@Inombords ja jag har en plan men min hjärna försöker hitta undanflykter, börja nästa helg osv osv 😔 men klarar mig helt utan alkohol på veckodagarna när jag jobbar så börjar undra om jag verkligen har ett så stort problem ändå, men det är väl en del av att jag försöker komma med undanflykter för att få dricka mer...

@Inombords Hej! Har inte läst hela din tråd men hela sista sidan.
Grattis till 2 månader - bra kämpat! 🥳

Så stor igenkänning när du skriver om din fylla när du var i 20-års åldern och hamna hos en okänd kille. Tårarna rinner. Jag har ett par liknande erfarenheter och kan verkligen förundras över att inget riktigt allvarligt hänt…
Tycker du hanterat det så bra!! Och håller med alla andra om att förlåta dig själv ❤️

Så bra också med en sån lista du skrivit!!
Blev väldigt inspirerad av dig - både att det nog är bra att skriva av sig om vissa jävliga grejer som nog är obearbetade och att börja skriva ner nån sån lista för att peppa mig själv.

Tack 🙌✨

Ha en fin, nykter helg 💕

@hejhej38 jo jag känner igen det där med att en del av hjärnan vill lura en att dricka. Men den delen blir mindre när man avstår gång på gång. Tillslut kommer det bara vara enstaka viskningar kvar. Hur har det gått för dig? 🌸 skickar styrka!

@hejhej38 tack jag mår lite bättre men att ha feber och vara isolerad här hemma och se det vackra vädret men inte kunna njuta av det känns väldigt synd. Men jag kanske mår ännu bättre i morgon.

@Utmaning2022 Hej åh vad glad jag blir att du hittat min tråd och finner det hjälpsam. Jag har varit med om mycket pga mitt drickande och en del saker (som den jag skrev om här) har verkligen plågat mig. Det var så jobbigt att återberätta och minnas och ångesten satt som en klump i bröstet under tiden jag skrev. Men så fick jag fantastisk respons här och jag tror det läkte mig. Nu känner jag inte att jag är rädd för att minnas eller får lika mycket ångest av att tänka på det som innan. Så det hjälpte verkligen! Jag tror det kan finnas läkning i den processen. Så skriv om du vill!

Igår var en svårare dag. Helt plötsligt blev jag sugen på sambons vinglas. Jag kände åååh ett sånt vill ha också ha! Vi skulle spela brädspel han och jag och jag hade A-fri öl men blev liksom avundsjuk. Jag satte mig ner en stund och kände efter. Först blev jag besviken för att jag ens ville ha vin (jag vill ju komma till en punkt där jag inte suktar efter A) utan känner mig glad att slippa. Ok jag är inte på det steget än, det kan alltså komma dagar då jag blir sugen och vill ha. Då vet vi det. Jag läste början av min tråd, tittade på mina nyktra dagar och läste listan med fördelar med nykterhet jag skrivit. Sen tittade jag på vinet igen, smakade på hur bakfyllan skulle kännas och att det skulle aldrig bli bara ett glas. Sa till mig själv att jag får dricka men kommer inte göra det eftersom jag vill vara nykter. Sen släppte suget och jag hade en jätterolig spelkväll som inte hade varit bättre med vin. Jag var min egen guldkant den kvällen.
En strategi jag har som jag tror jag snott från @Berra var att byta ut A mot Ångest i alla former. Då blir tankar som åh det vore så lyxigt med lite kall ångest här i bastun, eller till den här maten skulle det passa perfekt med ett stort glas ångest, kanske ett lite dyrare ångest till och med.
Tänk vad mysigt att sitta i solen med en stork stark ångest. Osv. Då går det inte att få det att låta som ett bra alternativ. Sjukt bra. Han är genialisk Berra. alkohol är lika med ångest för mig så lika bra att se det direkt.

@Inombords En riktigt bra strategi från @Berra👍. Tänk vad mysigt att sitta i solen med en stor stark ångest😂. Jag har ibland tänkt att det är alkoholdjävulen som ligger och badar i ett glas vin eller öl. Han ligger där på rygg, gnider sina händer och bara väntar på att bli uppdrucken så att han kan sätta igång med sin enda uppgift, skrika efter mer alkohol och sedan sätta igång ångestmaskinen😈.

Tyckte det var så himla fint skrivet av dig ”jag var min egen guldkant den kvällen”🥰. Att du tyckte om dig själv för hur du handskades med med dina tankar och känslor. Det är vackert och en slag medkänsla med sig själv❤️.

Hoppas du mår bättre i din covid och att du får en fin söndag! Du jobbar på så bra!🌞💕

@vår2022 Ja jag ser fram emot det. Vet att remissen gått iväg men har inte hört nåt mer så det kan nog ta ett tag. Har aldrig haft en psykiater förut så det ska bli intressant! Hoppas du får sova gott!

Hej dagboken! Nu har jag verkligen fått fart på mitt arbete kring varför jag dricker.
Jag håller på att läsa/lyssna på allsköns självhjälpsböcker. Hittills har jag läst:

1. Tänka klart
2. Skål ta mig fan
3. Jag som var så rolig att dricka vin med
4. Alcohol lied to me
5. The alcohol experiment
6. PTSD

Och nu håller jag på med Depphjärnan och Drukna inte i dina känslor.

Jag har sökt kontakt med kyrkan för samtalsterapi/själavård. Väntar på svar där. Jag har skrivit ett exceldokument med saker som jag varit med om eller orsakat som ger mig ångest. Jag har skrivit en lista med personer jag sårat genom livet och bett dem om ursäkt. Fast det finns några kvar som jag måste samla mod till mig och som jag tror bekännandet bara gör de berörda mer ledsna och oroliga så den bördan kanske jag får bära själv. Tanken är väl inte att skada andra för att få själslig lättnad? Jag får fråga samtalskontakten.
Jag ska anmäla mig till en sorgegrupp i höst och försöka hantera min närståendes död.

Jag har också skrivit upp platser som jag undviker pga PTSD och idag tog jag mod till mig och gick in på en gammal arbetsplats där jag blev väldigt illa behandlad som jag undvikit sedan jag var 19. Stressen gick upp ordentligt men jag tvingade mig att vara kvar och bara minnas allt som hände. Och acceptera det. Jag gick när det kändes bättre. Inga av de jag jobbade med då var kvar som tur var. Kommer nog behöva gå dit flera gånger som KBT. Men jag tänker göra den här staden till min. Det är min hemstad och jag ska inte behöva undvika platser i den. Men det kommer bli jobbigt så jag får ta små steg i taget.
Nu är jag helt slut men lite lättare inombords.
Och 64 dagar alkoholfri idag!

@Andrahalvlek Tack! Jag håller på att läsa din första tråd, den inspirerar mig så bra och jag tycker mig känna att vi fungerar lite lika. Full rulle (på det bra sättet!) mycket beslutsamhet och styrka. Tyvärr går jag lika bestämt in i väggen och depressioner också så livet är rätt turbulent. Jag hoppas min psykiater kan hjälpa mig reda ut vad jag behöver. Tack för din pepp! 🌸

@Allegra tack! Jag har alltid förlitat mig på att jag borde må bra som har det så bra och tryggt runt mig nu och i min uppväxt. Så har inte kommit på vad jag ska prata om hos terapeuterna förutom mitt dåliga mående då. Och det som inte känts bra har jag liksom försökt medicinera bort. Med alkohol eller sömntabletter. Ni här på forumet har verkligen öppnat ögonen på hur man kan arbeta med sig själv och nu är det som om proppen har släppt. Jag har jättemycket obearbetat som jag inte riktigt sett (små trauman men många). Nu är jag äntligen nog på spåren. Tack för att ni finns!

@Inombords Jag upplever att jag blir liiite klokare för varje sjukskrivning. Var sjuk 2007, 2018 och nu 2022. Jag har inte börjat jobba än, men jag måste hålla in mig själv i tyglarna.

När jag är pigg bokar jag lätt upp för mycket. Som blir jobbigt när det sen ska ske - även om det är roliga grejer.

Meditation tror jag på. Det är nästa grej att skapa en vana för. Först hemmagympa med Sofia!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag hoppas också på att bli lite klokare (har ju smällt två gånger redan). Tror att jag är viktigare med återhämtning nu i alla fall. Jag har börjat med andningsövningar och mindulness för PTSD nu. Börjar smått för att inte överdosera och lessna ur.

@Inombords Nej, det är viktigt. Jag går också ofta all-in och lackar ur efter ett tag.

Du ska få ännu ett boktips: ”1%-metoden - små förändringar, stora resultat” av James Clear. Kanonbok! Lyssnat två gånger, inne på tredje gången. Alltid fastnar något nytt tips om hur jag ska etablera en ny god vana.

Kram 🐘

@Inombords Tänk, redan 64 dagar!🥳. Hur bra som helst ju! Du tar verkligen kliv framåt på ett så bra och läkande sätt. Så modigt och insiktsfullt också. Du skottar ur de fyllda groparna med stenar för att se vad de innehåller och för att sedan fylla dem med jord istället som tätar och där du kan så nya frön som växer upp till vackra blommor. Klart du ska göra staden till din, för den är din! Du gör det så bra!❤️