Jag kommer inte ihåg hur eller varför det började. Men sakta sakta började jag/vi dricka vin till vardags. I början tror jag det bara var någon gång ibland, men de senaste åren har det blivit varje dag. Vi delar på en flaska på kvällen. Oftast är det min idé (99%), det är jag som ställer frågan ’Vill du ha något att dricka?’. Jag behöver inte precisera vad det gäller för dryck. Ibland säger han nej, han vill hellre bara ta sig ett glas rom eller whiskey och för honom räcker det. Då står jag där och undrar - men jag då? Jag är inte så förtjust i starksprit, jo bara gin & tonic. Men det är vinet som har tagit över. Så, jag kan öppna en flaska för att ta ett glas, det kan bli två. Ibland räcker det, men då står ju flaskan kvar till dagen därpå och då dricker jag upp den till lunchen istället. Ibland tar han ett glas och jag tömmer resten av flaskan, lika bra för då finns ju ingenting kvar till dagen efter.

Jag har under många år jobbat på samma ort där vi bor, så jag har gått hem på lunchen.
Vi bor inte i Sverige utan i ett land där man kan köpa alkohol i matbutiken. Ibland när jag inte har planerat min lunch har jag gått förbi matbutiken på vägen hem, och då slinker en flaska vin ner i korgen, både till lunch och till middag. Jag har även hittat en webbsida som säljer alkohol, med express leverans på 24h. De har fantastiska erbjudanden och ibland erbjuder de gratis leverans - då måste man ju passa på…
Nu har jag bytt jobb, men får jobba hemifrån flera dagar i veckan. Då blir det också lätt att ta sig ett glas.

Min sambo dricker inte som jag. Han behöver inte dricka, egentligen konstigt då han inte kan eller vill sluta röka. Han kan ta sig ett glas eller två och sen är det bra. Han dricker aldrig på lunchen, varken på vardagar eller helger.

Det här är inte den första gången jag försöker. Vad jag försöker är inte riktigt klart ännu, men här och nu är det att inte dricka. Varje dag utan är en bra dag.
Jag har gjort vit månad tidigare, jag har haft uppehåll på flera veckor pga medicinering, så jag vet hur skönt det är att inte dricka. Att vara sig själv, vara hel. Att veta att när jag skrattar så är det för att JAG tycker något är roligt. Att veta att när jag blir arg och bråkar, då är det för att JAG är arg, inte för att jag är berusad. Den där känslan att vara fri.

Jag har tidigare pratat med min sambo om mitt problem. Han säger ’ok, då drar vi ner på drickandet’, men det är ju lätt för honom att säga, han har ju inte samma dragning som jag.

Den här gången så har jag inte sagt något, bara anmält mig till programmet här och i och med det också börja skriva offentligt. Jag har skrivit för mig själv under de tidigare gångerna, men nu tar jag steget och låter andra läsa.

Idag är jag inne på dag 4 och det känns bra.

Hahahah!
Jag klarade dagen. Erkänner att idag var det tuffare, mycket stress och jag hade gärna satt mig med ett glas vin nu på kvällen. Men det gjorde jag inte och tur var väl det, för annars hade jag inte hunnit / kunnat hinna med allt som jag gjort.
Kom på en sak, men jag tar det i morgon - nu stupar jag i säng och väckarklockan står på 4h15, dottern ska i väg på ny träning /tävling igen.
Gott natt alla ni kära AH vänner 😴

Igår köpte jag alkohol fri öl i mataffären, tänkte att det kunde vara bra/gott (eller egentligen vet jag inte vad jag tänkte).
Senare när jag stod och fixade i köket på kvällen tänkte jag, nu skulle det vara gott. Men då kom jag på, att det jag egentligen vill, det är ju att ändra mitt drickande. Då ska jag ju inte stå och dricka öl (även om den är alkoholfri) en vardagskväll bara för att jag lagar mat eller för att jag känner för det. Så jag tog ett glas 'Coola Viola' istället (sodastream blandat med violsaft).

@cthd

Jaha,då var jag inte ensam i den tankevurpan.
Gjorde samma sak, köpte några olika a- fria öl för att se vilken som var godast, har aldrig smakat sånt tidigare.
Skulle ta en till helgmaten, kom hem med ölen o kom på att varför skulle jag behöva ha ett substitut till alkoholen, hur tänker jag.
A- ölen åkte in i skåpet på studs.

@cthd @Jan.3. Ja, varför dricka alkoholfri öl egentligen? Har druckit någon då och då vid speciella tillfällen. Inget som jag triggats av. När jag köpt hem någon gång har jag köpt öl med 0,0% alkohol. Det finns ju alkoholfri öl med 0,5% alkohol och den räknas som alkoholfri.

1+1+1+1...
En dag i taget och vips har jag klarat 20 dagar , och i morgon checkar jag av 3 veckor ☺️
Vissa bättre än andra, det är bara att köra på och ta dagen som den kommer.

Jag återkommer i mina tankar om vad mitt mål är: Att förändra mitt drickande, alkoholen inte ska ta en stor plats i mitt liv. Ändra mitt sätt att se på varför jag dricker och vad det ger mig för stunden och i längden. Jag har valt att inte dricka under programmets gång, dvs 10 veckor, och det känns avkopplande att just kunna få fundera i lugn och ro under den här tiden om hur jag vill ha det i framtiden.

'Varje dag är en ny möjlighet att förändra ditt liv'
Fin fredag! 🐯

Dag 22 avklarad!
Härlig dag med sol - lång hundpromenad och sedan eget yoga pass. Blev en eftermiddagslur i soffan - tyckte jag var värd det. Ny patron till sodastreamen, så nu blir det påfyllning i glaset 😆
Trevlig lördagskväll till er alla!

Bara för att...

Den där lilla filmen i programmet (v3 om att kartlägga sina vanor) har fått mig att verkligen tänka efter. Den stämde så bra in på mig och det hjälpte mig att härom dagen berätta för en av mina bättre kompisar om mitt 'uppehåll'.
När jag sa att jag inte dricker nu och preciserade att det var lite mer än en vit månad blev hon orolig, hon trodde först att jag var gravid 😂, och sen att jag var sjuk. Men när jag sen kunde förklara så förstod hon och blev glad över mitt beslut.

Det blir helt enkelt för mycket när man tänker:
Vilken skitdag, jag tar ett glas vin
Vilken bra dag, " - "
Det snöar, " - "
Det är sol, " - "
Det är onsdag, " - "
Jag mår bra, " - "
Jag mår skit, " - "
Jag måste..., " - "
Jag slapp, " - "
Bara för att, " - "

Dagarna går på, och jag har befunnit mig i flera situation där jag tidigare hade druckit (middag på restaurang, stressig dag på jobbet, goda nyheter, lunch med tjejkompisarna). Situationer som jag nu klarat galant. Jag samlar på dessa, liksom checkar av på en lista av vad jag klarar att göra utan att dricka. Och så tänker jag, j-ar vad jag är bra!

Ha en så finfin söndag! 🐯

Dag 25 inloggad i alkoholkalendern.
Det rullar på, dag efter dag. Det känns faktiskt helt naturligt att inte dricka när jag lagar mat eller när vi äter.
3 vinflaskor ligger uppe på hyllan, där även all annan starksprit står - jag brukar titta upp och tänka 'jaha, där ligger ni', och sen är det inget mer med det. Dom får ligga kvar där så länge.
Jag vet inte varför det känns lättare den här gången, men det bara gör det. Just nu är jag inte sugen på att dricka.

Hejar på er alla!
Kämpa på när det är motvind och njut när rullar på!
En dag i taget.
🤗🐯