Återfall

Återfall nu. Druckit i tre dagar. Hatar mig själv. Slutat dricka nu och börjat med antabus. Varför ska det vara så in i helvete svårt att bara cruisa på framgångsvågen. Vart LOB så nu blir det soc igen då. Inlagd idag på sjukhus. Fick åka ambulans med hjärtflimmer. Allt var ju bra. Alla provsvar, EKG. Beställt mer antabus. Varför ska man ta det där första glaset.

Profile picture for user Sisyfos

Jag tänker/gissar att anledningen till dina återfall har väldigt mycket med hjärnkemin att göra. Var i hjärnan tas besluten liksom.
Du har ju som jag förstår det ingen romantiserande bild av alkohol utan är fullt på det klara med att det är slutdrucket.
Alkispodden är bra. Där beskriver programledarna det här när de upptäcker att de börjar ”fladdra iväg”, bli mer egocentrerade etc etc. DÅ måste de bryta. Jag gissar att du haft mycket att göra, ingen återhämtning, ingen reflektion. Bara köttat på…
Jag kan såklart ha helt fel, men jag tänker att det verkligen har med behovet att få balans i hjärnan att göra och nödvändigheten av att höja t.ex serotoninnivåerna på nåt sätt.
Du är skitbra som slutar direkt och vidtar åtgärder (antabus). Hur mår du när du inte dricker? Är livet ok eller är det kämpigt hela tiden? Det finns ju andra mediciner. Nån provade en av de här som minskar suget och hela livet föll på plats. Enligt hen funkade det så på en del av de som tog. Jag tror ju att en del av förklaringen sitter i hur våra hjärnor funkar från början och jag tänker att du och några till har en extra känslighet när ni får i er alkohol. Ingen bristande karaktär, utan mer hur hjärnan reagerar på det här giftet. Titta på filmen om återfall som man länkar till på flera ställen härinne. Den förklarar rätt bra.
Så bra jobbat att bryta! Nästa gång, bryt innan det där första glaset. Jag tänker att du kan märka när det är på väg dit.
Kramar

Profile picture for user aeromagnus

Livet är okej. Mår bra. Jobb familj mm. Kände egentligen att jag skulle dricka men borde tagit antabus. Detta kommer jag göra igen. Blir bara så besviken på mig och mitt korkade agerande. Borde veta fan så mycket bättre. Fått lite benzo mot absitinensen. Ska träffa drogterapeut via Previs

Profile picture for user aeromagnus

Jag har bestämt mig nu. Så fort jag känner något så blir det medicin... Ska jag åka iväg blir det medicin. Ska aldrig försätta mig i samma situation. Kan bara säga till alla som tror man kan dricka.... Gör inte det. Jag vet.... Ta hjälp, sjukvård, anhöriga men känn er besegrade.

Profile picture for user aeromagnus

Mötet gick bra. Enligt soc där så har polisen tagit hand om mig två gånger och det vet jag ju eftersom jag var på Södersjukhuset och sedan i Norrköping. De har dock inte fått in någon LOB utan "enbart" skrivit rapport. Så nu är nästa vånda på G att se om det blir en körkortsutredning. Eftersom de inte LOBAt mig (enligt soc) så får man väl hoppas. Jag har ju inga LOB sedan tidigare har en trafikföreteelse för 4 år sedan och det var en fortkörning på 11km på 90-väg. Igår fredag 8/4 drog jag en löprunda på 9km. Kändes tungt men skönt att komma igång med träningen. 10 dagar nykter nu, känns bra men har lite sug kvar. Äter antabus så jag behöver inte ens parera suget. Det försvinner på några veckor. Jag är fortfarande irriterad på mig själv men ska försöka släppa detta.

Profile picture for user aeromagnus

Ångesten svallar över en på jobbet. Jag är trött, energifattig, motivationslös. Vet inte vad som hänt mig. Skäms för mitt tilltag och just nu blir jag mest bestraffad inte pushad. Menar inte att man ska bli framburen på röda matten men den enda som hejar upp mig är min fru. Det är inte illa det men jag känner mig väldigt ensam just nu. Hade jag inte gått på medicin hade jag flytt in i alkoholens värld igen. Så här har jag inte känt innan. Tvi vale... Men men som man bäddar får man ligga.

Profile picture for user aeromagnus

Ångesten finns kvar men i mindre skala. Dock tänker jag på hur skönt det skulle vara att bara fly bort just nu från alla problem som hopar sig. Det är ju ingen bra lösning alls och är inget alternativ. Tar ju medicin så jag kan ju inte dricka. Tre veckor nykter nu. Det vart en härlig påsk iaf.

Profile picture for user aeromagnus

Sitter här med min ångest igen. Ska till en ny samtalskontakt på måndag. Tandvärk och lite nere idag. Inget känns direkt roligt just nu. Så här har jag aldrig känt innan. Inne på min 4e vecka nu. Har kemiskt sug än. Antabusen räddar mig nog att inte dricka igen. Solen skiner ute och det är lördag.

Profile picture for user Kennie

Kan du försöka tillåta dig att vara i det där tillståndet ett tag? Där inget känns roligt och ångesten kommer av och till. Jag tror vi lurar oss att har vi väl slutat dricka så ska allt kännas så bra och vi ska vara på gång och inspirerade. Men så ser ju inte livet ut jämt när man är nykter heller. Och den där känslan av tråkighet måste man vada igenom långsamt och lita på att man kommer få tillbaks livsglädjen när kroppen och hjärnan fått stabilisera sig. Så tillåt dig att vara låg, det går över och det är inte fel att känna så! Se till att röra på dig lite lagom, endorfinerna hjälper..

Profile picture for user aeromagnus

@Kennie Ja du har så rätt det vet man ju men man vill ju inte se det ur det perspektivet men det måste man nog. Blev 33km på cykel idag i ett jäkla blåsande. Ikväll blir det toast skagern sedan oxfile med potatisgratäng. Måste få lyxa till det lite.

Profile picture for user Se klart

Heja dig och lyxig mat är jag absolut för! Allt som gör vardag och helg lite snällare är fint. Vi behöver bomull som går att köpa för pengar när vi kan. Jag håller hårt på dig och är grymt impad av dina 7 ÅR. Wow 🤩
Stor kram.

Profile picture for user aeromagnus

I måndags 25/4 var jag hos en drogterapeut som Previa (Falck) kallar det. Var kanske inte riktigt rätt för mig och det sa han. Han jobbar med aktivt missbruk. Vi pratade dock en del om skam och skammens påverkan. Kan det vara så att man har skam eller skäms för något som gör att man gömmer sig i alkoholen eller är det friheten. Kanske är jag påpassad av min familj som utlöser det. Vi pratade villkorslöst. Jag ska nog ta reda på en person som inte jobbar med aktivt missbruk utan förebyggande. Idag 28/4 är det en tuff dag. Då ska jag träffa några på den där kursen som jag var på när det löstes ut. Jag ska avgå alla mina uppdrag och jag kommer säkert få en massa skit att jag inte gjort si eller så.

Profile picture for user aeromagnus

Sommaren är het. Vi har varit i Paris i 9 dagar. Blev några dagar extra då en fransyska körde rätt in i vår bakdörr när vår son skulle gå ut. Tur han inte blev påkörd. Bilen fick bärgas till verkstad där man kunde fixa så vi kunde stänga dörrjäveln. Ingen kan ju prata engelska så min fru har en gammal klasskompis som är motorjournalist som i sin tur har en kompis som bor i frankrike och kan franska. Så det löste sig. Nu står bilen på verkstad. Ja de kör ju som idioter i Paris, inte undra på det händer olyckor. Var tillbringade två dagar på disneyland i Paris. Wow.... vilken park... Eiffeltornet, Louvren, Versailles, Parc De luxenbourg, Sacrequr, Patheon mm. Dyr stad men otroligt vacker. Äter medicin så jag behöver inte tänka på att dricka. Skönt. Gått 4 jäkla månader efter sista fadäsen. Är igång ordentligt med träningen och nu ska vikten pressas 10 kg minst.

Tack för er som tittar in ibland.

Profile picture for user aeromagnus

Imorgon 15/8 börjar jobbet för mig. Ska väl inte klaga. Har ett jobb med schysst lön men är helt oinspirerad att vara där. Gått snart 6 månader sedan sista snedsteget. Träningen är igång men kommer inte upp i nivå. Måste ta tag i kostfrågan också. Gå ned minst 10kg ganska så snart. Försöka med -1kg/vecka. Inga kakor, godis eller bullar. Mindre portioner mer grönsaker.

Profile picture for user aeromagnus

6 månader nykter. Tja det är väl inte så svårt när man tar antabus då går det ju inte att dricka så man behöver inte bli frestad att ta en öl eller två eller tre eller 20. Vek eller inte men så ligger det till. Träningen går framt men vikten är för hög men nu har jag lovat mig själv -10kg till jul.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Grattis till 6 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Antabus är bra som krycka, och viktig för många. Hur länge brukar man ta det? Inte för alltid väl? Vilka positiva erfarenheter har du av nykterheten det senaste halvåret?

Kram

Profile picture for user Onkel F

@aeromagnus 6 månader är bra gjort, grattis! Även om man tar Antabus så måste man ju hålla i och inte fuska. Frestelsen och tvivlet kan göra sig påmint ändå, åtminstone för mig. Kommer du att fortsätta med medicinen eller känner du att du kan klara dig utan? Det finns väl egentligen ingen bortre gräns för hur länge man kan ta den, förutsatt att man inte får några biverkningar.
Det handlar inte om att vara vek, det handlar om att ta till de medel man behöver för att låta bli att dricka alkohol. De veka vågar kanske inte ta det beslutet.

Profile picture for user aeromagnus

Mitt mål är väl att klara mig utan mediciner. Jag ser mig som vek i detta fallet men jag borde nog försöka ändra den uppfattningen om mig själv. Kan kanske bero på jobbet där jag känner mig ganska förminskad. Alla verkar lyckas så bra med sin undervisning utom jag som alltid ligger med lägast meritpoäng för mina elever. Är lärare i kemi och matte på åk 7-9. Jag ångrar bittertr mitt val av yrke nu men min ekonomiska situation tillåter inte omskolning i nuläget.
Förra veckan blev man åter kallade för idiot, gubbjävel, fick en burk sparkad på mig eleven stod och slog på dörren in till vårt klassrum tom en stol kastades mot dörren flera gånger. Ingen hjälp fick man eller stöd i situationen. Hade jag fått tag på eleven hade jag nog varit utan jobb och suttit häktad. Kränkningar och skit är en del av lärarens vardag nu. Jag har fått höra att jag måste bygga relationer med elever. Det är mitt fel att man försöker ta vassa burkar från elever. Elevens rätt till utbildning är mer värt i lagens mening än min arbetsmiljö.

Nu har det gått snart 7 månader nykter. Gått ned några kilo och träningen är igång så gott det går.

Profile picture for user Andrahalvlek

@aeromagnus Vilken vidrig jobbvardag du har. Och vilken dålig stöttning du får av din chef rektorn och kollegor 🤬 Och fy bubblan för att bli betygsatt på jobbet på det viset, hur kan det vara det minsta utvecklande? Å andra sidan är det ju det ni gör med eleverna hela tiden, så i er värld är det kanske helt naturligt.

Du har inte funderat på att byta skola? Som lärare är det väl hur lätt som helst att få jobb i en annan kommun på en annan skola? Det kanske kan vara en målsättning på sikt, när nykterheten blivit ännu mer stabilare. Det är inte ovanligt att sådana förändringar kommer i spåren av nykterheten. Men att ta en sak i taget är viktigt. Nykterheten först.

Kram 🐘

Profile picture for user aeromagnus

Min son har varit mobbad på sin gamla skola och går nu på den skola där jag jobbar han tillhör egentligen en annan kommun. Problemet är väl att det är lika illa på andra skolor. Så jag blir kvar i två år till sedan så får vi överväga framtiden. Jag har ju haft kontakt med samtalsterapeut om detta. Hon tycker jag ska vara nöjd med min insats men jag ifrågasätter ändå min kompetens eftersom mina kollegor lyckas...eller möglar man med betygen.

Profile picture for user Kebne1

Här är en till lärare 👋🏼 @aeromagnus Att bli betygsatt av elever är inte kul! Jag tänker så här: begär ett samtal med rektorn. Kräv att få hjälp av denne om hur du kan förbättra din arbetssituation och kontakten med eleverna. Rektorn är ytterst ansvarig. Blotta dig själv och berätta det du beskrev här i forumet. Helt ohållbart att bli utsatt som du blir! Kontakta även fackligt ombud. Det är INTE dig det är fel på, det är din arbetssituation!!! Kämpa på med din nykterhet, den stärker dig! 🙏🏼❤️

Profile picture for user aeromagnus

Kebne1 blir inte betygsatt av elever men man undrar ju hur andra lyckas så bra med allt men inte jag.. Rektorn är medveten om min känsla och jag har ifrågasatt betygsättningen men blir meritvärdet högt blir ju rektorn nöjd. Jag var facket men lämnade det då man aldrig ville driva arbetsrättsliga saker. Jag går min väg nu kommer inte ta några konflikter i korridorerna inga andra gör det. Nåväl mitt sämstaval ever utbilda mig till lärare.