@Lina. 2.0 Nä, överdrift är overkill😂 lagom är alltid bäst! Tror jag förstår din känsla av både avsaknad och olust av vinet. Numer när jag tänker på vin, kommer olustkänslor och jag kan känna både den syrliga lukten och känna fyllan som kommer av den. Ser mig utifrån hur jag förvandlas och blir lite vinglig i balansen, skrattar överdrivet och har noll koll på omgivningen, eller att jag ligger i soffan tyst med mörka tankar och fyller på nästa glas, usch! Så det är bra att det inte bara finns en känsla av avsaknad utan också en känsla av olust. Du är inte schizofren, du är i en nykterhetsprocess där hjärnan med sunda tankar börjar få allt mer luft och att säga till om.

Ha en fin lördag och ta allt lagom❤️

@vår2022 ja precis så! För dy sjutton vad jag kommit på mig själv och hur jag betett mig som berusad. Och sedan tankarna på hur skönt det är att vara berusad. Till en viss punkt. Och det är väl den tiden innan den punkten som lockar och tiden efter som ger avsmak.
Här börjar ju diskussionen i huvudet. Ta en, ta ingen etc. Man vill bara skrika 😅

Ha en fin lördag du med. Här blir det ingen promenad då tempen ute ligger på minus 22 😱. Men städat kommer drt bli iaf.
Kram ❤️

Minus 21 grader, stjärnklart och snön som knastrar så högt under skorna att det nästan är öronbedövande. Jag kom mig till slut ut på en promenad. Inte lång men ack så skön! Det är så vackert ute så man blir salig 🥰
Avslutar en faktiskt produktiv ledig dag med en film och värmande och god hjortronglögg. Har ni inte smakat den så gör det. Så god 😍

@Lina. 2.0 Vad skönt med en produktiv dag och gott avslut med hjortronglögg. Den ska jag prova. Det är ändå skönt att komma ut fast det är så kallt. Jag har ju hund så jag går ut i alla väder och det tackar jag för. Med rätt kläder så är det inga problem och varm blir man av att röra på sig😁. Igår var här också riktigt kallt men idag plusgrader…hellre minus så att snön håller sig kvar. Blir en löptur med hunden idag och sedan julfix.

Ha en fin fjärde advent🌟🌟🌟🌟

21 december och jag inser att jag kommer ha varit nykter hela december! Alltså fatta. Det har ju inte hänt sedan tidiga tonår.
Jag vågar säga redan nu att december blir en nykter månad. Har även säkerställt det med att jobba tidiga morgnar under helgerna. Kort pass hela jul och nyår, 8-12, även fast jag skulle ha varit ledig i år.
Tidigare år när jag jobbat dessa helger har jag valt att jobba kväll. Dels är det ingen som vill ha kvällarna och sedan så kunde jag ju sova det värsta ruset av mig innan arbete.
Total tvärtom strategi i år.
Känner mig osvenskt stolt över mig själv 😂

Bra jobbat Lina! Har läst lite sporadiskt på sista tiden och det är alltid så kul att se dem som går framåt. Nu har du samlat många nyktra dagar på rad och har en plan för julen. Håll ut! Det finns inget som blir bättre av att dricka. Och du har all rätt att känna dig jättestolt! Minns när jag slutade att det är lite snöpligt att inte kunna tala om hur jäkla duktig man är, eftersom ingen visste hur problemet sett ut.
Måste kolla efter hjortronglögg. Det låter inte så sött och sliskig. Har lite svårt för sött.
Tänker på det där du skrev om ytliga kontakter. Alkoholen bidrar ju verkligen till just det. Går man ut och dricker och det blir mycket så är man inte längre med. Tror du kommer att märka att det blir lättare att fördjupa vänskaper. Och för mig så blev mitt liv mer energifyllt utan alkohol. Lättare att komma iväg, lättare att göra något kul. Bara fördelar alltså, du hör ju.
Lycka till nu!

@Sisyfos Snöpligt är faktiskt det rätta ordet och känslan. Kan ju liksom inte gå och orera utåt hur duktig jag är som inte dricker då ingen vet förutom den absolut närmsta kretsen. Egentligen vill jag säga och visa hur duktig jag är. Kanske ytterligare en karaktärsbrist, "se på mig" 😂
Glöggen är lite söt men god smak på den 😊
Ja mer energifylld känner jag mig ibland. Inte lika villig att stänga in mig längre. Det finns nog hopp för mig med 😁
Tack för lyckönskningar 🥰
Önskar dig en fin jul 🤶

Dan före dopparedan och aldrig nånsin har jag haft ett så stressfritt julstök. Kan bero på att jag inte hållt på med en massa julstök men ändå 😂. Skönt att ha dragit ner på alla krav som julen ofta innebär. Vi har pyntat det viktigaste , halverat julbordet och satt ett maxtak på julklappar. Bara vi i hemmet hemma under julen. Ingen övrig familj, inga grannar, vänner eller liknande.
Det känns fortfarande bra att vara nykter under jul och nyår. Det känns bättre för varje dag faktiskt.

Jag tror det är så här jag vill Leva mitt liv. Lugnt, stilla och fint. Kanske lite tråkigt ibland men med val jag kan stå för. Jag hoppas jag står lika stadigt framöver. Förhoppningsvis börjar jag ta för mig mer av livet med.

Önskar alla en fin jul 🤶

Så härligt @Lina. 2.0❣️ Visst är det helt underbart att vara nykter! Första uppesittarkvällen på över 10år som jag inte dricker så imorgon slipper vi vara dåsiga i huvudet och längta efter första alkoholhaltiga drycken!

God vit jul❤️

Ajaj vilket sug jag vaknar med idag. Tur att bolaget är stängt annars hade ett återfall stått vid dörren. Sjukt vad det svänger. Jag hoppas detta sig lägger sig under dagen och har försvunnit till på tisdag. Att tankarna skingras. Var kom detta ifrån. När jag kommer hem från jobbet Ska jag analysera och se vad som saknas.

Gårdagen var lugn och fin. Ingen alkohol alls i hemmet. Inte ens mannen tog en snaps till sillen. Gick och lade mig tidigt då jag skulle upp kl 5 idag.

Hoppas ni haft en fin julafton 🤶

@Lina. 2.0 Kanske kommer det för att du på något sätt tagit krafter för att ha en vit jul och fokuserat på detta. Du kanske slappnade av, julaftonen var vit, alkoholdjävulen vaknade också tidigt och tyckte att nu kan du ju få ”unna” dig lite då du varit så duktig. Lägg inte så mycket tankar på det, alkoholdjävulen försöker få luft då och då. Fokusera på hur skönt det är att vara nykter och vakna obakis. På hur skönt det är att vara klar i huvudet på jobbet och nykter. På hur skönt det är att vara fortsatt nykter under julhelgerna och att din hjärna får återhämtning. Det kommer att ge dig krafter och styrka i dina utmaningar i livet❤️.

Ha en fin juldag på jobbet🎅🎄💕

@Lina. 2.0 Den typen av sug kan flyga över en då och då. För min del handlar det oftast om att själva situationen är starkt förknippad med alkohol, eller så är jag mentalt trött efter anspänning. Då kommer suget. Men jag konstaterar det mest, flinar åt alkoholdjävulens försök, och försöker hitta andra sätt att få vila eller egentid.

Den typen av sug, som jag kallar vin-flashar, känns helt ofarliga för mig. De är mest en påminnelse om hur det har varit. Jag är stabil i min nykterhet och inget skulle få mig att medvetet vika av från den nyktra resvägen.

Alla ni som jobbar inom vården är verkligen hjältar i min bok ❤️

Kram 🐘

Tack @vår2022 du har säkert rätt. Jag ska försöka lägga tankarna på hur mycket jag vinner på nykterheten. Du är så klok 🦉
Hoppas du hade en fantastisk julafton.
Ha en fin dag du med ❤️