@vår2022 Tack, jag ska hålla mig till planen! Idag har jag klarat 23 dagar! Svårast är det på helgen, brukar längta till vinet på fredagen. Nu försöker jag hylla nykterhetens fördelar och tänka hur min kropp läker. Och den behöver tid till det. Och jag måste låta det ta tid. Jag läser här dagligen men orkar inte skriva så mycket än. Är väldigt trött! Nu måste jag fixa håret, ska ha onlinemöte. Tack för att du finns och visar vägen framåt!🌸

@Inombords Snyggt jobbat! Grattis till 23 dagar!🥳. Ja, låt det ta tid och passa på att vila och återhämta dig mellan varven. Det kommer att ge dig kraft och energi framöver. Ha det gott!❤️

Åh idag var det svårare. Trött efter en lång dag och åkte och handlade mat. Systembolaget ligger såklart intill. Suget stiger och jag känner mig missunnad och grinig. Försökte tänka att jag är glad som slipper men kände inte så. I bilen hem rabblade jag högt alla fördelar jag kunde komma på.
Jag är gladare och piggare nykter
Jag kommer läka min lever och njurar (ja alla organ eftersom alkohol påverkar precis alla organ i kroppen)
Min hjärna blir klarare och smartare för varje dag
Jag kommer lära mig hantera hela känsloregistret utan att döva mig
Jag kommer få tillbaka min livsglädje, mina intressen och min personlighet (spelade piano igår, har inte hänt på ett år säkert)
Jag kommer få bättre självförtroende och självkänsla
Jag blir snyggare (ok sekundärt men alltid kul) tänker på hud hår och vikt)
Jag kommer bli starkare i kroppen, när systemet inte behöver bryta ner, utan kan börja bygga upp
Jag behöver inte smyga, gömma vara orolig eller skämmas
Jag finns där pålitlig för min hund
Jag vårdar min relation till min sambo
Jag kommer vakna pigg imorgon
Jag kommer känna mig stolt som förverkligar min dröm om ett hälsosamt liv
Jag kommer inte sakna alkoholen efter tillräckligt lång tid har gått och hjärnan har läkt
Jag kommer ha en toppenhelg, en fri, nykter härlig helg med återhämtning och klara tankar!

Trevlig helg! 🌸

@Inombords Bra jobbat där med att bli starkare än alkoholdjävulen!💪. Att bli listigare och smartare än jävulen, för det är en stark motståndare så här i början. Ju fler gånger du är starkare och listigare desto svagare kommer motståndet att bli. Det kommer också att göra dig ännu starkare ju längre tiden går med återhämtningen och balansen i hjärnan. Pannloben, vår vd, där det sunda förnuftet och där riskbedömning och bra beslut tas, har blivit överkörd och försvagad av känslohjärnan där alkoholdjävulen bor. Nu återhämtar sig pannloben och varje gång du kör över alkoholdjävulen desto starkare blir din vd. Kroka arm med din vd, ni kommer att bli ett dreamteam tillsammans och skapa dig ett bra liv, det liv du vill ha💪❤️

@Inombords Så bra gjort och jag känner igen mig i hur du överlistar dig själv och den där alkoholdjävulen som vår2022 nämner, det är en grym fiende. Ditt resonemang är så rätt och du kommer att få tillbaka allt det du skrev om, och efter 3 veckor börjar det också synas, vilket också ändå är glädjande! Noterar att du ligger 4 dagar före mig vilket är lite peppande och roligt.
Riktigt bra att stå emot så där, det är väl något man märker när man vill bli nykter att vi lever i en ganska fuktig kultur, många far tyvärr illa av den. Jag är en av dem, tyvärr. Men det här forumet är bra och en viktig källa till kunskap och inspiration.

@vår2022 Tack ja målet är att få tillbaka pannloben som styrenhet. Hittills går det bra, känner mig piggare och starkare. Halkade på isen idag och tänkte nej nu måste jag gömma blåmärken igen men kom på att det var helt legitima blåmärken och att det inte var pga onykterhet. Skönt. Jag ser fram emot julen, den blir helvit för mig. Det dricks väldigt måttligt i min sambos familj, lite vin till maten och nån glögg så det brukar bli lugnt. Jag ska dricka julmust och om det känns jobbigt så ska jag läsa och skriva här. Jag kommer vara så stolt när jag klarat av julen! Ser fram emot det! Önskar dig en god och fridfull jul!

@allatiders Vad kul att vi ligger så nära i tid! Låt oss följas åt! Har du planer för julen eller känns det lätt kanske? Fuktig kultur ja! Jag får ont i hjärtat när jag tänker på alla familjer som lever i oro över alkoholkaos i jul. För mig blir det julmust och närvaro. Tillsammans torkar vi upp alkoholsverige! Kram

Så idag är jag på dag 38! Julen gick bra, drack julmust. Tror det blir sprite zero på nyår. Vi ska fira med släktingar och det ska bli trevligt. Hoppas jag håller mig vaken till tolvslaget bara, jag är tröttare på kvällen som nykter. Min kropp behöver nog fortfarande vila.

@Inombords Stort Grattis🥳 38 dagar det är verkligen något att vara stolt över👏🏻💪🏻Dessutom över julen! Jag var supertrött när jag slutade dricka. Är fortfarande väldigt trött vilket mer beror på PTSD, tror jag. Tänker att du kommer fixa även nyår!

Heja dig👏🏻

Kram😍