@Kebne1 Sommaren var tuff för dig men du tog dig ur alkoholsnurren så bra! Nu vet du verkligen skillnaden på hur man mår utan alkohol. Har man sedan en vedeldad bastu så slår det alkohol med hästlängder, livet på en pinne!

Ha det så gott och snart har ett helt jordsnurr passerat!❤️

Vi ska resa till vårt andra hem. Motion i alla dess former står på schemat och jag loggar ut härifrån ett tag. Att dricka alkohol finns inte på kartan vare sig för mig eller maken. Jösses, vad härligt det är!
Hepp, hepp
Kämpa på alla fina här inne. Lyft aldrig första glaset så löser sig allt!🙏🏼

Är i mitt andra-hem och fick ett videosamtal med alkohol-och beroendekliniken, som jag i panik kontaktade när jag tog mitt återfall i juli. Jag måste bara slå ett slag för dem. Så proffsiga och bra. De känns som en livlina som jag kan ta till när jag börjar tvivla. Just nu tvivlar jag inte. Alkohol är en icke-fråga och mitt återfall väckte mig ordentligt! Jag är en sån som aldrig kan dricka alkohol. Och jag vilar lugnt i den vetskapen.
Kämpa på alla fina. Här väntar svettig löprunda och simtur. Dopamin-och endorfin-kick 🙏🏼❤️

@Kebne1 Låter härligt! Jag ska också ut på en svettig löprunda i skogen men det blir tyvärr inget bad. Det får bli en dusch, några jobbmöten på nätet och sedan helg. Imorgon lång vandring i skogen och fågeljakt, gäller att ha god kondition för det😁. Ha det så gott!❤️

majken_r

@Kebne1 Låter som du är på en bra plats, bildligt och bokstavligt🙌🏼 För mig blir det gymmet idag, löprundor har aldrig blivit min grej😅 Trevlig helg!🥰

Nu, snart, har det gått NIO månader sedan jag bar ut mitt vin till garaget och sa till min förvånade man att jag druckit klart.
Jag är färdigdrucken, sa jag. Det kändes i varje cell i min kropp att jag fått nog.
Mitt livs bästa beslut, utan jämförelse.
Mitt livsöde kanske av många kan ses som något avundsvärt. Jag och min man behöver inte jobba mer, trots att vi har många år kvar till pension. Detta har fram till för nio månader sedan inneburit att jag kunnat dricka utan att tänka på baksmälla etc. En obehindrad möjlighet för drickande, kanske man kan kalla det. Men ångesten, oron, hälsovåndan, skammen och allt det andra, ni vet, den har varit lika illa för det.
Nu ägnar jag min nyvunna fria tid åt allt annat än vin-pimplande. Just nu, är precis allt hundra procent bättre på alla plan än när jag drack. Den enda gången jag tänker på alkohol är när jag läser här i forumet. Jag blir berörd av kampen många för. Men gläds också åt de som ser ljuset i tunneln. Jag kommer inte få hybris, bli kaxig och tappa ödmjukheten. Garden är ständigt uppe och jag vet att jag är en person som aldrig kan dricka lite eller "lagom". Det har jag testat. No can do!
Jag checkar ut härifrån och återkommer om alkisen i mig vaknar till liv.
Kämpa på alla fina. Lyft aldrig första glaset.
❤️

40 veckor har passerat sen jag tog mina första darriga steg mot ett nyktert liv. Då skulle jag ha velat höra att kampen kommer och går men att sakta men säkert blir allt bättre. Idag har jag ett grundlugn jag aldrig hade när jag drack. Jag har högre stresströskel och är ångestfri. Stora vinster!
Mot slutet drack jag 1-2 flaskor vin per dag. Varje dag. Det är inte livsförlängande, det är ett som är säkert!
Kämpa på alla fina här inne! Lyft bara inte första glaset, så löser sig allt🙏🏼❤️

@Kebne1 Grattis till 40 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Vi skrev garanterat att det bara blir bättre för varje nykter månad, men det går inte att läsa sig till - man måste uppleva det själv. Jag beskriver också mig själv som mer grundglad, grundnöjd och självsnäll. Då blir livet både enklare och mer njutbart 🥰

Kram 🐘

Måste rätta lite. Jag tog första stegen som nykter för 40 veckor sedan. Men ett jävligt o surt återfall snubblade jag över i juli. Så riktigt 40 veckor nykter har jag inte varit. Men jäkligt glad är jag ändå idag 🎈