nykter dag mina vänner! ✨

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Tänk vad mysigt för dina gudbarn att få rå om och hänga med dig idag😀. Att göra detta bakis skulle vara en mardröm😬. Bra att du i förväg bestämt att inte ge alkoholmonstret en chans att bestämma. Jag tror att kraften till att sätta gränser och lyssna på egna behov blir mycket bättre efter en tids nykterhet, man får bättre självkänsla och självförtroende. Har mest testat detta hemma och har hävdat egna behov som jag inte brukar. Jag brukar mest anpassa mig efter andra.

Grattis till 6 dagar! Du jobbar så bra👏🎉💕

Profile picture for user Se klart

@rehacer jag skrev just i min tråd om mina lediga dagar och hur jag får sitta på händerna för att inte räcka upp dem.
”Nej tack jag fixar inte” är en mycket svår mening i det nya språket nykterska. Men nödvändig.
Öva! Kram 😍

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Härligt att du är på spåret 👍
Önskar dig fin dag med gudbarnen o att du får pusta ut senare...
Så fint att vi verkar vara många på den a-fria vägen, önskar det ska bli bra för dig!!!
Jag håller i o håller ut...
Kram från mig 🤗

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 @Se klart @majsan_nu tack för inlägg här, är glad för det! 🤗 Härligt att ha sällskap på den stora färden!
Lång dag, men såå mysig! ❤️ Båda mina döttrar följde oxå med idag, så det var vi tre och gudbarnen. En dag full av skratt och kärlek. Energipiller deluxe!
Tacksam & med varmt hjärta lägger jag mig nu!
Godnatt 😴

Profile picture for user Sisyfos

@Rehacer skrev:"För Mr A och jag är ju kompisar, vi har ju en historia ihop. Han har hjälpt mig att inte sörja över saker, att inte övertänka, han har även hjälpt mig att gråta över situationer och relationer, han får mig alltid att somna och ibland kan han även få mig glad (hände oftare i början av vår relation). ”
Nja… efter en längre tids alkoholfrihet har jag genomskådat den här MrA. Han har funnits där som skyddande bomull, han dämpade allt även glädje och skratt. Han hjälpte en att inte känna, att inte analysera, inte bearbeta och då står man på sätt och vis kvar och stampar. Nu när han inte finns så finns det större plats för glädje, äkta glädje och det går inte av för hackor. Jag tänker att du faktiskt också klarar dig utan en Mr Loka Crush, han låter lite präktig och då kanske du tröttnar och återvänder till spänningen med Mr A, för hans förmåga att få dig varm och lugn. Men när man har levt med bara sig själv i under en period så märker man att det inte är så pjåkigt och plötsligt finns det utrymme för många andra relationer som blir mer levande. Mr As skyddande bomull gjorde allt lite gråare i det stora hela. Usch! Nä ut med Mr A och prova A-Fri, ginger beer, en rivig grabb, men honom kan man inte umgås med för ofta, Mr Cola (men jag tycker att han är lite sliskig), Jag har nog mest fastnat för Mr SparklingWater. Uppskattar mer och mer hans enkla elegans och att han oftast är tillgänglig (utom när patronerna är slut). Och utan Mr A:s dämpande bomull så är det rätt spännande även i soffan på kvällarna. Lycka till nu med dina nya relationer.

Profile picture for user Rehacer

@Sisyfos UNDERBART! Du skriver så jag förstår och du får mig att skratta! Tack! ❤️
Mr A är väldigt påtaglig idag, han flirtar med mig hej vilt. Har en Sparkling Blossa på hyllan, har lyft i på den idag (kollade procenten, bara 10%). Ska ge bort den till grannen sen och önska God fortsättning, vill inte riskera att jag poppar den själv. 🥴
Får nog unna mig en Soda Stream, kanske ska köpa en redan idag?! Har affärerna öppet idag tro? För Mr Sparling Water låter rätt intressant.. okej om vi delar på honom @Sisyfos ? 😉
Dag 7 och idag ska jag vara nykter!
Kram 🤗

Profile picture for user Tikka

Jasså, det var här du hade in tråd @Rehacer ,, det blir så rörigt för mig med alla forum med olika namn och inriktning.
Sparkling water är inte alls dumt,, men cola zero och trocca slår allt,, och kaffe!
Kämpa på och ha en fin kväll😘

Profile picture for user Kebne1

Läste igenom din tråd. Mycket igenkänning för mig. Jag tror att jag är på dag 32. Jag fick hjälp mot suget med medicin. Suget är helt borta. Men att lära mig allt som livet för med sig utan mitt vin, det kämpar jag på med. Ha en trevlig kväll, imorgon ny nykter dag❄️🙏🏼@Rehacer

Profile picture for user Rehacer

@Kebne1 Tack för din hälsning!
Sug är jobbigt men jag märker att det inte håller i sig speciellt länge. Man får sysselsätta sig med annat så försvinner det. Gäller att inte falla för det när det attackerar!
Ja, vi har mycket att lära in på nytt.. att leva utan vinet. Att tänka nytt, göra om och göra rätt. Svårt, men jag har en tro på att det ska gå! Vi hänger i! 🤗

@Tikka Kul att du tittade in!
Nu stänger jag den här dagen, nykter. 😊

Profile picture for user Rehacer

@Tikka Godmorgon!
Ny dag full av löjligheter!
Å idag stämmer det såå bra. Fick en löjligt svinhög j**kla elräkning, såg den imorse när jag loggade in på E.on. Löööjligt mycket pengar! Bor ensam i en enplansvilla, har i genomsnitt 19 grader inne.. men decembers elförbrukning kostade ändå 5 803kr!! Det är löjligt om nåt!!
Stressad! Ledsen! Arg! Stortrigger för att längta efter Mr A.
Att det idag är -15 grader ute sänker ju knappast nästa månads faktura. Grrrr 👿
Känner att jag inte hanterar detta så bra. Gråter över en hög faktura liksom, hjälp! Det är ju knappast så att jag går i konkurs över det här. Men känslorna nykter är liksom utanpå. På ett sätt är det skönt, minns inte när jag grät sist. Brukade döva såna känslor (t om så här till frukost en ledig dag om jag tyckte livet sög). Men nu är jag ju inte en sån person som bedövar mig längre.
Detta kanske är bra, att lätta på trycket lite med att fulgråta.. Passar på att gråta lite över annat samtidigt. Över livet, kampen, ensamheten och över mannen i mitt liv som aldrig tycks vilja dyka upp. 😭
Ska rycka upp mig.. snart!
Å imorgon ska jag vinna på Lotto har jag bestämt - så allt löser sig.

Ha en fin dag alla! Idag är dag åtta och idag ska jag kämpa för att även den blir nykter.

P.S @Sisyfos Jag var iväg och köpte en Soda Stream igår 😁

Profile picture for user Tikka

Usch, vad tråkigt,, ja, jag fick betala 17 600 kr i böter nu i december också, men det har jag ju mig själv att skylla.
Värme i huset måste man ju ha. Tur jag har bindningstid på mitt avtal med elbolaget, har -20 grader idag.
Kämpa på och sköt om dig @Rehacer !

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Grattis till åtta dagar🎉🌟💫❤️. Fy fan för de där elräkningarna! Jag blir också förbannad över dem. Det kan vara jättebra att gråta ut ordentligt och lätta på trycket. Kanske ska du slå hårt på en kudde också och få ut ilskan. Sen kan du ta nya tag. Vad bra att du köpt en Soda Stream, jag har också en. Min favorit är att ha i någon god funlight och bubbelvatten när jag vill lyxa till det, smaskens! Ta till det om Mr A kikar fram och be han fara åt fanders! Den rätta mannen kommer säkert att dyka upp när du minst anar det, men först måste du göra dig fri från Mr A så att det finns plats för andra.

Ha en fin nykter dag, du finns i mina tankar💪❤️💕

Profile picture for user Sisyfos

Vi kan absolut dela på MrSparkling Rehacer. Så bra att du bjudit in honom till dig. Man ska inte underskatta betydelsen av sånt som ger lite lycka i vardagen, som bubblor t.ex. i vanligt vatten.
Ja, ge bort alkoholen är min rekommendation. Eller häll ut. Det är så lätt att halka när man blir trött eller deppig av t.ex. en elräkning. Samtidigt är det ju rätt fantastiskt att uppleva känslor. Gråt över fakturan. Att gråta är förlösande på nåt sätt. Det är nog det allra, allra bästa med nykterheten, men också det jobbigaste. Att vara medveten hela tiden, vaken och uppleva skratt, gråt och ilska. Men å så skönt att vara levande.
Och det blir mycket lättare att sätta gränser. Jag är ”överallt” och fejar och donar och putsar åt andra när jag är stressad och trött. Ställer upp, slår knut på mig själv. Det har tagit tid att se sig själv och sätta gränser och allra helst för mig själv. Jag blir så fokuserad på att se och hjälpa ibland. Jag tänker att det utifrån det du beskriver är viktigt även för dig att jobba med. Att jobba förebyggande så att du inte bara av gammal vana och trötthet inte hamnar i armarna på MrA.

Profile picture for user Rehacer

Godmorgon,
Jag är lugnare i sinnet idag, ett nolläge av känslor. Trött & har huvudvärk så det blir en slapp dag hemma idag.
Har nyss kommit hem från en långpromenad med hunden. Har snöat mycket i natt, allt är vitt och tyst. Jag gillar vintern, gillar det tysta och kalla vita.
Flaskan på hyllan gav jag bort igår till exet så den kommer inte fresta mig mer. Känns bra att den är borta.
Ha en fin lördag!
Jag kör dag 9 - nykter. ✅

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Så skönt med en lite lugnare dag! Jag hejar på dig o hoppas du tar många a-fria dagar nu 👍
Jag fortsätter med mitt a-fria liv, känns just nu helt ok.. Har ju så många dagar nu så det skulle inte kännas bra att bryta nu!
Styrkekram från mig 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Grattis till 9 dagar 🎉. Vad fort det går! Vila är helande och bra för kroppen. Nolläge är nog en slags hjärnvila. Jag gillar också vintern, tystnaden, kylan och ljuset det ger. Det är bra att ha hundar så att man kommer ut varje dag och man har även ett kärt sällskap🐕💕. Bra att flaskan är borta så den inte upptar någon tanke mer.

Ha en skön och vilosam lördag, kram❄️💕

Profile picture for user Rehacer

Hej,
Har tydligen hittat fler baciller. Var ju förkyld för drygt en vecka sen men nu är jag sjuk igen. Genomförkyld och lite feber. Så det var nog det som var på G redan igår. Så det blir en lugn dag idag med.
Ena dottern kommer och tar med vovven på en vända + att de skulle grilla korv ute. Jag skulle varit med men känner att jag inte orkar. Trist, men lika bra att hålla sig inne.
Dag 10 och jag ska vara nykter. ✅

@majsan_nu @majken_r @vår2022 Tack för att ni tittar in och hejar på! 🤗

Profile picture for user Rehacer

Howdie howdie (väses fram med extremt hes och sexig röst) 😁
Det är skittrist att vara sjuk!! Å sjuk är jag så det räcker och blir över. Orkar ingenting, hostar ihjäl mig, näsan rinner, ögonen rinner och febern är som en bergådalbana. Tur jag har snälla grannar som tar med vovven på promenader.
Imorgonbitti tar jag PCR-test, men det lär man ju inte få svar på förrän tidigast fredag. Bara sitta lugnt i båten.
Har inte haft sug på flera dagar men för en stund sen slog det till ordentligt. Tur jag inte har något som lockar att dricka hemma!
Tänkte på det här med de nyktra dagarna som jag så noga håller reda på. Andra reflekterar inte ens när de drack senast. De behöver inte. Hur skönt vore det inte att ha det så? Lite orättvist.
Men jag har 11 dagar nu iallafall. 😁
Håll er friska, det är astråkigt att vara sjuk! 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Hou hou! (Eller hur det stavas, som tomten säger😀). Ja, det är skittrist att vara sjuk! Men bättre det är ordentligt så man blir trött och sänkt och kan sova bort mycket tid än att vara halvsjuk, ett försök till tröst😀. Tänk på det du skrev om att företagare hellre anställer en nykter alkoholist, då de kämpar på ett annat sätt. Det behöver inte en som inte behöver räkna dagar, men kanske inte heller har den styrka som den som behöver räkna dagar har? Att man får en extra power i sitt liv💪.

Grattis till 11 dagar🎉💫🌟 och krya på dig🌷💕

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Hoppas du har kryat på dig o är på bättringsvägen! Det är ju absolut tillräckligt att jobba på ett a-fritt liv...
Just nu känns det lite läskigt med sjukdom/influenser av olika slag 😫
Hursomhelst fortsätter vi att samla a-fria dagar eller hur?
Krya på dej kram från mig!
🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Ser att du fortfarande inte mår bra, har du testat för covid? Kämpigt för dig...Du fortsätter att samla a-fritt eller hur?
Vi tar en dag itaget så blir det många till slut...
Så tänker jag fortfarande fast jag har många dagar nu!
Krya på dig kram från mig 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Hellre risig och nykter än risig och full, skämt åsido, hoppas du kan vila mycket och slå ihjäl tid med någon Netflix serie. Det var i stort sett det jag gjorde när jag var sjuk. Tiden känns såååå seg, men vips är du på benen igen😀. Imorgon blir det två veckor för dig, det har ju också gått fort!

Kram och krya på dig🌷💕

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 @majsan_nu
Känner & har känt mig så hjärntrött de här dagarna så TVn har knappt varit på. Vet inte vad det beror på, orkar inte scrolla på telefonen länge heller. Kanske beror på febern och trycket i huvudet att jag inte orkar.
Såg iallafall Lars Lerin’S nya serie igårkväll. Tipsar om det programmet, verkar vara bra! Handlar om beroende.

Ja, imorgon är det 2 veckor a-fri. Känns så bra! Och så ska det fortsätta!

P.S Testade mig igår morse men ännu inte fått svar.

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Vila,vila o vila lite till... Jobbigt att vänta på provsvar förstås, du får hoppas på det bästa...
Såg Lars Lerinprogrammet också, gillar honom o hans måleri jättemycket! Nu handlade det ju om missbruk och skapande, spännande människor som deltog - en brokig skara o jättemysiga var o en på sitt sätt! Det kommer en del till, tänker försöka se då med...
Krya på dej kram från mig! 👍🤗💪

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Blir min aktivitet att titta ikväll. Tittade på ”under kniven” igår på svt play. Intressant ang skönhetsingrepp och väldigt naket och personligt berättat av Erik Galli, journalist. Vilken galen värld vi lever i. Ett beroende, tänker jag, fast av annan kaliber.

Ha en fin torsdag🌷💕

Profile picture for user Rehacer

Jag vaknade i natt och tankarna började snurra.
Försökte göra en tidslinje över mitt drickande, försökte hitta ett startdatum. När blev det fel första gången? När kände jag att jag inte hade kontroll första gången? Det är såklart svårt att hitta ett specifikt tillfälle, men vill ändå ringa in ett år.
Jag vet att innan 2009 var tillfällena vi festade till det med A väldigt få. Typ midsommar bara faktiskt. Vi hade inga vänner som drack speciellt mycket, barnen var under 10 år då och vi levde ett tryggt familjeliv.
Men minns att jag under en tjejmiddag 2011-ish drack mig rejält full. Vi var glada och hade kul och vinet flödade. Jag kommer ihåg att jag var inne på toaletten och kände paniken över att jag tappat min kontroll. Kontrollbehovet är stort, vill inte göra bort mig, vill vara "perfekt" - då som nu.
Jag blev riktigt sjuk och spydde som en räv på toan, men tror jag döljde det rätt bra, alla var ju onyktra så jag utmärkte mig väl inte speciellt.
Kompisens man skulle köra oss hem på kvällen och jag mådde så dåligt i bilen, det slutade med att jag spydde i min handväska! Det var ett lågvattenmärke om något! Hade aldrig hänt mig innan att jag blivit så full! Då var jag alltså typ 40 år... Min dotter på 13 år satt med i samma bil och hon kan fortfarande skratta åt att jag var så onykter den kvällen och att hon inte sett sin mamma så full någon gång som då. Jag har passat mig noga att inte bli så full igen, iallafall i närheten av andra (har jag varit själv har jag inte brytt mig om kontroll).
Jag tror det var min start, år 2011. Det är alltså drygt 10 år nu. På den tiden blev jag knallkanon på två glas vin och dålig om jag tog ett tredje...
Drack väldigt sällan åren efter 2011, bara vid höjdpunkter eller någon fest väldigt sällan.
2015-2016 tror jag vinflaskan började dyka upp ibland på en vanlig vardag. Ett glas bara. Äktenskapet svajade, jag mådde psykiskt dåligt (utmattning). Efter det blev det mer och mer vanligt och efter skilsmässan ännu mer.
Å här är jag nu redo att göra en omstart. Rehacer - göra om och göra rätt.

Det här är mest för min egen hjälp, att kartlägga. Förstår om det är ointressant för er andra.
Men känns viktigt för mig.

Ha det gott. Jag firar 2 veckor idag!

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Det är viktigt att tänka efter o försöka summera det som snurrar i skallen... Som du skriver-för sin egen skull! Att sortera sina tankar o funderingar för att se hur det blev som det blev o kanske dra nån slutsats o för att tänka framåt!
Kan vara lärorikt för oss andra också, se likheter/olikheter. Ta hjälp av varandras historia!
Kram från mig 🤗

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Jag tycker det är jätteintressant att få ta del av det du skriver. Det man skriver eller sätter ord på påverkar hjärnans känslocentrum och är helande och rehabiliterande. Funderar också på när och hur det eskalerade och varför, och hur det kunde bli så illa. Mitt drickande eskalerade också i mitt förra äktenskap som inte var bra och efter den skilsmässan. Tror att jag har en beroendehjärna, finns även i släkten, och då är det kört att kunna dricka måttligt. Hos mig spelar även dålig självkänsla in som en tung komponent. Bra självförtroende kan jag ha, men det är ju liksom bara ytan. När jag drack, blev självkänslan högre, så klart var den förrädisk och konstlad, för att sedan bli ännu lägre än tidigare efter ett tag. Nu som nykter upplever jag att självkänslan har blivit mycket bättre och det finns rum för att till och med tycka om sig själv😀

Grattis till två veckor!🎉💫👏❤️, strongt jobbat!

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Nu har jag sett de två första delarna av Lars Lerins serie. Det var det var både gripande och sorgligt men även hoppfullt, varmt och soligt. Känner en sådan tacksamhet för att det inte hann gå så långt som det verkar ha gjort för de flesta, men beroendet av gift är detsamma. Jag är så glad och tacksam över att vara nykter och att ha lämnat eländet bakom mig.

Nu mindfulness och sova😇😴

Profile picture for user majken_r

@Rehacer grattis till två veckor fri!! Så bra🙏🏼 Intressant att läsa dina funderingar kring när det började gå fel. Jag gör också det ibland. Liksom lägger något slags pussel. Tror det är viktigt att liksom ”få ihop” sig själv. Vad hände, hur blev det så osv. Har märkt att när jag gått igenom perioder i livet, minnen som är kopplade till vin och låter det vara ett tag. Då dyker de upp igen, men jag är snällare mot mig själv när jag minns. Som att skammen släppt lite. Blir lite rörigt detta. Men, tack, kram och sov gott⭐️

Profile picture for user Sisyfos

Jag tror att det är viktigt att kartlägga när det började gå fel. Om det faktiskt inte var kärlek vid första ögonkastet. Sen tänker jag att ens förhållande till alkohol förändras över tid och att det kanske inte går att backa bandet. I alla fall är jag där. Jag kan inte bjuda hem Mr A till soffan. Vill inte heller för den delen.
Jag tror att man behöver bearbeta och analysera. Ta fram skammen lite i taget och känna på den, när man är nykter och lite nöjd med sig själv. Tänker när jag läser om ditt förhållande till alkohol att det låter lite likt mitt. En trist ovana och skönt kanske att flyta bort från det som skaver. Men för mig blev skavet större är jag drack. Passiviteten som vindrickande medför var inte bra. Inte kunna samla tankar, inte kunna reda ut i sömnen. Jag tror att nykterheten är en rätt lång process men helt klart värt varenda minut. Och den här typen av reflektioner och tankar hjälper oss framåt om man inte fastnar i ältandet, eller lägger ansvaret på någon annan. Vi har gjort dåliga val, men nu startar vi om och går framåt. Men att lära om hur och varför vi körde fel, det tror åtminstone jag är betydelsefullt särskilt i de fall när det inte handlade om kärlek till ruset.

Profile picture for user Rehacer

@majken_r Tycker inte att du var rörig, förstår precis vad du menar!
Ja, jag lägger oxå pusslet nu. Har inte gjort det tidigare. Jag tror att jag har en alltför romantiserad bild av A, något jag håller på att omprogramera. För mig är det viktigt att tänka på händelserna där alkohol varit med och där det inte varit så lyckat. Ta fram dom i ljuset och se att dom tillfällena var allt annat än rosenskimrande.
Jag behöver precis som du skriver @Sisyfos upptäcka hur passiv A gjort mig. Hur trist det var och vilken tråkig människa den gjorde mig till.
Å hur mycket mer allt skaver bakis dagen efter än det gör som nykter. För visst skaver saker i livet, det försvinner inte bara för att man slutar dricka. Men det blir ett annat skav.. inte lättare men man kan se det mer nyktert. 😁

Jag är tacksam på något sätt att jag varit sjuk den här veckan, så här i början av nykterheten. Jag vet att suget ofta kommer på eftermiddagarna på jobbet, det har jag helt sluppit den här veckan. Jag har även sluppit ta kampen med mig själv att inte åka via SB på väg hem. Å sjukdomen i sig gör ju att man inte är lika sugen på A.
Tacksam trots allt.
Nu kör jag dag 15 ✅
Ha en fin dag i blåsvädret! 💨🌬

Profile picture for user majken_r

Har tänkt en del på det med att bli passiv. Stämmer på mig. Hatar det. Det är min största motivation till att inte dricka nu. @Rehacer Känner mycket igen mig i dina och @Sisyfos reflektioner och funderingar.
Hoppas du får en riktigt fin helg!!

Profile picture for user Futurista

Läst ikapp lite här. Vi har ju följts åt förut. Stor igenkänning på så mycket! Jag lever också själv. Kampen, ensamheten. Och sen den där destruktiva relationen med MrA. Jag ser att du är på gång just nu! TVÅSIFFRIGT! Men hallå så jäkla bra! Ser att du varit krasslig, hoppas du mår bättre idag!

Profile picture for user Futurista

Läst ikapp lite här. Vi har ju följts åt förut. Stor igenkänning på så mycket! Jag lever också själv. Kampen, ensamheten. Och sen den där destruktiva relationen med MrA. Jag ser att du är på gång just nu! TVÅSIFFRIGT! Men hallå så jäkla bra! Ser att du varit krasslig, hoppas du mår bättre idag!

Profile picture for user Se klart

Grattis till två veckor och så bra reflektioner @rehacer och alla ni andra. Pussla bakåt hjälper ”framåt” och här och nu. Allt hänger ihop. För mig har det - trots skam och skuld- varit värdefullt att omfatta de där alkoholdränkta delarna som en del av mig- men som hör till dåtiden. För alltid kommer alkohol att vara en risk. Men det var mycket i mitt liv som jag i efterhand kan se. Svåra grejer. Tror på att vara snäll mot den där personen som inte såg nån annan utväg. Nu har vi den- utvägen. Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Hej! Hur ser din dag ut idag? Tror inte jag hörde något från dig igår?
Hoppas allt är väl, min dag idag ser ut som mina flesta andra dagar! Fortfarande a-fri, ganska trött o har inte så mycket för mig...
Kram från mig till dig!

Profile picture for user Rehacer

@majken_r @Futurista @Se klart @majsan_nu @Varafrisk Blir glad att höra ifrån er, det ger mig mer kraft än ni tror! 🌸 Dag 17 för mig idag, det tickar sakta på med A-fria dagar.
Jag är lite less & uttråkad, har varit det hela helgen. Inte haft något direkt sug men har känt mig omotiverad att ta tag i saker & jag har haft en lite hopplös känsla. Kanske har det med att jag varit helt ensam i över en vecka pga att jag varit sjuk, å det gör ju ingen människa glad..
Imorgon ska jag iallafall till jobbet, har typ bara jobbat 2 dagar sen 23/12! Först hade jag semester & sen blev jag ju som sagt var sjuk. Det lär vara massor att göra.. och jag vet att mitt sug triggas av stress. Är lite spänd över det faktiskt. De här lediga och sjuka dagarna har på nåt sätt varit en safe zone för mig. Jag bor lite lantligt och har inte SB runt knuten. Men imorgon ligger det på vägen hem. Vet att jag kan stå emot och vet oxå att jag kommer göra det, men det känns så sjukt trist att behöva göra det.
Hatar att jag inte kan dricka normalt, hatar att jag vill ha nåt jag inte tål. Det suger!!
Men jag kämpar vidare. Nåt ska jag väl hitta som framöver kanske som får mig avslappnad, glad och bekymmersfri.
Hej hopp!

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Dag 17 - det är ju superbra, "bara" det skulle ju ge dig positiva känslor! Men om du är hemma o känner dig krasslig känns det väl lite (mycket) trist... Hoppas du tar tag i det positiva o att du ska känna dig lite bättre vartefter! Det är trots allt ett fint beslut du tagit o det ska du vara glad över tänker jag!
Styrkekram till dig! 🥰👍💪

Profile picture for user vår2022

@Rehacer kände mig mer less och uttråkad tidigare än jag gör idag. Tänker att med tiden minskar tristessen i samband med att mindre tankar går till det där vinglaset och avslappningen. När vanorna blir nya vanor utan alkohol. När tankarna blir nya tankar utan alkohol. När tankarna på bolaget bleknar och det blir som vilken affär som helst, eller i alla fall inte triggar suget. Kan vara bra att ha en plan för din befarade stress som triggar suget. Kanske skriva lista på vad som ska göras, prioritera och göra en rimlig att göra lista för varje dag? Förmodligen är det ångest du känner enl Anders Hansen i boken Depphjärnan. Ångest är när man i förväg är orolig och befarar att något ska hända i framtiden och stress det som sker i stunden. Kanske försöka släppa tankarna på hur mycket det lär bli att göra på jobbet nu och se hur mycket det verkligen är att göra när du kommer dit imorgon. Göra lista och prioritera då.

Kanske triggas suget redan nu då du oroar dig dels för jobbet och dels för att du ska köra förbi bolaget? Att det skapar mer tristess för att du hatar att du inte kan dricka normalt och för att du bestämt dig för att inte dricka imorgon? Att du har dubbla känslor om alkohol just nu?

Kämpa på! Det är tufft men du är stark💪🌷💕

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 Arbetsdagen gick fort, men när jag skulle åka hem startade inte bilen. 😕 Frågade bilfirman/verkstaden bredvid jobbet om hjälp men han kunde inte få start på den heller.
Fattar inte varför, för bilen är inte gammal och har alltid startat utan bråk.
Men det blir morgondagens ta-i-tu-med, orkar inte grubbla över det ikväll. Lånade en av bilarna på jobbet så jag tog mig hem iallafall.
Tog en långpromenad när jag kom hem, skönt att direkt rensa tankarna.
Inget sug alls idag. Tacksam! 🙏

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Åh! Så jobbigt när bilen krånglar. Modena bilar består ju så mycket av chipp nu för tiden. Vår stannade mitt på motorvägen en gång och det hade med elektroniken att göra, typ kortslutning i systemet.

Men vad härligt! Inget sug alls idag😀. Långpromenader gör susen!

Ha en fin kväll och hoppas det löser sig med bilen, men det gör det alltid😀❤️

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Åh! Så jobbigt när bilen krånglar. Modena bilar består ju så mycket av chipp nu för tiden. Vår stannade mitt på motorvägen en gång och det hade med elektroniken att göra, typ kortslutning i systemet.

Men vad härligt! Inget sug alls idag😀. Långpromenader gör susen!

Ha en fin kväll och hoppas det löser sig med bilen, men det gör det alltid😀❤️

Profile picture for user Rehacer

Go’kväll!
Tack vare underbara kollegors idoga försök med att få igång min bil i morse så lyckades dom tillslut. Slutade med att de kopplade ur batteriet som nollställde systemet och då startade bilen snällt igen. Hoppas den sköter sig framöver nu! Orkar inte lägga energi på såna saker.
Dagen har gått bra. Hade en snabb spontan men flyktig tanke när bilen startade att jag skulle fira med vin ikväll. Men den försvann lika fort när jag tänkte att jag är ju inte en person som dricker längre. Kändes som en seger att ta makten över tanken så fort! 🙌
Min sömn har förändrats de senaste nätterna. Från att ha varit nätter med mycket stökiga drömmar och mycket uppvaknande så sover jag numera som ett barn. Drömmer väldigt lite och sover djupt och gott. Ändringen kom efter 2 veckor nykter ungefär. Den tog jag tacksamt emot! 😴
Sov gott!

Profile picture for user Lavendelblomman

Sådana fantastiska kollegor du har!
Intressant det du skriver om sömnen. Jag har upplevt samma sak. För mig tog det ca 2,5 vecka innan sömnen ordnade upp sig. Skönt! Nu ska jag bara lära mig att komma i säng i tid också.

Profile picture for user Rehacer

Gokväll,
Bra dag idag.
Har jobbat hemma. Det är alltid lugnare, tystare och mer lättjobbat när jag sitter hemma. Att kunna kombinera det med att hantverkare kommer in och gör sitt jobb samtidigt som jag jobbar är ju en bonus.
Inget sug alls idag. Tacksam! 🙏
Yogaklass på datorn ikväll, mycket skönt. Kunde inte vara med förra onsdagen då jag var sjuk (har fått provsvar nu och det var Covid jag hade). Men ikväll kunde jag vara med. Yin Yoga testade vi idag, långa sköna stretchningar och nedvarvningsövningar. Var en betydligt lugnare person efter än före passet. 🧘‍♀️
Nu är det sovdags men känner mig inte alls trött. Får nog lyssna på ljudbok ett tag för att kunna somna.
Ha det fint! ✨

Profile picture for user majsan_nu

@Rehacer Härligt att du haft en fin dag! Så många som har eller haft covid o skriver om det här i forumet, oroande men det är så det ser ut. Du verkar vara på bättringsvägen, skönt för dig iallafall! Kanske du inte varit så jättedålig ?
Inget sug låter också fint 👍
Yoga har jag inte provat på, låter spännande o bra att kunna göra hemifrån! Har du hittat en speciell sida med övningar? Berätta gärna!
Ha det fint o hoppas sömnen infinner snart!
Kram 🤗

Profile picture for user majken_r

@Rehacer vad skönt att du är bättre! Hemma hos mig börjar slutet på karantänen närma sig. Så himla skönt med yoga, att bli lugnare och lite mer i balans. Gör alltid någon form av yoga innan läggas, ibland bara tre minuter typ. Men det stillar tankarna.
Hoppas idag blir en bra dag!🙏🏼🥰

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Låter skönt med yogan, tror det är superbra. Jag kör mindfulness från en app varje kväll, ca 20 min. Finns många olika övningar att välja på. Så avslappnade och skönt. Skönt att du hade en skön dag igår hoppas den blir lika skön idag🌷💕