Tack för grattis @Charlie70 ❤️ Och det känns som jag lagt mig på en lagom nivå för mitt eget dagliga bästa. Nu gäller det att ha tålamod i väntan på resultatet bara. Men om jag anser det vara belöning nog att jag faktiskt gör det jag har bestämt så känns det mer motiverande.

Kram 🐘

Full pott idag ✅ Endast godnattmeditationen återstår och den ska bli av! Hittade en app som heter Insight Timer, med lite olika meditationsprogram. Får prova mig fram lite, jag hittar nog mina favoriter. Börjar med ”Meditation för djup sömn”, 20 min med Anna Johansson. Om jag har meditationsprogrammet i mobilen så kan jag bara vända mig om och somna, till skillnad från youtube som jag måste stänga av för annars börjar den väl bröta med reklam precis när jag har somnat in.

Kettlebell för tredje dagen. Träningsvärk för andra dagen. Ajajaj. Men så fan heller att jag ska ge mig. Har promenerat i skogen, jobbat med lite föreningsarbete, och pratat i telefon i en timme med min äldsta dotter. En bra semesterdag.

Imorgon kör jag cirka 15 mil enkel resa för att hälsa på en kompis som nyligen har flyttat närmare sin dotter och sitt barnbarn. Ska bli spännande att se hennes nya lägenhet och närmiljön. Sen kör jag hem igen, jag måste titta till yngsta dottern på kvällen. Hon såg piggare ut idag på videosamtalet vi hade ikväll.

Kram 🐘

Ungefär fem timmar i bil har det blivit idag, men några timmar tillsammans med min kompis också. Mysig lägenhet har hon, och sen åkte vi till ett närliggande slott och åt god mat och tog en rejäl promenad. Tack vare morgonpromenaden fick jag ihop alla mina steg innan jag körde hem igen.

Kettlebell blev det när jag kom hem också, för fjärde dagen i rad. Idag kändes träningsvärken på tillbakadragande, i morse kunde jag böja mig ner och ta upp gullegrisarna utan att oja mig 🤣

Nu börjar min semestervecka närma sig slutet och det känns helt okej, för mycket och för lite skämmer allt. Det känns som jag har laddat mina batterier och jag har bokat in lite roligheter i feb-mars nu också. Jag behöver verkligen ha lite att se fram emot. Ska besöka äldsta dottern en helg i februari och att träffa min kompis på spa i slutet av mars ser jag verkligen fram emot. Vi tänker ta en sön-mån. Dels är priserna extra bra då och dels är det lätt för mig att vara ledig på måndagar. Då kan till och med min duktiga kollega klara sig själv om det inte finns en vikarie att tillgå.

Jag har en konsert bokad den 29/1, men den känns tveksam. Sannolikt skärps restriktionerna ännu mer typ då. Som trippelvaccinerad och med krav på vaccinpass hade jag känt mig rätt lugn för egen del, men vi får se hur det blir helt enkelt. Körsången planerar att dra igång igen den 17/2, med maxantal 50 personer.

Jag har förlikat mig med att vi alla ska ha skiten förr eller senare. Tricket är bara att vi inte får det samtidigt. Redan nu känns viss verksamhet hårt ansträngd. Hos oss på jobbet har vi inte haft något utbrott, men de allra flesta jobbar hemifrån. Och med trippelvaccinering lär vi förhoppningsvis inte bli alltför sjuka. Vi lär inte bli av med det här viruset, utan vi måste på något sätt lära oss leva sida vid sida med det.

Kram 🐘

Idag sov jag till 9.30. Ovanligt länge. Så dags när semesterveckan är slut 🤣 I mitt förra liv sov jag så länge jag fick, klockan 11 eller 12 var inte ovanligt. I mitt nyktra liv vaknar jag 7 eller 8, men jag försöker oftast ligga kvar. Kvällstrött och morgonpigg har jag blivit i nykterheten.

En sak jag dock måste sluta med är mina höneblundar. Dels har jag inte riktigt behovet, det är mest en dålig ovana. Och dels påverkar det min nattsömn negativt, och den vill jag verkligen få ordning på. Sen jag började med ”meditation för djupsömn” har jag sovit riktigt gott, framför allt hela natten. Det är knappt jag vågar skriva det, *ta i trä* Men det kan förstås lika gärna bero på att jag har haft en semestervecka och verkligen har lyckats släppa alla tankar på jobbet. Men jag fortsätter med meditationen!

Nu när det är dags för sommarrekryteringen att dra igång igen är jag så lättad över att slippa delta så jag knappt kan formulera det i ord. Det känns som jag har droppat en megastor sten i knät på min efterträdare. Att jag sen har embrejsat mitt nya jobb till fullo och fått upp tempot och halvautomatiserat stora delar av jobbet gör allt bara ännu bättre. Nu ska jag lägga in om lite ledigheter under våren för att planera lite roligheter - och sen är det bara att tuta och köra mot sommaren.

Idag påbörjade jag arbetet med att redovisa yngsta dotterns ekonomi för fjolåret. Jag är ju god man för henne och överförmyndarnämnden ska ha in alla papper senast 1/3. Jag har ju lite bättre tid på mig jämfört med i fjol, shit vad jag slet då. Jag fick ju inte ihop det i slutändan 😫 Jag är ju en matteidiot, så det är verkligen på gränsen för vad jag klarar av. Och allt måste ju sparas också. Nåväl, det ska gå bra. Det är alltid utgångsläget för mig. Det går bra. Gör det inte det så får jag hantera det då. Två timmar per dag lördag och söndag får det bli, tills jag är klar. Hellre göra lite i taget. Det är kanske bra om jag vaknar tidigt imorgon, men då gör jag väl inte det 🤣

9000 steg vid havet blev det idag 😍 Blåsigt, klarblå himmel och strålande sol. Fullt njut från början till slut. Imorgon åker jag nog till grannkommunen och promenerar 🤔 På hemmaplan går jag varje dag när jag jobbar, så det är bara skönt att komma iväg och se andra vyer. Noll träningsvärk idag också, tjoho! Från måndag ska jag öka tyngden på kettlebellen, från 4 kg till 8 kg. Armarna har jag inte haft ont i ett dugg än.

Kram 🐘

Gråtfärdig. Jag är verkligen en matteidiot 😫 Tycker att jag har fyllt i alla siffror rätt överallt men får ändå inte ihop det. Förstås. Hur kan jag vara så dum att jag utsätter mig för detta? Nåväl, jag får låta skiten vila ett tag, min hjärna funkar kanske bättre en annan dag. Jag har ju över en månad på mig att få ihop det.

Det har varit kallt men strålande fint här idag. Det blev ingen promenad i grannkommunen, jag tog en promenad häromkring på vägar som jag sällan går på istället. Tvätt och lite städ har stått på programmet också. Börjar bli lite rastlös och redo för att jobba tror jag. Även om det kan vara snärjigt är det ju så himla roligt att jobba, och på jobbet får jag ihop det varje dag till skillnad från med dotterns bokföring. Till slut får jag ihop det, och samma sak gäller förstås med dotterns ekonomi. Jag får ihop det, till slut. Redan imorgon ska jag börja dubbelkolla alla siffror.

Kram 🐘

Jaaaa! Jag fick ihop det 🤩 Kunde inte hia mig, efter en stunds paus var jag bara tvungen att trippelkolla. Och jag hittade några poster som jag hade glömt. Och sen fick jag ihop det! Seeeegeer 🙏🏻

Den här känslan lever jag länge på. Jag gör något jag knappt behärskar, får allt helt fel, kollar igen - och får rätt! Arbetsseger. Och resten av helgen blev plötsligt hur chill som helst - och det ska bli kul att jobba igen på måndag 😍

Kram 🐘

PS. Jag borde inte vara god man till min dotter med tanke på mina obefintliga ekonomiskills. Men jag vill inte släppa hennes ekonomi till en främling. Jag kör på tills jag blir dement och då får storasyster ta över. Men nu lovar jag mig själv att bokföra fortlöpande. Varje månad. Punkt.

Bra jobbat @andrahalvlek 💰💰💰
Och glöm det där med snille, allt man gör ofta blir man bra på. Dricka, sen inte dricka.
Den här veckan har jag tänkt mycket på hur jag kan använda mina nykter-skills i andra delar av livet. Vinterbad: det kan inte vara omöjligt svårt… nä det var det ju inte. Handlar om hjärnan.
Bokföring är vi kanske inte födda till men betyder inte att du/vi inte kan göra helt habila insatser.
Jag handhar mycket budgetarbete i mitt jobb. Då har jag ju en duktig ekonom till hjälp såklart. Men jag är inte längre nån rookie- har övat och övat. Kan ”läsa” budgetar nästan lika bra som bokstäver.
Är HELT säker på att du kommer att klara din dotters ekonomi galant- gäller lite grann att hitta något som är kul med det. Kul kan också vara avsaknad av att vara stressad 😥 Nytt år, nya rutiner.
Kram och njut av lediga helgen nu. 💕

Bra jobbat AndraHalvlek, en dag i förväg till och med. Så nu är du ledig idag. Ibland undrar jag om folk som säger att de inte kan matte. Särskilt en sån logisk person som du är när du tar itu med jobbet. Jag kan matte, tycker mig ha god koll på siffror, logik, redovisning. Troligtvis skulle jag ändå sitta som du och ha svårt att få ihop det eftersom det är lätt att det blir fel med siffror för mig. Perfektion är inte min starka sida. Däremot analys av vad som blev fel. Av det lär man sig mycket. Jag tror allt för många inbillar sig att de är matteidioter helt i onödan.
Å så har du kommit till den självklara slutsatsen att göra detta regelbundet. Haha tänkte jag… så låter det nu, nästa år är du där igen, men sen kom jag på att du ju är precis den som kommer att lyckas att få en sån grej på plats. Du kommer att schemalägga det här också. Och kom nu ihåg att även en matteodiot kan få siffror på plats, och även ett mattegeni kan ha det trassligt.
Njut av din lediga söndag!

@Sisyfos Risken är väldigt stor att jag sitter här och ojar mig precis likadant nästa år. Jag klurar därför på hur jag ska lägga till den nya vanan på bästa sätt 🤔 Jag tror verkligen på att stapla en vana på en redan etablerad vana. Att göra det direkt när jag betalar räkningar tror jag inte på, då är jag för trött. Det gör jag dessutom alltid i sista minuten och strax innan läggdags sista dagen. Vilken annan vana kan vara lämplig att knyta det till? Klurar vidare.

En stor anledning till att jag känner mig som en matteidiot beror på dålig självkänsla och självförtroende vad det gäller allt som rör matte. Jag är en ordmänniska. Siffror talar inte till mig alls på samma sätt. Jag går in i detta med inställningen: ”Jag är urkass på det här”. Samtidigt är mitt sinne inte vidöppet precis, det är snarare nästan som att dra ner rullgardinen.

Enda anledningen till att jag ens får ihop det är: 1) det här var femte gången totalt som jag gör det och tredje gången som jag väljer ungefär samma upplägg, 2) jag måste fixa det, ingen annan kan fixa det åt mig. Att bara göra det en gång om året har både sina fördelar och nackdelar. Att bryta ner det i småbitar och göra lite varje månad har typ bara fördelar. Tidsåtgången är nog densamma, eller till och med mindre, i slutändan.

Kram 🐘

Tack @Sattva ❤️ Klockan är 9 och det känns som solen inte vill gå upp idag riktigt. Men inget regn än i alla fall. Nåväl, sämre väder brukar betyda mindre folk på de populäraste vandringslederna. Inget ont som inte har något gott med sig 😉

Kram 🐘

Tack @Se klart ❤️ Det handlar absolut om vana. Det här är som sagt femte året som jag gör det. Eller fjärde? Suck. Inte tillräckligt upprepat än i min värld åtminstone. En arbetsuppgift som bara görs en gång om året är förstås svårare att sätta. Nu ska jag försöka bryta ner det i småbitar och förenkla ytterligare i det dagliga hela året. Bakom varje post finns ju ett verkligt agerande också, och man kan förenkla allt om man bara anstränger sig.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Gör du veckoplanering?? Jag planerar kommande vecka på söndagar efter frukost. Då hade jag lagt den där redovisningen i samband med det, en gång i månaden.

@Sattva Hmm, jag skulle kunna skriva i det i min kalender på ett fast datum eller en fast dag per månad. Det som står i kalendern blir gjort. Hmm, tack för input ❤️

Kram 🐘

Hittills på mitt schema har jag fått ihop 51 av 56 ✅ och jag tänker checka in kvällens godnattmeditation också. Har satt larm i mobilen för att påminna mig själv om mellanmål och kvällsmål, och det funkar bra att ställa en kettlebell mitt på golvet i hallen som en påminnelse. Riktigt bra resultat tycker jag 🤩 På de viktigaste bitarna har jag full pott - kettlebell har jag tex tränat varje dag, och promenaderna och noll choklad känns ju självklart sen länge. Nu gäller det bara att hålla i vecka för vecka, långsamt bygga upp vanorna tills de sitter i ryggmärgen.

Idag har jag varit rätt så aktiv här hemma med hushållssysslor. Måste passa på den helgen då jag inte sover hos dottern. Skrev en lista över saker som behövde göras och sen var det bara att stryka efterhand. En långpromenad vid havet hann jag med också. Till och med laga mat hann jag med, och det var verkligen länge sen sist. Jag har blivit så slarvig med att laga mat sen jag blev självsam. Men hämtmat är både dyrt och onyttigt i längden, så jag får skärpa mig på den punkten. En-två gånger per vecka bör jag hinna/orka laga mat. Jag lagar fyra portioner och sen kan jag äta rester under veckan. Jag börjar med att laga mat en gång per vecka.

Min mamma lagar ingen mat, det har hon inte gjort på många år. ”Det är så tråkigt att laga mat till sig själv.” Jag har tjatat på henne om det, att hon behöver äta nyttigare. Nu är jag precis som min mamma, och min äldsta dotter tjatar på mig om precis samma sak. Suck. Skärpning.

Imorgon är det jobb igen och det känns helt okej. Skulle förstås önska att jag kunde åka till jobbet fysiskt, men det får vänta några veckor tills den värsta coronasmittan har dragit över. Vi ska nog som sagt få skiten allihop, men inte alla samtidigt helst. Vård, skola och omsorg är hårt ansträngd pga sjukskrivningar nu har jag förstått. Jag är verkligen kräkstrött på allt som har med corona att göra 🤮

Kram 🐘

Skitmåndag. Men snart är den över och imorgon är det tisdag. Tisdagar är hundra gånger bättre än måndagar. Jag hittade av en slump ett för mig helt nytt lunchställe som jag ska prova någon dag. Inget ont som inte har något gott med sig 😉

Lite bekymrad över yngsta dottern 😢 Träffade henne ikväll och märkte att hon har rejält ont i nacken. Hon ramlade i duschen häromdagen och måste knäckt till nacken på något sätt. Det var riktigt svårt att åka ifrån henne ikväll, mammahjärtat skrek högljutt hela vägen hem i bilen. Instinkten att finnas för henne är så stark, det går liksom utanpå allt annat. Jag förstår föräldrar som har sina barn med utvecklingsstörning boende hemma hela livet, även om jag oftast av princip tycker att det är att göra dem en björntjänst. Vi föräldrar lever inte för evigt och inte förrän vi föräldrar backar kan personalen ta ansvaret fullt ut. Eller nästan fullt ut åtminstone - och på sikt fullt ut kanske. Men vissa dagar är det svårare än andra dagar.

Hennes pappa ska titta till henne imorgon och jag på onsdag kväll, helt lugn känner jag mig inte. Hon har ju svårt att uttrycka sitt mående, eller det är snarare svårt att utläsa hur hon egentligen mår. Vad kan möjligen vara överdrift och vad är allvarligt liksom. Man får gå lite på magkänsla där, plus att man förstås måste känna henne väldigt väl.

Somnade inte av godnattmeditationen igår, men jag fortsätter givetvis! Kettlebell hanns/orkades inte med idag, men imorgon ska det bli av igen!

Kram 🐘

Men så skönt att tisdagen är här då 🤩
Förstår din oro, känner igen. Det är jätteenkelt att veta vad man ”ska” som förälder men när det är skarpt läge är hela vår existens liksom programmerad att ta hand om våra barn. Inget annat. Fram till dess att de klarar sig själva. Om de inte har samma förutsättningar att klara sig själva fortsätter savann-människans kropp och hjärna att jobba utifrån savann-människans förutsättningar.
Inte konstigare än så.
Vi kämpar på med sömn och annat. Jag har iaf kommit i säng före 23 denna vecka- som än så länge endast inkluderar måndag. Hehe. Håller på att din tisdag levererar som kompensation för måndagen. Kram 😍

Tyvärr blev det en skittisdag också 😢 I morse hade hon 39 graders feber IGEN enligt personalen och jag fick ingen kontakt med henne på Messenger. Ont i nacken och ont i ryggen. ”Ungefär vid njurarna” sa personalen 😱 Personalen jag pratade med, som var ansvarig dagtid, tillhör de svagare korten på bygget och han är så osäker på allting att jag får psykbryt på honom. Försökte få tag på dotterns pappa, men han svarade varken på telefon eller sms. När jag väl fick kontakt med dottern på Messenger skrev hon ”hjälp mig” och det kändes som hjärtat slets ur bröstet på mig. Samtidigt var jag tvungen att jobba eftersom min kollega behövde gå på ett läkarbesök och avvika redan kl 13.30. (Jag blir stressad bara av att skriva om det.)

Klockan 16 ringde dotterns pappa och det var hans telefon som hade ballat ur. ”Det har varit lugnt och skönt idag.” Lugnt och skönt 😫 Vet inte hur många sms och samtal jag har haft med boendet under dagen samtidigt som jag på sms och telefon har jagat dotterns pappa, samtidigt som jag försökt koncentrera mig på mitt jobb. Så många gånger har jag tänkt: ”Jag skiter i det här, jag åker och hämtar hem henne”. Men jag kunde inte avvika, det fanns ingen som kunde ta över eftersom min kollega slutade kl 13.30 idag pga läkarbesök.

Till slut, vid femtiden, åkte hennes pappa till boendet och sen följde dottern med sin pappa hem. Först då kände jag mig lite lugnare. Sen ikväll började hon tjata på Messenger om att vi två ska äta på McDonalds på fredag kväll, och då kände jag igen henne. Älskade jävla unge ❤️

Oron för henne kan verkligen dränera mig fullständigt. Jag har verkligen inte bearbetat vår tuffa resa ihop för fem öre. Alla jobbiga känslor kommer tillbaka som en spann vatten. 22,5 år - från mardrömsförlossningen till nu. Och det tar aldrig slut. Den insikten är nästan tuffast. Vem ska ta hand om henne när vi föräldrar inte finns längre?

Efter hennes mess om McDonalds började jag stortjuta, sittande i bilen på Maxis parkering. Helt slut. För första gången på väldigt lång tid tänkte jag: ”Den här känslan brukar jag dricka vin på”. Men det gjorde jag förstås inte, jag fortsatte gråta en stund till istället.

Ingen kettlebell idag heller, men mina 12.000 steg har jag fått ihop och mina måltider har jag skött. Och godnattmeditation ska det bli.

Onsdag blir en bra dag. Det känner jag på mig.

Kram 🐘