@Andrahalvlek 🙏 Precis så vill jag försöka/ska jag göra. Jobbar hemma idag och kommer göra de typ två dagar i veckan vilket känns bra. Dessvärre dålig på att sälja men en fena på att köpa… och utan dyr alkohol ska jag varje månad unna mig själv och/eller hemmet något för samma summa (ganska stor summa…).

Dag 28 och tankarna på alkohol är åter ständigt närvarande… Idag är jag nykter har jag lovat mig själv. Imorgon nytt beslut. Tankarna kom direkt när jag kom hem efter semestern, har alltid svårt med omställning då det skapar inre oro när ngt förändras. Vet om detta sedan tidigare och diskuterade detta också igår hos psykologen och vi kommer jobba också med denna inre stress, också årstidsskiften påverkar mig oftast negativt. Gäller att ha beredskap och planera för detta - exvis boka in extra läkarbesök, lägga in extra tid för egentid. Vet inte hur ni andra känner och gör???
Börjat läsa boken ”Kidnappad hjärna” som min psykolog rekommenderade efter att jag berättade om att jag tror på att samla fakta i syfte att programmera om min hjärna. Tack @Andrahalvlek @Vår2022, jag berättade om er och att jag tagit del av/följer era respektive resor och hur väl ni lyckats och att den approachen tror jag på. 🙏❤️

@Ny dag Tack, vilken ära att få vara en approach till dig😁. Vad bra att du har träffat psykologen och tagit upp din inre oro kring förändringar. Det är som Anders Hansen påpekar så effektfullt att sätta ord på sina känslor och det påverkar hjärnan och signalsubstanserna. Jag kan känna igen mig i att bli lite stressad vid förändringar. Om något tex ändra i sista sekund eller om jag inte fått full information om något, och får veta det sent. Mitt kontrollbehov som ligger bakom. Jag behöver kunna ställa in mig eller om mig till ett visst skeende tex. Har blivit bättre på att saker kan ändras fort och tänka att det spelar inte så stor roll i det stora hela. Helt klart har nykterheten påverkat så att jag är mindre stressbenägen och orolig, det blir inte samma påslag, man blir mer chill😁.

Kämpa på nu och tänk positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter. Du gör det så bra!❤️

Det blev lite av en käftsmäll @Ny dag , att gå tillbaka till jobbet. Har haft flashar hela dagen om hur jag går till krogen efter jobbet och beställer in en kall öl… Men, någonting har hänt under sommaren, i mina samtal med er härinne, en ny känsla av självbevarelsedrift. Svårt att förklara men innan sommaren kunde jag inte stå emot en enda impuls. Nu noterar jag vad som händer och blir faktiskt less på detta sug - what’s new liksom!?

Har blivit, precis som du, så peppad av flera personer härinne och deras berättelser om vägen till nykterhet. Att få svart på vitt att det går!!

Håll ut @Ny dag , jag är så imponerad av dina 28 dagar! Du mådde verkligen inte bra senast du drack, tänk tillbaka på det.

”Kidnappad hjärna” låter intressant, ska kolla upp den. Allt gott till dig ✨✨✨

@Allegra Har haft flashar hela dagen jag med. Jag är också så less på suget och jag försöker hålla i men det är lite tufft nu. Undrar hur länge dessa vinsprit-flashar kommer vara - just nu är det typ varje halvtimme. På semestern var det så lätt…. Imorgon går jag iaf in i den femte veckan, har några vänner över på middag imorgon vilket förhindrar ev smygdrickande så jag hoppas jag är safe där. Tar det dag för dag.

Du är på gång nu, noterar när suget kommer och lyckas stå emot 💪👍! Det verkar som du landat din riktning på riktigt om du förstår vad jag vill säga. Och du, du mådde heller inte bra efter du drack senast, och gången dessförinnan osv. Vi vet ju det båda två och ändå är det så jäkla skört och kämpigt. Du är inte ensam, vi får tänka på varandra när suget kommer. ❤️🥰

Tack @Ny dag för fina ord. Då ska du få ett boktips till: ”1%-metoden - små förändringar, stora resultat” av James Clear. Den handlar om hur man med små justeringar får till nya vanor.

Kram 🐘

@vår2022 🤩! Har det tufft nu, men värderar nykterheten högt och vet att snart (när?????) vänder det. Spelar filmen på repeat en gång i halvtimmen för att parera alkoholdjävulen som attackerar just nu. Imorgon går jag in på min femte vecka, och när jag skriver just nu kommer känslan 🙏 att jag SKA klara åtminstone 7 dagar till och sedan förhoppningsvis mer därtill. ❤️🥰

Vet inte om ni känner till campral. Medicin mot sug. Det räddade mig. Jag tänkte på mitt vin konstant första tiden. Och det var så irriterande. När jag började med medicin dröjde det ett par veckor sen, poff, försvann suget. Medicin kan hjälpa dig på traven. Kämpa på, allt blir bättre och bättre för varje nykter dag som passerar!

@Kebne1 Tack! Kanske ska jag testa Campral…. Om det funkar också för mig skulle det underlätta mycket!!! Just nu försöker jag med L-glutamin som också sägs minska suget och jag har ju klarat två dagar (snart 3) sen vardagen drog i gång med buller och bång. 🤩

@Allegra Idag känns det liiite lättare och jag kommer vara nykter också idag. Så skönt att vakna nykter, njuter av att vakna och känna känslan av att inte ha druckit. Den känslan är nog bra att ha inpräntat i skallen så när alkoholflasharna viner runt huvudet. Ha en bra onsdag 🥰🥰

Går in i femte nyktra veckan💪! Tänker tillbaka på hur jag mådde för fyra veckor sedan 🙈❌😱🙈❌😱, och även om det är kämpigt så har jag det sååå mycket bättre på all plan. Nu dags för lunch och sedan en cykeltur = #nya vanor #jobbar hemma.

@Natalia Det var tidigt🤣 men tack 🤩! Morgonen är när man vaknar nykter alltid bra jämfört med när man är bakis oavsett hur trött jag än är/hur kasst man än sovit. När jag drack vaknade jag vid tretiden svettig med ångest och negativa tankar som snurrade runt i 1-2 timmar, Nu vaknar jag förvisso också 1-2 ggr per natt men med en helt annan känsla i kroppen och trots värmen just nu inte lika äckligt fyllesvettig - det är stor skillnad och en bonus av att inte dricka.
Jag har fortsatt äta teanin och tyrosin, vet inte 🤷‍♀️ om jag upplever skillnad men har ju lyckats vara nykter ett tag nu. Blir inte trött eller så, så jag fortsätter…. Ha en fin dag! 😘

Dag 30 sedan återfallet, fortfarande snurrar tankarna mycket kring A, känns som om jag är under ständig attack från alkoholdjävulen sedan jag kom tillbaks i vardagen. Detta har jag förvisso förberett mig på men likväl är det otroligt påfrestande 😩 och gör det t.o.m. svårt att koncentrera mig på jobbet…. Idag ska jag fortsätta vara nykter oavsett!

@Ny dag Fasiken vad jobbigt att Alkoholdjävulen ska vara på dig! Funderar lite på om det kan ha att göra med att din hjärna ännu inte riktigt kommit i balans. På semestern funkade det bättre men hemma i vardagen är det sämre. Tänker att din hjärna är inlärd med att ta till alkohol när du tex jobbar och känner olika känslor. Det tar sin tid innan det släpper och när hjärnan börjar förstå att det inte kommer alkohol vid olika känslor. Att hjärnan balanserar sig, man pratar om att det tar 3-6 månader. Kan det hjälpa med att ta i ordentligt och skrika åt Alkoholdjävulen att sticka? Eller att ta en promenad eller annat? Att prata högt med djävulen och säga att den inte kan lura dig, att du bestämt dig för att den ska väck? Att tänka på positiva saker om nykterheten? Kämpa på nu och släpp inte taget! Det kommer att lugna sig. Kram❤️

@vår2022 Ja, jag misstänker att det är precis som du analyserat. Tror också att det har med miljöombytet och att jag nu måste prestera på annat sätt än under semestern. Jag skriker NEJ och spelar filmen hela vägen till slut. Det ska gå, jag vill inte ha det så här längre och vet rent faktabaserat att det kommer bli bättre med tiden när min hjärna fått nya kopplingar. Jag håller i, en dag i taget 💪. ❤️

Hej @Ny dag , ja det är gräsligt jobbigt när suget sätter in, med sina frestelser och löften om en stunds paus från allt. Hoppas det handlar om en puckel som du skall ta dig över och att det känns lättare efter det!

Så fort jag ser en kall öl fladdra förbi i skallen försöker jag tänka på de värsta bakfyllorna jag haft. Än så länge skrämmer det minnet bort allt vad sug heter. Men jag är bara på dag 7 och bävar för den där dagen då man börjar slappna av och tänka äsch..

Jag hejar på dig 😊✨