@vår2022 Grattis till 440 dagar! Fantastiskt🥳 Å så himla mysigt med en liten ny familjemedlem❤️ Min dotter och jag bearbetar min man då och då att vi också ska införskaffa en liten ny familjemedlem…en liten valp. Vi får se hur det går men snart blir min man pensionär och det underlättar när man skaffar en liten valp.

Lycka till på jobbet imorgon🌟

Kram💕

@Varafrisk Tack❤️. Ja, det är mysigt och roligt med en hund till. Vi fick ju tar bort den ena för ett halvår sedan och det har känts lite tomt med bara en hund. Visst har väl du en hund också? Det blir ju perfekt med en valp när din man blir pensionär😁.

Massor av lycka till, till dig också på jobbet när du ska prata med din chef. Det är så starkt, modigt och klokt att göra det. Vi finns här för att stötta dig.

Kram❤️

@vår2022 Grattis till 440 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och till hundvalpen ❤️ Det låter som du har en kanonplan för nästa vecka! Allt blir som det blir - och nu är du förberedd med hängslen och livrem. Och belöningen får du på fredag i form av hundvalpen 🥰

Kram 🐘

@vår2022 Tack❤️ Jo, vi har en hund. Hon är 12,5 år. Vet inte hur många år till hon kommer finnas med oss. Hon betyder så otroligt mycket för mig och ännu mer när barnen flyttade. Hon ger mig så mycket kärlek och är den mest trofasta vän jag har förutom min man då förstås. Minns min son som sa en gång ”vet nog ingen som pratar så mycket med en hund som du Mamma”😃.

Kram🥰

Då var det liv i luckan igen! Vi har nu fått hem vår valp och andra natten är passerad. Det är lite liknande småbarnsår med vaktande och upp på natten för att kissa. Vår äldre hund har varit lite skeptisk och den lilla försöker hela tiden få igång honom. Han skäller och far omkring runt honom. Jag tar in den äldre i sovrummet emellanåt så han får lite frid😂. Den äldre har varit lite valpig av sig, men ser en annan sida hos honom nu. Han ignorerar valpen och ligger still på plats fast han bjäbbar spattigt mot honom. Det känns som att det kan bli bra och att vi alla acklimatiserar oss till detta nya och vår nya familjemedlem. Han är så otroligt fin och go❤️.

Tankarna och tacksamheten över att vara nykter kommer, hur skulle man orka med detta som dragen eller bakis. Vi sov över på ett pensionat när vi skulle hämta valpen. Ca 7 timmars färd hemifrån. Flashen kom, det skulle ha varit en flaska vin vid framkomsten samt vin till maten, förr. Vaknat bakis med ångest, skam och hämtat valpen. Bakis 7 timmar hem i bilen. Hemma skulle firats med ytterligare vin och ny fylla. Fy fan!

Ser, läser och hör mycket i media, även i min omgivning, hur man fastnar i alkohol och droger. Hur livet förstörs och hur man bryts ned psykiskt. Dopaminet som envåldshärskare i hjärnan och om lyckan som aldrig nås. Jag känner mig som en ”räddad själ”. Jag blev räddad av mig själv. Jag fick tillbaka livet, ett bättre liv. Jag tänker ofta i olika sammanhang att jag varit med om något hemskt som jag räddat mig ur, något som jag inte talar om högt i dessa sammanhang. Jag känner mig lite annorlunda på så sätt, jag vet i och för sig inte om den mittemot varit med om liknande. Jag tänker ändå att jag varit med om ett mirakel på något sätt, att jag kommit ur alkoholträsket. Att jag har en andra chans i livet. Jag kan inte heller riktigt förstå att jag var så nere i alkoholträsket som jag var, var det verkligen sant? Ja, det var det. De jag läser om och hör om är precis så beroende som jag var, det är lite svårt att fatta att det var så. Jag har hört till dem, men inte längre. Jag har tagit mig ur, ett mirakel har skett! Förmodligen kommer jag alltid att ha dessa parallella liv inom mig. Då alkoholist och i alkoholdjävulens klor, nu fri och på väg i min värderade riktning. På något sätt är det även berikande, jag kan verkligen förstå hur alkohol påverkar sinnena totalt och jag är så oerhört tacksam för att vara fri. Kanske blir man mer tacksam för livet när man tagit sig ur ett helvete på något sätt. Som att inget i livet kan bli så jävligt igen som när sinnena och hjärnan förvrids i ångest och totalt mörker. Även om livet kommer att bjuda på många svåra stunder och situationer så kan man i alla fall hantera dem på ett annat sätt som nykter.

Nu blir det en tur i skogen för tvåbenta och fyrbenta. Det är glädje och det är tacksamt❤️.

Ha en fin söndag!💕

@vår2022 Härligt! Jag känner som vanligt igen mig i allt som du beskriver! 😃 Just det med friheten är så himla gött. Ett nytt liv i frihet liksom.😍 Det är en så ofantligt stor skillnad mot förr, när man var fastkedjad av alkoholdjävulen. Tacksamheten för att ha blivit fri, kommer man bära med sig för evigt.

Kram

@vår2022 Så mysigt det låter med valp 😍 Jag går i valptankar, vi får se hur det slutar. Det förutsätter att jag kan få långledigt och att jag hittar en dagmatte/husse.

Jag känner som du att jag tillhör en liten exklusiv skara, Sober Club. De allra flesta missbrukare dör av sitt missbruk förr eller senare. Det är förbannat svårt att sluta - och ännu svårare att inte börja igen. När man som vi har lyckats bli och förbli nyktra så känns livet som en gåva.

Jag lyssnar just nu på boken ”Sex substanser som förändrar ditt liv”. Dopamin är en av dessa - och jakten på dopaminkickar är utbrett i vårt samhälle. Författaren pratar om snabbt dopamin och långsamt dopamin. Valpmys ger långsamt dopamin och otroligt mycket oxytocin 🥰

Kram 🐘

@vår2022 Grattis till valpen! Vi gjorde ju samma sak ganska exakt ett år sedan, hämtade vår valp i mitten av feb. Jag tror det tog mig typ 4 mån innan jag kände att jag "kunde" valpen. Vår äldre hund vande sigvrelativt snabbt, och fick ett mentalt lyft verkligen. Blev piggare o gladare.
Idag har vi en 1-åring som är jordens vackraste hund, inifrån o ut. En ner kärleksfull varelse får man leta efter. Jag kommer på mig själv att längta efter hans överlyckliga välkomnande jag vet väntar, när jag cyklar hem från jobbet. Såklart den andra hunden är mig lika kär, men hon har ett mer reserverat sinnelag.
Så härligt för er!!

@vår2022 Så mysigt det låter med er nya familjemedlem❤️ Vad är det för ras?
Och, tack för vad du skriver om alkoholen och hur det var för dig…det är betydelsefullt att läsa om🙏🏻

Kram💕

Grattis till nya familjemedlemmen 😍 Instämmer i ALLT du skriver om nu och då. En riktigt bra klubb att vara medlem i, denna nyktra- men framförallt levande och tacksamma gren på livsträdet! Tack för påminnelsen 🙏🏻💞

majken_r

@vår2022 Härligt att valpen flyttat hem! Minns väl den intensiva och roliga tiden😅
Ryser när du skriver om alkoholen och dina liksom två liv. Så jäkla bra du tagit hand om dig och jag är fortsatt tacksam för att du håller ledstjärnan högt för mig att följa⭐️

@vår2022 grattis till valpen! Vad är det för ras? Jag har lovat mig själv att inte skaffa ny när den förra dog för ett par år sedan. Men man går ju o kikar lite. O jag är med i ett par fb-grupper m favorit-raser. Voff!

@Torn Ja, just frihet var det något du ofta sade i början av min nykterhet till mig. Nu förstår jag precis vad du menar. Kanske var det något åt det hållet slavar kände när de befriades från sina bojor och blev fria och livegna. Den tacksamheten ska jag också bära med mig resten av livet. Kanske ska man tatuera in en symbol för det😂. Nä, frihetskänslan sitter i kroppen och varje gång det blir lite svårt ska jag påminna mig om min tacksamhet❤️

@Andrahalvlek Ja, det är bra med ledighet när man skaffar valp. Min man har semester ett tag och sedan pusslar vi då vi har möjligheter att jobba hemifrån under veckan. Att skaffa rutiner för valpen är A och O, vila när jag jobbar och promenad vid lunchen sedan vila igen.

Sober club var bra namn😁. Ja, det är förbannat svårt att sluta, men ändå gick det rätt lätt denna gång. Måste ha med motivationen, genomskådning av Alkoholdjävulen, positiva tankar om nykterheten och jävlar anamma att göra.

Låter som en intressant bok och valpmys ger verkligen långsamt dopamin och otroligt mycket oxytocin. Valpar luktar ju också så otroligt gott🥰

@Sattva Tack! Det ska bli spännande att se vilken personlighet som han bär på. Väldigt tillgiven, gosig, företagsam, lätt lärd och lydig redan. Vår äldre hund är också gosig och social, men har varit lite smått nervös emellanåt, på tårna liksom. Det är en fågeljakthund så han ska vara på alerten och i skogen är han supercool. Det nervösa tycker jag mig redan se en förändring i, som att han har en ny uppgift. Att vara storebror, förgå med gott exempel, lugn och cool😎. Den stora hundens storebror, som vi tog bort i somras, var hans trygghet och förebild, nu är det hans tur för denna uppgift. Det är härligt med hundar och den speciella kontakten med dem❤️

@Varafrisk Det är en Breton, en egen ras, men en blandning mellan spaniel och setter. En fågeljakthund och en lagom storlek tycker jag😁.

Det är verkligen en frihet och en oerhörd tacksamhet att leva sitt liv nyktert. Du kommer att få se och känna det❤️

@Se klart Tack! Ja, bästa klubben att få tillhöra och vara medlem i, det är en levande och tacksam gren på livsträdet. Det är bra att vi påminns om detta då och då❤️

@majken_r Ja, nu är han äntligen här! Det är rysigt när man tänker tillbaka på hur det var, svårt att förstå på något sätt. Att livet kunde fungera ändå, men det var bara en tidsfråga innan det skulle krascha på något sätt. Jag kommer att hålla ledstjärnan högt hela tiden❤️

@Geggan Tack! Det är en Breton, en egen ras och en blandning av spaniel och setter. Detta är min tredje hund. Den ena fick vi ta bort i somras då den var sjuk och det var riktigt tufft, en sorg. Då hade vi dock en kvar och nu ett tillskott till. Kommer nog ha en hund så länge jag orkar rasta den😁. Vad har du för favoritraser?

Igår på jobbet satt vi några kollegor och pratade om snus på fikat. Vi kom in på beroende. Jag sade att de som har ärftlighet i släkten blir mer sårbara för att fastna i beroende tex i alkohol. Vi pratade om missbruk och det rekommenderade intaget av vin, 1,5 flaska per vecka, max 9 glas (15 cl) och max 3 glas per gång. Flera sade att de dricker mer än så, viftade bort det och menade på att det är gott och att det tar flera år att utveckla beroende. Att man inte behöver bli beroende pga ärftlighet. Jag sade att det behöver inte bli så, men en sårbarhet finns. Sedan sade jag att det finns ärftlighet i min släkt och att jag själv har märkt att jag gärna tar mer än det rekommenderade, att det blivit en dålig vana, att jag ofta har tankar på ett glas och att jag och därför inte längre dricker. Att jag märker av en sårbarhet av beroende då det finns ärftligt. Det märker jag också av att jag snusar, ett beroende som jag inte än så länge har någon motivation av att sluta med. Det blev lite tyst. Så du dricker inte alls? Nej, jag mår bättre av att inte dricka alls, känner mig mycket fräschare. En sade att hen har vit månad då det blivit så mycket över julen. Sen var fikat över.

Det var första gången jag sagt det på detta sätt offentligt, det kändes bra. Jag blev lite stolt över mig själv att jag sade det och kände mig så trygg när jag sade det. Som att jag kan vara mig själv helt och hållet. Hur det såg ut när jag drack eller hur mycket är inget jag har behov av att dela med mig. Det är något som bara angår mig😁.

Gällande min kollega, har jag satt bra gränser och avbokade många möten med henne. Strukturerade upp hur vi skulle fördela arbetet på tydligt och att det skulle vara klart inom en viss tid. Jag bokade ett möte i veckan för att fördela arbetet ytterligare. Det har känts väldigt bra och mer självständigt arbete, som jag ville ha det. Har även hört att det varit struligt med henne på förra arbetsplatsen, vilket bekräftar att problematiken även funnits förr, att det främst ligger hos henne. Jag tror inte att det är över med detta, det är en personlighet hon har, men jag har bättre verktyg att hantera situationen och jag ska hålla mitt avstånd. Vi får se hur det utvecklar sig.

Ha det gott!💕