@Lina. 2.0 Det är ju så. Alkoholen är ett symtom, och när vi tar bort den snuttefilten kommer andra saker i dagen. Din trötthet nu är äkta trötthet, du har använt alkohol som startgas och fartdämpare.

När vi dricker skjuter våra må-bra-hormoner i höjden. Efteråt störtdyker de, då vill vi dricka igen för att må bättre. Och det tar några veckor-månader tills de hormonerna har stabiliserat sig. Tills de skjuter i höjden av andra bra saker.

Du kämpar på jättebra!

Kram 🐘

@Lina. 2.0 Grattis till dag 24!🥳. Vad bra att du gått ned till heltid. Hälsan är viktigast. Jätteviktigt att få tid till återhämtning också mellan varven. Det är också en slitig process i början av nykterheten med trötthet som kan framkalla sug. Din hjärna håller på att återhämta sig av misshandeln med alkohol. Det tar mycket på hjärnan och den blir rejält omruskad av det. Den behöver komma i balans igen, få lugn och ro i maskineriet och det tar några månader. Så tröttheten beror mycket på denna process, avgiftning och återhämtning pågår.

Du gör det så bra och du kommer att få njuta av effekterna av att vara nykter. Ha tålamod och ge dig själv och hjärnan tid, det är det som krävs för att få stabilitet och ny energi igen. Lyssna på kroppen och vila så mycket du behöver, så här i början. Viktigaste är att du inte avbryter processen med alkohol, då får du börja om igen.

Kram och ha en fin tisdag!❤️

@vår2022 vila är något jag inser att jag måste ge mig själv tillåtelse till utan att känna skuld över att jag inte gör så mycket. Men också att det får lov att vara lite tråkigt just nu. Det är tråkigt att vara utan ork och energi. Att på nåt sätt inte orka bry sig. Men det är nog övergående 😁

@Andrahalvlek med brist på tålamod önskar jag att jag var där redan 😂 men så enkelt går det nog inte 🙈

Tack för era som vanligt kloka ord och stöd. Det betyder mycket ❤️

Hej @lina
Jag läste ditt inlägg i helgen och tänkte att jag känner igen exakt allt du beskriver- tröttheten och den låååånga processen att ge sig själv tillåtelse att vila, att läka.
Nästan ingenting har varit svårare efter snart 3 nyktra år. Att jag är okej, att det är okej, att inte orka allt. Långsamt långsamt blir självbilden en annan men jag skulle säga att det kräver att man just fortsätter att vara nykter. Det är ett tillfrisknande, och det behöver få ta sin tid.
Jag hejar så på dig, massor. Kram 🥰

@Se klart
Jag tror att mycket bottnar i att ge sig själv chansen att vara sig själv i allt. Tillåta sig själv att känna, tänka och må. Precis som du säger är det inte lätt.
Att fortsätta vara nykter är min utgångspunkt och jag förstår att processen tar tid. Jag hoppas jag klarar av att ge den just det. Idag ska jag ge den det.

Tack för dina ord och din uppmuntran. Det värmer. Kram 🥰

Idag hade jag lätt kunnat köpa hem vin och öl. Har världens möjlighet till att dricka under helgen utan att någon behöver få reda på det.
Barnen ska till sin pappa, mannen ska resa bort och jag har äntligen fått ett par dagars semester så jag är ledig 3 dagar. Så en hel helg hemma själv. Ett gyllene tillfälle till att synda utan konsekvenser.

Jag gick istället och köpte nya ljus och ljuslyktor, ett hemma spa-set och en ny mysig pyjamas.
Pensionärslivet, här kommer jag 🙋😂!
Nä då, skämt åsido, en lugn helg med bara mig själv som sällskap, nykter dessutom. Ska bli en spännande upplevelse. En chans att lära känna mig själv lite mer.

Nu bor jag ju nån mil från närmsta bolag och åker ogärna in till stan i onödan så jag kan redan nu se att det blir en nykter helg. På söndag går jag in i vecka 5. På tisdag är firar jag en månad. Viljan att inte förlora det är stor. Att se de nyktra dagarna fyllas på i kalendern känns fint.

Har registrerat dagar sedan 1 augusti så 95 dagar idag. 91 av de nyktra och fina. Så mycket nykterhet har inte funnits på många år, sedan barnen var små. Även det känns fint. Har även börjat uppskatta att inte vara den som vill vara i centrum, att bara vara i ett lugnt sammanhang. Samtidigt kanske jag håller på att bli en eremit, har börjar tycka det är jobbigt med att ha folk omkring mig. Men det betyder ju inte att det alltid kommer vara så förstås. Just nu mår jag bra i det.

@Lina. 2.0 Starkt gjort av dig att inte ta möjligheten att dricka i fred💪. Mycket bättre att ta vara på möjligheten att njuta i ditt egna sällskap med lite spa och ljus i pyjamas som du ska göra. Låter skönt. Tänk att det är en månad på tisdag, det är stort! Det händer så mycket framöver i knopp och kropp. Ha, ha! Det lät så roligt när du skrev att du håller på att bli en eremit😂. Det är jag också. Förut när jag drack vara jag en rädd och skamsen eremit som ville dricka ifred, nu är jag en eremit som njuter av att vara ifred emellanåt för att hämta energi. Ingen konstlad energi via alkohol utan en energi inifrån. Så passa på att återhämta dig och fyll på energi, tids nog vill du träffa folk igen.

Ha en fin torsdagskväll!❤️

@vår2022 för första gången på mycket länge finns inte suget eller lusten till att förstöra en hel helg för några timmars flykt in i dimman. Även fast jag vet att det kan ändra sig från dag till dag så njuter jag av lättsamheten ikväll. Jag tror dessutom jag skulle bli så besviken på mig själv så att det inte är värt det.

Jag var hon som gärna ville dra igång festen, eller ja jag tyckte snarare inte att det fanns nån fest om inte jag var med 😂😂 alltså hur höga tankar kan man ha om sig själv, så desillusionerad då jag faktiskt inte ens är trevlig när jag är för överförfriskad. (och vilket jävla namn är det ens.. Överförfriskad.. Frisk är ju tvärtom) Att folk ens stått ut med mig är frågan som ska ställas. Å andra sidan så är det sant som det är sagt att kaka söker maka så 😁
Att vara eremit kanske blir mitt nya jag men det skulle inte göra så mycket. Jag har min lilla krets som betyder allt. Det är mer än nog ❤️

Ha en fin torsdagskväll du med ❤️

@Lina. 2.0 Ja, fy sjutton vad många fester man dragit igång, synts och hörts. Man trodde att man var superkul😂Sedan ångest, skuld och skam dagen efter. Till slut drog jag mig undan och festade bara med mig själv hemma, där man inte syntes för att slippa skämmas. Alkoholen kan verkligen ställa till det i hjärnan för en, så himla skönt att det är slut på denna onda cirkel i alkoholdimman. Nä, eremit är grejen, med sin innersta krets, gott nog och allt som behövs för att må bra😁❤️

Grattis Lina, jag upplever att du gör det här nyktra jobbet så grundligt och bra. Underarbetet. Sista lagret kommer du rolla på på en eftermiddag.
Jag har inte blivit en eremit men min självbild har förändrats steg för steg o h mina behov - innerst inne- styr mitt liv. Det betyder färre och finare relationer. Tillitsfulla. Allt detta händer i oss när vi får växa utan förödande tillsatser. Kram!

@Se klart tack vad glad jag blir att läsa det du skriver ❤️
När innerst inne får bestämma kan det inte bli fel tänker jag. Jag ser framemot den dag jag är 100 procentig där.
Hoppas du får en fin fredag 💗

Helgen blev inte så bra som det var tänkt. Min syster fick en stroke i fredags. Helgen har inneburit sjukhus, oro, frustration.
Hon har varit nersövd hela helgen, väcktes igår, då hon haft så ont och varit så rädd när de försökte väcka henne innan.
Helgen har varit tung. Hon är inte bara en syster, hon är också en bästa vän.
Hon lever, det betyder allt.

@Lina. 2.0 Åh! Jag känner verkligen med dig och hur tufft du har det nu❤️. All oro, rädsla, frustration och ovisshet. Men hon lever och det finns hopp. Min bror är inte bara en bror, han är också min bästa vän. Massor av kramar och styrka❤️❤️❤️. Så klart vet du att alkohol bara gör det värre, nu gäller det att vara nykter för att kunna vara ett stöd för din syster och för att du ska kunna hantera situationen mycket bättre.

Jag hoppas att det ska gå bra och att din syster tillfrisknar snart💕

@Lina. 2.0 Fy, så jobbigt. Bortom ord jobbigt. Men allt blir bara värre om du ens tänker tanken att dricka. Det löser ingenting, tvärtom. Låt dina känslor och tårar komma 🙏🏻 Nu behöver din syster din hjälp mer än någonsin.

Kram 🐘

Hej @andesh79!
Det går bra för mig. Håller mig på banan men orkar inte skriva så mycket just nu. Vi har haft det lite tungt i familjen men det börjar rätta till sig och går åt rätt håll.

Hur går det för dig? 🤗