@Rehacer skrev: "Ett patetiskt och ett oerhört svagt handlande! Hatar att jag inte kan se bortom, att jag känner att jag vill fly från känslan." Är det verkligen så? Svagt och patetiskt? Människan är ett flockdjur som inte fungerar som det skall när det känner sig / blir ensamt. Oavsett om det är i ett förhållande eller om vi lever singel.
(Känslan av) ensamhet är väl snarast ett återkommande tema här när det gäller varför vi "medicinerar" med alkohol eller något som är receptförskrivet. Att, som en del skriver, stanna kvar i känslan kanske inte är så konstruktivt när man känner på det sätt du beskriver. Jag är bara alltför välbekant med den känslan. Det gäller att hitta ett sätt att hantera den på, utan alkohol.
Det är inget äckligt allergiutslag som blossat upp, det är bara människan Rehacer, med sina svagheter och behov, som gjort sig påmind. Det gäller "bara" att hitta andra lösningar än vin när den känslan gör sig påmind.
Tänk snälla tankar om dig själv. Du köpte vin, men bara en flaska istället för en BiB. Jättebra gjort! Du mår säkert mycket bättre idag än om du köpt den där BiB:en.

Hoppas din lördagskväll blir bra. Tag hand om dig och vovven!

Åh vad bra onkelF skriver om detta- du är verkligen ingen allergi- du är en människa.
Tänkte när jag läste Astrid Ks inlägg härom dagen att det var något väldigt bra att
1. Identifiera suget
2. Konstatera att drickande inte var en lösning
3. Snabbt gå vidare till en aktivitet som kan minska suget (massage eller träning)
Skriver om detta pga jag har nog aldrig agerar så bra och rationellt själv. Men det är bra att läsa- och härma.
Ta med dig din människa idag ut i världen och njut av söndagen. Kram

majken_r

@Rehacer känner så igen mig i ensamhetskänslan en fredagkväll..eller semestern. Var ensam några år och tror det även var då mitt ensamdrickande tog fart. Tror min ensamhetskänsla triggade en känsla av övergivenhet som gick längre tillbaks, och det blev bättre efter terapi. Jag blir liksom inte så passiv/smådestruktiv längre när den känslan dyker upp (vilket den gör även när jag nu har en partner). Stor kram till dig och grymt att du lät bli boxen🙌🏼❤️

Tack alla fina för påhälsning här med uppmuntrande ord och tips som jag tar med mig. ❤️🤗
Jag har det bra nu, skön helg trots dikeskörningen i fredags.
Nykter idag med.
Kram

Gokväll,
Bra dag idag med, är nykter.
Har varit på barnmusikal nu ikväll och fått le och träffat goda vänner (vars dotter var med i musikalen). Oerhört smart drag att uppehålla sig på kvällarna, då blir det lätt att välja bort A.
@Vår2022 & @Majken_r skrev om att var nyfiken på sig själv, att rota lite i sitt inte. Idag blev jag verkligen förvånad över mig själv och det gjorde mig nyfiken på mig själv. Den känslan kan jag inte minnas när jag kände sist. Jag har gjort lite tester som jobben jag sökt har velat att jag ska göra. Bl a ett logiktest. Jag har alltid tyckt att det varit slöseri med tid att sitta med kluriga saker, att lösa olika tankenötter, få loss ett rep från någon pinne eller typ andra saker man ska sätta ihop på nåt speciellt sätt (ni fattar). Helt meningslöst och ointressant, antar att det grundar sig i att jag inte tror jag kan och därför inte vill lägga tid på det. Mina två äldre syskon var alltid jättemycket smartare än mig och det fick jag ofta höra från dom. Har alltid känt mig lite dum. Men så skulle jag då alltså göra logiktestet… hade testat med några gratis varianter på nätet och jag klarade det måttligt. Öppnade upp länken och första frågan var sååå svår, såg ingen logik i det alls och hjärnan låste sig helt! Stängde igen allt och tänkte att jag skiter i det. Att jag inte kan sjunka så lågt att jag gör ett test som bara bevisar hur dum i huvudet jag är.
Men jag sov på saken och idag öppnade jag länken igen. Var lugn och tänkte att det får gå som det går. Oerhört komplext var det, verkligen skitsvårt. Men jag såg logiken och jag upptäckte att jag kunde rätt mycket (trodde jag iallafall för jag såg inte svaren direkt). Min kollega kom in och störde ngr ggr så jag fick avbryta och dyrbar tid gick från testet MEN jag klarade det bra! Å ännu bättre hade jag gjort om jag inte fått tidspress på slutet. Jag låg en bra bit över det normala mot var genomsnittet får för resultat!
Det gjorde mig såå himla förvånad, att jag kunde. Å nyfiken på vad jag mer kan som jag inte vet om. Den här resan öppnar upp ögonen på de mest konstiga sätt. Så kul att man kan imponera på sig själv!
Lång historia kort - jag är bra på logiskt tänkande. 🤣
Tack å godnatt!

@Rehacer Underbart! Du är inte dum, du är bäst! Vet du, jag har gått igenom samma sak med tester nu när jag sökt jobb. Jag har inte heller tyckt tankenötter är speciellt kul och tänkt att jag inte är den typen som klarar av det, lite dum. Det har varit personlighetstest samt logik/slutledningsförmåga tester. Jag klarade dem bra och under tidspress, jag är inte dum! Jag har t.o.m. igår blivit kallad på en ny jobbintervju där jag utfört testerna i ett första steg. Problemet är att jag inte vet vad jag ska göra, har ju tackat ja till ett jobb redan. Hur som helst, jag känner mig faktiskt nästan som smart och det har ökat på såväl självkänslan som självförtroendet, jag kan visst! Och jag vet även att jag kvalificerar in på dessa tjänster.

Så den nyktra resan har fört med sig många goda effekter, att man inte längre är korkad, man har blivit smart, självförtroendet och självkänslan har ökat och man kan i princip göra vad som helst!🤣.

Ha en riktigt fin onsdag! Du är bäst!❤️

majken_r

@Rehacer Så kul att läsning! Coolt att du inte gav upp utan fortsatte. Känner sååå igen mig i detta med dessa tester, känslan av att inte få till det. Så det är inspirerande att läsa om hur du nyfiket pushade dig och lyckades så bra. Tänker ganska ofta på vad vi fått för oss att vi inte kan (eller hört foton andra), och hur stort det är att våga pröva.
Hoppas du haft en fin dag, kramar!

Grattis Rehacer! Tänker att det där visar så väl hur mycket av våra begränsningar dom sitter i huvudet. Klappa dig på axeln och känn dig stolt. Hoppasdet går vägen med jobbansökningarna också. Spännande!
Jag har för övrigt varit rätt duktig på just logiktester, så för mig går det tyvärr bara utför just där. Åldern. Eller så är det som med kondition att man måste underhålla det lite.

@vår2022 Vad kul att du upplevt samma sak! Vi är inte dumma! ❤️
När börjar du nya jobbet förresten? Eller tvekar du på om det är det du ska ha nu när du blivit kallad till ytterligare en intervju?
@majken_r @Sisyfos Ja begränsningarna sitter i huvudet & det är lätt att man tror på vad andra säger om en. Kul när man motbevisas typ 40 år senare (var ju mina syskon som sa att jag var dum när vi fick i skolan, bara för att jag inte fick alla rätt på proven som de fick).

Har sökt flera jobb nu. Vet inte vad som hände helt.. tanken på nåt nytt började locka när jag sökte det första jobbet.
Men sen är man ju bekväm med, jag vet vad jag har idag & jag trivs ändå rätt bra på mitt jobb. Orkar jag starta om?! Hur långt är jag beredd att pendla? Vad gör jag om inte jag kan ha hunden med mig på det nya jobbet? Många frågor, men jag känner att det är bra att tänka igenom vad jag är villig att offra och inte.
Högre lön är inte allt.
Ha en fin fredag! 🤗

Fruktansvärd helg! Åkte hem från jobbet vid lunch i fredags pga nack- & huvudvärk som tog musten ur mig helt.
Lördagen satt nackontet kvar men huvudet mådde bättre. Gick promenad med hunden och laddade inför en mysig helg hos en väninna som bort 10 mil bort. Såg så mycket fram emot att komma dit och bli ompysslad. Då börjar ryggen värka och det blev snabbt värre. Slutade med ryggskott. Överlevde gårdagen med tanken att jag klarar smärta rätt bra (hade jätteont). Efter en skitnatt så bestämde jag mig vid femtiden imorse att gå upp.. men jag kom inte ur sängen. Ryggen krampade i ALLA lägen och jag kunde inte röra mig alls. Hemskt. Kom tillslut efter ca 20 minuter upp, kallsvettig och såå illamående. Dagen har varit en plåga och smärtan har jag inte hanterat bra alls. Många tårar.
Känns ändock som det släppt något nu ikväll, musklerna krampar inte lika hysteriskt nu. Får se hur det är imorgon, har förvarnat chefen om att jag nog inte är i tid till jobbet. Undrar om jag ens kan komma in i bilen å kan jag köra??
Kiropraktor ska ringas direkt imorgonbitti iallafall.
Funderar på om stress kan sätta sig i ryggen med? För jag var ju inget tungt eller gjorde nåt konstigt för att det skulle låsa sig så. Har en fruktansvärt intensiv vecka framför mig, även om det är kortvecka. Mycket viktigt hänger på mig de här dagarna och jag funderar på om kroppen spjärnar emot?
Många tankar. Många känslor. Mycket ont.
Gokväll.

majken_r

@Rehacer åh, fy vad jag lider med dig..ryggskott och värk/smärta är vidrigt.. Klokt att ringa kiropraktorn/naprapat i morgon.
Jag är i mitt fall helt säker på att stress och oro sätter sig i min kropp. Märker det tydligt, hur det blir spänningar som sedan ganska lätt blir tex ryggskott. Har noll marginal att slarva med kropp och knopp. Vilket jag ändå gör ibland.. Jag har mediterat ikväll, valde det istället för att rusa runt och plocka med tvätt. Klart bra val🙌🏼 Hoppas du får en ok natt, kram!!!!
Och så bra att du fixat helgen nykter❤️

@Rehacer Åh så tufft du har haft det i helgen! Hoppas verkligen att du kan få hjälp imorgon🙏🏻Tänker att stress kan sätta sig i ryggen. Jag själv känner mig stressad och börjar känna lite i ryggen.
Hoppas att du kan sova inatt!

Kram💕

@Rehacer Åh, vad kämpigt för dig💕. Har inte haft ryggskott men sett det på min man och det var ingen lek. Det kom bara pang bom. Den smärtan och att inte kunna röra sig, aj! Tror säkert att stress kan sätta sig i ryggen och utlösa ryggskott. Hoppas verkligen du får hjälp av kiropraktor idag och snart är bra igen.

Krya på kramar från mig❤️

@vår2022
Idag är första dagen jag fungerar. Har varit fruktansvärda dagar med otroligt mycket smärta, tårar och rädsla faktiskt. Har aldrig upplevt så mycket ont förrut (bortsett från att föda barn). Jag har varit helt orörlig, helt låst i ländryggen. Har legat på golvet ensam och känt att jag aldrig kommer upp igen. Skrikit av smärta vid minsta försök att ta mig upp. Har bestämt mig för att jag aldrig mer ska ha ryggskott, helt klart det värsta jag varit med om. 😬
Måndag & tisdag sa jag ifrån jobbet helt. Gick inte att fokusera på något annat än smärtan. Kände mig som en svikare eftersom jag hade ett stort ansvar i tester som skulle göras i samband med nya affärssystemet. Men kunde inte göra annat.
Var hos kiropraktorn i förrgår och läkaren igår. En god kombo av utskriven Citodon och det kiropraktorn gjorde resultaterade i att jag idag jobbat hela dagen. Kunnat vara duktiga flickan som bitit ihop och levererat…
Ska på två anställningsintervjuer nästa vecka och det känns helt rätt i tiden. Mitt nuvarande jobb uppskattar inte det jobb jag lägger ner så som jag önskar. Jag är värd mer. Får se vad det landar i, men nu är jag rätt less på det mesta.
Drack vin häromdagen (måndag?), kändes skönt för jag slappnade av i ryggen och somnade gott.. ända tills jag vaknade och inte kunde ta mig ur sängen. Det blev så och jag ångrar det eg inte för jag hade såå ont då.
Igår tog jag en tablett Citodon innannjag skulle sova och det gjorde underverk för kroppen. Blir likadant ikväll.
Tar en dag i taget. Nu ledig 4 dagar och planerar inte att dricka.
Kram 🤗

@Rehacer Oj, oj vad kämpigt du har haft det, skönt att citodonet gjorde så du kunde sova💕. Och så även förhoppningsvis i natt. Skönt också med 4 lediga dagar efter allt. Wow! Två intervjuer nästa vecka, det var inte dåligt. Det var bra och modigt gjort av dig att söka nya jobb, att man inte fastnar och inte vågar sig om efter annat. Du kan ju ta ställning till hur det känns efter intervjuerna. Kom ihåg ditt värde och att du tar ställning till om du skulle vilja ha dem som arbetsgivare, inte bara om de skulle vilja ha dig. Så har jag försökt tänka i och efter mina intervjuer.

Hoppas du snart är helt bra igen och får pyssla i ditt fina växthus och gå ut med vovven i skogen😁🐕. En dag i taget.
Kram❤️

Vilken pärs med ryggen…😣❤️! Hoppas att du känner dig bättre och att du har haft en fin helg ☀️💖! Jag börjar om på dag 1 igen nu. Jag är så sjukt less på markerna och helt slut på att vara i gropen… Kram 🥰🦆!