Idag har jag varit vit i 24 dagar. Igen.
Det är ju inte så illa. Men varje gång har jag börjat om och tagit ett glas, som blivit två, som blivit flera.
Jag tror det är sista gången jag slutat nu. Men varför är det så svårt?
Min kropp tar stryk och denna gången har den sagt ifrån rejält. Kanske kan jag låta den få vara ifred nu?
Varför känns det som om allt det roliga tar slut utan alkohol?
Varför tycker jag att god mat och roliga stunder bara kan njutas ordentligt tillsammans med alkohol?
Varför är "att unna sig" nästan alltid förknippat med dricka?

Jag vet inte om detta ska vara en dagbok (igen) eller om jag kommer att glömma att skriva.
Jag förväntar mig inga kommentarer eller svar på mina frågor, men det är skönt att ha en plats att återvända till när jag känner att jag behöver.
Kanske ska jag gå på ett AA-möte.
Kanske klarar jag mig ändå.
Nästa milstolpe i min app är 30 dagar. Det är bara några dagar kvar, mindre än en vecka. 30 dagar. Det borde jag klara.
Idag ska jag iaf inte dricka.

Grattis till 90-dagar. Så trist att du har huvudvärken kvar. Jag har ju min muskelvärk som man inte hittar någon orsak till. Jag ska prova nåt som heter FoodMap. Egentligen ett sätt att behandla/undersöka magproblem, men jag ska se om det har effekt på smärtan i min kropp. Jag har periodvisa problem med magen, så det kanske hänger ihop. När jag var yngre hade jag ibland migrän som definitivt var orsakade av magen (syran i magsäcken).
Kanske skulle vara nåt för sig också att testa. Man inleder med att utesluta allt som är känt för att irritera magen och kopplar sen in olika födoämnen efterhand. På nåt sätt har jag svårt att tänka mig att det är ”normalt” att ha ont. Eller svårt att acceptera snarare. Det borde finnas en orsak och därmed också en lösning. Hittar man ingen orsak borde det kunna försvinna. Men det kanske är naivt att tänka så.
Fick ett tips av Majaela i min tråd angående smärtan, ska testa det också. Det måste gå att få bukt med det tänker jag. Huvudvärk som du har är ännu värre. Lider med dig! Hoppas, hoppas att du hittar nån lindring eller bot för den delen. Och alkoholfrihet har nog bara gynnsamma effekter ändå.

@Sisyfos tack för svar. Jag har kronisk inflammation i magen så det är ju ett problem.. äter snällt och tar syrahämmande. Huvudvärken har jag haft i 25 år, till och från, nu går jag på förebyggande medicinering för den och försöker leva snällt. Det går sådär.
Vi får se hur det blir framöver, ska på vidare undersökning för nåt de hittade på ultraljud när de kollade buken. Inte kul alls men skönt att bli kollad iaf.
Hoppas du får må bättre!

Den 9 februari har jag 100 nyktra dagar. Då ska jag fira med en ny tråd.
Det känns som om jag kan ändra titel då - men jag vet att det är förrädiskt. Någon gång kommer jag att tänka "äh bara ett litet glas kan ju inte skada". Men jag hoppas att jag direkt efter kan tänka "jaja men inte idag".

@Surkärring Fint mål att se fram emot! Titeln kan du ju ändra, den står bara för det du kände när du startade. Nu kan du ändra till en titel som speglar din känsla idag. Det kommer inte att förändra din inställning och kamp mot alkoholen, det tar du med dig från Surkärringen till din nya tråd😀.

Du är en bra kämpe, ser fram emot att läsa i din nya tråd i februari🌷💕

Idag har jag sådan jobbig ångest. Det känns som om det kör runt i magen, en diffus märklig obehagskänsla. Det påminner lite som bakfylleångest, men utan huvudvärk och diarré.
Jag tycker inte att jag borde känna såhär. Men samtidigt är det inte konstigt, jag har skrivit ett viktigt prov för mig och jag är nog mer orolig än jag trodde jag skulle vara, kring om jag klarat det eller ej. Om en timme ska jag lämna blodprov för vårdcentralen. Det är samma sak, jag tror inte jag behöver vara orolig, men jag har svårt att låta bli. Blodprover ska ju hjälpa att utesluta vissa saker, men ändå är jag så rädd att jag ska få veta något negativt. Jag är nog helt enkelt rädd. Jag hoppas att rädslan släpper så småningom och kan bytas ut i lättnad. Lättnad över att ha klarat provet och lättnad över att blodproverna ska vara bra.
4 dagar kvar till 100...

@Surkärring Grattis!🎉🌟💫💪💐superbra jobbat! Hur mår du? Såg från ett tidigare inlägg att du hade sådan ångest, skrivit ett viktigt prov och lämnat blodprover. Mycket på en gång!