@Lina. 2.0 Bra jobbat! Har själv samma problem vid dag 14-21 då jag tagit återfall för att sedan börja om igen. Denna gång vill jag spela hela filmen som för mig slutar med flera dagars förlamande ångest och det är inte värt att ge efter för det. Själv på dag 8, nu kämpar vi väl vidare💪🥰

Dag 13
Inte samma intensiva sug idag. Skönt det.
Imorgon är det ju dag 14 och fredag. Fredagsölen kommer bytas ut till ramlösa. Skulle egentligen ha gått på festival i helgen men sålt biljetten då jag vet att jag skulle ha kört i dike om jag går. Känns lite surt men jag har gett mig den på att jag ska klara 90 dagar. Så på sätt känns det också bra att stanna hemma. Känns som ett moget beslut 😁.
Går även på semester en vecka imorgon. Den har jag planerat vara nykter på. Plocka lite bär och vara mycket i skogen. Brukar inte ha tålamod till sådant så får se hur det går 😳😂

Tack det går skapligt. Hade jag inte haft Antabus i kroppen nu hade jag nog druckit igår och idag. Känner mig rastlös på något sätt. I övrigt trött och energilös. Tre veckor på söndag. Har lärt mig på öppenvården att det krävs ett tag innan man börjar tänka klart. Längtar dit. Längtar oerhört dit ☀️🙏🏼. Utan antabusen hade jag som sagt med stor sannolikhet fallit dit. Nu går det ju inte. Tack Antabus 🙏🏼. Har ju så mycket annat jag lär knyta upp och reda ut…

Men så skönt att vakna nykter… Allt är värt allt ändå. Må gott och önskar dig en fin kväll, du är duktig 🙏🏼☀️

@andesh79 jag har haft perioder med nykterhet tidigare. De första veckorna var jag så trött att jag inte kom upp ur sängen. Gissar att kroppen kräver vila efter att blivit ansträngd med alkoholen.
Vilken bra krycka med antabus. Jag önskar att jag vågade söka hjälp själv. Eller rättare sagt hade förstånd att söka hjälp. Men jag kanske kommer dit en dag.
Ha en fin dag! Du gör ett bra jobb ☀️

@Lina. 2.0 Heja dig! I början när jag klev ur sängen satte jag fötterna i golvet och sa högt till mig själv: ”Idag ska jag vara nykter.” Varje dag i flera månader.

Kram 🐘

@Lina. 2.0 Bra jobbat! Dag 14!🥳. Nu ska du komma över krönet, efter det så kommer mer styrka till dig, hjärnan får återhämtning och kommer i balans. Påminner om att du ska komma ihåg hela filmen: Att det slutar med minnesluckor, inte rosa moln och romantik, det blir åskmoln och en läskig thriller. Du kommer att fixa det! Tänk så himla skönt det är att vakna nykter varje morgon och att nå ditt mål på 90 dagar och en nykter jul med barnen.

Du kan och det kommer att gå bra!💪💕

@vår2022 Tack för påminnelsen. Den behövde jag läsa just nu.
Ser framemot att vakna nykter och fräsch i helgen. Få ut det mesta av dagarna.

Ha en fin dag 💕

@Lina. 2.0

Bra jobbat!
Jag ligger en vecka efter dig men längtar också till att komma förbi den här första tidens abstinenssymtom och komma till att det lättar upp och kommer att känns bättre.
Att du kommer överleva dagen tvivlar jag inte på. Hur ser din plan för denna helg ut?

Kram ❤

@Natalia
Tack!
Ja jag längtar också efter det, snart är vi där.

I helgen står vila på schemat. Försöker lära mig lyssna på kroppens signaler och ge mig själv det jag behöver. Har bunkrat upp med godsaker och handlat helgens mat så jag inte behöver åka och handla något.

Försöker också lära att det inte gör något att dagarna känns lite tråkiga, att uppskatta närvaro.

Hur ser din helg ut?
Grattis till dina dagar.
Kram🍀❤️

Min helg började bra. Slutade sämre. Nu måste jag snart krypa till korset och be om hjälp.
Igår drack jag. En karatefyll med total avsaknad av stolthet och ansvar.

Nu ska jag starta programmet, och slutföra de 10 veckorna i det. Så, dag 1 igen.

@Lina. 2.0 heja dig! Upp i sadeln igen. Varje ny insikt är ett steg framåt i nykterhetsarbetet, det är verkligen något jag tror på. Jag har själv precis påbörjat programmet och tycker att första delen var väldigt bra. Ska återkomma till det igen innan veckans slut för reflektion innan nästa uppgift börjar.

Tusenfallt lycka till, du är modig och bra, glöm inte det. Du vill skapa förändring, det är ett bra första steg.

@Kattskit tack för dina ord.
Jag håller med dig och har också en tro på att insikter man får är en stor del av processen. Grejen är väl bara att inte sluta jobba med processen. Den måste vara levande och det är jag själv som ser till att den är. Så en stunds jobb med mig själv dagligen och inte släppa taget.

All lycka tillbaka till dig! 💕🌸

Dag 3
Så skönt att vakna pigg och att kaffet smakar bra igen.
Ska dra med mig mina barn i skogen, kolla hur det ser ut i blåbärssnåren. Håller just nu på att packa ner kaffe, dricka och fikabröd.
Känns som det är alldeles för länge sedan jag gjorde nåt liknande med barnen. Fast så länge sedan är inte.

Jag har sista tiden glömt bort att ta ansvar för mig själv. Lagt fokus på att andra ska göra det åt mig.
Idag har jag avslutat en vänskap, en lång och vad jag trott varit en betydande vänskap, men där det går ut på att dricka. Gärna tävla om vem som blir mest berusad.
Det är alltid hos denna vän jag har fallit. Det är dit jag går om jag "behöver". Och vice versa.
Jag måste börja städa kring mitt eget hus annars kommer jag alltid falla på samma ställe.
Så om 10-15 dagar när jag vill falla igen kommer jag inte kunna falla där. Jag kommer inte bjuda in eller tacka ja till inbjudan.
Känns bra att äntligen ha tagit itu med en fallgrop.

Läste om HALT igår. Det är något jag ska arbeta efter framöver. Försöka ringa in vad det är som jag tar beslutet att dricka på och var suget kommer ifrån.

Jag har ingen psykisk ohälsa i bakgrunden. Inga trauman eller känslor jag försöker fly ifrån. Inget som är värre än för nån annan.
Jag började dricka i revolten i tidig tonår och fastnade ganska direkt. Har väl sedan dess alltid sökt det perfekta ruset. Hittat det så många gånger med.

Utöver att jag sista tiden börjat få ångest av mina val, av alkoholen, har jag sällan fått negativa konsekvenser av att dricka. Visst, jag och maken har bråkat men aldrig till den punkt att det gått överstyr. Dricker sällan när vi har barnen hemma, varannan vecka. Det är högtider som man naturligtvis ska dricka på. Och gärna alla dagar och gärna börja tidigt. Då gör ju alla det 🙄

Nu vill jag ge mig själv en chans att inte hamna på ett ställe där allt är för sent. För de konsekvenser som kan och som säkert kommer i det långa loppet, dom vill jag inte ha.

Ta inte första glaset Lina. Låt det bara va. Det är allt jag behöver göra. Att låta bli det första glaset.

Dag 4
En bra natt. Sovit gott men är trött ändå. Känns som jag skulle vilja sova hela dagen.
Är på väg ner till stadsparken för att spela minigolf och fika. Så skönt att slippa vara bakis. Mår gott av det.