Läst ikapp lite här. Vi har ju följts åt förut. Stor igenkänning på så mycket! Jag lever också själv. Kampen, ensamheten. Och sen den där destruktiva relationen med MrA. Jag ser att du är på gång just nu! TVÅSIFFRIGT! Men hallå så jäkla bra! Ser att du varit krasslig, hoppas du mår bättre idag!

Grattis till två veckor och så bra reflektioner @rehacer och alla ni andra. Pussla bakåt hjälper ”framåt” och här och nu. Allt hänger ihop. För mig har det - trots skam och skuld- varit värdefullt att omfatta de där alkoholdränkta delarna som en del av mig- men som hör till dåtiden. För alltid kommer alkohol att vara en risk. Men det var mycket i mitt liv som jag i efterhand kan se. Svåra grejer. Tror på att vara snäll mot den där personen som inte såg nån annan utväg. Nu har vi den- utvägen. Kram 🤗

@Rehacer Hej! Hur ser din dag ut idag? Tror inte jag hörde något från dig igår?
Hoppas allt är väl, min dag idag ser ut som mina flesta andra dagar! Fortfarande a-fri, ganska trött o har inte så mycket för mig...
Kram från mig till dig!

@majken_r @Futurista @Se klart @majsan_nu @Varafrisk Blir glad att höra ifrån er, det ger mig mer kraft än ni tror! 🌸 Dag 17 för mig idag, det tickar sakta på med A-fria dagar.
Jag är lite less & uttråkad, har varit det hela helgen. Inte haft något direkt sug men har känt mig omotiverad att ta tag i saker & jag har haft en lite hopplös känsla. Kanske har det med att jag varit helt ensam i över en vecka pga att jag varit sjuk, å det gör ju ingen människa glad..
Imorgon ska jag iallafall till jobbet, har typ bara jobbat 2 dagar sen 23/12! Först hade jag semester & sen blev jag ju som sagt var sjuk. Det lär vara massor att göra.. och jag vet att mitt sug triggas av stress. Är lite spänd över det faktiskt. De här lediga och sjuka dagarna har på nåt sätt varit en safe zone för mig. Jag bor lite lantligt och har inte SB runt knuten. Men imorgon ligger det på vägen hem. Vet att jag kan stå emot och vet oxå att jag kommer göra det, men det känns så sjukt trist att behöva göra det.
Hatar att jag inte kan dricka normalt, hatar att jag vill ha nåt jag inte tål. Det suger!!
Men jag kämpar vidare. Nåt ska jag väl hitta som framöver kanske som får mig avslappnad, glad och bekymmersfri.
Hej hopp!

@Rehacer Dag 17 - det är ju superbra, "bara" det skulle ju ge dig positiva känslor! Men om du är hemma o känner dig krasslig känns det väl lite (mycket) trist... Hoppas du tar tag i det positiva o att du ska känna dig lite bättre vartefter! Det är trots allt ett fint beslut du tagit o det ska du vara glad över tänker jag!
Styrkekram till dig! 🥰👍💪

@Rehacer kände mig mer less och uttråkad tidigare än jag gör idag. Tänker att med tiden minskar tristessen i samband med att mindre tankar går till det där vinglaset och avslappningen. När vanorna blir nya vanor utan alkohol. När tankarna blir nya tankar utan alkohol. När tankarna på bolaget bleknar och det blir som vilken affär som helst, eller i alla fall inte triggar suget. Kan vara bra att ha en plan för din befarade stress som triggar suget. Kanske skriva lista på vad som ska göras, prioritera och göra en rimlig att göra lista för varje dag? Förmodligen är det ångest du känner enl Anders Hansen i boken Depphjärnan. Ångest är när man i förväg är orolig och befarar att något ska hända i framtiden och stress det som sker i stunden. Kanske försöka släppa tankarna på hur mycket det lär bli att göra på jobbet nu och se hur mycket det verkligen är att göra när du kommer dit imorgon. Göra lista och prioritera då.

Kanske triggas suget redan nu då du oroar dig dels för jobbet och dels för att du ska köra förbi bolaget? Att det skapar mer tristess för att du hatar att du inte kan dricka normalt och för att du bestämt dig för att inte dricka imorgon? Att du har dubbla känslor om alkohol just nu?

Kämpa på! Det är tufft men du är stark💪🌷💕

majken_r

På väg att somna så det blir en kort men varm hälsning. Du fixar detta. Jag tror på dig och att det kommer mer uppåt tider framöver. Heja dig!! Kram o sov sött🙏🏼💕@Rehacer

@vår2022 Arbetsdagen gick fort, men när jag skulle åka hem startade inte bilen. 😕 Frågade bilfirman/verkstaden bredvid jobbet om hjälp men han kunde inte få start på den heller.
Fattar inte varför, för bilen är inte gammal och har alltid startat utan bråk.
Men det blir morgondagens ta-i-tu-med, orkar inte grubbla över det ikväll. Lånade en av bilarna på jobbet så jag tog mig hem iallafall.
Tog en långpromenad när jag kom hem, skönt att direkt rensa tankarna.
Inget sug alls idag. Tacksam! 🙏

@Rehacer Åh! Så jobbigt när bilen krånglar. Modena bilar består ju så mycket av chipp nu för tiden. Vår stannade mitt på motorvägen en gång och det hade med elektroniken att göra, typ kortslutning i systemet.

Men vad härligt! Inget sug alls idag😀. Långpromenader gör susen!

Ha en fin kväll och hoppas det löser sig med bilen, men det gör det alltid😀❤️

@Rehacer Åh! Så jobbigt när bilen krånglar. Modena bilar består ju så mycket av chipp nu för tiden. Vår stannade mitt på motorvägen en gång och det hade med elektroniken att göra, typ kortslutning i systemet.

Men vad härligt! Inget sug alls idag😀. Långpromenader gör susen!

Ha en fin kväll och hoppas det löser sig med bilen, men det gör det alltid😀❤️

Go’kväll!
Tack vare underbara kollegors idoga försök med att få igång min bil i morse så lyckades dom tillslut. Slutade med att de kopplade ur batteriet som nollställde systemet och då startade bilen snällt igen. Hoppas den sköter sig framöver nu! Orkar inte lägga energi på såna saker.
Dagen har gått bra. Hade en snabb spontan men flyktig tanke när bilen startade att jag skulle fira med vin ikväll. Men den försvann lika fort när jag tänkte att jag är ju inte en person som dricker längre. Kändes som en seger att ta makten över tanken så fort! 🙌
Min sömn har förändrats de senaste nätterna. Från att ha varit nätter med mycket stökiga drömmar och mycket uppvaknande så sover jag numera som ett barn. Drömmer väldigt lite och sover djupt och gott. Ändringen kom efter 2 veckor nykter ungefär. Den tog jag tacksamt emot! 😴
Sov gott!

Anonym31513

Sådana fantastiska kollegor du har!
Intressant det du skriver om sömnen. Jag har upplevt samma sak. För mig tog det ca 2,5 vecka innan sömnen ordnade upp sig. Skönt! Nu ska jag bara lära mig att komma i säng i tid också.

Gokväll,
Bra dag idag.
Har jobbat hemma. Det är alltid lugnare, tystare och mer lättjobbat när jag sitter hemma. Att kunna kombinera det med att hantverkare kommer in och gör sitt jobb samtidigt som jag jobbar är ju en bonus.
Inget sug alls idag. Tacksam! 🙏
Yogaklass på datorn ikväll, mycket skönt. Kunde inte vara med förra onsdagen då jag var sjuk (har fått provsvar nu och det var Covid jag hade). Men ikväll kunde jag vara med. Yin Yoga testade vi idag, långa sköna stretchningar och nedvarvningsövningar. Var en betydligt lugnare person efter än före passet. 🧘‍♀️
Nu är det sovdags men känner mig inte alls trött. Får nog lyssna på ljudbok ett tag för att kunna somna.
Ha det fint! ✨

@Rehacer Härligt att du haft en fin dag! Så många som har eller haft covid o skriver om det här i forumet, oroande men det är så det ser ut. Du verkar vara på bättringsvägen, skönt för dig iallafall! Kanske du inte varit så jättedålig ?
Inget sug låter också fint 👍
Yoga har jag inte provat på, låter spännande o bra att kunna göra hemifrån! Har du hittat en speciell sida med övningar? Berätta gärna!
Ha det fint o hoppas sömnen infinner snart!
Kram 🤗

majken_r

@Rehacer vad skönt att du är bättre! Hemma hos mig börjar slutet på karantänen närma sig. Så himla skönt med yoga, att bli lugnare och lite mer i balans. Gör alltid någon form av yoga innan läggas, ibland bara tre minuter typ. Men det stillar tankarna.
Hoppas idag blir en bra dag!🙏🏼🥰

@Rehacer Låter skönt med yogan, tror det är superbra. Jag kör mindfulness från en app varje kväll, ca 20 min. Finns många olika övningar att välja på. Så avslappnade och skönt. Skönt att du hade en skön dag igår hoppas den blir lika skön idag🌷💕