Jag ska göra om och göra rätt, Berra på forumet lyckades bra och är fortfarande nykter. Är min oförmåga att jag inte kan tänka mig att sluta helt?
Det är helt rätt att jag innehar något större utbyte av vinet - möjligen första glaset, så varför dricka. Det stavas beroende!

Jag återgår till mina träningspass och mina skogspromenader i dag, lägger till att jag ska sluta skriva om mina misslyckade försök att hålla mig nykter och i stället fokusera på att skriva om annat än alkohol.

Har bokat in både teater och musik i helgen, Sveriges vän och Real Group, Det som fungerat bra för mig är att sysselsätta mig med olika projekt, läsa bra böcker, lyssna på musik osv Kör på och njuter av nykterheten. Vi ska äta surströmming och jag kommer dricka alkoholfri öl...........

Jag skulle inte skriva om mina misslyckanden med vinet men känner att jag kan skriva om mina positiva framsteg med att avstå från vinet. Har läst flera spaltmeter med kloka synpunkter om konsten att begränsa sig och det verkar som den går vid ett glas och inte varje vecka...........

Jag skulle inte skriva om mina misslyckanden med vinet men känner att jag kan skriva om mina positiva framsteg med att avstå från vinet. Har läst flera spaltmeter med kloka synpunkter om konsten att begränsa sig och det verkar som den går vid ett glas och inte varje vecka...........

Fint att det går bra! Men jag tror på att det är bra att skriva om både med- och motgång. Håller med dig om mängd som funkar, men vigtigast tror jag är tänk som funkar. Att jobba med sin inställning så att man slutar vilja vara full.

@Milady det har jag också kommit fram till. Inställningen samt tt vara snäll emot sig själv Tillåta sig att ha tråkigt..tills livet kan bli roligt igen utan A .Druckit 1 ggr denna veckan det var i onsdags..men då blev det 2 l. Tyvärr.

@Milady ja detta med mål är svårt 1 glas och inte var vecka Jag tänker idag att jag inte ska fokusera på när jag jag dricka vin igen...utan se var dag utan som en seger Jag tänkte förra måndagen att nu blir det nystart efter ofantligt vinpimlande i princip var dag denna sommar och då tyvärr inte ett el två glas. Redan på onsdagen drack jag igen 2 l slank lätt ner..MEN sedan har det varit stopp. Idag är det söndag. Jag har inget sug äter Campral..utan det är mera denna vana. Vana att sitta ner och njuta av det fina vädret eller vara på fest eller ha umgänge på krogen el i hemmet . Har i flera år haft ett beteende att leta tillställning där jag kan festa på..så nu tänker jag att det ska i princip vara slut med det. Blir naturvandringar istället. En ny hund kommer också snart till oss Tills dess är vi hundvakter. Jag kör på med 5 till 10 km per dag vattengympa och cyklar..sedan ska jag bli lite mera aktiv i en förening. Dokumentera noga är lite freak där! Känner konstigt nog en frid inom mig men är innerligt tacksam för det. Nästa helg är det fest på fred och lörd..men iaf en av de kvällarna kör jag

Jag kör också på med vattengympa och cykling. Ska inte fokusera på vinet och när jag kan dricka eller får dricka, ett fel jag gjort förut. Har förstått att jag inte kan återgå till gamla vanor med vin varje vecka och därför tänker jag ransonera till 1,5 glas och inte alltför ofta. Jag njuter ofantligt av mitt nya nyktra jag och att jag inte tagit sömntabletter men sover ändå några timmar. Jag njuter också av kultur i olika former och ska vara röstmottagare.
Jycken får sina promenader och just nu så stortrivs jag med mitt liv förutom coviden.................

Tror ni är inne på en bra tanke, att vinet inte ska få ta tankekraft. Om det ska funka att ta ett glas någon gång ibland så tror jag det bygger på att man helt gör sig kvitt sina alkoholvanor och verkligen arbetar om sin inställning till drickande. Utifrån min erfarenhet så tog det mig cirka två år med ytterst lite alkohol och mycket funderande och läsande att komma dit. Idag kan jag någon gång när det bjuds tacka ja till ett glas, men det är inget jag planerar för, och det blir bara ett glas. Men anledningen till att det funkar tror jag är att jag haft så långa helnyktra perioder då jag lärt mig andra sätt att njuta av livet.