Återfall nu. Druckit i tre dagar. Hatar mig själv. Slutat dricka nu och börjat med antabus. Varför ska det vara så in i helvete svårt att bara cruisa på framgångsvågen. Vart LOB så nu blir det soc igen då. Inlagd idag på sjukhus. Fick åka ambulans med hjärtflimmer. Allt var ju bra. Alla provsvar, EKG. Beställt mer antabus. Varför ska man ta det där första glaset.

Sommaren är het. Vi har varit i Paris i 9 dagar. Blev några dagar extra då en fransyska körde rätt in i vår bakdörr när vår son skulle gå ut. Tur han inte blev påkörd. Bilen fick bärgas till verkstad där man kunde fixa så vi kunde stänga dörrjäveln. Ingen kan ju prata engelska så min fru har en gammal klasskompis som är motorjournalist som i sin tur har en kompis som bor i frankrike och kan franska. Så det löste sig. Nu står bilen på verkstad. Ja de kör ju som idioter i Paris, inte undra på det händer olyckor. Var tillbringade två dagar på disneyland i Paris. Wow.... vilken park... Eiffeltornet, Louvren, Versailles, Parc De luxenbourg, Sacrequr, Patheon mm. Dyr stad men otroligt vacker. Äter medicin så jag behöver inte tänka på att dricka. Skönt. Gått 4 jäkla månader efter sista fadäsen. Är igång ordentligt med träningen och nu ska vikten pressas 10 kg minst.

Tack för er som tittar in ibland.

Imorgon 15/8 börjar jobbet för mig. Ska väl inte klaga. Har ett jobb med schysst lön men är helt oinspirerad att vara där. Gått snart 6 månader sedan sista snedsteget. Träningen är igång men kommer inte upp i nivå. Måste ta tag i kostfrågan också. Gå ned minst 10kg ganska så snart. Försöka med -1kg/vecka. Inga kakor, godis eller bullar. Mindre portioner mer grönsaker.

6 månader nykter. Tja det är väl inte så svårt när man tar antabus då går det ju inte att dricka så man behöver inte bli frestad att ta en öl eller två eller tre eller 20. Vek eller inte men så ligger det till. Träningen går framt men vikten är för hög men nu har jag lovat mig själv -10kg till jul.

@aeromagnus Grattis till 6 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Antabus är bra som krycka, och viktig för många. Hur länge brukar man ta det? Inte för alltid väl? Vilka positiva erfarenheter har du av nykterheten det senaste halvåret?

Kram

@aeromagnus 6 månader är bra gjort, grattis! Även om man tar Antabus så måste man ju hålla i och inte fuska. Frestelsen och tvivlet kan göra sig påmint ändå, åtminstone för mig. Kommer du att fortsätta med medicinen eller känner du att du kan klara dig utan? Det finns väl egentligen ingen bortre gräns för hur länge man kan ta den, förutsatt att man inte får några biverkningar.
Det handlar inte om att vara vek, det handlar om att ta till de medel man behöver för att låta bli att dricka alkohol. De veka vågar kanske inte ta det beslutet.

Mitt mål är väl att klara mig utan mediciner. Jag ser mig som vek i detta fallet men jag borde nog försöka ändra den uppfattningen om mig själv. Kan kanske bero på jobbet där jag känner mig ganska förminskad. Alla verkar lyckas så bra med sin undervisning utom jag som alltid ligger med lägast meritpoäng för mina elever. Är lärare i kemi och matte på åk 7-9. Jag ångrar bittertr mitt val av yrke nu men min ekonomiska situation tillåter inte omskolning i nuläget.
Förra veckan blev man åter kallade för idiot, gubbjävel, fick en burk sparkad på mig eleven stod och slog på dörren in till vårt klassrum tom en stol kastades mot dörren flera gånger. Ingen hjälp fick man eller stöd i situationen. Hade jag fått tag på eleven hade jag nog varit utan jobb och suttit häktad. Kränkningar och skit är en del av lärarens vardag nu. Jag har fått höra att jag måste bygga relationer med elever. Det är mitt fel att man försöker ta vassa burkar från elever. Elevens rätt till utbildning är mer värt i lagens mening än min arbetsmiljö.

Nu har det gått snart 7 månader nykter. Gått ned några kilo och träningen är igång så gott det går.

@aeromagnus Vilken vidrig jobbvardag du har. Och vilken dålig stöttning du får av din chef rektorn och kollegor 🤬 Och fy bubblan för att bli betygsatt på jobbet på det viset, hur kan det vara det minsta utvecklande? Å andra sidan är det ju det ni gör med eleverna hela tiden, så i er värld är det kanske helt naturligt.

Du har inte funderat på att byta skola? Som lärare är det väl hur lätt som helst att få jobb i en annan kommun på en annan skola? Det kanske kan vara en målsättning på sikt, när nykterheten blivit ännu mer stabilare. Det är inte ovanligt att sådana förändringar kommer i spåren av nykterheten. Men att ta en sak i taget är viktigt. Nykterheten först.

Kram 🐘

Min son har varit mobbad på sin gamla skola och går nu på den skola där jag jobbar han tillhör egentligen en annan kommun. Problemet är väl att det är lika illa på andra skolor. Så jag blir kvar i två år till sedan så får vi överväga framtiden. Jag har ju haft kontakt med samtalsterapeut om detta. Hon tycker jag ska vara nöjd med min insats men jag ifrågasätter ändå min kompetens eftersom mina kollegor lyckas...eller möglar man med betygen.

Här är en till lärare 👋🏼 @aeromagnus Att bli betygsatt av elever är inte kul! Jag tänker så här: begär ett samtal med rektorn. Kräv att få hjälp av denne om hur du kan förbättra din arbetssituation och kontakten med eleverna. Rektorn är ytterst ansvarig. Blotta dig själv och berätta det du beskrev här i forumet. Helt ohållbart att bli utsatt som du blir! Kontakta även fackligt ombud. Det är INTE dig det är fel på, det är din arbetssituation!!! Kämpa på med din nykterhet, den stärker dig! 🙏🏼❤️

Kebne1 blir inte betygsatt av elever men man undrar ju hur andra lyckas så bra med allt men inte jag.. Rektorn är medveten om min känsla och jag har ifrågasatt betygsättningen men blir meritvärdet högt blir ju rektorn nöjd. Jag var facket men lämnade det då man aldrig ville driva arbetsrättsliga saker. Jag går min väg nu kommer inte ta några konflikter i korridorerna inga andra gör det. Nåväl mitt sämstaval ever utbilda mig till lärare.

Hösten kommer nu med sitt intåg. har lite pellets kvar, tur är väl det så man får värme. Pelletsbrist i Sverige. Varit i Polen på speedway GP i Torun. Var underbart roligt. Varit hemma i Sverige en vecka nu med jobb. Just nu känns det mesta rent meningslös. Har fått problem med min mage. Den känns uppsvälld och det bubblar. Känner mig också allmänt matte och trött. Sprang 10km i torsdags.

Finns det något du kan göra åt att du vantrivs på jobbet, AeroMagnus? Du skriver det så ofta och det är ändå en rätt stor del av ditt liv du är där. Jag såg att du ville vara där för att stötta din son.
Du ifrågasätter din kompetens som lärare eftersom andra lyckas och att gå med den känslan är ju inte den bästa utgångspunkten för att lyckas. Det finns en liten skrift från Skolverket som heter ”Forskning för klassrummet” som man kan ladda ner. En kort liten skrift som kan läsas på ett par timmar, där beskrivs strategier som är framgångsrika i en undervisningssituation. Sen har Skolinspektionen en skrift som heter Framgång i Undervisningen som beskriver framgångsrika metoder. Att du sätter lägre betyg än andra behöver ju faktiskt inte alls betyda att du lyckas sämre heller. Kanske ställer du högre krav. Kanske tolkar du betygskriterierna annorlunda än dina kollegor. Kemi och matte anses väl också vara rätt ”svåra” ämnen.

Du har en jättesvår arbetssituation och jag förstår att det är väldigt slitsamt. Men du skriver att du inte kan göra något åt att du måste ha jobbet nu. Tror du att du skulle kunna förändra ditt tankesätt något? ase till att din avoga inställning till jobbet inte lyser igenom när du undervisar. Försöka se dina positiva egenskaper som lärare och det som kanske en gång i tiden fick dig att välja yrket från början? Det finns kanske andra vägar ur läraryrket än att omskola sig också. Ibland tänker jag när du skriver härinne att du slår så hårt på dig själv hela tiden. Vid återfall, som lärare, som partner. Jag önskar att du kunde se det du faktiskt åstadkommer i ett annat ljus. Du bryter dina återfall snabbt, du är en pappa som sätter sonen främst och du tar hand om dig. Det finns säkert fler exempel. Jag tror att du har en uppgift där. Att se dina tillgångar och det du lyckas med. Som lärare är man rätt ensam och de 100 bra sakerna du gör överskuggas ofta av den enda kritik eller den återkoppling i form av ”gubbjävek” som du går eftersom den är direkt. Rektor eller kollegor borde hjälpa dig att se det andra. För jag ör helt ävertygad om att det finns 100 bra saker med dig som lärare också.

Sisyfos du har ju helt rätt i det du skriver och det är väl därför man hamnat snett ibland. Jag jobbar med den känslan att vara bra. Jag vet ju att jag är en bra lärare. Det säger både föräldrar och elever och man vill ju ha mig som lärare. Jag har läst dessa från skolverket. Jobbar ju lite så men Skolverket är för mig ett icke trovärdigt verk. Jag är väl en person som dömer mig hårt, alldeles för hårt det sa även en terapeut jag pratade med. Hon sa så här "Skit i vad din chef säger om ditt sätt att undervisa. Så länge föräldrar och elever är nöjda och du gör det du ska så ska du vara nöjd" Jag får ju streta på i jobbet. Just nu har jag också ryckt in för en kollega som opererat sig så jag ligger på nästan 1300 minuter undervisning vilket gör att jag inte hinner med mitt vanliga. Med tanke på det jag fick kastat i ansiktet från min chef i onsdags så är det sista gången jag ställer upp.

@aeromagnus Usch, vad jobbigt du har det 😢 Min enda egentliga inblick i skolvärlden är särskolan, där min yngsta gick fram till för några år sedan. Men de har ju en helt annan personaltäthet och individanpassad undervisning. Stor skillnad mot att undervisa en stor grupp.

Men en sak kan jag bidra med. Försöka boosta dig i att verkligen se allt du faktiskt GÖR - istället för att fokusera på det du inte gör. Försök att varje kväll tänka tillbaka på dagen och lista 3-5 saker som du har gjort bra. Säkerligen svårt i början, men det blir lättare med tiden. Det är helt okej att skriva ner samma sak varje dag, syftet är att fokusera på det du gör bra. Att du synliggör det för dig själv.

Det man riktar ljuset mot får man mer av med tiden. Jag är säker på att du faktiskt gör en massa bra saker varje dag, låt det följa med dig in i sömnen istället för det som du upplever som tillkortakommanden.

Kram 🐘

Just nu är min känsla flykt. Flykt från verkligheten. Problemet är ju att det inte hjälper att just fly. Det hjälper för stunden men inte i längden. Hade jag inte haft familj så vet i sjutton vad jag hade gjort. Jag går till mitt sk jobb. Jag gör det jag ska. Försöker engagera mig och hjälpa mina kollegor. Det intressanta är att jag ofta frågar mina kollegor om de behöver hjälp med elever. Är med i klassrummen mm. Ingen gång, noll, nada är det någon som frågar mig om jag kan behöva ett handtag. Så nu kommer jag sluta ställa upp.
Kommer hjälpa mig själv.