Återfall

Återfall nu. Druckit i tre dagar. Hatar mig själv. Slutat dricka nu och börjat med antabus. Varför ska det vara så in i helvete svårt att bara cruisa på framgångsvågen. Vart LOB så nu blir det soc igen då. Inlagd idag på sjukhus. Fick åka ambulans med hjärtflimmer. Allt var ju bra. Alla provsvar, EKG. Beställt mer antabus. Varför ska man ta det där första glaset.

Profile picture for user Sisyfos

Jag tänker/gissar att anledningen till dina återfall har väldigt mycket med hjärnkemin att göra. Var i hjärnan tas besluten liksom.
Du har ju som jag förstår det ingen romantiserande bild av alkohol utan är fullt på det klara med att det är slutdrucket.
Alkispodden är bra. Där beskriver programledarna det här när de upptäcker att de börjar ”fladdra iväg”, bli mer egocentrerade etc etc. DÅ måste de bryta. Jag gissar att du haft mycket att göra, ingen återhämtning, ingen reflektion. Bara köttat på…
Jag kan såklart ha helt fel, men jag tänker att det verkligen har med behovet att få balans i hjärnan att göra och nödvändigheten av att höja t.ex serotoninnivåerna på nåt sätt.
Du är skitbra som slutar direkt och vidtar åtgärder (antabus). Hur mår du när du inte dricker? Är livet ok eller är det kämpigt hela tiden? Det finns ju andra mediciner. Nån provade en av de här som minskar suget och hela livet föll på plats. Enligt hen funkade det så på en del av de som tog. Jag tror ju att en del av förklaringen sitter i hur våra hjärnor funkar från början och jag tänker att du och några till har en extra känslighet när ni får i er alkohol. Ingen bristande karaktär, utan mer hur hjärnan reagerar på det här giftet. Titta på filmen om återfall som man länkar till på flera ställen härinne. Den förklarar rätt bra.
Så bra jobbat att bryta! Nästa gång, bryt innan det där första glaset. Jag tänker att du kan märka när det är på väg dit.
Kramar

Profile picture for user aeromagnus

Livet är okej. Mår bra. Jobb familj mm. Kände egentligen att jag skulle dricka men borde tagit antabus. Detta kommer jag göra igen. Blir bara så besviken på mig och mitt korkade agerande. Borde veta fan så mycket bättre. Fått lite benzo mot absitinensen. Ska träffa drogterapeut via Previs

Profile picture for user aeromagnus

Jag har bestämt mig nu. Så fort jag känner något så blir det medicin... Ska jag åka iväg blir det medicin. Ska aldrig försätta mig i samma situation. Kan bara säga till alla som tror man kan dricka.... Gör inte det. Jag vet.... Ta hjälp, sjukvård, anhöriga men känn er besegrade.

Profile picture for user aeromagnus

Mötet gick bra. Enligt soc där så har polisen tagit hand om mig två gånger och det vet jag ju eftersom jag var på Södersjukhuset och sedan i Norrköping. De har dock inte fått in någon LOB utan "enbart" skrivit rapport. Så nu är nästa vånda på G att se om det blir en körkortsutredning. Eftersom de inte LOBAt mig (enligt soc) så får man väl hoppas. Jag har ju inga LOB sedan tidigare har en trafikföreteelse för 4 år sedan och det var en fortkörning på 11km på 90-väg. Igår fredag 8/4 drog jag en löprunda på 9km. Kändes tungt men skönt att komma igång med träningen. 10 dagar nykter nu, känns bra men har lite sug kvar. Äter antabus så jag behöver inte ens parera suget. Det försvinner på några veckor. Jag är fortfarande irriterad på mig själv men ska försöka släppa detta.

Profile picture for user aeromagnus

Ångesten svallar över en på jobbet. Jag är trött, energifattig, motivationslös. Vet inte vad som hänt mig. Skäms för mitt tilltag och just nu blir jag mest bestraffad inte pushad. Menar inte att man ska bli framburen på röda matten men den enda som hejar upp mig är min fru. Det är inte illa det men jag känner mig väldigt ensam just nu. Hade jag inte gått på medicin hade jag flytt in i alkoholens värld igen. Så här har jag inte känt innan. Tvi vale... Men men som man bäddar får man ligga.

Profile picture for user aeromagnus

Ångesten finns kvar men i mindre skala. Dock tänker jag på hur skönt det skulle vara att bara fly bort just nu från alla problem som hopar sig. Det är ju ingen bra lösning alls och är inget alternativ. Tar ju medicin så jag kan ju inte dricka. Tre veckor nykter nu. Det vart en härlig påsk iaf.

Profile picture for user aeromagnus

Sitter här med min ångest igen. Ska till en ny samtalskontakt på måndag. Tandvärk och lite nere idag. Inget känns direkt roligt just nu. Så här har jag aldrig känt innan. Inne på min 4e vecka nu. Har kemiskt sug än. Antabusen räddar mig nog att inte dricka igen. Solen skiner ute och det är lördag.

Profile picture for user Kennie

Kan du försöka tillåta dig att vara i det där tillståndet ett tag? Där inget känns roligt och ångesten kommer av och till. Jag tror vi lurar oss att har vi väl slutat dricka så ska allt kännas så bra och vi ska vara på gång och inspirerade. Men så ser ju inte livet ut jämt när man är nykter heller. Och den där känslan av tråkighet måste man vada igenom långsamt och lita på att man kommer få tillbaks livsglädjen när kroppen och hjärnan fått stabilisera sig. Så tillåt dig att vara låg, det går över och det är inte fel att känna så! Se till att röra på dig lite lagom, endorfinerna hjälper..

Profile picture for user aeromagnus

@Kennie Ja du har så rätt det vet man ju men man vill ju inte se det ur det perspektivet men det måste man nog. Blev 33km på cykel idag i ett jäkla blåsande. Ikväll blir det toast skagern sedan oxfile med potatisgratäng. Måste få lyxa till det lite.

Profile picture for user Se klart

Heja dig och lyxig mat är jag absolut för! Allt som gör vardag och helg lite snällare är fint. Vi behöver bomull som går att köpa för pengar när vi kan. Jag håller hårt på dig och är grymt impad av dina 7 ÅR. Wow 🤩
Stor kram.

Profile picture for user aeromagnus

I måndags 25/4 var jag hos en drogterapeut som Previa (Falck) kallar det. Var kanske inte riktigt rätt för mig och det sa han. Han jobbar med aktivt missbruk. Vi pratade dock en del om skam och skammens påverkan. Kan det vara så att man har skam eller skäms för något som gör att man gömmer sig i alkoholen eller är det friheten. Kanske är jag påpassad av min familj som utlöser det. Vi pratade villkorslöst. Jag ska nog ta reda på en person som inte jobbar med aktivt missbruk utan förebyggande. Idag 28/4 är det en tuff dag. Då ska jag träffa några på den där kursen som jag var på när det löstes ut. Jag ska avgå alla mina uppdrag och jag kommer säkert få en massa skit att jag inte gjort si eller så.

Profile picture for user aeromagnus

Sommaren är het. Vi har varit i Paris i 9 dagar. Blev några dagar extra då en fransyska körde rätt in i vår bakdörr när vår son skulle gå ut. Tur han inte blev påkörd. Bilen fick bärgas till verkstad där man kunde fixa så vi kunde stänga dörrjäveln. Ingen kan ju prata engelska så min fru har en gammal klasskompis som är motorjournalist som i sin tur har en kompis som bor i frankrike och kan franska. Så det löste sig. Nu står bilen på verkstad. Ja de kör ju som idioter i Paris, inte undra på det händer olyckor. Var tillbringade två dagar på disneyland i Paris. Wow.... vilken park... Eiffeltornet, Louvren, Versailles, Parc De luxenbourg, Sacrequr, Patheon mm. Dyr stad men otroligt vacker. Äter medicin så jag behöver inte tänka på att dricka. Skönt. Gått 4 jäkla månader efter sista fadäsen. Är igång ordentligt med träningen och nu ska vikten pressas 10 kg minst.

Tack för er som tittar in ibland.

Profile picture for user aeromagnus

Imorgon 15/8 börjar jobbet för mig. Ska väl inte klaga. Har ett jobb med schysst lön men är helt oinspirerad att vara där. Gått snart 6 månader sedan sista snedsteget. Träningen är igång men kommer inte upp i nivå. Måste ta tag i kostfrågan också. Gå ned minst 10kg ganska så snart. Försöka med -1kg/vecka. Inga kakor, godis eller bullar. Mindre portioner mer grönsaker.

Profile picture for user aeromagnus

6 månader nykter. Tja det är väl inte så svårt när man tar antabus då går det ju inte att dricka så man behöver inte bli frestad att ta en öl eller två eller tre eller 20. Vek eller inte men så ligger det till. Träningen går framt men vikten är för hög men nu har jag lovat mig själv -10kg till jul.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Grattis till 6 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Antabus är bra som krycka, och viktig för många. Hur länge brukar man ta det? Inte för alltid väl? Vilka positiva erfarenheter har du av nykterheten det senaste halvåret?

Kram

Profile picture for user Onkel F

@aeromagnus 6 månader är bra gjort, grattis! Även om man tar Antabus så måste man ju hålla i och inte fuska. Frestelsen och tvivlet kan göra sig påmint ändå, åtminstone för mig. Kommer du att fortsätta med medicinen eller känner du att du kan klara dig utan? Det finns väl egentligen ingen bortre gräns för hur länge man kan ta den, förutsatt att man inte får några biverkningar.
Det handlar inte om att vara vek, det handlar om att ta till de medel man behöver för att låta bli att dricka alkohol. De veka vågar kanske inte ta det beslutet.

Profile picture for user aeromagnus

Mitt mål är väl att klara mig utan mediciner. Jag ser mig som vek i detta fallet men jag borde nog försöka ändra den uppfattningen om mig själv. Kan kanske bero på jobbet där jag känner mig ganska förminskad. Alla verkar lyckas så bra med sin undervisning utom jag som alltid ligger med lägast meritpoäng för mina elever. Är lärare i kemi och matte på åk 7-9. Jag ångrar bittertr mitt val av yrke nu men min ekonomiska situation tillåter inte omskolning i nuläget.
Förra veckan blev man åter kallade för idiot, gubbjävel, fick en burk sparkad på mig eleven stod och slog på dörren in till vårt klassrum tom en stol kastades mot dörren flera gånger. Ingen hjälp fick man eller stöd i situationen. Hade jag fått tag på eleven hade jag nog varit utan jobb och suttit häktad. Kränkningar och skit är en del av lärarens vardag nu. Jag har fått höra att jag måste bygga relationer med elever. Det är mitt fel att man försöker ta vassa burkar från elever. Elevens rätt till utbildning är mer värt i lagens mening än min arbetsmiljö.

Nu har det gått snart 7 månader nykter. Gått ned några kilo och träningen är igång så gott det går.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Vilken vidrig jobbvardag du har. Och vilken dålig stöttning du får av din chef rektorn och kollegor 🤬 Och fy bubblan för att bli betygsatt på jobbet på det viset, hur kan det vara det minsta utvecklande? Å andra sidan är det ju det ni gör med eleverna hela tiden, så i er värld är det kanske helt naturligt.

Du har inte funderat på att byta skola? Som lärare är det väl hur lätt som helst att få jobb i en annan kommun på en annan skola? Det kanske kan vara en målsättning på sikt, när nykterheten blivit ännu mer stabilare. Det är inte ovanligt att sådana förändringar kommer i spåren av nykterheten. Men att ta en sak i taget är viktigt. Nykterheten först.

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

Min son har varit mobbad på sin gamla skola och går nu på den skola där jag jobbar han tillhör egentligen en annan kommun. Problemet är väl att det är lika illa på andra skolor. Så jag blir kvar i två år till sedan så får vi överväga framtiden. Jag har ju haft kontakt med samtalsterapeut om detta. Hon tycker jag ska vara nöjd med min insats men jag ifrågasätter ändå min kompetens eftersom mina kollegor lyckas...eller möglar man med betygen.

Profile picture for user Kebne1

Här är en till lärare 👋🏼 @aeromagnus Att bli betygsatt av elever är inte kul! Jag tänker så här: begär ett samtal med rektorn. Kräv att få hjälp av denne om hur du kan förbättra din arbetssituation och kontakten med eleverna. Rektorn är ytterst ansvarig. Blotta dig själv och berätta det du beskrev här i forumet. Helt ohållbart att bli utsatt som du blir! Kontakta även fackligt ombud. Det är INTE dig det är fel på, det är din arbetssituation!!! Kämpa på med din nykterhet, den stärker dig! 🙏🏼❤️

Profile picture for user aeromagnus

Kebne1 blir inte betygsatt av elever men man undrar ju hur andra lyckas så bra med allt men inte jag.. Rektorn är medveten om min känsla och jag har ifrågasatt betygsättningen men blir meritvärdet högt blir ju rektorn nöjd. Jag var facket men lämnade det då man aldrig ville driva arbetsrättsliga saker. Jag går min väg nu kommer inte ta några konflikter i korridorerna inga andra gör det. Nåväl mitt sämstaval ever utbilda mig till lärare.

Profile picture for user aeromagnus

Hösten kommer nu med sitt intåg. har lite pellets kvar, tur är väl det så man får värme. Pelletsbrist i Sverige. Varit i Polen på speedway GP i Torun. Var underbart roligt. Varit hemma i Sverige en vecka nu med jobb. Just nu känns det mesta rent meningslös. Har fått problem med min mage. Den känns uppsvälld och det bubblar. Känner mig också allmänt matte och trött. Sprang 10km i torsdags.

Profile picture for user Sisyfos

Finns det något du kan göra åt att du vantrivs på jobbet, AeroMagnus? Du skriver det så ofta och det är ändå en rätt stor del av ditt liv du är där. Jag såg att du ville vara där för att stötta din son.
Du ifrågasätter din kompetens som lärare eftersom andra lyckas och att gå med den känslan är ju inte den bästa utgångspunkten för att lyckas. Det finns en liten skrift från Skolverket som heter ”Forskning för klassrummet” som man kan ladda ner. En kort liten skrift som kan läsas på ett par timmar, där beskrivs strategier som är framgångsrika i en undervisningssituation. Sen har Skolinspektionen en skrift som heter Framgång i Undervisningen som beskriver framgångsrika metoder. Att du sätter lägre betyg än andra behöver ju faktiskt inte alls betyda att du lyckas sämre heller. Kanske ställer du högre krav. Kanske tolkar du betygskriterierna annorlunda än dina kollegor. Kemi och matte anses väl också vara rätt ”svåra” ämnen.

Du har en jättesvår arbetssituation och jag förstår att det är väldigt slitsamt. Men du skriver att du inte kan göra något åt att du måste ha jobbet nu. Tror du att du skulle kunna förändra ditt tankesätt något? ase till att din avoga inställning till jobbet inte lyser igenom när du undervisar. Försöka se dina positiva egenskaper som lärare och det som kanske en gång i tiden fick dig att välja yrket från början? Det finns kanske andra vägar ur läraryrket än att omskola sig också. Ibland tänker jag när du skriver härinne att du slår så hårt på dig själv hela tiden. Vid återfall, som lärare, som partner. Jag önskar att du kunde se det du faktiskt åstadkommer i ett annat ljus. Du bryter dina återfall snabbt, du är en pappa som sätter sonen främst och du tar hand om dig. Det finns säkert fler exempel. Jag tror att du har en uppgift där. Att se dina tillgångar och det du lyckas med. Som lärare är man rätt ensam och de 100 bra sakerna du gör överskuggas ofta av den enda kritik eller den återkoppling i form av ”gubbjävek” som du går eftersom den är direkt. Rektor eller kollegor borde hjälpa dig att se det andra. För jag ör helt ävertygad om att det finns 100 bra saker med dig som lärare också.

Profile picture for user aeromagnus

Sisyfos du har ju helt rätt i det du skriver och det är väl därför man hamnat snett ibland. Jag jobbar med den känslan att vara bra. Jag vet ju att jag är en bra lärare. Det säger både föräldrar och elever och man vill ju ha mig som lärare. Jag har läst dessa från skolverket. Jobbar ju lite så men Skolverket är för mig ett icke trovärdigt verk. Jag är väl en person som dömer mig hårt, alldeles för hårt det sa även en terapeut jag pratade med. Hon sa så här "Skit i vad din chef säger om ditt sätt att undervisa. Så länge föräldrar och elever är nöjda och du gör det du ska så ska du vara nöjd" Jag får ju streta på i jobbet. Just nu har jag också ryckt in för en kollega som opererat sig så jag ligger på nästan 1300 minuter undervisning vilket gör att jag inte hinner med mitt vanliga. Med tanke på det jag fick kastat i ansiktet från min chef i onsdags så är det sista gången jag ställer upp.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Usch, vad jobbigt du har det 😢 Min enda egentliga inblick i skolvärlden är särskolan, där min yngsta gick fram till för några år sedan. Men de har ju en helt annan personaltäthet och individanpassad undervisning. Stor skillnad mot att undervisa en stor grupp.

Men en sak kan jag bidra med. Försöka boosta dig i att verkligen se allt du faktiskt GÖR - istället för att fokusera på det du inte gör. Försök att varje kväll tänka tillbaka på dagen och lista 3-5 saker som du har gjort bra. Säkerligen svårt i början, men det blir lättare med tiden. Det är helt okej att skriva ner samma sak varje dag, syftet är att fokusera på det du gör bra. Att du synliggör det för dig själv.

Det man riktar ljuset mot får man mer av med tiden. Jag är säker på att du faktiskt gör en massa bra saker varje dag, låt det följa med dig in i sömnen istället för det som du upplever som tillkortakommanden.

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

Just nu är min känsla flykt. Flykt från verkligheten. Problemet är ju att det inte hjälper att just fly. Det hjälper för stunden men inte i längden. Hade jag inte haft familj så vet i sjutton vad jag hade gjort. Jag går till mitt sk jobb. Jag gör det jag ska. Försöker engagera mig och hjälpa mina kollegor. Det intressanta är att jag ofta frågar mina kollegor om de behöver hjälp med elever. Är med i klassrummen mm. Ingen gång, noll, nada är det någon som frågar mig om jag kan behöva ett handtag. Så nu kommer jag sluta ställa upp.
Kommer hjälpa mig själv.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Så slitsamt du har det 😢 Önskar så att du fick möjlighet att söka jobb på en annan skola, där dina kunskaper och erfarenheter värdesätts. En mindre skola kanske?

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

Vi går ju in i en tid av lågkonjunktur så det är väl knappast läge att byta en stabil inkomst mot en icke-stabil inkomst. Jag har ingen lust för varken träning eller god kosthållning, eller jobb. Jag får ta en dag i taget. Hjälper ju inte att älta det passerade man kan ju bara jobba med nuet och framåt. Antabusen jag tar smakar nu så illa så jag nästan spyr men jag har lovat min fru att ta den ett år så jag får stå ut. Min personliga livsgnista är inte på topp men jag har en son och en fru som jag måste vårda relationen till. Vi får se vad som händer idag på jobbet. Vad man får bli kallad idag. För några dagar sedan blev man ju kallad jävla kuk tre gånger. Allt detta nedvärderande säker en (även om jag inte tar det personligt) så är det trist att få höra detta. Jag hoppas ni får en bra fredag därute och en fin helg.

Profile picture for user Sisyfos

Du verkar inte må helt bra Aeromagnus och det har kanske andra orsaker än livssituationen. Ibland tänker jag att man borde försöka komma ihåg hur det känns när man mår bra för att det är så det ska vara. Min sambo har årstidsbunden nedstämdhet och tar D-vitamin under den mörka årstiden. Det funkar rätt bra. Någon gång blev det ännu sämre och då sökte hen hjälp och fick en tablett som hen tog en period. Det blev bättre. Jag tänker att det du beskriver nu om förlorad livsgnista kanske inte bara är orsakat av yttre omständigheter. Jag tänker att du kanske har medicinerat måendet med alkohol och nu längtar du efter medicin för att skapa balans. Testa D-vitamin(normal dagsdos, det finns piller som innehåller väldigt mycket), hjälper inte det och måendet är fortsatt i botten sök hjälp för det. Jag tycker att du beskriver ett mående som kanske inte är ”normalt”, utan på gränsen till depression. Det verkar som att du inte orkar försöka med fysisk aktivitet etc, och kanske är du lite långt gången nerför för det. Risken är att du kommer till ett stadium där du skiter i det och tar till den gamla beprövade medicinen. Den du vet är en fullkomlig katastrof, men desperationen blir stor efter att få balans i hjärnan. Så sök en annan väg ut ur det här måendet du beskriver den här gången. Gå till läkare. Ta lite prover. Det finns vägar till ett bättre mående tror jag. Du beskriver hur du normalt är en person som erbjuder sig att hjälpa andra, du har normalt bättre kontakt med eleverna. Inget känns bra och roligt nu och du skriver att du ska sluta hjälpa andra. Även att hjälpa andra ger en kick hos våra ”må-bra” hormoner. Låt det inte gå längre nedåt den här gången utan sök hjälp för måendet. Du kan läsa din egen tråd så ser du hur det är när det är bra och hur det är när det är mindre bra. Lycka till nu!

Profile picture for user aeromagnus

@Sisyfos Tack Sisyfos för din input. Depression skulle jag nog inte vilja kalla det men nedstämdhet eller rättare sagt uppgivenhet. Nej medicinen alkohol kommer jag inte använda. Den botar inte ett skit utan ger mig mer bekymmer. Visst tanken har slagit mig det vill jag lova men min vilja att inte ta är mycket högre och jag vill inte ned i detta igen. Nu har jag startat träningen och kosthållning så jag har annat att fokusera på (mer än min son och min fru). Jag har plockat fram mina gamla anteckningar när jag gick hos terapeuten för några år sedan. Klok kvinna som sa sanningarna, lite som Filip Diab i lyxfällan. Lästen lite vad hon sa till mig. Magnus kan du hjälpa de där människorna som inte vill ha hjälp? (Elever) Nej men man måste ju försöka är mitt jobb. Är det verkligen ditt jobb att försöka tvinga människor på något de inte vill ha eller se mening med? Nej. Varför gör du det då? Vill människor ha ditt stöd och din hjälp? Ja ganska så många. Varför ger du inte dom din kärlek, omtanke och stöd? Man vill ju nå alla. Kan du verkligen nå alla? Nej. Om du vet svaret varför fortsätter du fast du vet att det är fel. Eeehh bra fråga.
Så från och med imorgon kommer jag inte ha dåligt samvete för de som inte lägger ned lite jobb och intresse. De kommer få sin "belöning" Hon sa en annan sak också. Du kan bara förändra en sak och det är inte historien utan den tid du är i i nuläget. Du kan inte förändra andra, bara dig själv om du vill och behöver. Så nu gör jag som mina kollegor. Jag tar inga fler konflikter med dessa för det gör ju ingen annan heller.

Jag tar redan vitamintabletter, magnesium mm. Får se hur veckan utvecklar sig. Jag kör hårt nu.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Klok terapeut! Även om du vill nå fram till alla är det omöjligt. Klokt att lägga din energi där den gör nytta, och att fokusera på ditt eget mående med hjälp av kost och träning.

Kram 🐘

Profile picture for user Hoppomframtiden

Vilken vidrig arbetssituation du befinner dig i. Jag har barn som går 7-9 och tycker många gånger att skolan borde få ryta till mer. Jag säger inte att skolan ska fostra för det är vårt ansvar som föräldrar. Det jag säger är att föräldrar idag fostrar inte sina barn med att visa medmänsklighet och respekt(i ordets rätta betydelse och inte som ungdomarna idag använder sig av ordet) vilket i sin tur leder till att ungdomarna inte uppför sig i skolan. Ni fantastiska lärare får vare sig ta tag i en stökig elev eller bli förbannade. Det är ju så märkligt det har blivit.... att samhället säger att man inte får kalla nån för hora eller andra nedväderande saker men ni lärare får stå ut med det som en del i er arbetsmiljö. Det hade ALDRIG varit acceptabelt på en arbetsplats att kollegor sa så till varandra.

Vilken tur du har som har din fru och son som stöd. <3. Jag kan ingenting om antabus och vet inte alls hur det fungerar men du ska se det som ett hjälpmedel, inte ett nederlag, precis som med oss här på sajten, din samtalspartner och övriga som försöker finnas för dig. Du skriver att byta jobb inte är aktuellt pga ekonomin men det kanske finns andra skolformer som du kan undervisa i. Du har säkert redan funderat på alla möjliga vägar om detta men det är ju så viktigt att trivas (eller iaf inte vantrivas) med vardagen för att klara av kampen mot alkohol.

Ja, det var lite av mina tankar när jag läste din berättelse. Heja dig som lärare och kämpa på!

Profile picture for user aeromagnus

@Hoppomframtiden tack för dina kloka ord. För fem år sedan var det ovanligt att bli kallad för saker. Det kunde hända i stridens hetta men en ursäkt kom oftast. Antabusen är ett hjälpmedel ser inget större nederlag i det men jag spyr nästan när jag dricker det för smaken är unken. Det har ju varit en underbar helg och nu har jag lov. Tvättat alla tre bilar. Ställt av min Saab 9-5 aero och fått på vinterdäcken på båda bilarna. Köpt pellets så nu är jag 10 lakan fattigare.

Profile picture for user aeromagnus

Nu har jag berättat att jag söker nytt jobb. Trött på jobb-kaoset. Försöker träna och hålla kosten men det går skitdåligt... Har börjat tänka på hur skönt det skulle att bara gå in i dimman igen. Supa ned sig några dagar, glömma allt. Ingen skön känsla det där. Äter medicin så jag kan inte dricka och jag ska inte dricka men känslan är inte bra. Orkar inte mycket just nu men vi får ta en dag i taget.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Skönt att du kommit till skott att söka andra jobb. På ett nytt ställe kan du nog få den nystart du behöver. Bra att du håller igång träningen.

Har du provat att meditera? Det kan jag verkligen rekommendera. Man börjar med 5 min och utökar efterhand till 30 min. Bara sitta rakt upp och ner och lyssna på en röst eller på sångmantra. Och man får framför allt ett lugn som känns grundande i hela ens tillvaro när man kommit igång ordentligt med meditationen regelbundet. Men det kräver några månaders daglig träning innan man märker effekt.

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

Tack för tipset ska kolla lite kring meditation. Tycker livet är allmänt trist just nu. Dagarna går långsamt. Vill hitta på något men vi sparar pengar för fullt så julbordet i år brinner inne. Så jäkla dyrt. 23/12 förra året började jag supa. Söp bort julafton naturligtvis. Så blir det inte i år. Ska fixa all julmat innan, julgodis med grabben. Frugan fyller 22e så det blir fullt upp lite senare.

Profile picture for user Sisyfos

23/12 2021 söp du.
Jag tänker också att dina övriga återfall har varit i anslutning till terminsslut/lov. Det finns ett starkt samband med den stress du beskriver nu och den lösning som du använder. Jag tror att du måste hitta något annat sätt att stressa av. AH föreslog meditation. Du har tidigare använt träning. Jag kan verkligen känna igen mig i det, när hela livet handlar om att bocka av nästa uppgift och jag har jobbat med att försöka stanna. Du skriver ”göra julgodis med grabben”, just det kan man se på två sätt, bara som ett exempel - jag har ibland haft det som en uppgift att bocka av och på senare år haft det som nåt kul att göra tillsammans. Skillnaden är milsvid i närvaro och i mående. Det du beskriver nu tror jag är den lite stressade sidan… det blir inget julbord, allt är dyrt etc, etc.
Stanna upp, andas, fokusera på julgodiset. Innan jag drack kunde jag ibland känna stt livet rullade för fort och att jag inte hann med. Jag tror att den känslan är nåt jag lärde mig dricka igenom sen, Känslan försvann ju även utan alkohol och innan tog jag till andra metoder för att må bra. För mig är det förödande när jag börjar se livet som ett hinderlopp… bara nästa uppgift. ”Uppgifterna” kan vara hur kul som helst men om de i mitt medvetande är något att ”bocka av” då är jag inte riktigt närvarade. Du känner kanske inte alls igen dig i det Aeromagnus, men din beskrivning av din ”att göra lista” känns lite lik det sättet att tänka. Jag har jobbat mycket med närvaron nuet. På nåt sätt så tror jag vi är lika där i vår problematik, men jag kan ha fel. Jag tror att du behöver hitta nuet, klappa på dig själv och konstatera att du är bra. Att leva med ”Good enough” är en konst när man är en person som alltid vill nå toppen. Min känsla är att du är sån, Aeromagnus. Och det är bra, det innebär att du har driv och engagemang. Men ”Good enough” räcker långt. det gäller att vara medveten om ”enough” - vad det är. När man har gjort nog. Men återigen inget av det här kanske applicerar på dig. Jag tycker mig dock känna igen vissa tendenser.

Profile picture for user aeromagnus

@Sisyfos Ja men så är det säker till stor del. Göra julgodis med min pojk är mer kul än ett måste, likaså fixa julbordet. Jag gillar att laga mat. Vi ska försöka ta oss till Disneyland i vår igen det kostar ju en del. Allt har ju blivit dyrare, mat, uppvärmning, diesel/bensin. Jag har svårt med good enough tyvärr men det är ju något man måste öva på. Kanske lite egentid.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sisyfos Och meditation är ett kanonbra sätt att hitta ”nuet”. Man är hjälpt i stunden, och man är hjälpt mellan gångerna man mediterar. Man kopplar liksom annorlunda i skallen, jag vet inte riktigt hur det funkar. Men jag vet att det funkar! Men det krävs några veckors daglig träning upp till några månader innan man märker skillnad. Så man får träna på sitt tålamod också.

@aeromagnus Kan rekommendera appen Insight Timer. Gratis, många miljoner användare, en massa olika meditationer att välja på och mobilen har man ju alltid med sig. Meditera på bussen?

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

Har testat lite meditation, inte fått kläm på det riktigt än. Försöker så gott jag kan. Ska försöka komma upp i träningsmängd vad gäller kondition. Snart jullov. Värsta terminen i min yrkeskarriär. En termin full med glåpord hagalade från ett fåtal. Dagar i ända bli kallad för idiot, gubbjävel, dra åt helvete mmm ett fåtal som får härja fritt. Man får ju bara avskärma sig dessa.

Profile picture for user aeromagnus

I mars är det 1 år sedan jag drack alkohol sist. Min antabus är slut på apoteket. Klarar mig utan nu. Ibland kommer behovet av att dricka men när jag tänker på hur det var sist så brukar tankarna försvinna ganska så snabbt. Vi har varit sjuka i omgångar, inte kul. Jobbet är inte kul heller. Just nu är inget speciellt roligt men det har väl med årstiden att göra. Vi sparar, sparar och knåpar ska till Disneyland Paris i april så det lär gå en del flis där. Sparat undan det mesta till resan.

Profile picture for user Sisyfos

Bra jobbat!
Du skriver såhär ” Ibland kommer behovet av att dricka”. Du verkar ha en fungerande strategi nu för att hantera de tankarna. Jag tänker att det också vore bra att se över livssituationen och fundera över vad som utlöser den där typen av tankar. På nåt vis går man ifrån en avsky för alkoholen till att bli besatt av att dricka. I vilka sammanhang kommer tankarna? Jag tror att du har ett ganska krävande jobb. Ser du till att hitta glädjen och vilan? Jag lyssnade på alkispodden och i ett av avsnitten pratade en av programledarna om att när han märkte att tankarna började bli mer och mer självcentrerade så var det dags att ”göra tjänst” (AA). Du har ju din löpträning, många håller på med yoga, SeKlart odlar, Torn fiskar - att hitta något som ger både ro och tillfredsställelse är viktigt tror jag. Har du tänkt nåt på sånt?
Jag har skrivit det förr till dig att det också gäller att se på sig själv med blida ögon, allt bra du gör. Som du har beskrivit ditt jobb så saknas positiv återkoppling ofta. Det gäller då att se det som du gör bra och klappa dig själv på axeln. Det finns en bok som heter ungefär ”synligt lärande för lärare”, skriven av Hattie som forskar på skola och just svårigheten att se när man lyckas som lärare. Vad jag menar med det jag skriver är att det kan vara viktigt att se det positiva och att bromsa och kliva av när de negativa tankarna drar iväg. Närvaropodden kan jag varmt rekommendera. Hoppas Disneyland blir fint! Där har jag aldrig varit.

Profile picture for user aeromagnus

@Sisyfos Ja men så är det. Ungar idag, inte alla men väldigt många är så jävla otacksamma och vana att få som de vill. Ställer man krav och regler blir det surt. Min plan är ju att lämna skolan när tillfälle ges. Måste låta min son gå klart åk 9 tills nästa år. Känslan av att vad skönt det skulle att bara flyta bort ett tag MEN det löser ju ingenting att fly. Jag tar en dag i taget. Ja Paris ska bli kul, räknar ned.

Profile picture for user Christer75

@aeromagnus Hej är ny här. Har lite samma problem som dig. Har läst din resa men jag har en fråga. Vågar du åka iväg utan antabus då du skrev förra året att du ska ta medicinen om du åker iväg. Jag har varit periodare men inser nu att antabusen är min trygghet när jag utsätts för miljöer som kan trigga. Hur tänker du? Har du gått på AA och känner att du är klar med ditt drickande? Känner inte att jag vågar lita på mig själv ännu. Dessutom har jag två barn och fru som jag lovat en bra semester. Men vill gärna höra hur du tänker.

Profile picture for user aeromagnus

@Christer75 kommer ta antabus har egentligen inget behov av att dricka men kommer ta det främst för min frus och sons trygghet. Så klart min också men jag har bestämt mig för att skippa alkoholen. Gått på AA från och till men känner att min självdisciplin håller bra. Det är svårt allt detta. Visst just nu känner jag bara för att fly denna jävliga verklighet man lever i, men det kommer ju bara kännas bra för stunden.

Profile picture for user aeromagnus

Idag är det exakt ett år sedan jag drack. Nykter ett år. Det har inte varit en rolig dag. Idag har jag på mitt jobb blivit kallad för mammas fitta och jävla alkis av en elev. Ringde chefen pch åkte sedan hem. Eller jag åkte först till Biltema och sedan till systemet. Jag satt i bilen på parkeringen och funderade. Ska jag gå in??? Väldigt snabbt insåg jag att flykt inte är problemet. Åkte tillbaka till skolan och hämtade min son.

Profile picture for user aeromagnus

Semestern utan medicin gick bra. Jag kände att jag klarade mig utan. Inget behov av att dricka. Gäller nog att bestämma sig. Veckan innan däremot var det nära. Hade en helvetsfredag på jobbet med grava personliga kränkningar som mammas fitta och jag blev även kallad för alkis, skulle suga kuk. Så jag tog mina saker och åkte hem. Åkte till en stad i närheten. Parkerade utanför systemet. Jag gick aldrig in. Jag körde iväg till Biltema och tog en fransk hotdog istället. Efter helgen blev jag smått misshandlad av en elev. Klämde min arm hårt så jag nog fick en blödning i muskeln. Det var flera av oss som också blev kallade för rasister mm. Jag har verkligen tyckt om mitt jobb som lärare men nu hatar jag det av hela mitt hjärta.

Profile picture for user Kristoffer

Mycket snyggt jobbat på semestern! Också snyggt med fransk hotdog istället för systembolag - men vilken fortsatt sjukt tuff arbetsmiljö du verkar ha. Har du nåt stöd från skolledningen, finns det nån plan för hur situationen i klassrummet ska förändras?

Profile picture for user aeromagnus

Stöd? Nja det är minimalt, Mina kollegor tycker att arbetsplatsen är ett himmelrike men jag skarpt ogilar det. Detta hände inte i klassrummet utan elever som skall vara på annat undervisningsställe 2km från skolan var uppe på skolan och härjade och störde min lektion. Fick tyvärr avslag på ett jobb idag men det var ju väntat då jag inte har kompetens. Vem vill å andra sidan ha en lärare? Det är ju bara att knega vidare men jag tror att vi i Sverige kommer få det oerhört tufft framöver då väldigt få av våra ungdomar verkligen vill göra något.

Profile picture for user aeromagnus

13 månader nu nykter. Resan till Disneyland Paris utan medicin gick utmärkt. Kände inget behov av att dricka. Vakna ut varje morgon klar i huvudet och slippa dra ut och köpa öl direkt. Disneyland är en grymt fin park och kul för alla åldrar.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Heja dig! År 2 är magiskt, då tänker man mindre och mindre på sitt icke-drickande. De flesta situationer har man upplevt nykter och ofta kommer man på sig med att alkohol verkligen tillhör forntiden. Back the days, mitt förra liv.

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

23e skolavslutningen för min del. Fick väldigt fina avskedsord från några elever som värmde mitt hjärta i det annars iskalla yrket man har. Lovskola denna vecka sedan blir det midsommar utan snaps men jag tar sillen. Sedan blir det lov.

Profile picture for user Sisyfos

Låter bra med fina ord från eleverna. Spar orden i ditt hjärta. Jag kan bli både ledsen och oroad när jag läser det du skriver om skolan där ingen är vinnare. Eleverna hamnar i ett beteendemönster där ingen mår bra, lärare kanske likaså. Stress och tidsbrist och brist på organisatoriska förutsättningar. Elever som stressas från olika håll. Jag tänker att det krävs fler vuxna som finns där, att tidigt i skolsystemet stoppa det oönskade beteendet. När det blivit som det du beskriver finns det så många förlorare och krafttag skulle behövas från ledningen.
Ha en trevlig och skön sommar nu.

Profile picture for user aeromagnus

Sommaren är slut tyvärr halkade jag dit en dag på semestern men det blev en dag. Mår väldigt dåligt psykiskt just nu, mest på grund av jobbet som gör mig sjuk men jag måste ha en inkomst så jag kör tills det tar slut. Hösten kommer bli tuff med stor operation av mitt barn. Jag lever och finns för han och min övriga familj. Ser fram emot varje fredag och skyr måndagar som pesten. Hoppas att ni haft en bra sommar och att ni förblir nyktra.

Profile picture for user aeromagnus

Idag har jag blivit misshandlad på mitt jobb av en elev. Fick en spark i ryggen. Chefen har inte ens bemödat sig med att fråga hur jag mår idag. Har ont men eleven är kvar som ingenting hänt. Skulle avstyra ett slagsmål. Så jag orkar inte mer nu. Funderar varje dag på hur jag ska orka och varför det är fel på mig. När jag berättade detta för mina kollegor så var det INGEN som frågade hur jag hade det ont eller liknande. Det är kört nu nu skiter jag i allt snart.

Profile picture for user Amanda L

@aeromagnus Usch så hemskt! Är det ngn slags dålig attityd i största allmänhet ? Har ni ingen manual för vad som ska göras i liknande situationer?
Du borde fått stöd och rektorn borde väl prata med elev och föräldrar?
Kram till dig och hoppas du kan byta arbetsplats om detta är hur det (inte) funkar…

Profile picture for user Kennie

Det låter som att din arbetsplats är helt dysfunktionell när ingen reagerar på en misshandel. Se till att bli sjukskriven eller säg upp dig. Du har ju ett liv utanför arbetet, fokusera på det och hur du vill må där. Du har länge varit inne på att jobbet får dig att må dåligt. Nu är det nog hög tid att ta dina känslor på allvar och hitta nys vägar i livet. Det går, finns så många som gör förändringar de trodde var omöjliga.

Profile picture for user aeromagnus

Jag var hos en psykolog igår tisdag 3/5. Behöver någon att prata med. Tog upp min situation på jobbet. Hennes råd var att ligga lågt. Låta andra ta konflikter och lägga över ansvaret på rektorn. Jag söker nu andra jobb och ska kanske vidareutbilda mig. Livet känns ganska så meningslöst för tillfället. Går som i et vakuum. Det mesta är riktigt tråkigt. Nu kommer också en tråkig period med regn, mörker och rusk.

Profile picture for user Sisyfos

Blir ledsen när jag läser. Du skrev i våras att du fick så fina ord från eleverna. Tänker att det är för att du gör något och bryr dig. Nu blev du misshandlad för att du gör något och bryr dig. Vad har ni för rektor?
Jag tycker att du ska anmäla högre upp i organisationen och till Skolinspektionen. Dina kollegor orkar heller inte. Inte för att jag helt vet, men jag är rätt säker på att det inte är fel på dig. Tänker att om du får fina omdömen från elever så är det för att du bryr dig om. Att sluta bry sig och låta andra ta ansvaret kan tyckas som ett gott och enkelt råd, men troligtvis strider det mot alla dina inre värderingar och det finns ett ansvar i yrkesrollen också. Det kan tyckas enkelt att följa psykologens råd, men i praktiken går det rådet emot alla grundläggande värderingar och ansvar som du har i lärarrollen. Att du gör det du gör är uppskattat av eleverna, men det är en helt galen situation att du ska bli misshandlad på jobbet. Sånt ska polisanmälas. Tänker att dina kollegor ör lika rädda som du och att ni alla mår dåligt. Det är svårt att bry sig om andra då. Hoppas du hittar något annat. Där du jobbar krävs andra åtgärder.

Profile picture for user aeromagnus

Ja det strider mot mina inre värderingar. Det som svider mest är att rektorn inte ens bemödat sig med att fråga hur jag mår. Det är polisanmält av mig men det kommer ju läggas ned dels pga elevens ålder och dels pga att brott inte kan styrkas. Kommer ju stå ord mot ord. Vi har en rektor som tycker synd om elever och att allt ska lösas med prat, prat och åter prat. Igår gick jag en sväng. Kom till ett järnvägsspår. Tänkte att det vore skönt att bara lämna allt. Ställa sig på spåret och ta en smäll till. Det vågar jag naturligtvis inte. Dels så har jag familj att ta hand om/vi tar hand om varandra och de behöver mig och sedan är det otroligt fegt att tänka på sig själv när man har en familj. Sedan är jag nog inte den typen som skulle kunna göra något sådant. Ska skicka in en anmälan till skolinspektionen.

Profile picture for user Kristoffer

Känner med dig @aeromagnus, du verkar ha det fortsatt tufft på jobbet och i livet. Fint att du förtydligar att järnvägsspåret inte är ett alternativ trots att tankarna fanns där, det är omsorgsfullt mot oss andra på forumet. Oavsett ska du inte behöva må så här. Hur ser det ut, har du någon tid inbokad hos psykologen? Eller har du någon annan att prata med om hur du mår och tänker?

Profile picture for user aeromagnus

Nu ligger jag på sjukhuset/psykakuten. Måste ha något att göra så jag läser igenom många trådar här. Min fru körde in mig. Jag har inte druckit men jag är som ett vrak som hon sa. Jag får ha min mobil och mina böcker om min surfplatta. Jag ligger i sängen och tittar upp i taket. Hela mitt liv passerar i revy. Allt det goda och allt det dåliga. Anmäld till soc också. Man gör alltid en orosanmälan till soc för jag är kanske oförmögen att ta hand om mitt barn. Rutin men så är det i Sverige. Söker man hjälp blir man lite straffad.

Funderar lite på vad jag kunde gjort annorlunda? Ingen har hört av sig mer än frugan och min son. Det är ingen ide med självömnkan. Blir utskriven imorgon fått lite lugnande så jag kan sova. Har sovit piss den senaste veckan.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Fy så jobbigt för dig 😢 Just nu ska du bara läka. Sova, försöka motionera, äta bra mat, umgås med din familj. Allt annat får vänta. Jag antar att du är sjukskriven? Får du träffa en psykiater idag? Du är kanske deprimerad? Då ser man allt i ett gråsvart filter. Allt är överjävligt jobbigt, inget är kul. Jag vet hur dåligt man mår då, och för mig var antidepp räddningen. Men först och främst behöver du vara sjukskriven ett tag och läka. Sen finns tid för eftertanke och framtidstankar, men inte just nu.

Kram 🐘

Profile picture for user Kristoffer

@aeromagnus Även om du har det otroligt jobbigt just nu så är det fint att höra att du har fått hjälp. Håller med @Andrahalvlek om att du ska ha ett enda fokus just nu, och det är att ta hand om dig själv och försöka göra det du kan för att må bättre.

Profile picture for user aeromagnus

Kom hem igår torsdag. Sprang 7km. Väger för mycket, otränad men det ska bli ändring på det. Ska försöka jobba ändå. Det är dyrt att vara sjuk som lärare. Dras 1,4 dagar/dag. Bara en dag kvar. I helgen ska jag träna, chilla och kanske rätta lite matteprov.

Profile picture for user aeromagnus

Suget har börjat komma igen. Hur underbart det skulle vara att bara gå in i dimman en dag eller två. Bara glömma allt skit som händer. Bara vara för sig själv ett par dagar. Funkar ju inte och är ingen lösning. Så mycket skit man fått ta denna veckan v.43 är helt otroligt.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Suget är ju ett resultat av den vanmakt och ilska du känner. Men att tillfredsställa suget genom att dricka hjälper ju ingenting.

Det finns saker på ditt jobb som du inte kan påverka. Och det finns saker som du kan påverka. Det du kan påverka är att ingen får gå över dina gränser. Om det innebär att du går ut ur klassrummet, eller går till rektorn och incidentanmäler varje gång det sker, kan bara du svara på.

Men det är inte okej att bli behandlad illa. Av någon. Du måste stå upp för dig själv. Visa var dina gränser går, och bevaka dem som en hök.

Men vad du än gör - drick inte! Det hjälper inte, och det vet du.

Kram 🐘

Profile picture for user Box

Hej aeromagnus. Brukar titta in på din tråd och kolla läget. Jag arbetar också som lärare och förstår din situation i skolan. Ju äldre man blir desto mer tar det emot att gå till jobbet efter ledigheter. Jag har också en familj som hjälps åt. Jag är dessutom med i Länkarna här i min stad. Där stöttar vi varandra i vår strävan att få kontroll över våra liv och låta första glasset vara orört. fortsätter kolla till dig aeromagnus// Box