Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

@Qwer1 Hej, jag säger också välkommen tillbaka! Du har ju tränat en del på att vara a-fri. Nu kan det bara bli bättre, du vet en del knep som funkat, du vet vad som får dig att falla o du är tillbaka här!!!
Jag fortsätter heja på dig!
🤗 kram

@Qwer1 Vet du, min hörförståelse på engelska har blivit MYCKET bättre som en bieffekt av nykterheten. Craig Beck är dessutom väldigt tydlig, brittisk engelska, och radiopratare från början så han är inte svår att förstå. Han artikulerar väldigt bra.

Kram 🐘

@Qwer1 Men hej! Är du tillbaka i din första tråd nu - ett positivt tecken! Skönt att du inte är sugen på öl 👍
Heja, Heja, Heja!!!
🤗 Välkommen tillbaka kram!

@Qwer1 Skrev just ett inlägg i min tråd om min dag, inte så pigg men a-fri 💪 Så det pinnar på med det a-fria livet, skulle bara vilja vara lite mer pigg o aktiv...
Kul att höra från dig, du verkar inte vara a-sugen du heller o det får vi vara tacksamma för 😀
Kram 🤗

@Qwer1 Ja, det går verkligen både upp o ner... Du har säkert lite egna tips o det finns ju massor här att ta del av! Hoppas du hittat något som var hjälpsamt. Många får ju hoppa upp på hästen igen o ta nya tag! Du kan väl skriva o berätta hur det går för dig...
Jag hejar på dig 🥰👍💪
Själv har jag kommit en bit på väg men det är verkligen ingen enkel resa!
Kram 🤗

Tredje dagen idag. Känns bättre för varje dag må jag säga! Vill ska bara dricka när det är fest eller tillställning. Trött på att slösa pengar på öl varje dag.

Tredje dagen idag. Känns bättre för varje dag må jag säga! Vill ska bara dricka när det är fest eller tillställning. Trött på att slösa pengar på öl varje dag.

Hej Qwer1, vill titta in och säga hej, du går framåt åt det håll du vill med alkoholen hur motigt det än må vara mellan varven. Om jag förstår dig rätt att du nu är alkoholfri och är inne på tredje dagen. Imponerande och säkerligen inspirerande för flera här inne som läser och följer dig. Berätta gärna mer, om du vill, vad är det som hjälper dig de dagar som känns som tuffast att det ändå går din väg?

Långsiktiga målet är att alkoholen får finnas men när det är fest eller någon tillställning låter som ett klokt mål och som också passar in i det du nämner om ekonomin också, du ser flera vinster för dig med detta.

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Tänker ibland på helheten i det där med beroendet. Du dricker 2,5 liter öl varje dag. Beroende på styrka så är det ju en ansenlig mängd alkohol. Men öl innehåller ju också mycket annat. Normalt blir man ju väldigt mätt på så mycket öl, så jag tänker att din kropp måste vänja sig också med ett annat kaloriintag om du slutar.
Snus och kaffe låter som en dålig ersättning, men du kanske äter ordentligt också. Annars är ju det ett tips, börja äta sunt för att må bättre. Lycka till nu, bra kämpat!