Jag startar om en ny tråd i den här gruppen, Det vidare livet.
Det var lite svårt som ny att förstå hur det här fungerar i dessa forum och trådar 😉- men jag har som tur är fått lite hjälp här i gruppen att förstå lite hur det fungerar. Min andra tråd ligger kvar i - vara alkohol fri
Den kanske går att ta bort🤔

Min ambition är att aldrig någonsin dricka alkohol igen, det har jag gjort klart. Jag brukar tänka att jag har fått min alkoholranson i livet + lite till 😅
Jag har som de flesta andra som har alkoholproblem av något slag, prövat alla metoder som finns för att lyckas att bara dricka mindre och mer sällan.
För mig blir det bara en otrolig stress, när mitt innehåll i glaset börjar ta slut. Det är nästan som tortyr att inte få något mer.
Det är så skönt att äntligen släppa tanken att det kanske går att bli måttlig i drickandet. Det kommer aldrig gå för mig - jag har försökt i ca 20 år.
Jag har nu varit nykter (ett snedsteg) på snart 5 månader.
I det stora hela har det gått fantastiskt bra, jag läser allt om alkohol och skriver dagbok varje dag.
En stor hjälp har även AA böckerna varit. Dom har fått mig att tänka på ett annat sätt , de har blivit lite som en bibel för mig.
Jag är så tacksam att jag har fått inblicken i det nyktra livet igen, en hjärna som börjar fungera och framförallt känslan av frihet. Det är jag som bestämmer över mitt liv, inte alkoholen.
Hoppas att ni får en fin helg 💕

@Sländan Grattis till 1 år!🥳. Det är verkligen tufft för dig med så kämpigt omkring dig, post coviden, ersättningen och din sons narkolepsi och mörka tankar. Tack och lov är du så stabil i din nykterhet. Att känna djup oro för sina barn kan verkligen ta musten ur en, det gör så ont, framför allt om deras tankar är så mörka. Att inte själv vara frisk och stark och riktigt orka stötta gör det verkligen tufft. Och på det all ekonomisk oro. På något sätt orkar man ändå, man får försöka ta en dag i taget, och de som känner dig bättre säger att du är stark som en björn. Har du klarat av ett år som nykter så visar det på din styrka och kämparglöd!💪. Kanske finns det någon professionell du kan prata med och bolla med, få stöd av i situationen som är så tuff och belastande?

Massor av kramar❤️

Vad bra du är som inte söker dig till en snabb utväg ur det här. Alkoholen löser inget, det vet vi ju, men då är nykterheten väl förankrad.
Så tråkigt att höra om sonen. Får han nån hjälp i acceptans? Skönt att det börjar bli klart med ersättning till dem i alla fall. Hoppas det kan hjälpa honom.
Grattis till 1-årsdagen! Hoppas, hoppas du får hjälp med din PostCovid. Det är skit att man måste vara frisk för att orka vara sjuk.
Det borde inte vara möjligt att inte kunna bli sjukskriven för att man inte vet vem som ska göra det. Vad säger försäkringskassan om det?
Önskar dig all lycka till med allt!

@Sländan Grattis t din ettårsdag som nykter💕Det är strongt av dig att inte ta till alkoholen när du har det så tufft omkring dig men samtidigt en välsignelse att du har ett helt års nykterhet i dig.
Finns inget som gör så ont och är så tärande som när ens barn mår dåligt. Det känns som man ska gå sönder invärtes men man gör det inte för man plockar fram lite kraft ur det förråd som man har som förälder …som konstigt nog aldrig tar slut.

Tufft med Postcovid😔jag själv är så tacksam över att ha sluppit det men förstår att det är svårt.

Kram🥰

@Torn Tack 💕 jag har faktiskt tänkt på dina ord ett antal gånger idag, att jag är stark som en björn och att jag kommer att fixar de här 💪🏻 De ger mig styrka att tänka så, även om de kan kännas lite hopplöst emellanåt. Men jag kommer komma igen, de vet jag.
💕 kram sländan

@vår2022 Tack för dina kloka ord ❤️ jag ska absolut ta tag i att försöka hitta någon professionell att bolla mina tankar med. De tar oerhört mycket på psyket när sina barn inte mår bra, ibland känns de som man går på minerad mark för att inte utlösa något. Jag lyssnar av direkt på rösten när vi pratar hur han mår. Låter han glad/ normal så kan jag koppla av på en gång. Annars börjar tankarna direkt vad som är fel, hur ska jag hjälpa honom nu för att må bra.
Hur som helst så kan jag göra betydligt mer som nykter, och tankarna finns inte på att bedöva mina känslor iallafall.
💕 kram sländan

@Sisyfos Tack för din Grattis hälsning 🌟 jodå, min son går hos psykolog men kanske skulle behöva ändra inriktningen lite. Han är ganska bra på att göra de bästa av situationer, men ibland brister de och då är de oerhört viktigt med stöttning tills de lägger sig.
Angående min sjukskrivning så säger F-kassan att de inte är helt ovanligt, särskilt mellan vårdcentral och psykiatrin. De är bara vänta säger dom, och skicka in så fort de blir klart så man kan få retroaktivt.
De som ändå känns bra är att nykterheten sitter hårt, hade de här varit i början av min nykterhet hade nog tanken på att bedöva mig varit stor.
💕 kram Sländan

@Varafrisk Tack för din grattis hälsning 🌟 jag är tacksam över mitt nyktra år nu, annars hade de nog varit svårt att inte ta till bedövning. Men som vi alla vet så blir ju ångesten desto större efter ett alkoholintag så de skulle jag aldrig våga utsätta mig för. Det skönaste är att jag inte ens är sugen på alkohol, jag har vant mig vid att hantera olika situationer utan. Men jag har en stor respekt för alkohol, de är ett livslångt pågående arbete.
💕 kram sländan

Jättegrattis till ett- årsdagen💫🎉💫Så skönt att nykterheten känns stabil, när livet svajar . En sak i taget fina Sländan. Det viktigaste först. Förstår att det är jobbigt när barnen mår dåligt. Hoppas livet blir lättare för dig snart. Varm Kram🍃🌺🍃

Grattis bästa du. Men både fint och jobbigt att läsa @sländan. Men tänk på det som @torn skriver. Stark är du! Du kommer igenom detta. Det öppnar sig vägar fram, jag är helt säker. Tålamod och så klart att man får vara arg och ledsen ibland över hur livet är. Tänk också- vilken tur att din son har dig - en NYKTER mamma. Kram 🤗

@Se klart Tack ❤️ Absolut så är de, vägarna blir lite jobbiga ibland men de kommer givetsvis bli bättre bara allt ordnar upp sig och att jag får rätt hjälp. Det blir lättare att fokusera på de man ska då, att bli frisk.
Men som du skrev så är de så skönt att vara en nykter mamma och kunna ha hjärnan på rätt plats, bara tanken på att vara bakis i allt detta skulle vara fruktansvärt.
💕 kram sländan

Nu var de ca 5 månader sedan jag skrev, men jag läser lite ibland.

Jag har nu varit sjuk i postcovid i nästan 7 månader.
Vissa saker har blivit bättre, och en del symtom har tillkommit.

Men jag har på något vis lärt mig att hantera mina dagar, som jag mår sämre. Jag har accepterat att de är så här nu.
Jag är även väldigt tacksam för de dagar jag mår bättre, och har ändå hoppet att Kunna bli frisk någon dag.

De jag tänker på dagligen är min nykterhet.
Vilken tur att jag fick känna på att vara nykter i 10 månader innan jag blev sjuk. De tar tid för hjärnan att börja uppleva saker på nytt, som nykter.

De har nog hjälp mig mycket i glädjen av att leva och må bra av små saker i livet. De hade jag inte känt och upplevt om jag fortfarande hade druckit alkohol.

På många sätt så mår jag ändå bättre nu som nykter, trots sjukdom.
Jag har fått ett inre lugn och en tacksamhet över livet. Att få uppleva allt en gång till, fast i nyktert tillstånd.

De hände något roligt idag, jag stod och pratade med mina grannar på landet.
De kan inte förstå att jag är sjuk, som ser så pigg ut 🤗 de var givetvis roligt att inte se ut som man känner sig 😅

Efter en stund började vi prata om annat, och min granne kom in på vin.
Jag berättade att jag inte har druckit alkohol på nästan 1,5 år.

Hon tittade på mig och sa, men kan de vara därför du ser så pigg ut 🤔
Jag tänkte inte så mycket mer på de, men sedan funderade jag på vad hon sagt.
Hon har träffat mig som hastigast på helger och semestrar, då jag många gånger varit ganska bakfull.
Jag har trott att jag har sett pigg och alert ut, och gjort allt för att dölja hur jag mår.

Men de var roligt att höra att jag ser pigg ut nu iallafall 🤗❤️

Kram 💕 sländan