Jag tror att det är det där vi drabbas av ibland, tankar och känslor som anfaller och som vi vill stänga av. Sen skriver du om stunden med barnen, det är så du lever och njuter. De där stunderna med fullt fokus här och nu. Det är de jag har svårt med när jag blir stressad och får ångest.
Det bästa är ju att ta tillbaka alla tankar till här och nu. Här och nu behöver du inte dricka. Som Vår2022 skriver fokusera på andning och kropp. Lyssna på Närvaropodden. Där finns fantastiska tips. Läs eller titta på Echardt Tolle. Finns klipp på youtube. Han ger konkreta tips på hur man hanskas med ångesten och tankarna.
Du har haft en jättejobbig tid. Det är inte konstigt att du mår dåligt. Det finns naturliga sätt att höja nivåerna av dopamin och serotonin och du jobbar ju på med dem. Alkohol är världens sämsta Quick Fix på det området tror jag, så det är fantastiskt bra att du låter bli. Fortsätt så!
Det är verkligen inte läge att dricka när man mår som du gör.

@Sisyfos tack för tips, ska kolla upp närvaropodden.
Det är svårt att stanna här och nu hela tiden, hjärnan fladdrar ofta iväg. Här och nu behöver jag inte dricka, det ska jag ta med mig.

Alkohol som quick fix är nog aldrig den optimala lösning vår hjärna kan få oss att tro många gånger. Ibland kan jag bli så arg över att jag programmerat mig själv att tro det. Att jag med vetskap om beroende och hur man får det utsatt mig själv för risken och därmed fallit för det. Men det hjälper ingen att klandra sig själv för det.

Ni är fantastiska människor ni som är här. Utan ert stöd hade jag nog fallit flera gånger sista dagarna. Tack så otroligt mycket ❤️

Ikväll ligger suget och tankarna på alkohol i bakgrunden. Tankarna om hur synd det är om mig som inte dricker. Som kanske aldrig mer kommer dricka.
Samtidigt har jag egentligen inget sug. Ingen lust att få konsekvenserna, inget sug att förstöra min lediga kväll och min sovmorgon imorgon. Jag längtar kaffet på säng, vila och ro.

Gissar mig till att det är en sorg som ligger där under. Nåt behov som inte är tillgodosett. Trötthet gör att jag inte orkar lista ut vilket. Kanske är det sömn som är behovet rent av.
Lätt apatisk sitter jag och får inget gjort. Jag hatar att få absolut inget gjort, särskilt nu före jul när så mycket ska göras.
Helst skulle jag vilja ta ledigt en vecka eller så för att reda ut känslor, tankar och funderingar. Komma ikapp i mig själv. Funderade på att sjukanmäla mig men är för lojal till jobbet.
En positiv sak som kommit med nykterheten, jag vill inte vara den som ställer till det för mina arbetskamrater. Nu stannade jag sällan hemma innan med men inte var man någon att lita på inte.

Men här och nu, tillbaka till det, jag har svårt att sätta fingret på vad jag behöver, vad jag vill. Hur jag vill leva resten av mitt liv. Såna här tankar kan göra mig absolut galen. Jag skulle nog behöva krossa lite porslin, så där som dom gör i filmer 😂 det kanske är mitt behov just nu 😁

@Lina. 2.0 Det är svårt att ibland nå det som skaver, det är så många tankar igång samtidigt. Att sätta ord på sina känslor är väldigt bra och även att göra det tillsammans med någon kan göra att man kan se det i ett annat perspektiv, utifrån. Jag bollar mycket tankar, känslor och funderingar med en god vän eller med min man. Ofta kan jag känna när det träffar något inom mig, något jag inte skulle kommit på själv. Sedan har jag också gått och ventilerat med en psykolog ett bra tag för att komma åt mig själv, mitt innersta. Jag tycker att det känns som en lyx att få prata bara om mig själv med denne😁.

Jag hade turen, på sitt sätt, att jag var arbetssökande under en period när jag blev nykter. Det gav mig tid att fundera på/om mig själv en hel del. Du har ju också mycket nu med skilsmässan och allt, så att vara sjukskriven en vecka kan ju verkligen behövas för att du ska kunna återhämta dig och komma på kurs. Den återhämtningen kan ju ge mer i längden för dig. Att arbeta om man trivs och inte är för pressad kan ju också medföra att man kan få tankarna på annat ett tag. Det viktigaste är att du gör det du behöver för att få balans❤️

@Lina. 2.0 Tänk inte så långt fram är mitt råd. Att tänka ”jag får aldrig mer dricka” är svårt.
Jag tänker att jag får dricka om jag vill men jag vill inte dricka för då måste jag ta konsekvenserna för det.
Sedan gör jag korta mål som jag sedan kan förlänga allteftersom men det är för att jag gillar mål och att utvärdera tiden mellan dom.

Just nu jobbar jag mycket med att lära känna mig själv. Lyssna på min kropp. Det jobbet skulle jag inte kunna göra om jag drack för drickat förvirrar och jobbet blir ogjort.

Att sjukskriva sig en vecka för att få tid att läka är ett bra alternativ, jag vågade inte det under mina tre första månader eftersom att vara hemma var förknippat med att dricka men vi är alla olika, gör det som känns rätt.

Kram❤️

@Lina. 2.0 Känner så väl igen mig i dina tankar och i läget jag är i nu. Jag har varit nykter nu i fem månader och dragit på mig en djup depression. Ibland tänker man, varför ska inte jag dricka för. Som är så gott och härligt, avslappnande och roligt. När man tänker vidare lite inser man att man inte vill tillbaka till det extremt ångestfyllda skitliv man haft i armkrok med alkoholen. Men tankarna kommer ändå och går. Varje dag.

Jag är så oerhört tacksam att jag nu klarat över fem månader. Men jag kan inte fylla ut tomrummet med något. Folk säger att det blir bättre. Men har svårt att tänka mig det just nu.

@andesh79
Ja hur länge ska tankarna snurra vid alkohol egentligen? Och nej, den ångesten och oron är verkligen inget att trängta. Tänk att hjärnan försöker lura en till att tro att det är något bra 🙄.
Tråkigt att läsa att du blivit deprimerad, har du nån hjälp för det?
Har fått för mig att det är vanligt att bli deppig ett tag, tycker jag läst det ofta här inne.
Vad skulle du vilja fylla tomrummet med?
Grattis till över 5 månader, det är fint jobbat av dig 🥰 hoppas du kan känna stolthet lver det du bygger upp 💗

En bättre kväll ikväll. Efter en tung dag på jobbet, det känns så motigt att gå på jobbet nu för tiden, har jag och mina ungdomar tittat på en gammal klassiker och ätit lördagsmys 😁

Det är så härligt när dom vill komma ut till soffan och umgås.det ville dom så klart inte när jag satt med vinet i en hand. Eller bakis efter gårdagens fest.

En insikt jag fått de senaste dagarna är att jag fyllt livet med männskor där jag inte behöver skapa någon djupare kontakt. Jag tror jag gjort så hela livet. Kanske är det en dålig självkänsla och social inkompetents som gjort detta.
Men ytliga vänskaper där allt gått ut på en sak, fylla, och med folk som jag tror (och haft rätt) står ut med mitt beteende berusad. Aldrig något djupare.

Skulle vara skoj med en kaffe kompis, nån att gå på loppis med etc. Tänk att träffa en vän man klaffar med och kan sitta i timmar och dricka kaffe och bara surra. Jag måste träna upp min sociala förmåga. Börja bjuda på mig själv och släppa folk inpå livet. Jag vill inte sluta helt ensam. Jag vill inte gå tillbaka till kontakter där alkohol är kittet. Jag vill inte använda alkohol som sällskap ensamma kvällar. Jag är nog lite rädd för ensamhet.

Jag känner igen mig. Jag har lite svårt att släppa in nya i mitt liv. Jag har en gammal kärntrupp av vänner men vi är spridda för vinden o har bara digital kontakt förutom årlig träff. Jag håller också på att träna upp mina sociala skills utan "alkohol-inblandning"... den är ju oftast där överallt...Kämpa på🌟🙏🏼@Lina. 2.0

@Lina. 2.0 🙋‍♀️Här har vi en till som haft en mur mellan mig och alla. Tror att eftersom alkoholen var så skamlig skapade jag distans för jag ville inte ha någon in på livet som kunde genomskåda mig.

Nu får vi jobba på sociala kontakter, det kommer ta tid men så är det ju med allt man jobbar med/lär sig men nu tycker jag det är lite kul att ha en massa saker att jobba med. Vad skulle jag annars fördriva tiden med😁

Jobbet med att lära känna sig själv är ju riktigt intressant, just nu jobbar mitt undermedvetna med något i formen av mardrömmar. Det har jag sluppit några månader men jag ser det som att allt i mig jobbar för fullt.

Kram❤️

Idag har sinnet känts lite lättare. Så skönt. Och nu är det bara en arbetsdag kvar till helg. Ännu skönare 🥰

I helgen tänkte jag försöka mig på att grunda en ny vana. Nämligen att inte ligga i sängen till kl 13 eller 14 🙈
Nä det blir morgonkaffe i sängen och sedan upp. Få något gjort.
Det ska bli skönt att komma igång. I tanken iaf 😂😁
Nej jag måste starta motorn, växla upp. Fånga dammråttorna innan dom tar mig. Dom börjar blir läskigt stora 😳😅.

Men först nu, ostbågar och läsk innan sängen. Unnar mig alldeles för mycket godsaker men så får det vara just nu.

Imorgon firar jag förresten 70 dagar nykter 🙏 hade helt tappat räkningen men var in i kalendern och räknade de dagar jag fått ihop.
69 dagar ifrån alkoholen. Det känns rätt okej. Mer än okej 🤗

Riktigt bra jobbat! Starkt.
Jag har blivit riktigt social med alla möjliga sedan jag slutade dricka. Babblar med busschauffören, folk i hissen.
Vet inte om jag fått nya vänner, men knutit vissa närmre- och släppt andra. Utan några hårda känslor.
Klart det finns massor av trevliga som vill fika och gå på loppis med dig! Kram.

@Lina. 2.0 Grattis till 70 dagar!🥳. Det är riktigt stort! Skönt att det känts lite lättare i sinnet. Ibland måste man tvinga sig lite till att göra saker, nya vanor. Minns att jag för många år sedan när jag var i en låg fas, tvingade mig att gå en promenad varje dag, fast jag varken hade ork eller lust. Det kändes skönt varje gång när jag kom ut, men det tog också emot varje dag innan jag skulle gå ut. Ett dividerande i hjärnan om jag verkligen skulle orka och ville. Till slut blev det mindre snack i huvudet och det blev en vana att gå ut varje dag och jag började må allt bättre. Så det låter som en bra idé att komma upp lite tidigare och göra något aktivt.

Äntligen fredag och snart helg❤️

@Himmelellerhelvette @Se klart @vår2022 tack så mycket ❤️

Att ändra vanor är ju lite jobbigt, men nu är det dagen med stort d. Idag är dagen jag ska komma upp ur sängen innan hela dagen gått. Kaffet är druckit redan och jag känner ingen lust att lämna värmen. Men klockan är bara 8. Behöver ju inte gå till överdrift 😂.

Vinflasharna kom tätt hagla de igår. Men de har ändrat karaktär sista veckan. För lika mycket som saknad av vinet så känner jag en olust inför alkohol. Så svårt att förklara. Det är som vi är två personer i samma huvud. Har inte haft riktigt den känslan förr. Hoppas att det är en positiv grej så jag inte gått och blivit schizofren på riktigt.

Sömnen denna vecka har varit så där. Inte förrän inatt har jag sovit gott och känner mig hyfsad utvilad. Så här vill jag ju känna varje morgon. Att orka med livet.

Var på jullunch med mina kollegor igår. De drack vin och jag drack must. Trevlig stund och jag insåg att det inte är så farligt att inte ha nåt alkoholhaltig i glaset även fast man är på fin restaurang.
De kunde ju dessutom ställa undan glaset utan att be om påfyllning. Det kan ju inte jag. Med musten behövde jag inte det heller 😅