Bra jobbat @Geggan och så fint att din man mår bättre ….och vår2022 - precis den rädsla inför ett alkoholindränkt pensionärsliv har/hade jag. Aktiv alkoholist och pensionär är ett mardrömsscenario.
Det är som att jag dragit i nödbromsen några mil innan ( Hallsberg kanske?:-) .
Nu växlar jag spår …och FINT att se att det är möjligt!

Igår födelsedagslunch för brorsan o hans flickvän, i stan på kryssning. Efterlängtat o kul, ändå var det jobbigt innan, städa, laga mat mm. Längtade faktiskt efter ett glas. Känns som om detta behov var det allra starkaste- inför träffar av olika slag. Jag är nog egentligen mera introvert än jag har fattat. Känner igen vad många här berättat. Sen blev det förstås hur trevligt som helst. Idag lite samma, ska träffa gammal vän från hemstaden på besök. Allmänt stresspåslag.

Det är inte bara vara social utan också motståndet mot att städa som krävde sina glas. Hatar det! Blir deprimerad och självmordsbenägen! Usch! Så dubbelt behov. Nå, jag uthärdar mig igenom det.

@Geggan Bravo! Alla situationer ska vi genomleva några gånger nyktra. Då försvinner känslan av att man vill dricka i just den situationen.

Djupandas är effektivt. Andas in långsamt, räkna till 4, andas ut ännu långsammare, andas till 6. Repetera 10 gg. Man har fullt sjå med att räkna och fokusera på andningen och då lugnar nervsystemet ner sig lite.

Kram 🐘

@Geggan Ja, det visar tydligt att sug på ett glas kommer vid stress och psykiskt påslag. Då vet man att man blir sugen när det är energikrävande och inte så stabilt och det i sig signalerar fara. Så sug = stress = fara och då ska man avstå. Istället borde man stanna upp och fundera på hur man kan göra för att minska sin stress. Kanske inte städa så noga och köpa färdig mat. Ha dagar emellan umgänge så man hinner pusta ut och ta igen sig. Lätt att säga men värt att fundera på, det ska jag göra.

Ha det gott!❤️

Här är en till introvert 👋🏼 @Geggan. Jag märker att det blir värre och värre med åren... Känner också igen det där med att alkohol-tankarna dyker upp extra starkt när vi har gäster hemma. Livet, livet. Kämpa på fina du🙏🏼❤️

Mitt i allt annat pyssel håller jag nästan på att glömma att jag nu har varit nykter i 9 månader! En hel graviditet! Det är ju helt underbart. Jag är helt säker på att det är på grund av detta forum. Det är en form som passar mig. Och jag har gjort mycket under massor av år- gått tre hela behandlingar med uppföljningar och aa och gud vet vad. Alltid förr eller senare sen ändå tagit första glaset. Forumet är som en ständig påminnelse där det hela tiden fokuseras på nya detaljer som jag känner igen. Trivs mycket bättre med det än med aa-jargongen. Tycker också att det har hjälpt mig att inte tänka ”en dag i sänder” utan ”aldrig mer”. Då hinner jag liksom vänja mig vid tanken, tänka framåt, fantisera, förbereda mig. På att jag skall leva många år, utan att dricka alkohol. På grund av att jag har sjukdomen alkoholism. Som är obotlig men hålls i schack av att inte dricka. Dessutom har jag nu hållit mitt dietbeslut i fyra månader precis. 11 kg minus. Jag är nu i stort sett på BMI 25, övre gränsen för normalvikt. Få se var det slutar för dieten kommer jag att hålla. Siktar på att kanske äta pasta en ggn i månaden. Kanske glass typ samma. Simmar en ggn i veckan, gympar en gång, i övrigt promenader. Ett rungande tack till er alla, mina forumkompisar! Så glad att få fortsätta att njuta av era insikter och er uthållighet! 😊😇🐳❤️

Stort grattis @geggan, så himla bra och länge du fixat detta nu. Forumet är toppen, och jag som kikar in här, nästan varje dag, får nya påminnelser även efter lång tid. Och så är det fantastiskt när människor hittar ut ur drickandet och in i ett nytt liv. Fantastiskt! Sträck på dig ordentligt och känn stoltheten. Kram 🤗

Grattis @Geggan! Och stor respekt för det arbete du gjort. För mig är det en ynnest att få följa din - och andras trådar.
Dels ger dem nog hopp och dels lär jag mig massor.
🌾🌾

@Geggan Stort grattis till 9 månader!🤩. Du gör det så bra på många håll och kanter. Jag kan hålla med dig, jag har tänkt, aldrig mer, från allra första början. Det har varit en stor motivation för mig att tänka så och det har även testat min tilltro till min egna förmåga. Så många gånger jag tänkt, aldrig mer, som inte hållit, men denna gång låg det en helt annan övertygelse och motivation bakom. Du ska var superstolthet över dig själv❤️

Nu är jag lite eländig. Gjorde grå starroperation i onsdags. Jobbigare än väntat. Lyckades glömma de ordinerade dropparna första två dagarna- nu är ögat fortfarande lite rött och skavigt. Äsch! Andra ögat skall opereras på onsdag , får väl diagnos då. Så dumt. Hela tillvaron kretsar nu kring detta. Inte bra humör.

Jag vacklar fortfarande omkring lite halvseende, rödögd och orolig. Ändå så skönt att åtminstone vara nykter. Det börjar nästan kännas som med cigarretter- ett stort frågetecken. Liksom vad sjutton var det för nåt konstigt jag höll på med? Också lättad att vi tackat nej till bröllop i Portugal. För mycket ståhej för oss just nu. Väntar nu ivrigt på att mannen skall få ny röntgentid. Han tycker att han känner ny svullnad på halsen. Önskar alla en fridfull söndag.

Idag kom tillfälliga -2,5 glasögon som jag köpt på nätet. Skönt, särskilt på onsdag när jag har två nya linser på -2,5 och glasögon på -7! Får uthärda nu två dagar med lite split vision. I flera år har jag nu sett folk sjava runt i långa kappor, oknäppta. Tyckt att det verkar fånigt men nu har jag fallit. Köpt en sån. Fast med en knapp. Var på liten modevisning imorse, uppiggande! Vin serverades och bubbel och vatten. Kl 10!

Äntligen börjar ögonen vara bättre! Och synen dramatiskt förbättrad. Tänk vilka fantastiska saker man kan åtgärda! Vilka framsteg mänskligheten har gjort! Och ändå sitter vi här med denna eländigt ofullkomliga värld.