Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

Vaknade mitt i en dröm. Sådär lite rörig som drömmar kan vara.
Jag och min man som vandrade runt och tittade på hus och människor som skottade drivor med snö. Mörkt och lite fult. Jag sa att det är tur jag inte bor där längre. Plötsligt sitter vi i en liten bistro och jag ser att jag dricker rödvin. Blir helt förkrossad! Hur kunde jag, hade visst glömt att jag inte ville.. inte märkt att jag fått vinet.
Det märkliga var att jag var förkrossad över att jag skulle behöva börja om att räkna dagar..det som var så viktigt för mig. Sen märkte jag att vinet var helt oviktigt och smaklöst. Tittade på glaset och förstod inte varför vin hade blivit ett problem när det var så smaklöst.
Sen vaknade jag till och låg och funderade på drömmen och känslan jag vaknade i.
Tänkte att jag vet att det kan vara hur smaklöst som helst, hade jag druckit ett glas hade jag druckit fler oavsett. Det ska jag komma ihåg, inte glömma.
Så, processen fortgår. Både i vaket och sovande tillstånd.
Nu blir det kaffe och en ny nykter dag!

@majken_r Man kan lära sig mycket av sina drömmar. Det är det undermedvetna som talar till en, det ska man lyssna på. Jag tycker också att det är intressant att tyda mina drömmar, man kan få tag på något viktig som håller på att hända, något som leder en framåt i utvecklingen att lära känna sig själv ordentligt.

Ha en fin dag🌷💕

majken_r

Precis, jag lägger mycket vikt på känslan. Hur var den i drömmen och när jag vaknar. Intressant! Ha det fint🥰 @vår2022

@majken_r
Man bearbetar nog en hel del i drömmen, det är intressant! Kan tycka att det är rätt skönt att vakna och inse att det bara var en dröm. 😊
Njut av ditt kaffe och en ny dag!

majken_r

Tacksam för positiva förändringar som sker. Igår kväll firade vi lite här hemma, bra nyheter. Insåg efter ett tag att det här är nytt, inget bubbel?! Inte ens tänkt tanken. Jösses. Och plötsligt kändes dessutom konstigt att tänka att jag ens skulle vilja dricka bubbel på en onsdag med familjen. Så något har helt klart hänt. Tar in detta för lagring, tas fram när suget slår till.
33 dagar, en dag o taget. Ha en fin dag!

@majken_r Ja, plötsligt händer det!😁. Titta på några avsnitt av Renees brygga igår där det skålas och dricks hela tiden och sommar. Inget hände med mig, försökte nästan framkalla sug men det kom inte! En skålade i vatten, kändes så fräscht🌞

majken_r

@vår2022 det är ju jätteskönt! Och hoppfullt att det kan bli så. Blir triggad ibland av bilder/filmer. Ibland bara av att läsa ordet vin. Men alltmer ofta inte. Som sagt, hoppfullt!

@majken_r Positiva tankar o Positiva minnen ska vi spara på, precis som du skriver.
Spara o kunna plocka fram när det behövs... Tur att det finns många sätt att fira, alkohol behövs inte. Inte bubbel heller. Hur firade ni? Tips är alltid fint att få...
Hursomhelst låter du nöjd👍
Kram 🤗

majken_r

Det var mer ett semla, kaka, glass-firande. Men trots det så hade jag utan tvekan haft bubbel till. Bara för att alla tillfällen att fira gjorde det möjligt att dricka. Helt galet.. det gör mig lite illa till mods att inse det, sådär på riktigt, hur stor plats vin och bubbel tagit i mitt liv.. Känns väldigt skönt att ha förändrat det nu. Hoppas du får sova gott!! Kram😴@majsan_nu

@majken_r Det låter smaskens! Och skulle det vara bubbel då låter det som att sockerdricka skulle passa perfekt 😀 Kram o god natt 🤗

@majken_r
Låter fint att fira utan bubbel! Men jag var likadan innan, klart vi ska ha bubbel (i alla lägen och tillfällen). Kan tänka mig att det var häftigt att bara upptäcka att du glömt det denna gången! Vi avprogrammeras sakta sakta och nya situationer dyker upp som är precis lika trevliga utan det där bubblet.
🤗

majken_r

Men, precis. Upptäcks nya trevliga stunder och saker. Ligger nu i soffan och tänkte precis att för några veckor sedan så hade jag haft ett glas i handen. Passar på att njuta av alla tillfällen där MrA lyser med sin frånvaro 🥰@Rehacer

@majken_r Ny dag o jag tror du firar fem veckor a-fri! Stämmer det?
Hursomhelst önskar jag dig en fin (a-fri) söndag 👍
🤗 Kram

majken_r

Vaknar och måste skriva det som finns i mina morgontimmar, lite yrvaken men..
Har tänkt en del på hur det kommer sig att jag plötsligt (?) kan vara alkoholfri utan att liksom konstant brottas med tankar om vin, sättaguldpåtillvaron-tankar, att jag vill unna mig eller att det fysiskt rasar ett sug i mig i bakgrunden hela tiden?
När jag såååå många gånger försökt vara måttlig, inte dricka ensam, inte på negativa känslor mm.
För 39 dagar sedan bestämde jag mig, igen, för att ta ett uppehåll. Hade då läst här och aktivt jobbat med att försöka analysera mina triggers och riskfällor i ca tre månader. Drack mycket mindre men fortfarande för ofta på fel sätt.
Något hände denna gång när jag satte mitt mål på 100 dagar (lite sådär motvilligt inspirerad av kloka människor här)
Det där konstanta malandet och suget, vetskapen att efter mina dagar skulle jag unna mig ett glas (4) infann sig aldrig.
Visst kommer det sug, och visst kämpar jag. Men inte alls på samma sätt.
Igår kom jag på känslan. Den är som de gånger jag hysteriskt försök hinna till systemet, med tunnelseende och ångest och gjort typ allt för att få mitt vin. Men, inte hunnit. Om det varit en lördag och jag då insett att nu blir det inget förrän måndag. Då har suget plötsligt tagit en paus. Tills systemet öppnat. Nu är det så hela tiden dessa 39 dagar. Som om systembolaget är stängt, en paus.
Fast nu är ju det öppet. Men jag ser det liksom inte.
Det är så fascinerande.. Fattar inte..men är tacksam för varje dag det känns så.
Jag kommer klara mina 100 dagar. För det handlar inte längre om att klara utan att jag vill ge mig själv detta. Inser och känner att det faktiskt ligger något i det där med att vara fri en längre period. Nyfiken på det.
Önskar er alla en bra dag (och önskar mig fortfarande en ”gilla-knapp”)
🌱

@majken_r Om det fanns en gilla knapp hade jag tryckt på den massor av gånger🤗. Vad skönt med din insikt om att det handlar om att du vill ge dig detta och inte längre handlar om att klara av. Att du ändrat fokus på ditt tänkande om alkohol. Så har det varit för mig också. Skrattar lite åt uttrycket sättaguldpåtillvaron-tankar, egentligen ganska utslitet och kanske ett budskap från alkoholdjävulen😂. Hur många gånger bli det inte sättaångestskamkantpåtillvaron istället? Så bra jobbat av dig och nu redan 39 dagar!🎉🌟 minns när det var dag 1.

Ha en fin och skön onsdag💕🌷