jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

ja skulle vilja ha nåt man kan ringa precis innan man tar beslutet av o dricka. de är som att de blir som ett svart moln helt plötsligt o sen efter några timmar tänker man; vad gjorde ja nu?????!

jag skrev ju om tidigare hur de hade förminskats varje månad. men just nu verkar de som att de börjar öka igen efter företagsfesten. fått mina svarta moln liksom över mej. ja drack nu i april en gång i 3 dagar. nu är de inte ens maj än. ni ser.. de börjar bli tätare igen tänker jag. de är inte bra alls. ja har märkt att minnet börjat svika lite… ibland under veckorna ja är nykter kan ja ha drömt saker som sagts på jobbet som inte sagts alls. jag tvivlar på vad som e verklighet o inte. ja vet inte om de är relaterat till alkohol eller ej. men lite virrigare är man ibland. mina nyktra veckor tar ja alimemazin dock så då kan ju bidra till verkliga drömmar. dom är dock extremt verkliga. ibland har ja agerat på saker i verkliga livet som ja drömt om. eller trott folk sagt till mig. jag tycker de känns fel o säga att de kommer ett svart moln över mig som gör att ja plötsligt dricker. ja tkr de låter svagt o ologiskt. men ja kan inte förklara de på annat sätt. när ja väl druckit 6 öl tex de är då ja börjar tänka för mig själv; vänta nu? vad hände??? varför köpte jag??? varför drack jag?? men när man väl stod där framför kassan o skulle köpa så hade man inte alls dom tankarna. väldigt konstigt egentligen. ja har brist på vänner o kontakter ja kan vända mej till när ja får såna infall. o tjejen ja e tsm med är oftast mer positiv när ja säger ja ska köpa öl. för hon e oftasts ”på” liksom. ”de blir kul”. för för henne så sker de inte så ofta o hon har ej samma problem. ja skulle behöva någon eller något som sa strikt nej. tex blockera mitt kontokort lr något

försöker igen, dag 2 nu. jag sa till min bror att ja inte ville dricka. men då sa han att då är de ingen idee att ja kommer… tråkigt…de här jag menar. folk runt om mig i mina kretsar har väldigt konstig syn på detta. vilket lätt gör jag dras in i de. dåligt inflytande typ

Bra Aldro att du är här och att du jobbar vidare mot ett bättre liv! Kan du ringa Alkohollinjen eller jourhavande präst när det blir akut? Tråkigt med din bror, men han har kanske egna alkoholproblem? Ta hand om dig och läs och skriv mycket här, det tror jag på!

ja tror han har de. hans syn på de är lite blindare än min tror ja. blev extremt sjuk denna gång. helt trasig och låg. uppriven hals. tror min kropp e lite trött på mig. ja ska ligga o vila här bara o hoppas på att de ska bli bättre. ska försöka o inte va panikslagen att nåt är extremt fel osv. en dag i taget. kroppen är ba ur balans just nu

Ja, vila dig och bli starkare igen. Och fortsätt ta hand om dig även när det värsta är över, så du inte börjar pressa dig till max igen. Balans tar tid och är som att backa med släp, det kräver små rörelser och att man inte gasar på...

ja har dock alltid undrat varför man aldrig känner dessa konstiga grejer medans man dricker? medan man dricker känner man sig tip top osv. men när man slutar, då kommer den där svullnadskänslan på höger sida. konstiga hugg lite här o där på kroppen. magen arbetar hetsigt… konstiga känningar överlag sker. men aldrig medan man är i drickandet. samma sak med magen, man skiter normalt när man dricker. de är när man slutar de blir hus i helvetet i kroppen. min hals tex var helt normal även 1 dagen när ja sluta dricka. sen dag 2 svullnar halsen upp o man har små sår i halsen liksom. sen dag 3 försvinner de helt.

Det låter inget vidare Aldro med de symtom du får. Att man inte känner av något när man dricker beror säkert på den effekt som alkohol har på kropp och hjärna. Dophamin frigörs när man dricker. Blodkärl vidgas. Det du skriver om halsen känner jag inte igen. Drack du mycket? Drack du starksprit? Starksprit får verkligen helt andra effekter på mage och hals. Det är få gånger jag har druckit det.
Alkohol har ju en väldigt tråkig bieffekt i form av oro och ångest och du verkar ha rätt mycket oro. Du känns också rätt färdig med alkoholen. Du skriver verkligen inget positivt om att sticka, snarare tvärtom. Tråkigt att din bror och din omgivning verkar ha alkoholen som intresse. Skulle du kunna gå med i någon förening eller nåt och fp lite andra kontakter?
Ta hand om dig!

@Sisyfos är ut balans bara. brukar ta lika många dagar o bli hyfsat normal som de dagar ja druckit. så denna gång va de 4 dagars drickande. nu har ja ej druckit på 4 dagar. så imorgon börjar jag antagligen smått bli bättre. skulle gissa på lördag nästa helg så mår ja bra igen. märkt att återhämtningen blitt värre o värre me tiden. vad för typ av förening?

@aldro usch ja dom första dagarna kan vara riktigt tunga men håll ut set blir bättre snart.
Tänk på att dricka jättemycket vatten och ät extra vitaminer, det hjälper lite

idag måndag frisk o kry igen. det blir som en raket. som skjuts iväg. igår söndag var man fortfarande rätt trasig. men på en natt när man väntat ett par dar. är de som borta. 2 personligheter. idag har de vart träning. jobb . buissness calls o allt möjligt. och jag babblar som en adhd dåre. (vilket ja antagligen har men ingen aning) personligheten kan va väldigt low key … inget är kul. väldigt seriös. men kan skifta på 20 min till aaaaaaaas taggad och är överallt. ja kan oxo skifta från glad till arg väldigt hastigt. märkligt

hände ju i helgen igen fast 2 dagar. dock svagare drycker än ja brukar dricka. samma skit igen men mår bättre snabbare för ej lika många dagar. svullnad tillbaka o allt de där otrevliga. oro o allt som vanligt. har fört alkoholkalendern här och ser ett ganska tydligt mönster. verkar vara speciella datum. ofasts slutet av en månad vi lön o i början. har dock sagt ja till ett jobb nu som kräver all min kraft o uppmärksamhet. inte ens säker på om ja kmr klara trycket på de jobbet men är beredd att testa. är väldigt mån om mitt jobb och när de är höga krav på mig, har ja i dom perioderna kunnat hålla mig borta lättare från A. jobbet ja har nu så började jag dricka igen ungefär vid den tidpunkten jag började bli bekväm o få självförtroende. o inte kände press överhuvudtaget. för ja hade vant mig. alla arbetsuppgifter hade blivit enkla liksom med tiden. tror de är bra för mig och byta ställe. erbjudandet var skyhögt också så de kommer förändra hela livet. kommer inte bo ensam längre och kan bo med mitt barn o tjej. jag tror inte de är bra för mig o bo ensam alls. för mycket frihet och får mej o dra ner o dricka. aja de är bra iaf de va färre dagar denna gång. men me nya jobbet måste ja verkligen ha fet fokus… stort företag. game changer totalt… trött på mej själv men ska försöka tro på mej denna gång. gör en stor förändring här och de här jobbet skulle ja inte vilja mista. vill utvecklas. hoppas ja inte är döende bara. men så känns de såna här dagar.

måste ta detta på blodigt allvar nu. slutade dricka i söndags. men har ont i magen o alla möjliga ljud fårn magen förekommer, konstiga känningar i magen. höger sida. lite ont bak i rygg. höger sida men har oxo skolios. de e mkt som händer men vågar ej gå till doktorn än. vill bara de ska försvinna.. känns som de borde ha försvunnit redan :(

@aldro Jag vet hur det känns och det är inte roligt att vara där du är nu. Försök att ta den ångest du har nu som drivkraft och få till stånd den varaktiga förändringen i ditt beteende som du har önskat länge nu.

Nu har du som vi alla andra trillat dit ett antal gånger, men det positiva är ju att du har lite mer erfarenhet av vad som har hänt. Medan du väntar på att må bättre, försök att vara lite konstruktiv och gör det du kan göra. Om din bror säger till dig igen att ni lika gärna kan ställa in om du ska dricka alkoholfritt så svarar du att okej, då ställer vi in. Har du något annat på gång som är riskabelt? Planera allt i förväg för att eliminera risken att du ska dricka. Har du någon jobbtillställning? Stanna hemma, var chaufför eller ta till något liknande knep så att du inte kan dricka. Gå inte dit enkom med förhoppningen att du inte dricker. Analysera allt som är på gång och ställ inte upp på spontana sammankomster tills du börjar få ett bättre grepp.

Det här kommer att bli bra, men det kräver såklart en ansträngning och lite tid. Det finns ett ljus på andra sidan, även om du inte ser det just nu.

@TappadIgen de här nya jobbet jag valt att signa med, kan vara en positiv enorm förändring som får mig ifrån alkohol. jobbet är min hobby o de bästa ja har. på de här stället är kraven så höga att jag kan helt enkelt inte dricka. de går inte. finns inte rum för de. de kommer nog iaf i början hålla mig ifrån A ett tag väldigt starkt. denna gång tror ja risken att ja faller dit hamnar lite längre fram när jag vant mig där. som nu. varit på detta ställe i 5 år o allt blev så enkelt att de på nåt sätt fanns rum för o skita i allt o supa o känna sig dålig i en vecka. här måste jag vara alert konstant. måste även anpassa mig efter usa tider o sådär ibland. jag drivs rätt mkt av struktur. o de här är livsviktigt och behålla. kan göra så jag kan köpa bostad och förändra livet. jag tror att denna förändring kan hjälpa. jag mår ju inte bra hur de är just nu uppenbarligen. de kan nog ge en push till att tvinga sig klara av den jobbigaste tiden. dvs första 3 månaderna. sen kanske begäret lägger sig mer. ja vet inte. det är iaf förbud på detta nu om ja ska klara detta jobb. o där är ja stenhård. mår bättre nu mot kvällen. har ingen aning om vad de är jag upplevt men det är väldigt likt symptomen på gallstensbesvär skulle ja säga. alkoholkalendern har visat lite mönster ja har också. jag ska försöka hitta något annat på min lediga tid o ägna mig till. jag ser allt detta som hänt på senaste me jobb o allt som en nystart. en ny era. dags o bryta mina tragiska gamla mönster. och utvecklas framåt. inte bakåt . ja kanske uppdaterar här hur de går osv. känns bra o skriva som en dagbok. kanske nån annan läser och känner igen sig också

@aldro Egentligen är det väl bara att fortsätta på det spåret du är på då och vara vaken för fällor så att du kan upptäcka dem i tid. När du ser en risk, lämna aldrig det åt slumpen att avgöra om du kommer klara situationen eller inte. Gardera och helgardera varje gång.

Sen tror jag nog att det gör gott att du skriver här för det är ändå ett sätt att få ner sina tankar i ord och det hjälper nog mycket mer än man tänker med processen. Man får en annan insyn i sig själv och hur man tänker.

till alla er där ute och till mig själv. ni kanske känner igen er me alla symptom o allt ja beskrivit. idag är det 8 dagar nykter. man mår bra. man jobbar man tränar. också den farligaste perioden! det är nu man har kraft o orken och suget till att vilja ha ett glas eller 10. men just denna period är de viktigt o stå emot. och med tiden kanske inte detta sug kommer alls. va i nuet. gilla att du mår bra. håll dig såhär. förstör inte detta nu. lita inte på din hjärna om du har sug. hjärnan är skadad och vill ha just för du missbrukat. gör något annat istället och stå emot!

ja vet inte va ja ska säga. 2 veckor gicko de hände i 4 dagar på raken igen. 2 veckor verkar vara de ja pallar liksom. ja vet inte varför. :( bråk me tjejen allt gick åt skogen. och ja gick ut för o ”fira” nya jobbet som ja börjar på den 27 juni. och hamnade bland fel folk o de blev sprit o allt möjligt. suck. jag ser inte fram emot morgondagen. ja har haft kul dock absolut… men värt va de inte . men ja vet inte. blir ba så trött. imorrn kmr ja vakna o tro att djävulen faktiskt existerar. men de får ja leva med nu i ett par dagar . för ja vägrar fortsätta. ska lyckas komma ur denna gång också. usch ja blir äcklad av mej själv