147 dagar och jag har plockat fram min lista jag skrev innan jag blev nykter:

Jag har inte längre:
Röd och torr haka
Svullet ansikte eller hängiga ögonlock
Isande tänder
Ångest oro
Sömnsvårigheter
Dåsig hjärna
Dåligt närminne
Dålig självkänsla eller självförtroende
Orkeslöshet
Kritiskt tänk om alla människor
Svårt att komma på något jag tycker om att göra
Torra slemhinnor i bla näsan som ledde till sår
Ont under vänster revben som jag misstänkte var förstorad mjälte
Extrem diarré
Förstorade röda blodkroppar
Extrema svettningar på nätterna
Ont i kroppen
Svårt att hålla vikten
Beroende av att Netflixknarka serier
Ångestdämpande medicin
Stress
Utmattningssymptom
Pengar som prioriteras till alkohol

Tänk att jag kunde dränka alla dessa punkter i alkohol för jag var så förälskad i den där satans drycken!

@Himmelellerhelvette Men herregud vilken fantastisk lista! Jag kan relatera till dina punkter. Jag skrev ned en massa saker som påverkade mig och tillvaron enormt, och som jag längtade efter att få slippa. Flera saker känner jag igen bland dina.

Du har varit nykter i hela 147 dagar! 🎉💪 Jag nu i 117 dagar - och jag har uppnått alla mina önskningar. Och fler än så. Positiva saker som visat sig längs vägen. Känner en djup och innerlig tacksamhet att jag lyckats så här långt. Det motiverar mig att fortsätta. Antar att du känner exakt samma! 🤗🙏 Njut av allt du lyckats med, att du fixat det så här långt och boosten i att du bevisat för dig vilken superstyrka du besitter! ⭐️🦾

@DRacker 117 dagar💪 Jag tror att när vi kommit såhär långt i insikten av hur bra vi mår utan A finns det ingen anledning att någonsin dricka igen. Det jag var rädd för skulle bli trist är jag inte rädd för längre, för hur kan det vara trist att ha en klar hjärna i allt man gör?

Så härligt att läsa att du uppnått allt du önskade av nykterheten och mer därtill. Nu är jag nyfiken på vad mer livet kommer ge.

Jag misstänker att min kropp var så slutkörd att jag knappt hade något immunförsvar alls. Jag har haft så många förkylningar under dessa månaderna som ett barn som nyss börjat dagis. Har precis hunnit komma igång med träningen innan nästa förkylning. Det är tråkigt men jag känner inte den stressen jag gjort förr. När min kropp läkt färdigt har jag hopp om att vara ”den där som aldrig blir sjuk”
Finns alltid sånna på arbetsplatser som jag alltid funderat över vad dom gör för att ha ett så fantastisk immunförsvar.

Kram❤️

@Andrahalvlek Ja och det är så härligt nu när jag kommit 5månader in på min nyktra resa och är stabil i så många olika tankar som innan oroade mig, jag är så nära i tid mätt hur mycket tankarna kretsade kring utanförskap, hur jag skulle kunna ha semester, gå på fest och allt, hur jag skulle försvara att jag inte dricker. När jag blev färdig med det surret i huvudet bl.a. tack vare er på forumet blev allt så lätt, behöver inte längre slösa tid på att tänka att jag kanske dricker igen om
-så lång tid eller så lång tid för att lära mig måttligt.
-Jag ska försvara mig med den meningen eller den.
Nu låter jag bara orden komma som det som känns bäst, planerar inte långa fraser och har insett att jag aldrig mer behöver dricka för om någon skulle tycka jag är tråkig pga det då är det deras problem inte mitt😁

Kram❤️

@Himmelellerhelvette Det är verkligen en stor skillnad på hur du tänker och känner idag jämfört med i början. Just den oro om så mycket som du beskriver, om du verkligen är beroende och tankarna på att ändå kunna dricka måttligt framöver. Det blir så otroligt tydligt på vad som sker med tankar och känslor när hjärnan fått återhämta sig och komma i balans. Att du nått dina innersta känslor, vridit och vänt på dem. Fått så många insikter och självkännedom.

Det i kombination med all kunskap du tagit till dig om alkoholens inverkan på hjärnan och att inte längre ha en inneboende konflikt om längtan att kunna dricka och att inte dricka. Du har genomskådat den kognitiva dissonansen och konflikten är inte längre en konflikt, du har fått ihop detta till en stark sammanstämmande tanke och övertygelse. Det ökar självkänslan, tankarna om sig själv och tillit till den egna förmågan att styra sitt liv, lyssna på sin egna behov och ta makten i sitt liv och sin egna berättelse om det.

En fantastisk resa och process gör du! Grattis till +5 månader!🥳. Du är en förebild❤️

@vår2022 Tusen tack❣️ Jag har dig verkligen att tacka för mycket under min resa hittills! Tänk så ledsen jag var när jag kände att min man drack förmycket och jag hade sömnlösa nätter pga det och var rädd att vi skulle behöva gå isär. Jag tog all min styrka och stod på mig inför honom tillsist och var ärlig med att han självklart får bestämma hur han vill göra med sitt liv men att det kommer bli svårt att kombinera det med mitt om han fortsätter dricka som han gjorde. Det var inte mycket för någon ”vanlig” människa men jag viste att han låg i farozonen även om han inte hade hällt i sig lika hejdlöst som jag gjorde. Han förstod tillsist när han hade slut på argument och kom till sin egen insikt att han måste ändra sitt drickande ännu mer än han redan hade gjort, han kände väl sig duktig som hade skurit ner ordentligt men insåg sedan att det inte var tillräckligt. Han kommer fortsätta vara en sällandrickare och jag tror faktiskt att han klarar det och det mycket även pga att han är med mig som aldrig dricker. Då har han ingen dryckeskompis längre och det blir bara patetiskt om han ska sitta och dricka för sig själv.
Oj vad jag babblar! Men det behövde väl komma ut ur mig att jag är stolt och glad över att han kom till insikt och vill leva hälsosamt tillsammans med mig❤️

Kram

Jag mår så vansinnigt jävla dåligt! Är ledsen, nedstämd, sprider dålig energi i familjen, kan inte bli glad för något, vill bara gråta, gräva ner mig och ge upp. Hur länge kan man må såhär utan att det går över? Nu är det fyra veckor jag mestadels haft det på det här viset. Försöker jag träna blir jag sjuk direkt. Har försökt med hur många böcker om personlig utveckling som helst och försöker allt jag kan att må bra, övertalar mig själv att släppa måendet, lyckas vissa dagar men nu är jag aldrig glad när jag vaknar längre. Ni som följt mig vet att jag varit sjuk en del under mina 5 nyktra månader och att jag försökt ha tålamod och haft mycket av det men nu orkar jag inte med det här mer. Jag har inte ens skrivit alla gånger jag varit sjuk för jag har försökt vara positiv och tänkt att det går över. Ingenting hjälper, har tagit på mig offerkoftan och vältrar mig i den. Tycker det är orättvist, jag vill få vara frisk! När jag inte kan träna går jag under, fyra veckor utan träning är = sakta men säkert rakt in i depression.

@Himmelellerhelvette Mm, det är kanske deprimerad du är? Säger inte att antidepp är lösningen på allt, men för mig var det bokstavligt en lifesaver. När jag med hjälp av antidepp fick näsan ovanför vattenytan kunde jag göra bra val.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Förstår dig fullständigt! Det är orättvist! Det är mycket sjukdomar nu hela tiden och om man varit nyligen sjuk är man mottagligare för att bli det igen. Du kommer att bli frisk men det tar en jävla massa tid. Kan du lägga upp en uthållighetsplan på hur du ska göra så du inte börjar träna för tidigt? Gå promenader, yoga, lugna aktiviteter. En plan där du gör tydligt för dig själv, att nu är jag sjuk och jag måste lyssna på min kropp och vara tillräckligt frisk innan jag börjar träna igen. Under tiden ska jag göra lugna aktiviteter som inte belastar mitt immunförsvar och det är ok. Sen när jag är riktigt frisk, då ska jag trappa upp min träning sakta, sakta. Jag kommer att bli frisk och jag måste ha tålamod. Jag kan stå ut och jag ska göra det för att vara snäll mot mig själv. Det är ok att jag inte kan träna nu som jag skulle önska göra, för jag är sjuk. Jag kommer att träna igen när jag är frisk.

Typ någon sådan plan kanske? Kram❤️

@vår2022 Det låter som en väldigt fin plan men efter all denna tid är tålamodet liksom slut men jag förstår att jag måste göra som du säger. Det är så svårt, jag vill ju bara träna hela tiden och så fort jag blir frisk kör jag på och såklart blir sjuk så jag måste ju lyssna på dig. Jag får lägga om helt, bara promenader och yoga men hur länge? En vecka efter jag är frisk och sedan 2 pass i veckan med 3 dagars mellanrum i några veckor? Eller bara promenader och yoga i två veckor? Jag vill ju bara köra stenhårt! Skit är det! Men okej, omprogramera hjärnan helt ”enkelt”. Tack från hjärtat, du är så fin❤️

@Andrahalvlek Jag förstår fullständigt att det är väldigt bra men mitt antidepressiva har alltid varit träning så jag får verkligen försöka intala mig att vår2022 har rätt. Jag ska först försöka omprogramera min hjärna till att promenader och yoga får räcka två veckor framöver, det svåraste med det är att vädret inte är i min smak, minst sagt. Avskyr att gå ut på promenad i regn och rusk men får jag in det som rutin kanske jag kan lära mig att uppskatta det?
Tack fina du❤️

@Himmelellerhelvette De första promenaderna är de värsta, men efter 2-3 veckor blir det som ett beroende. Lyssna på böcker och poddar så går tiden som tåget. Jag ska också återuppta mina promenader. På måndag. Covid och influensa har jag hunnit med bara i december.

Skynda långsamt. Och jag tänker att om vi har klarat av att sluta dricka - då klarar vi allt!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det är så sant! Har vi klarat att sluta dricka i ett samhälle där det är mer normaliserat än att träna då jävlar klarar vi allt vi bestämmer oss för! Bara att bestämma sig, ellerhur😁 Ja du har verkligen blivit utmanad med sjukdom du men det sista!
Jag är ju i grunden en ”allt eller inget” personlighet så promenader under en timme har inte räknats som promenad innan men nu ska jag omprogrammera det med, 20min-30min är också promenad! Lagom är också bra! Kunde jag omprogrammera hjärnan till att inte vilja dricka alkohol så kan jag omprogrammera till att lagom är bra nog!

Stor kram❤️

@Himmelellerhelvette Jag är också lite en antingen-eller människa. Därför känner jag igen mig i dig. Men jag har blivit bättre på att lyssna, i alla fall lite, på kroppen😁. När jag hade covid senast tog det bra lång tid att komma tillbaka till att köra järnet igen. Jag tänkte att nu ska jag utmana mig själv och ta det varligt och förnuftigt. Elitidrottare gör ju så😂. Jag lade upp en ”rehabplan”. Jag promenerade i två veckor, blandat lugnt och powerwalk. Sedan sprang jag kort varvat med promenad, tränade styrka på matta hemma i någon vecka. Sedan provade jag att springa lugnt en runda och kunde öka på allt eftersom.

Jag har aktivitetsklocka och den visade ”underbelastar” hela tiden, vilket innebär det sämsta måttet. Men klockan är ju inställd på hur jag aktiverar mig när jag är frisk och fattar ju inte att jag varit sjuk😂. Den stressade lite, men jag brydde mig inte om den. Sedan var det kul att följa den när jag stegvis kom igång och gav utslag på underhåller och utvecklar min nivå.

Så gör en rehabplan, engagera dig i att skynda långsamt, låt det ta tid, lyssna på kroppen. Det blir också spännande när man engagerar sig i att rehabilitera sig på ett långsiktigt och hållbart sätt. Googla på hur du kan lägga upp en plan, skynda långsamt, du har hela livet på dig😁.

Ha en fin lördag!❤️

@vår2022 Blev lite full i skratt. Kom att tänka på reklamen med chefen som säger till sin medarbetare ”Du har ju hela helgen på dig” och medarbetaren svarar genom att härma chefen på ett tramsigt sätt 🤣 Men vi har faktiskt hela livet på oss. Vi kan ge våra medelålders kroppar tid och tålamod att bygga upp sig långsamt.

Min fysik var verkligen på botten efter min flera månader långa utmattningsdepression. Noll kondition. Noll muskler. Plus atros, ryggont och diffus värk i hela kroppen. Började sakta bygga upp mig med dagliga promenader under hösten - och sen kom december och sjukdom slag i slag.

Nu ska jag göra om den här resan - och komma längre den här gången. Och nu ska jag möta våren samtidigt och det ser jag verkligen fram emot 🥰

Man kan inte leva på gamla meriter.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ha, ha! Ja, det är en klassiker som man aldrig glömmer😂. Helt rätt, det är aldrig för sent och alltid bra att röra på sig, bygga upp kroppen långsamt och med tålamod. Det handlar inte om beach 2023 🤣 utan det handlar om att det känns bra och att man mår bra💪🤗.

@vår2022 Ja den där smarta klockan är lite stressande😅 Men, men, nu får det bli nya tag om det här! Jag ska verkligen försöka att inte stressa fram i träningen. Idag har jag sätt ljusare på livet.

@Andrahalvlek Haha, ”Du har ju hela helgen på dig” 😂 Nu tar vi nya tag du och jag och sätter igång lugnt och fint och att möta våren ska bli helt fantastiskt underbart❤️

Ni är så guld värda❤️