Tack alla! Jag lever verkligen som i en okrossbar bubbla, av tacksamhet och glädje över mitt liv just nu. Sjukdom ja, men vi har varandra. Idag piggnade han till, jätteirriterad över att Saudiarabien besegrat Argentina i fotbolls-vm och sabbat hans tipsrad! 😉🐳

Lite dyster några dagar. Kanske bara lågtryck. Jättekänslig för väder. Men vi gick en tur på nu ganska framkomliga trottoarer och åt lunch på kinesisk buffé. Nöjd so far. Lite allmänt jäkt några dagar- nu måste jag återta min grundrutin att skriva 1 1/2 -2 timmar varje eftermiddag.

Det blir snarare 1-1 1/2 timme. Och det är bra. Använder den där beslutsamheten som jag numera har och den fortsätter göra susen. Hörde program om Dorothy parker som sa: I hate to write but I love to have written. Fast egentligen älskar jag också själva skrivandet, sitta i den mysiga gästrumssängen med datorn i knät och knattra på medan mörkret sänker sig. Pratar med dotter, så glad att den där defensiva lite resignerade tonen som hon har haft mot mig nu är borta och hon är mera öppen med vad hon tänker på. Och med äldsta barnbarnet underbar fika på stan då vi verkligen återknöt relationen. Krävs lite nyorientering nu när de blir stora. Nöjd med det mesta, börjat högläsa för min man, Marcel Proust. Han orkar inte läsa. Fina stunder.

@Geggan Du är så himla klok🙏🏻 Så fort jag ser ett nytt inlägg i din tråd måste jag läsa för jag undrar hur din man mår, hur du mår. Det är hög igenkänningsfaktor till skillnad att du är nykter det var inte jag. Men min tröst är att jag fanns där🙏🏻 å alla dessa resor t Sahlgrenska….
Allt det bästa t dig och din man🙏🏻❤️

Nu börjar gubben tappa hår. Stor bit av mustaschen rök när han snöt sig. Håhå. Men vi kämpar på. Han är också väldigt infektionskänslig så inga barnbarn här hemma. Njuter av december med alla blommor och ljus. Fortfarande salig över att de 15 kilona är borta o att jag mår så bra och aldrig är hungrig mellan mål. Sååå mån om att hålla mina rutiner.

Inte för att jag uppfattar dig som skör men är det lite stark-känslig man behöver vara i din situation? I vilket fall är jag förundrad eller imponerad av att du håller allt under kontroll trots utmaningarna. Önskar dig och er en fin kväll 🕯💞

@Geggan Det är inte lätt för dig, men du kan ändå se även de positiva sakerna, det är starkt. Ditt uppmärksamhet går, sker tillväxt, trots tuffa omständigheter. Det ger dig styrka❤️. Kram på er❤️

De senaste dagar har makens hår fallit undan för undan. Rakade bort det sista idag. Pussade huvet. Köpte underbar tjock dunkappa med väninna som köpte samma i annan färg. Det är du värd, sa hon, tänk på alla pengar du sparar i och med att du inte dricker! Sant. Plus att jag tänker att viktnedgång är inte helt gratis. Ja, och så behöver jag faktiskt kappan och det gör hon med. Köpte ett par tajta utställda svarta fuskskinnbyxor av bara farten. Ja, och så har vi simmat. Nöjd med dagen.

Ett uttryck kom för mig idag, vet inte varifrån. ”Jag väljer glädjen”. Jag känner att det är det jag gör, om och om igen. Någon kanske skulle kalla det skygglappar men för mig är det rätt. Jag väljer glädjen.

Idag ändå lite låg. Kanske nån väldigt lågintensiv julstress, eller bara insikt att tiden går. Vi har fortfarande saker i ett förråd som står o tickar pengar. Ingen hinner köra. Lite limbo.

Livet kommer och går och sköljer över oss i olika intensitet. Allt går inte att välja. Men stadigt står vi med fötterna som alltid nuddar mark, på gott och ont, men en förutsättning för att leva livet.
Jag lyssnar på Lalehs Minnet av ett hav. Fin en dag som denna. Kram 🤗