jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

de värsta är över nu. det är lite konstigt hur de fungerar för mig egentligen. när klockan blev mer, så tänkte hjärnan på något sätt: ” nu stänger dom ju ändå snart så hinner ändå inte bli dunderfull så spelar ingen roll” . när jag på något sätt accepterar situationen att de inte blir någon dricka. så försvinner de där enormt starka begäret. begäret känns fysiskt på något sätt. men de psykiska kan påverka en hel del så man klarar av de. jag måste på något sätt försöka vinna över mig själv när jag får upp A i huvudet. men de har jag ju egentligen redan gjort hela helgen. men måste försöka åstadkomma så ja inte känner att världen rasar bara för ja ej ska dricka. de blir nästa steg. måste acceptera för mig själv att de räcker. de är farligt. dåligt. förstör mig själv. imorgon är det dag 13. och jag hoppas på att allt bara fortsätter att bli bättre. drar hem till min farsa också på torsdag som tyvärr blitt dement. men tänkte han skulle få träffa min son för första gången. klippa gräset där o hjälpa till lite. onsdag är sista dagen på gamla jobbet. därefter på måndag nya jobbet. nervigt som fan. måste försöka vända på dygnet lite. vi får börja när vi vill fast senast 10. men vill nog visa att ja är lite tidigare hehe. så nu blir de sängen.

Var snäll mot dig själv @aldro.
Ibland får man tillåta sig äta extra mycket. Om det känns fel att göra kan du kanske försöka tänka att du tillåter dig en viss period och sedan styr upp kosten till det du tycker känns mer rätt när du blivit mer stabil? Du, både avstår alkohol, tränar och promenerar så du gör ju bra saker för kroppen.
Kosten kan du styra upp sen 💕

Vad bra du kämpar och resonerar! Kan lugna dig med att den där känslan att världen går under när man inte dricker faktiskt går över i takt med att beroendet släpper. Så jobba på som du gör och ge inte efter en millimeter. Du har kontrollen nu, du klarar det här. Har du testat yoga eller meditation ? Finns massor gratis på Youtube, kan vara bra för att komma ned i varv.

@Natalia ja de är sant. hahaha fan va dumt man tänker ändå… så mkt kalorier öl innehåller tex. som en tårtbit per öl. flytande bröd. och här gnäller man om lite mat när man är alkoholfri. herregud. kommer på mig själv i efterhand…

@Kennie aaah…. allt bara rasar. man tkr de är torrt tråkigt och jävligt. och man ältar de i skallen o försöker komma med alla möjliga argument till sig själv för i tillåta sig dricka. idag tänkte ja; ”ska fan börja nytt jobb.. jobba hela sommaren o ingen semester fyfan. jävla arbetsslav.. har rätt o dricka” osv osv osv. man försöker hela tiden. aah ja ska nog prova de imorgon kväll tror jahehe

@Natalia har fått i mig så monstruösa mängder att jag är chockad att ja inte påverkats så mkt av de viktmässigt. har ingen mage liksom som folk kan få av de. då har de samtidigt känns som något är fel istället. men samtidigt slarvar ja me maten när ja varit i en härva. så de kanske blir plus minus noll. ja hoppas dagen imorrn känns bättre än idag 🙏 hoppas du mår bättre snart oxo

många köper ju mat o sånt efter A. jag är tyvärr den typen som inte äter nånting om jag är i en härva. gick 3 dagar utan mat en gång. kanske därför jag blir så förstörd också efter varje härva. blir ju värre antar jag.

@Natalia Ja man har ju hällt sig i smör och inte bra för förbränningen. Så fort man får in alkohol i systemet så försöker kroppen göra sig av med det och förbränner inte fett . Jag åt mindre när jag drack vin inte någon bakis mat etc.

Jättebra kämpat Aldro! Det har funnits en tråd härinne för periodarna som jag tänker att du kanske skulle känna igen dig lite i, i sättet att dricka. Hålla upp utan större problem i veckor för att sen hälla i sig. Jag tror det ”fysiska” begäret ligger i att hjärnan vill hitta balans. Jag tänker att balansen hittas genom bra kost, vila (yoga el annat), motion och kanske något mer. Jag har upplevt det sättet att dricka själv också och det är något annat. Kanske dricker man sig till den typen av beroende. Kanske finns känsligheten i hjärnan där från början. Hur som helst så tänker jag att det är viktigt att inte dricka alls när man har den typen av tendenser till att hälla i sig och att ge akt på när hjärnan börjar gå på högvarv. För vissa personer härinne kan man nästan läsa sig till när ett återfall är på gång. Och jag tänker att man måste stoppa i tid när det börjar dra iväg. Eller se till att det inte börjar dra iväg. Jag tänker att man kanske märker. Om du lyssnar på alkispodden pratar de i vissa avsnitt om hur de uppmärksammar sina små förändringar i måendet. När de blir mer självfokuserade och det börjar ”snurra”.
Jag tror att man behöver vara uppmärksam på det här. Jag tror att det har med helt andra saker att göra än att man är en hopplös alkis.
Har du läst Sigges tråd? Jag förstår att du har den titel du har på din tråd för det är oerhört läskigt. Men jag tror att du kan bryta ditt destruktiva mönster om du börjar se det för vad det är och kanske får hjälp med medicin periodvis. Lycka till nu!

Godmorgon 🙂

Om man slarvar med maten är det lätt att bli sötsugen istället. Inte konstigt alls. Och man får äta godis 🙂
Men jag tror att du skulle må bättre och hålla dig mer mentalt stabil om du höll regelbundna måltider med mat så långt det går så slipper man de här topparna och dalarna i energi och mentalt mående svänger så mycket. Jag själv fungerar inte alls bra när jag slarvar med maten 🤯🍗🌮🫑🌶

@Natalia ja absolut. jag hade en period i livet förut när ja träna extremt mkt och åt extrem kost. fick liten procent fett o massa muskler. utvecklade till slut ortorexi. blev rädd för mat osv. man mådde skit om man åt för mkt o massa . de där ligger lite kvar på något sätt. de ligger o spökar lite. alkoholen tar dock över de. men mat verkar inte kunna på samma sätt. där nojjar jag fortfarande konstigt nog. min hjärna e lite svajjig ..

@Sisyfos tack! medicin låter dock lite hardcore. antabus? eller vad finns det? blir man inte rödflammig i ansiktet då osv? de enda ja tar är alimemazin innan ja ska sova. de funkar bra . vet dock inget om andra mediciner för A.

trots hur mycket ja mishandlat kroppen. har ja ändå lyckats hålla mig på 12 reppare på 100 kg bänk. 110 om ja ba kör 6 st osv. och bra styrka i andra muskler. otroligt ändå att kroppen kan bibehålla trots skadan man gjort… hade ja dock ej försökt sluta med A o kämpat. hade ja nog vart ett benrangel på en bänk nånstans. är tacksam att jag ännu har kvar styrkan och förståndet någorlunda iaf…

jag gillar hur ja mår nu. ja gillar hur ja känner. ryggen e bra igen. känner mig starkare överallt efter gympass. är igång igen. känner mig mer snabbtänkt. allt e bättre. men ändå är man inte tillfredsställd i nuet