Hej, ja, det är ju lite mer än det du siktat på tidigare, bra att du tar nya tag. Har du någon taktik för att lyckas nå ditt mål? Programmet på Alkoholhjälpen eller Riddargatan 1 är bra tror jag, för att ta sig vidare och stå fast vid sitt beslut. Jag mår bra. Har druckit ett glas hittills 2022. Och när man vant sig av med vin är det inte så gott som man tror, för mig i alla fall. Jag tror det där "goda" skruvades upp rätt mycket av det psykiska beroendet...

Hej, jag tror du skulle behöva tänka om kring drickandet, jag får känslan av att det är alkolen som styr lite för ofta, och får dig att ändra dina mål. Du skrev vid påsk att du skulle ta en vit månad, ska du inte satsa på det istället? Bryta tänket kring att vinet är något viktigt som man vill ha i sitt liv till varje pris.. Min åsikt är att har man en gång haft alkoholproblem så ska man inte sätta ribban till att dricka ett par dagar varje vecka, då tror jag att problemet snabbt kommer tillbaks. Låt hjärnan få en chans att återhämta sig, det är så skönt när man verkligen rensat ut alkoholen.

Jag tycker att du kämpar på bra MiLady Men tänker som Kennie att det kanske kan vara värt att avstå helt en period för att slippa att det upptar så mycket energi. Innan jag slutade första gången (jag började igen sen och slutade igen) så höll jag på mycket som du. 1/2 flaskor, begränsningar. Jag smygdrack också. Men det upptog väldigt mycket tankar och väldigt mycket energi. Jag ville dra ner och gjorde det, men misslyckades ibland. Såhär i efterhand vet jag att jag inte heller mådde bra under den här perioden. Jag hade järnbrist. De där ältande tankarna om att man inte borde dricka fanns hela tiden. Jäg läste härinne. När sambon tillslut hittade min gömma så var det slutdrucket. Det var en enorm lättnad på sätt och vis. Inte i början såklart, men sen när det gått ett par månader. När jag kunde konstatera att klockan var 14:55 en lördag och att jag ändå kunde köpa vin (a-fritt).
Och det är en av de saker som är skönt med att inte dricka. Det går inte åt någon tankeverksamhet till alkohol.
Som det ser ut på dina inlägg så går det åt mycket energi åt att tänka på alkohol, begränsa och misslyckas. Jag känner igen det från när jag inte satte stopp och jag upplevde en enorm lättnad när jag sa nej. Nu avstår jag inte helt utan dricker väldigt sparsamt, men för mig var det verkligen nödvändigt med en längre period utan. Man får många insikter under en sån period och landar ofta i att alkohol är rätt onödigt och att det är många gånger bättre utan.

Det gick bra förra veckan med både kultur och vattengympa, fortsätter denna vecka med cykling och tre pass vattengympa och fest på lördag. Får se hur det går?@Kennie